Mar 16 2012

Den arabiska våren?

Av Stefan K

Tunisier demonstrerade för sharia.

Börjar vi nu ana frukten av de frön som såtts under den arabiska våren? Idag samlades tusentals tunisier för att kräva att sharialagar skrivs in i den nya grundlagen. ”Tunisien går mot en demokratisk tid”. Minns ni hur många som sa det efter upploppen i landet?

Källa: TT


Mar 16 2012

Polen och Ukraina nationalhymn

Av Eva-Marie

Välkomna till denna fredagskvälls nationalhyllandet. Musiktemat gjorde en vändning från 2000-talet till en resa runt klotet och ett frossande i hymner som mer eller mindre skildrar kärleken och kamplusten för det egna folket, landet och nationen. Håll tillgodo här kommer två pampiga hymner ………

Polen Här i denna text slåss man mot svenskar för att frigöra faderslandet från kedjor…..

YouTube Preview Image

Ukraina Vi skall också härska brödrar  i ett fritt eget land….. vi kommer inte att tillåta några andra att styra vårt moderland…..

YouTube Preview Image

Oj oj oj Ukrainas var mäktig och Polens lite marchaktiga kan jag inte minnas att jag hört tidigare. Nu får jag hoppas att bloggläsare Christian blev tillfredsställd för den ena var hans önskemål. ”Law of the land” varsågod nu blir det Extra material men de med känsliga öron….på med hårdrocksfilter ;) Jag önskar er välkomna åter imorgon vid 21-tiden. Ha det gott och var rädda om varandra.       Överraskning.


Mar 16 2012

Dags igen och igen och igen…..

Av Eva-Marie

Nu var det dags igen för vardagsdramatik hemma hos mig. För exakt en månad sedan jagade jag en rånare/väskryckare idag jagade jag två inbrottstjuvar. Jag orkar snart inte mera nu vill jag ha hjälp. Dagens dramatik bestod av att jag var ute och slängde soporna när jag gjordes uppmärksam på att något stod på.

En kvinna en bit ifrån stod i fönstret på andra våningen och skrek och viftade med armarna samtidigt som jag hörde ett dovt larm och sedan kom ljudet av glas som krashades. Det var ett pågående inbrott hos våra grannar tvärs över gatan. Jag sprang de få metrarna dit och såg två män i dryga trettioårsåldern hoppa upp på en EU moppe.

Jag skrek det värsta jag kunde och var en halv meter ifrån när  dom med full fart drog. Med adrenalinet pumpande i min kropp såg jag dom styra i full fräs mot mannen som bor på hörnan på vår lilla gata. Han fick slänga sig upp på trottoaren och hoppade in i sin bil och körde efter. Men tyvärr inbrottstjuvarna hann undan. Ååå om jag hade haft… ååå om jag hade hunnit ifatt jag var ju så nära!

Tankar flög genom mitt huvud när jag gjorde rusningen, kommer jag att dö nu? Kommer dom att slå ihjäl mig? Kan jag välta omkull två krampiga män på moped? Jag såg dom försvinna och jag fortsatte med mitt, jag hade mer arbete innan helgen tar vid. När tillfälle gavs gick jag och pratade med polisen som nu var i vår gata. Sedan kom en sådan sorg över mig jag blev helt enkelt ledsen.

Jag inser att jag är på gränsen till ett nervsammanbrott (har inte haft det förut men kanske känns det så?). Det känns nu för mycket och jag kräver hjälp av politiker att skapa ett samhälle där vi kan känna trygghet. Bägaren har för länge sedan runnit över. Eller som min stadsdels ordföranden sa till mig ”Vi kan ju inte bestämma var folk skall bosätta sig” Det är precis det vi kan, vi behöver inte släppa in alla som knackar på Sveriges dörr för det första.

