Apr 13 2012

Samtliga kontrollerade företag bröt mot lagen

Av Pettersson som tackar för tipset

Det behövs striktare regler för företag som missköter arbetskraftsinvandring. Det anser flera fackliga organisationer som vittnar om missförhållande för arbetskraftsinvandrare.

Inför arbetet med att ta fram ett betänkande om arbetskraftsinvandring anordnades på torsdagen en öppen utfrågning med företrädare från arbetsgivarorganisationer och fackförbund.

– Vi har under det senaste året besökt 150 företag som fått beviljat tillstånd för emigrerad arbetskraft och samtliga av dessa har brutit mot gällande lagar, berättade Per Persson som är ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

 Arbetsgivarna bryter också mot kollektivavtal och det skrivs i princip aldrig några anställningsbevis för arbetskraftsinvandrare, enligt Hotell- och restaurangfackets uppgifter.

 – Vår erfarenhet är att människor köper sig ett arbetstillstånd för att komma in i Sverige och vi vet att det sen går runt försäljare till företag som söker personal och erbjuder till exempel en kock för 8 000 kronor, sade Per Persson.

Det finns exempel på företag där arbetsgivaren tar hand om passet och låser in det så att den anställde inte försvinner. I vissa fall har personer försvunnit spårlöst från sina arbetsplatser

Handelsanställdas förbund har inte gjort någon undersökning på hur invandrad arbetskraft används men det förekommer på till exempel frisörsalonger och massageställen.

– Jag kan ärligen säga att vi har dålig koll på arbetskraftsinvandringen i vår bransch, sade Josefin Boman, utredare på Handelsanställdas förbund.

Reformen för arbetskraftsinvandring trädde i kraft för tre år sedan. Sverige har enligt en rapport från OECD ett av världens mest öppna system för arbetskraftsinvandring. De främsta åtgärderna för att se till att arbetsgivare inte missköter sig sker på Migrationsverket som nu ska se över tillstånden i så kallade riskbranscher.

– Min utgångspunkt är att de flesta arbetsgivare är seriösa men vi måste ändå fortsätta att diskutera konsekvenserna för arbetstagare som drabbas när oseriösa arbetsgivares tillstånd återkallas, sade migrationsminister Tobias Billström (M).

-Pettersson noterar att Billström har som utgångs att de flesta arbetsgivare är seriösa. Det borde han inte ha, erfarenheten säger att ytterst få av nybyggarna är hederliga. Det är bara att ta en snabbsväng genom nybyggarområdena i vårt land för att inse att priserna som erbjuds bygger på skattefusk, svart arbetskraft och stulna råvaror ofta kombinerat med bidrag. Även Billström och Myten Ullenhag borde inse att vårt välstånd hotas av människor som fullständigt skiter i att betala skatt men lik förbannat kräver och får tillgång till vårt välfärdssystem och det är samma människorna som regeringen kallar nybyggare och pensionsräddare.

De hånskrattar åt oss – ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Riksdag & Departement


Apr 13 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the land

Låt mig presentera Law of the land. Vi skall ett antal veckor ansvara för musiktemat på Petterssons eminenta partiska politiska blogg. Eftersom vi varken är talibaner elller frikyrkliga sparkar vi igång musik vid 21-tiden just är för en stunds minnen, avkoppling eller varför inte ett uppiggande tillskott till förfesten i glada vänners lag. Law of the land säger:Trevligt att få bli idespruta till Eva-Marie, och att få tillfälle att återuppliva gamla musikminnen som blivit dammiga med åren, och att upptäcka nya. Musiken är ju det som förenar och ger starka vibbar, hoppas de blir positiva!

Som rubriken förtäljer är temat från A till Ö och vill du bidraga med något så tveka inte utan mejla oss, eller kommentera in. Första låten ut är en som Law of the land listat men som jag inte tidigare lyssnat på. Visste inte den fanns faktiskt. Jag valde en med text så sjung med. Jag tänkte först att oj vad det blev politiskt att vara under attack det känns det som allt för oftast i Sverige nuförtiden men men här gäller det nog att våga ge sig hän åt kärleksattack……

Under Attack    Nu blir det ABBA

YouTube Preview Image

Watch Out

YouTube Preview Image

Det var det och ABBA är/var väl inte mina främsta favoriter när det begav sig. Just dessa två låtar var nya för mig. Hoppas att ni haft en trevlig stund men upp och hoppa nu för fredagskvällen är ung.Ni som skall ut på stan var rädda om er och dina medmänniskor så hörs vi imorgon. Ha det gott och kramar från oss.


