Apr 4 2012

Nationalhymn

Av Eva-Marie

Välkommen till Petterssons musiktema och vi har en god tid nu ”avhandlat” nationers sånger och ett frossande i patriotism, ett hyllande och hedrande av sitt eget folk och sitt eget land. Kvällens första sång är zigenarnas nationalhymn. Ni som har lyssnat på SR p1 har hört tjatet om detta folk som numera bytt namn till romer, de firar sin dag, vecka och till och med ett helt år har dom fått. Av vem kan man undra?

De firar sin nationaldag och då undrar jag varför då? De har ju inget land. I Malmö har dom visserligen ett kunskaps och informationscenter i en villa vid Södervärn. De har speciella behov enligt Malmö stads hemsida.

Romernas nationalhymn  Jelem Jelem

YouTube Preview Image

KSMB  Rövarnas visa Enligt tips och önskemål skulle denna visa spelas tillsammans i kvällens tema.

YouTube Preview Image

Hoppas att ni haft en trevlig musikstund och att ni fann njutning av kvällens val. Askonsdagen är snart till ända och jag önskar er och hälsar er tillbaka i morgonkväll vid 21-tiden. Ha det gott och kram på dig.


Apr 4 2012

Attackerade busschaufför med kniv

Av Pettersson från Efterlyst TV3

Onsdagen den 29 mars vid 19-tiden attackerades en busschaufför på en stadsbuss av en knivbeväpnad man. Efter misshandeln lämnade gärningsmannen bussen och sprang till fots från platsen. Nu söker Polisen tips och iakttagelser.

Händelsen inträffade på busslinje nr 2 som skulle avgå från Stadshuset vid G-hållplatsen i riktning mot Flogsta, Uppsala.

Attacken ägde rum efter det att gärningsmannen nekades att åka på sin biljett. Han tog då fram en kniv och gjorde utfall mot busschauffören. Busschauffören lyckades avvärja attacken med kniven men fick därefter ett antal slag i ansiktet.  Därefter flydde gärningsmannen ut ur bussen och lämnade platsen till fots.  Polisen är intresserad av tips och iakttagelser i samband med misshandeln.

Signalement på gärningsmannen: Man, ca 30 år, ca 180 cm, mörk/svarthyad och svart kort hår, 4mm stubb. Han var klädd i en beige midjejacka med svarta prickar, rutig tröja, svarta jeans och svarta lågskor. Han uppfattas som förvirrad.

-Pettersson säger som GW – det är så de brukar se ut…

YouTube Preview Image

Apr 4 2012

Hur de vita tog över Amerika

Pettersson tackar för denna film som visar hur de vita tog över Amerika från de rasistiska indianerna…skitbra

YouTube Preview Image

Apr 4 2012

Balett i burka?

FjärranÖsternRedaktionen

En danstrupp från Singapore har nekats tillstånd att uppträda i Kuala Lumpur i helgen på grund av sina ”oanständiga” kostymer.


Singapores Dance Theatre framförande skulle skada Malaysias rykte, har kulturdepartementet bestämt.

MalaysianInsider


Apr 4 2012

Jämför bögar med kannibaler, talar på islamistmöte i Göteborg

Av Pettersson från Gudmunds blogg

Hamza Andreas Tzortzis är en brittisk predikant som förespråkar förbud mot öppen homosexualitet och argumenterar för att avskaffa demokratin och de mänskliga rättigheterna för att istället inrätta ett islamiskt kalifat. Den 5 maj är han huvudtalare vid en islamisk konferens i Göteborg.

Hamza Tzortzis har åtskilliga gånger blivit föremål för debatt i Storbritannien. Inte minst har HBT-aktivister upprörts över att han liknar homosexualitet med kannibalism och pedofili, och att han förespråkar ett förbud mot homosexualitet.

Exemplet nedan är hämtat från hans numera nedstängda gamla blogg: ”Some people object to Islam making the public expression of homosexuality a criminal act. This is subjective and only strikes a chord amongst those who cannot escape the social constructs in their own societies. There are societies past and present which accepted paedophilia and cannibalism as normal parts of human life and they would find Western society oppressive preventing them from carrying out these practices.”

Tzortzis har ett förflutet i det globala antidemokratiska partiet Hizb ut-Tahrir, vilket blir tydligt i hans argumentation mot demokratiska rättigheter.