Det står mig ända upp i halsen och folk jag pratar med känner att allt är försent. Människor är uppgivna men vi måste kämpa och börja läsa partiprogram. Vilket parti vill rädda svenskarna och Sverige? I lördags försökte jag att bilda mig en uppfattning genom att lyssna på ett politiskt torgmöte men det slutade med att jag gjorde två polisanmälningar.

Dagens signalement, tunnhåriga, svarthåriga, krampiga med utländskt utéende män i dryga trettioårsåldern. De styrde kosan söderut men tyvärr stannade dom säkert kvar i min stadsdel. Jag hade sett att dom fortsatt över bron och sedan vidare hem. Sverige far illa jag mår illa, hur mår du?


Mar 16 2012

Enögt i SVD

FjärranÖsternRedaktionen

Från SVD:

”Stoppa vapenexporten till

Thailand

I skuggan av debatten om Saudiarabien så är det viktigt att vi ser över riktlinjerna för svensk vapenexport som helhet. Thailand uppfyller inte de krav som ställs, men ändå var landet vår största mottagare av vapen under förra året, skriver Yasri Khan, ordförande för Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa.”

Redaktionen kan inte undvika att bli upprörd över att SVD  på avdelningen Brännpunkt tar in ett så enögt o korkat inlägg, när jag bodde i Sverige så ansågs SVD vara en kvalitetstidning som jag läste varje morgon! Tydligen inte så längre.

Bara namnet på föreningen som Yasir Khan är ordförande för: ”Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa” är en tulipanaros, Islam förespråkar utrotning och eller förslavning av Judar,kristna och andra icke muslimska folkgrupper. Islam har inget med fred och rättvisa att göra !

Sen påstår korkskallen att Jas planen som sålts till Thailand skall användas ”mot den egna befolkningen”! Sen pratar han om ”mänskliga rättigheter”  och att : Våldet måste upphöra :

Våldet upphör automatiskt om muslimerna slutar att skjuta o bomba helt oskyldiga gummiplantagearbetare,skollärare, poliser och militärer samt spränga bomber som slumpvis dödar helt oskyldiga som råkar befinna sig på platsen! Våldet i södra Thailand beror på att fanatiska muslimer så gått som dagligen mördar o lemläster helt oskyldiga människor! mer är 5300 sedan augusti 2004 har mördats, barn,gammlingar,budister, poliser o militärer som dagligen eskorterar lärare till o från jobbet mm. Problemet i Thailand är som i så många andra länder att muslimerna har för mycket vapen och för litet förstånd!

Thailand behöver vapen för att skydda sig mot muslimska idioter!

Redaktionen tittade också lite på föreningen ”Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa” hemsidahittade inget om de vidrigheter som dagligen begås av muslimer fråm Filippinerna i öster till Marocko i väster!  Intresset för Muslimska mord i Syrien,Palestina,Egyptien libyen,Sudan,Iran,Irak,Pakistan,Afganistan och Somalia med fler platser verkar mara marginell i ”fredsföreningen”

En långt ifrån fullständig listning av de dagliga muslimska morden och andra vidrigheter finnes HÄR en muslimsk förening för ”fred o rättvisa”  som inte börjar att ”sopa utanför egen dörr” har svårt att få någon respekt!Mar 16 2012

Från gangsterkung till bidragsfuskare

Av Pettersson

Den ökända Naserligans ledare Naser Dzeljilji riskerar att förlora de miljonbelopp han fått utbetalt i sjukpenning efter det har avslöjats att han fuskat. Sedan han sköts med flera skott i augusti 2006 har sammanlagt 1,5 miljoner kronor betalats ut.

Men nu anser Försäkringskassan att gangsterkungen påstådda anställning som exportsäljare för ett it-bolag varit en bluff.

Därför sänks hans sjukpenninggrundande inkomst till noll kronor och Naser Dzeljilji riskerar kraftiga återbetalningskrav. Ärendet har dock överklagats till förvaltningsrätten.