Apr 13 2012

Lät hemhjälpen svälta ihjäl!

Olli Rein

Kuala Lumpur/TT-AFP

Ett par i Malaysia anklagas för att ha mördat sin kambodjanska hemhjälp genom att låta henne svälta ihjäl. När ambulans kallades till parets hem i delstaten Penang den 31 mars hittades 23-åriga Mey Sichan blåslagen och död, vägandes endast 26 kilo.

Enligt polisen dog hemhjälpen, som arbetat för familjen i åtta månader, sannolikt av att ha utsatts för matbrist under en längre period. Hennes arbetsgivare riskerar nu att hängas.

SN

Ja vad säger man här då undrar Olli? Jo det här får väl Fjärranösternredaktionen titta lite närmare på, då det hände i Malaysia som ligger inom deras  ansvarsområde. Men man blir inte så förvånad när man vet att de allra flesta är Muslimer i Malaysia.


Apr 13 2012

Kommunal peng till barnens mobiler?

Av Olli Rein

I Jönköping funderar kommunen på att hjälpa föräldrar med socialbidrag ekonomiskt så att barnen kan ha egen mobiltelefon. Ett förslag från kommunen säger att barn över 11 år med föräldrar som haft försörjningsstöd länge, ska ha rätt till 150 kronor extra i månaden som bidrag till en mobiltelefon.

- Ett steg i rätt riktning, tycker kommunalrådet Ilan de Basso (S) till P4 Jönköping.

I förslaget diskuteras också ökat stöd vid jul och kring semestern.

SN

Olli undrar vart arbetslinjen tog vägen, sedan Moderaterna hade tagit bort sjuklön vid svår sjukdom för svenskar. I det förslag som här ligger kommer väl pensionärerna att få stå för inbetalningen och överföringen till invandrarna, då det är dessa som vanligtvis numera står för 75 % eller mer av dem som har försörjningsstöd, förut benämnt socialhjälp. Med tio barn blir det väl 1500 kronor ytterligare och ännu längre från någon anställning. Hur är det herr Reinfeldt?  Är det bidragslinjen som nu råder? Har du ingen kraft att hävda din gamla arbetslinje längre? Ska pensionärerna få lov att ta motsvarande neddragningar inom äldreomsorgen, för att fullt friska människor ska slippa arbeta, eller hur resonerar ni här Reinfeldt och Borg? Ska vi kanske dra ner mer på den vanliga budgeten för ulandshjälp?Eller dra ned på politikerna, de är ju alltid överbetalda har jag en känsla av.


Apr 13 2012

Skolungdom pressas på pengar

Av Olli Rein

vissa väljer förtryckarens sida

Unga som pressar varandra på pengar är en del i en rejäl ökning av anmälningar om utpressning senaste decenniet.
Skitsnack eller att strunta i att bjuda på godis kan vara ett motiv för så kallad bötning.

En 16-årig pojke i Uppsala krävde att en jämnårig skulle betala tusen kronor för att få beskydd. Om han inte betalade skulle han få stryk. Den utsatte pojken vågade under lång tid inte gå fram och tillbaka till skolan utan fick åka bil. I december 2010 dömdes 16-åringen till ungdomsvård för bland annat försök till utpressning.

Domen är ett exempel på en företeelse som under 00-talet rört sig från kriminella gäng in på skolgårdarna – en form av utpressning benämnd bötning.

– Bötning bland ungdomar fanns inte alls för tio år sedan. Då gjordes det bara inom kriminella miljöer, säger Johanna Skinnari, projektledare på Brottsförebyggande rådet (Brå) som närstuderat tusen anmälningar från 2010 om utpressning.

Sett till andelen unga i befolkningen är ungdomar överrepresenterade när det gäller utpressning. Var tionde utpressare är under 18 år och brotten sker mest på skolor, enligt Brå.

– Det är oftast småsaker. Man går omkring i skolan, anklagar någon för att ha tittat snett på flickvännen eller någon annan mindre kränkning. För det vill man ha betalt några tusen eller några hundra, säger Skinnari.

Brå använder också uttrycket ”mobbning med ekonomisk bonus”, en annan form av utpressning bland unga.