Följande exempel – där Tzortzis förklarar att muslimer tar avstånd från koncept som yttrandefrihet och frihet i allmänhet – är från ett av hans föredrag som filmats och publicerats av Hizb ut-Tahrir (från 4.40).

YouTube Preview Image

Vi som muslimer förkastar idén om yttrandefrihet och även idén om frihet. Vi ser att under kalifatet, där folk brukade delta på ett positivt sätt, var denna idé om frihet överflödigt, det var onödigt, eftersom samhället förstod att under utbildningssystemet i kalifatet och under den politiska ramen för islam att människor måste samverka med varandra i ett positivt och produktivt sätt att producera resultat eftersom Koranen säger, lära känna varandra…ja lyssna själva…


Apr 4 2012

Var finns medmänskligheten?

Av Pettersson

Idag har Elisabet Bäck på Katrineholmskurieren ett inlägg på sin blogg som får mig att undra hur det står till med förståndet, men hon är inte ensam det verkar vara en vanligt förekommande sjukdom bland landets landets chefredaktörer. 

Hon skriver bland annat….

”…som det rika land vi är, ska vi kunna ta hand om de som lever i krig, eller förföljs för sina åsikters skull.

Självkritiskt kan jag också säga att vi på Kuriren borde bli bättre rent allmänt på att syna korten och inte låta politiker få stå oemotsagda om de för fram alltför svävande och ibland helt felaktiga uppgifter om vad invandringen kostar och vilka konsekvenser den får. Vi borde sköta faktakollen bättre.

Precis som vi borde bli bättre på att visa vad invandringen tillför oss, vad spännande och berikande det är att träffa nya människor och hur viktigt det är med denna invandring för Sverige, när vi inte själva inte föder tillräckligt med barn för att klara arbetskraftsbehovet i framtiden.

Och framförallt, se människor som de individer vi alla är, och inte slå ihop oss i grupper…”

- Pettersson undrar hur damen tänker, ska vi ta hit folk av solidaritet eller för att vi är egoistiska och påstås behöva arbetskraft? Det finns 1,5 miljarder människor som har det svårt i vår värld. Alla hotas inte av krig men många, många miljoner förföljs. Hur många kan bo hemma hos dig Elisabet?

Det går att läsa hela eländet och kommentera på Katrineholmskuriren. (Bäck påstår att alla kommentarer hittils har tagits in och av dem är bara en kritisk men mina två saknas men det är säkert bara ett tillfälligt problem)


Apr 4 2012

Apatiska flyktingbarn – så mår de

Hej, har ni intresse att lägga upp denna artikel.
 
Det är så att säga en föreläsning i miniformat vad läroböcker säger om tvångssimulering/malingering by proxy
vilket är inte bara min, SOU:s utan också den engelske prof. Bryan Lasks bedöming av den apatiska barn epidemin.
 
Svenska journalister med SVT i spetsen har gjort allt för att mörklägga detta.

Mvh, Thomas Jackson

En vädjan till svenska folkets hjärtan

Ingen kan säkert säga hur en annan människa mår. Men vi kan till en del förstå det genom att se på dem, tala med dem, bedöma deras mimik och kroppspråk, försöka förstå hur de kommit dit de är. Låt mig skriva kort hur jag tror de apatiska flyktingbarnen mår.

Jag ska beskriva tre olika svårighetsgrader hos barn som drabbas av tvångssimulering. Grad 1 är lindrig, grad 2 är mellan och grad 3 är svår tvångssimulering. Allt utifrån den bedömningsskala den engelske professorn i barnpsykiatri Bryan Lask har skisserat till mig. En skala han sagt han kan stå för i en domstolsprocess. En skala som Gellert Tamas, Sveriges Television, Sveriges Radio, DN, SVD, Expressen och alla andra tystat ned. Varför?

Denna min betraktelse bygger också på den speciallitteratur som finns om barn som utsätts för denna typ av tvång. En bok från Oxford Press diskuterar ”The role of symtom coaching by an actively fabricating parent may be quite powerful”. “Physicians are often deceived into colluding with these deceptions for surprisingly long periods of time”. “The child experiences feelings of powerlessness, chronic lack of control, and disappointment with the impotent physician figure who is unable to protect the child from the parents medical abuse”.