Naser Dzeljilji, född 2 juli 1960 i Skopje, Makedonien, etnisk makedonienalban kom till Sverige i början på 1980-talet och dömdes 1987 till två års fängelse för grov misshandel efter ha huggit ner en man på öppen gata. 2006 fick han fängelse i ett år och sex månader för bland annat grovt häleri och anstiftan till grovt bedrägeri. Naserligan räknas som ett löst sammansatt kriminellt nätverk i Västsverige. Enligt polisen har de tjänat sina pengar på narkotika, spelautomater och beskyddarverksamhet.

Flera av medlemmarna är dömda för mord och andra grova brott. De har även misstänkts för inblandning i väpnade rån, utpressning och bedrägerier och våldsbrott. Man har även legat i strid med Original gangster i Göteborg.

Nyheter24


Mar 16 2012

Macheteman kapade minibuss

Av Pettersson

En machetebeväpnad man kapade en minibuss med elever från naturbruksgymnasiet Öknaskolan på tordagskvällen. Mannen hade tidigare huggit en kvinna i ansiktet utanför Sundsvalls sjukhus .

Kvinna höggs i ansiktet och knät med en stor macheteliknande kniv och är svårt skadad, hon riskerar att förlora ena ögat men kommer att överleva.

Drygt en timme efter vansinnesdådet i Sundsvall slog den machetebeväpnade mannen till mot Öknaeleverna som var på hemväg efter ripjakt i fjällen. De såg en bil i diket och stannade för att hjälpa till.

 - Föraren den dikeskörda bilen uppträdde mycket hotfullt och viftade med en machete. Han höll den stora kniven runt halsen på en person och tvingade ut alla passagerare ur bilen. Därefter körde han snabbt vidare med bilen, säger Gävleborgspolisens presstalesman Mikael Hedström.

Mannen körde norr om Hudiksvall in på en återvändsväg där han kunde stoppas av polisen.

- Mannen uppträdde än en gång hotfullt och polisen tvingades skjuta ett varningsskott och spruta pepparsprej på honom innan han gav sig, säger Hedström.

En hund som blev kvar i Öknaelevernas  minibuss  hittades svårt knivskuren när polisen omhändertog fordonet och avled senare.

Den 33-årige mannen har gripits och misstänks för försök till mord alternativt dråp, olaga hot, rån och djurplågeri. 33-åringen vårdades på rättspsyk. Släpptes från sluten vård för en månad sen.

-Pettersson kan avslöja att den man som fulmedia kallar Timråbo kommer betydligt längre ifrån. Från en kontinent där machete är ett verktyg och där solen gör människorna mörka.


Mar 16 2012

Fredagsmys

Av Eva-Marie

Äääänligen fredag och mysigt skall det bli? På uppmaning av ett flertal kvinnliga bloggläsare så önskades det mer manligt. Önskemålen haglar in och en man ville se helikoptern men den kan han göra själv. Håll tillgodo, men ett tips från mig till alla män, gör INTE så här!!!

YouTube Preview Image

Sedan efter den dumma byxlösa idén behövs antagligen en sådan här?


Mar 16 2012

Chefredaktören har börjat blogga

Av Pettersson som noterar att Södermanlands Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare har börjat blogga HÄR och inte på en liten landsortstidning utan på ett Mediehus…

Det är inte utan att det kommer en tår i ögat när man läser allt det fina han skriver…

… Det är så vi arbetar alltmer i dag. Modern journalistik är i hög grad ett lagarbete. När vi tänker tillsammans, gifter sig bild och text med varandra och får doft och färg, webb-tv-inslagen väcker intresse för att läsa mer i tidningen och engagemanget hos er läsare för de frågor vi belyser ökar.

Det kräver en engagerad och samspelt redaktion som har självförtroende och vågar ta ut svängarna. Så skapas spännande, agendasättande journalistik i dag!