– Förr mobbade man bara. Men nu finns värdefulla föremål i skolan. Ungdomarna kan trakassera någon och samtidigt tvinga sig till en mobiltelefon eller en dyr jacka, säger Skinnari.

Enligt Sanna Granbeck vid polisen på Södermalm i Stockholm var bötning mer aktuellt i hennes område för två år sedan.

– Det handlade om hot som framfördes i samband med krav. Någon som säger: ”Jag ska ha hundra spänn, om jag inte får det kommer jag att döda dig.” Jag upplever att vi fick stopp på det, säger hon.

Totalt har antalet anmälningar om utpressning, där ungdomsbrott ingår, ökat lavinartat – från 699 anmälningar år 2000 till 2 502 år 2010.

LÄRARNAS NYHETER

Det är konstigt med allt nytt i skolorna nu för tiden, tycker Olli. Nu har barnen fått lära sig ett nytt sätt att berika sig, och lärarna har fått lära sig ljuga. På min tid i skolan så fick man sänkt betyg i uppförande vare sig man på detta sätt hotade något barn, men också om man ljög läraren rätt i ansiktet så hotade denne med sänkt betyg i uppförande.

Nu har det ju länge inte funnits några uppförandebetyg att sätta, men jag undrar om det inte kom med vid förändringen nu i höstas. Men med så stora pengar som det verkar gälla, så struntar man nog i sitt betyg i uppförande. Men lärarna som ljuger om att detta utförs av vilka barn som helst, borde få bestående löneavdrag varje gång de inte säger sanningen.

Den är ju att detta är ett sätt att få in pengar, som har kommit med invandrarna från MENA-länderna och det är nog huvudsakligen dessa som sysslar med denna kriminella hantering än idag. Jag kan dock inte garantera att någon välväxt svensk pojke eller flicka inte skulle ha tagit till sig detta brott av sina MENA-kamrater, men det är i så fall troligen bara i mycket liten omfattning, av de summor det här gäller.

Hur tror lärarna att dessa kriminella invandrarligister ska upphöra med sina lönsamma tvångsindrivningar om lärarna sopar problemet under mattan. Vi har de invandrarungdomar lärarna låter komma undan med grova kriminella gärningar, tyvärr. Det behövs med andra ord kraftiga sanktioner från skolornas personal, för att sätta stopp för den här verksamheten. Annars får vi fler misshandelsmord av den typen  som för några veckor sedan drabbade sjukpensionären Carl-Eric Cedvander 61 i Kortedala i Göteborg. Det gäller för lärarna att ta dit både polisen och föräldrarna samt skolledningen, så fort något sånt här händer.


Apr 13 2012

De nazistiska muslimerna

Av Pettersson

Att nazister och islamister har mycket gemensamt vet vi sedan gammalt. Båda är toppstyrda ideologier som inte går att kombinera med demokrati.

Sällan har detta visats tydligare än när den svenska vänsterns älsklingsprojekt ”Ship to Gaza” skulle segla iväg från Turkiet fullt med nazistiska Hamaskrigare ombord. Skillnaden mellan dem är väl att Hitler var ärligare, han talade om den slutliga lösningen och livsrum i öst medan de arabiska nazisterna pratar om fredens religion.

-Pettersson tycker det är lite konstigt att PK kramar arabiska nazister men hatar svenska.

Länk


Apr 13 2012

Nu förstår jag vad dom gör…

FjärranÖsternRedaktionen

När vi går hem från vårt vanligaste middagsställe så går vi förbi ett ställe med denna skylt.

Undrar om dom håller på med nått liknande som i Eva Maries ”Fredagsmysvideo” nedan?


Apr 13 2012

Blir väl inget Nobelpris på detta

FjärranÖsternRedaktionen

Men inte så dumt tänkt, nått som stinker riktigt illa ”Skunk vatten” hjälper Israel att skingra palestinsk pöbel!

YouTube Preview Image

Apr 13 2012

Fredagsmys

Av Eva-Marie

Redan fredag och nu på begäran av våra kvinnliga bloggläsare ett inslag i hur gör män. Denna gång tar jag er med till det som ligger i tiden, att gå på Spa. Massage har blivit i ropet och var man ligger på britsen. Det finns en snårskog av terapier och ibland blir det fel när entusiasmen blir för intensiv i kombination med nyss intagen lunch……. Let it flow

YouTube Preview Image

Ett tips, anlita en certifierad massör.