Jag tar också hänsyn till de fallstudier som finns. I boken från Oxford Press talas om sexårige Jose som modern tvingar i rullstol för att de ska få ekonomisk ersättning. Jose tror till slut att han är sjuk och kan inte gå. Han har fått hysteriska problem. Även fallet i England vid Exeter Crown Court som avgjordes för några år sedan finns med som förståelsemodell. Denna pojken sattes också i rullstol, sondmatades flera år för att modern fick ekonomisk vinning. Modern dömdes till tre års fängelse för barnmisshandel. Barnet omhändertogs, det trodde på allvar det var sjukt och kunde inte röra sig normalt. Att modern kunde dömas beror på att hon erkände vilket är ovanligt. Utan ett erkännande räcker nämligen inte indicierna för fällande dom.

Så har det varit i Sverige både för Migrationsverket som hösten 2005 polisanmälde nio fall av misstänkt misshandel och undertecknad som februari i år anmälde Röda Korset i Skövde. Föräldrarna frias för det är så svårt att bevisa deras skuld. Barnen är fångade i ett olösligt plågsamt grepp. Därför behövs speciallagstiftning för by-proxy övergrepp.

När Rädda Barnen och Karolinska Institutet hösten 2008 presenterade en rapport om ett 30-tal flyktingbarn fick de inte tag på ett enda barn. De var antingen försvunna eller så var familjerna negativa till att träffa ”forskarna”. Det brukar vara så vid simulering och dess varianter t.ex. tvångssimulering, en oro att bli avslöjade vid kontroll när allt gått ”bra”.

Typex 1. En 16-årig pojke. Varit i Sverige tre månader, familj fått avslag. Föräldrarna är pessimistiska om framgångsrik asylprocess. De vet att om ett barn blir tyst, sängliggande och får sondmatning så är det många som får asyl pga detta. Pojken kan bara sitt hemspråk. Mor och far berättar att om du nästa gång läkaren kommer ligger tyst och stilla och inte rör dig, vänder dig bort när de pratar med dig så tror de du är sjuk. De talar länge och väl, pojken tycker det kan vara OK eftersom han också vill bo i nya landet. Varje gång sjukvården besöker familjen ligger han tyst ner, föräldrarna säger han inte äter och kräver sondmatning. Sjukvården ger detta. Detta pågår åtta månader. Pojken börjar känna sig nervös efter någon vecka, han gillar inte sonden. Men han vet att det nu hänger på honom om de får vara kvar. Ibland drar de upp sonden och han äter normalt till nästa dag när sjukvården kommer igen. Detta upprepas rutinmässigt åtta månader, han är hela tiden aktiv, uppe och lever normalt förutom beteendet när sjukvården kommer.

Subjektivt lidande: Relativt hög stressnivå i samband med besöken. Upplever permanent oro under hela perioden för att göra familjen besviken om han inte lyckas vara apatisk tillräckligt bra. Men han anstränger sig. När de får asyl återgår allt till det vanliga men han känner sig inte som förr. Han har skam i själen, en sorts skuld trots att allt gått bra. Han har svårt att agera som han gjorde tidigare, har en tendens att bli irriterad. Har utvecklat identitetsproblematik som ger honom problem med självbilden i kamratrelationer. I skolan berättar lärare för andra elever att de aldrig får ifrågasätta den som varit apatisk, han får en udda och onaturlig roll, några klasskamrater är lite rädda, han bär med sig en djup hemlighet som gör honom annorlunda. Har utvecklat ett lindrigt till måttligt s.k. PTSD-syndrom.

Typex 2. Pojke 10 år, kan språket bra efter två år i Sverige. Asylprocess misslyckats. Föräldrar stressade och besvikna. Hela familjen mår dåligt. De känner väl till apatiska barn-systemet, alltså att svenska läkare tror att barnet är sjuk om det ligger tyst i sängen, får sond, inte rör sig. Familjen bestämmer sig för att säga till sjukvården att sonen blivit tyst och inaktiv. De kräver tolk, säger åt sonen vara tyst, liggande och orörlig när sjukvården kommer. Han får sond, han beskrivs som väldigt dålig av föräldrarna till tolken, sjukvårdspersonalen sitter mest tyst och lyssnar. De känner ju också till apatiska barnrollen, alla är frustrerade. Mamman skriker, ni måste göra nåt innan han dör, pappan gråter, sonen ligger och lyssnar på allt med bankande hjärta. Personalen vill inte sätta sond, föräldrarna kräver gång efter gång sondsättning, sonen har nu inte druckit säger de på flera veckor. Intensiva bråk med sjukvården under ett par månader, sonen blir alltmer nervös, spelar han tillräckligt bra? Plötsligt börjar han få lite ångest för att vara uppe, och äta normalt, han ligger allt oftare eftersom han tror mor och far blir nöjda då, och de kanske kan få stanna. Han börjar efter ett års spel inför vårdpersonal bli riktigt nervös, beter sig konstigt, han får sond och efter två månader får han och familjen asyl eftersom barnläkaren intygar att han är mycket sjuk med fara för hans liv för han klarar inte att livnära sig själv utan sond.