Mar 16 2012

Mycket pizzafusk på nyårsdagen

Av Pettersson

Skatteverket slog till på pizzadagen framför andra. Och resultatet var nedslående för de tio pizzerior i Stockholmsregionen som kontrollerades på nyårsdagen: Nio av tio fick straffavgifter för kassafusk och på över hälften arbetade ickeregistrerade personer.

- Vi har länge tänkt att vi borde arbeta på nyårsdagen. De förväntar sig inte att vi ska komma och vi vet att de har mycket att göra, säger skattekontrollanten Anette Hermin.

- En färre än förväntat säger Pettersson förvånat.

SvD


Mar 16 2012

Inget disko – startade matkrig

Av Pettersson

När sju ungdomar på ett hem för ”ensamkommande flyktingbarn” i Sorsele inte fick gå på disko fick de nog. För att visa sitt missnöje kastade de mat i hela huset. Nu åtalas de för skadegörelse.

Det var när personalen gått och lagt sig för natten som de sju ungdomarna gjorde uppror genom att kasta mat i stora delar av trevåningshuset.

I polisförhör har ungdomarna berättat att de kastade maten för att visa sitt missnöje med hur de blir behandlade på hemmet. Droppen, som utlöste matupproret, var att ungdomarna inte fick gå på disko.

Det gäller inte bara disko, det gäller annat också, som att personalen säger att vi äter för mycket mat, säger en av ungdomarna i förhör.

Det var den irritationen hela tiden, pikar och att de säger saker som gör oss ledsna. Personalen brydde sig inte och lyssnade inte.

När matförstörelsen uppdagades hölls ett möte med pojkarna, personalen och omsorgschefen Matz Jonsson.

Matz Jonsson berättar i polisförhör att ungdomarna var förtvivlade, arga och ledsna. De sa också att de inte förstått hur allvarligt det som de gjorde var.

Enligt omsorgschefen orsakade skadegörelsen kostnader för omkring 125 000 kronor. 23 700 kronor av dem vill kommunen ha i ersättning från ungdomarna. De sju ungdomarna åtalas nu för skadegörelse vid Lycksele tingsrätt.

-Pettersson läser skadegörelse för 125 000 och av det vill kommunen ha 23 700 kr av ungdomarna. Undrar om den fina rabatten gäller alla kommuninvånare?  

VK


Mar 16 2012

Religionskritisk = rasist!?

Av Eva-Marie

Det började med att mannen frågade mig om det skett fler skjutningar i Malmö sedan sist(!)  ? Inte sedan den 31 januari sa jag. Han trodde att det kommer att bli fler för nu skall det säkert hämnas. Vidare fortsatte han resonemanget med att dessa kriminella ”svenskar” har en enorm sammanhållning i släkten och att det saknade han i den svenska kulturen. ”Här skiter vi i varandra”.

Jag anser att det kan bli för mycket och gav exempel på den enorma kontroll som man har gentemot sina kvinnliga släktingar. Det var då vi kom in på religion. Jag kunde från min närmiljö  och verklighet ge exempel på muslimers förtryck. Då kom det från hans mun som ett inövat mantra. ”Du är rasist”

Det höll jag inte med om och sist jag kollade så var islam en religion och inte en ras. Då drog han in in Jehovas och Kristi brud i Knutsby. Men jag anser inte dessa som spelare på samma nivå som Islam och muslimer. Om jag vore religiös kunde jag hävdat att det finns grader i helvetet. För vissa är det så känsligt att diskutera islam men jag har märkt att man ofta glider in på det ämnet förr eller senare.

Det var en upp piggande diskussion tidigt igårmorse, jag en Malmöbo och han en man från ett mycket litet samhälle i norra Skåne. Att bli kallad för rasist mindre roligt men smällar man får ta. En dag vaknar väl även den allra mest inbitne förnekaren och inser att religion ej är en ras och att kritisera är tillåtet (än så länge).