Subjektivt lidande: Pojken har blivit ordentligt nervös, har svårt att leka med kamrater som tidigare, har svårt med sin personliga utveckling, känner sig rastlös och aggressiv. Kan vid irritation på föräldrarna få dåligt kontrollerade aggressionsutbrott. Känner sig osäker i kontakten med andra, har skadad självbild. Har utvecklat ett mer eller mindre kroniskt ångesttillstånd ovanpå ett måttligt PTSD-syndrom.

Typex. 3. Detta är mardrömsfallet. Det är en 8-årig flicka som är köpt på en marknad för barnsexslavar i fjärran östern för ändamålet att vara murbräcka i Sverige för att vuxna i sällskapet hon är köpt av skall få asyl. Hon passar bra för ändamålet ty flickan är redan psykiskt skadad av sexuella övergrepp, men inte alltför svårt så hon har fortfarande någorlunda normalt beteende men har svår ångest och uppgivenhet. Hon har en barndepression pga den psykiska misär hon levt i på en barnbordell de senaste två åren efter hennes mor dog i misshandel framför barnets ögon. Hon är uppgiven när hon visas upp för sjukvården i Sverige. Hon är livrädd för de vuxna i sällskapet för en har redan utnyttjat henne sexuellt och skall slå ihjäl henne om hon inte gör som han säger. Hon blir beordrad att ligga tyst och stilla, inte röra på sig när den svenske barnpsykiatern kommer. Hon är livrädd för att inte spela bra så hon ligger helt stel, pulsen går upp till 200/minut och hon svettas svårt av ångest och pulsstegringen när läkaren undersöker henne. Hon hör de vuxna tala, de vuxna skriker åt tolken som blir rädd och upplever obehag men översätter till sjukvården att flickan har blivit svårt skadad psykiskt av män som våldtagit henne och mamman är död men pappan är här säger tolken och pekar på honom som inte är pappa men som har flickan i ett skräckgrepp och som redan har utnyttjat henne sexuellt. Han vet om att det är förbjudet med DNA-test för släktskapstestning, traffickern har sagt att man inte gör det i Sverige. Den lilla flickan finner ändå på något sätt inre frid där hon ligger, hon blir ju inte slagen om hon ligger. ”Kanske är det bästa att jag aldrig kommer upp och går igen” tänker hon. Hon får matsond utan motstånd. Hon kissar på sig, kan inte hålla normala avföringsvanor. Hon är redan alltför psykiskt traumatiserad för att ens ha ett hopp. Hon kan inte språket, hon förstår egentligen inte vad det handlar om, hon upplever sin kropp alltmer overklig, den känns stum och stel, hon dissocierar som det heter på fackspråk, mer och mer när månaderna går. Hon blir bara sämre och sämre. Efter två års sängläge får sällskapet asyl. Men hon kan inte röra sig längre, hon bara ligger och ligger, livrädd för att komma upp för hon vet inte vad som händer då. Det var sannolikt en sådan här flicka som SVT Aktuellt visade i sin 21-sändning november 2008 när journalisten Lennart Pehrsson intervjuade Nader Ahmedi som var sekreterare i Statens Offentliga Utredning om apatiska barn. Nader hade den moraliska resningen att stå på sig och säga att flickan kan ha varit utsatt för övergrepp trots att den svenske Aktuellt-journalisten skällde ut honom för att han kunde påstå att en sådan sjuk flicka simulerade. Pehrson sa ordagrant, nästan skrek, att ”familjen har ju fått asyl för två veckor sedan och flickan ligger ju fortfarande stilla och kan inte röra sig, det kan ju inte vara simulering”. Pehrson hade rätt, det var inte simulering utan tvångssimulering hos en svårt traumatiserad liten flicka. Till slut bar sällskapet iväg henne. De hade fått asyl, hon utnyttjas sedan regelbundet men blir så svag att de återvänder med henne till landet de flydde från, hon försvinner på ett eller annat sätt, kanske säljs hon till en ny barnbordell, kanske bara dödas eller lämnas hon för att de vuxna skall få hennes svenska barnbidrag för sig själva. Ingen saknar henne.

Hon finns inte, svenska journalister, barnläkare och Gellert Tamas har sagt att hon inte finns för övergrepp på flyktingbarn är inget som förekommer, alltså finns hon inte, ingen misshandel sker, ingen saknar henne. Hon är ingenting. Men hon flyger på vingar till Guds himmel.


Apr 4 2012

Utvisad ur Frankrike, lever i England

FjärranÖsternRedaktionen

En Engelsk domare uttryckter sin förvåning över att en terrorist som utvisats från Frankrike numera är bosatt i Storbritannien.
Den algeriske manen utförde en bombattack i sitt hemland, men flydde till Frankrike innan han kunde ställas inför rätta.
En fransk domstol har senare dömt honom till fängelsestraff och utvisning för ett annat terror dåd. Men men när han frigavs åkte han direkt till Storbritannien.  Det  11-åriga fallet har nu kommit till hovrätten, där Lord Justice Ward ifrågasatte hur han kunde vara i England efter att ha sparkats ut ur Frankrike. Dessutom på skattebetalarnas bekostnad!

”Det kan tyckas förvånande för många att de franska domstolarna kunde utvisa den anklagande, men Förenade kungariket kan vara skyldig att tåla hans närvaro mitt ibland oss”, sade domaren.  ”Hur kunde det ske?”

Andrew Percy, Tory MP för Brigg och Goole, uttryckte också sin förvåning.  ”Varför har vi tagit emot den här mannen när han har blivit utslängd av Frankrike, och varför kan vi inte skicka honom tillbaka? I detta fall ser det ut som vi har något att  lära oss från Frankrike. ”
Den 49-åriga invandraren riskerar  dödsstraff  i sitt hemland för sin inblandning i en bombattack på Alger flygplats i augusti 1992.
MailOnline


FjärranÖsternRedaktionen undrar: hur många liknande fall det finns i Sverige


Apr 4 2012

Facklig demokrati

Av Stefan K

Fackförbunden visar upp en allt mer märklig och allt mer odemokratisk agenda.

Transportarbetarförbundet var först ute med att sparka fackligt aktiva med Sverigedemokratiska sympatier. Nu följer Byggnads efter och hävdar att förbundet inte kan ha aktiva med snedvriden människosyn. Det måste alltså innebära att förbundet inte accepterar muslimska män med rutten kvinnosyn, invandrare som skriker svennehora och rånar svennar, vänsterextremister som använder våld mot oliktänkande, samt kriminella som förstör livet för många oskyldiga människor.

Det kan väl inte ha partipolitiska förtecken då vi vet att SD är det näst största partiet bland de LO-anslutna? Kanske sossarna i de fackliga topparna ser en partipolitisk konkurrent i SD?

Transports policy

Byggnads policy


Apr 4 2012

Frankrike har ledsnat på dem!

FjärranÖsternRedaktionen

Franska polisen slår till igen , nu på morgonen gjordes ytterligare tillslag och man burar in minst 10 till av de muslimska idioterna!

JakartaGlobe

France24


Apr 4 2012

TV-tips

Av Stefan K

Ett TV-tips lagom till att påskäggen ska målas och påsksnapsen intas.

Debatt i morgon kväll 22.00 har en rad intressanta ämnen.

  • Överfallet och misshandeln av Carl-Eric Cedvander
  • Rikspolisstyrelsen om pengar till den organiserade brottsligheten
  • Ska religiösa sekter få driva friskolor

Bänka er, men gör er beredda på floskler.


Apr 4 2012

Kommentar om Turkiskt medlemskap i EU.

FjärranÖsternRedaktionen

Nederländska Parlaments medlemmen  Barry Madlener säger, ”Vi skulle behöva vara galen för att ta in  Turkiet i EU”
YouTube Preview Image
Meddelande till Turkiet  med anledning av eran begäran om medlemskap i EU: Idag är inte din dag. I morgon ser inte heller bra ut. Vad sägs om aldrig?  Är aldrig snabbt nog?
BarryMadlener,  som deltagit i en internationell konferens i Istanbul, har ännu en gång betonat att Turkiet inte har någon plats i Europeiska unionen.
Han konstaterade att Turkiet är ett muslimskt land, och många holländska inte känner sig trygga på grund av de tusentals muslimer som bor i Nederländerna. Han tillade attinvandrare har bidragit till en upptrappning av brottsligheten i landet.

Enligt  Barry Madlener, är Turkiet inte ett demokratiskt land, eftersom kritik av islams är förbjudet och journalister arresteras där. ”Vi måste vara galna för  välja in  Turkiet i Europeiska unionen”.


Apr 4 2012

Ungdomstjänst för unga rånare

Av Pettersson

Fem ynglingar i åldrarna 16 till 18 år dömdes på fredagen till ungdomstjänst för rån.

Det rör sig om två personrån och endast en 16-åring medverkade vid båda rånen. han döms till ungdomstjänst i 120 timmar. En 18-åring som även döms för häleri får ungdomstjänst i 110 timmar. För övriga omfattar straffet ungdomstjänst i 90 timmar.

Första rånet inträffade på Major Nilssonsgatan den 16 september förra året. Tre av ynglingarna stoppade då en cyklist och hotade denne med stryk. Samtidigt höll de fast cykeln. Därefter tilltvingade de sig cyklistens mobiltelefon och sprang från platsen. Rånoffret kunde senare identifiera dem vid en fotokonfrontation.

På natten mellan den 3 och 4 mars i år gav tre av ynglingar sig på en man vid Fågelbacksgatan. De började med att fråga efter cigaretter, men fick nobben.
När rånarna märkte att deras tilltänkta offer inte blev rädd för dem sprutade de honom med pepparsprej i ansiktet. Trots detta misslyckades rånet eftersom mannen kunde lämna platsen. Han ringde senare efter polisen som kunde gripa rånarna. Vid huvudförhandlingen i tingsrätten gjorde de unga rånarna vissa medgivanden, men förnekade i stort. Tingsrätten valde dock att inte tro på dem.

- Pettersson ser att fulmedia glömde nämna namnen på pojkarna. Vi ska heller inte göra det denna gång utan skriver bara afghan, arab, arab, arab och somalier.


Apr 4 2012

Det finns inga svenskar, det är rasistiska fantasier

Av Pettersson

Svenska Dagbladet låter i en artikelserie en invandrare, Michael Azar, påstå att det inte finns några svenskar. Enligt Azar existerar ingen svenskhet och invandrarättlingen har genomskådat att vår gemenskap bygger på rasism och ”bara är fantasier”

  Svenskheten blir aldrig mer än en föreställning om en gemenskap. Det intressanta är att försöka förstå hur en sådan idé skapas och används i olika sammanhang. Fantasierna kan vara hur grundlösa som helst men de blir ändå dominerande för hur vi organiserar våra liv, säger invandrarättlingen Michael Azar.

-Pettersson undrar om vi inte finns finns hur kan vi då vara rasister och om vi inte finns vem är det då som betalar Michael Azars skattefinansierade tjänst som professor och lektor i idé- och lärdomshistoria på Göteborgs univerisitet?  

Läs om skiten på SvD.


Apr 4 2012

Reser till Kenya för att lära sig om somalier

Av Stefan K

Kronobergs län förväntas ta emot 700 somalier i år, en siffra som successivt uppgraderats. Nu reser politikerna till Kenya för att lära sig mer om somalier.

En delegation på nio personer från Växjö reser nu till Kenya för att träffa ett antal av de familjer som väntas till Sverige. Med bland de nio resenärerna finns exempelvis läkare och lärare. Vad de ska prata om vet jag inte, då ingen av somalierna lär kunna svenska och förmodligen inte heller engelska. Att samtala via tolk låter väl inte så där trovärdigt.

På journalistens fråga om varför man inte kan prata med alla de somalier som redan bor i Sverige, svarar förvaltningschefen Per Sandberg att det handlar om att hämta in kunskap och inte om en nöjesresa. Han tillägger också att resan är kostsam och inte helt utan faror. Det som inte nämns är kostnaden för Växjö kommun och då talar jag inte bara om denna resa, utan i ännu högre grad om omhändertagandet och finansieringen av de 400 nya kommuninvånarna.

Nu tror jag inte att de aktuella somalierna är så okunniga om Sverige och våra trygghetssystem. Varför tror ni annars att så många somalier passerar land efter land på sin resa till det naiva bidragsparadiset Sverige? Återigen gör sig detta avslöjande från Norge aktuell.

Källa. SR


Apr 4 2012

Saudiarabien halshugger pakistanier

FjärranÖsternRedaktionen

I Saudiarabien halshögg en pakistansk man på tisdagen. Salim Shah Sayed Shah var dömd försmuggling av en ”stor mängd heroin” och blev avrättad i den heliga staden Mecka.

Den ultrakonservativa islamska kungariket tillämpar dödsstraff för en lång rad brott, bland annat våldtäkt, apostasi, homosexualitet, väpnat rån och narkotikahandel samt mord. Antalet halshuggningar i riket hittills i år uppgår till 16, enligt officiella rapporter.  Amnesty International meddelar att  i Saudiarabiens avrättades 79 personer under 2011.

Emirates


Apr 4 2012

Bapupa spelar igen

Av Pettersson

2007 dömdes den allsvenske fotbollsspelaren för upprepad misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot mot sin hustru. Han fick då samhällstjänst motsvarande tre månaders fängelse och kunde fortsätta sin framgångsrika fotbollskarriär i Sverige dit han kom 2002.

2010-03-12 dömdes han för våldtäkt av en 18-årig kvinna till två års fängelse av nedre Norrlands Hovrätt. Åklagaren har yrkat utvisning till hemlandet Kongo men det har rätten ogillat.

Efter två år i fängelse får Yannick Bapupa nu sin nystart i division I-laget Väsby. Och han garanterar att han hållit formen. – Det är mitt jobb. Jag är proffs säger kongolesen.

-Pettersson undrar vad han är proffs på…

På Väsby Uniteds blogg, sitter nedanstående inlägg. I varje fall till den plockas bort.  http://www.vasbyfotboll.se/


Apr 4 2012

Turken som skämdes

Av Eva-Marie

Vi fortsatte i princip där vi slutade. Hon och jag. I förra veckan pratade vi om kriminalitet i Sverige och i Turkiet, samtalet gled av en händelse över till den rituella, kulturella och religiösa manliga omskärningen. Familjen får guldpresenter när skinnet skärs bort och det händer att dessa gåvor blir tjuvars byte, snopet i flera aspekter för pojken. Guldet väck och skinnet väck.

Varför omskärning frågade jag henne och hon med endast en dotter och ingen son svarade att hon hört att det beror på hygien. Det är inget svenska pojkar har problem med sa jag, en mor till två söner. Vi fortsatte en stund till inom samma ämne och jag insåg att mångåriga kulturella vanor sitter djupt, vi gillade olika. Det finns mycket att diskutera och många frågor att ställa.

Jag frågade henne om när hon hamnade i Malmö och hon svarade att hon hade tagit en ”omväg” genom Trollhättan. Efter tre år norröver reste hon till Malmö och hennes adress blev Ramelsväg på Rosengård. Det var hemskt. Först efter att stannat vid två tillfällen för att fråga om vägen till rätt stadsdel kom hon fram. Hon förstod inte dom hon frågade om vägen, hon förstod inte den vilda skånska malmöitiska dialekten.

Men det som var ännu värre var hennes nya adress, hon skämdes för var hon hamnat eller som hon uttryckte sig. Var var jag!? Hon såg tjocka män med fotsida klädedräkter och kvinnor med endast en springa fritt för ögonen i sina kläder. Man fick hålla för näsan i trappen för de boende kissade i hissen och slängde bananer och skräp. Araberna slängde ut barnens blöjor från fönstren så där låg alldeles fult med dessa i gräsmattan vid huset. Min nya vän skakade på huvudet och sa att hon verkligen skämdes för att bo där.

Nu kanske ni undrar var hon flyttade och ni som är från Malmö håller antagligen med henne om att Nydala var bättre för 15 år sedan än Ramelsväg? För 15 år sedan sa kvinnan jag språkade med,  ”då var där i det området 50-50″. ( 50% svenskar och 50% invandrare)

En summering och fundering, var detta ett utslag av rasism? En turk som ogillar verkligheten bland muslimska araber? Hon kom till Sverige för att arbeta och i Malmö möttes hon av ett arabland……och det redan för 15 år sedan!!!!

(Bilden får symbolisera ett grisigt eller rent ut sagt ett svinaktigt betéende bland vissa Mamöbor. Fotot tog jag i lördags på ett loppis i Dalby)