Apr 13 2012

Finns det något som muslimerna inte hatar?

Pettersson tackar för bilden och undrar fortfarande varför muslimer flyttar till väst. De verkar hata allt vi står för utom våra pengar och bidrag. Det måste vara första gången i världshistorien folk betalar för att bli ockuperade.


Apr 13 2012

Riksdagen säger nej till vettiga förslag

FjärranÖsternRedaktionen

Nedanstående kopierat  från Toralf Alfssons bloggn riksdagsman för SD

”Vid dagens voteringar i riksdagen fattades en rad beslut som borde kommuniceras ut till det svenska folket. Det handlar om en lång rad motioner från Sverigedemokraterna som behandlats av konstitutionsutskottet.

I min uppräkning är riksdagen = 7-klövern.

Riksdagen sa ja till import, distribution och försäljning av djurpornografi, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att enskilda medborgare frivilligt skall kunna välja facklig organisation oavsett politisk åskådning, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa ja till Niqab och burka på allmän plats, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att kunna återkalla svenska medborgarskap som erhållits på falska grunder eller genom att muta myndighetspersonal, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att inleda förhandlingar om ett utträde ur Europeiska unionen, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att minska antalet riksdagsledamöter i Sveriges riksdag, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa ja till att statsråd och ledamöter i Sveriges riksdagen kan vara medborgare i andra länder eller till och med vara medborgare i flera andra länder, tvärtemot SD:s reservation.

Sedan röstades även min motion om ett riktat stöd för att utvidga hamninloppet i Grankullavik ner av 7-klövern. Syftet med min motion var att förbättra tillgängligheten för den viktiga turismen mellan Öland och Gotland.”


Apr 13 2012

”Svenskarna” i terrorrättegången

Av Pettersson

I dag inleds rättegången i Köpenhamn mot de fyra ”svenska män” som planerade det spektakulära terrordådet. DE skulle ta sig in på Jyllands-Posten och döda så många som möjligt som hämnd för att Jyllandsposten publicerat karikatyrer på profeten och pedofilen Muhammed.

-Petterson blir så trött på alla dessa ”svenskar” som lever på bidrag och åker runt och jävlas med folk…

  • Munir Awad, född 1981. Svensk medborgare, född i Libanon. Folkbokförd i Stockholm. Tidigare två gånger fängslad utomlands. Nu häktad i Danmark. 
  • Omar Abdalla, född 1980. Svensk medborgare, oklart födelseland. Folkbokförd i Stockholm. Häktad i Danmark.
  • Mounir Dhahri, född 1966. Tunisisk medborgare. Folkbokförd i Stockholm. Häktad i Danmark.
  • Sahbi Zalouti, född 1973. Svensk medborgare med tunisiska rötter. Folkbokförd i Järfälla. Tidigare fängslad en gång utomlands. Greps i Stockholm.

De tolv teckningarna är väl inte mycket att bli förbannad över än mindre mörda någon för, undrar varför inte svenska fulmedia publicerar bilderna för att upplysa allmänheten vad saken rör sig om men de tycker väl hänsynen till de intoleranta muslimerna är viktigare än yttrandefrihet i vårt land. Vad tycker ni om bilderna?


Apr 13 2012

Vilka som ges PUT

Av Stefan K

MigiLeaks har slagit upp portarna igen.

Det verkar vara OK att publicera dokument som berör de som fått Permanent UppehållsTillstånd i Sverige. MigiLeaks har åter börjat visa på vilka grunder personer ges fri tillgång till vår välfärd. Ha då i åtanke de som kallas papperslösa. Om de inte fått PUT med tanke på den extrema generositet som visas upp, begriper alla att de som fått avslag inte har särskilt mycket på fötterna. Dock ska de ha rätt till fri vård i Sverige.

VARNING!

Gå in på MigiLeaks och ta det av det absurda asylsystemet på egen risk.

MIGILEAKS


Apr 13 2012

Kriminella invandrare

Av Pettersson

Hör Robert Aschberg säga; varför begår invandrarungdomar brott och det viktigaste av allt ”Vad ska vi göra åt det?” Aschberg gick sin egen fega väg, numera är han ansvarig utgivare för tidningen Expo där han tillsammans med chefredaktören Poohl Pot ägnar sig åt att dölja problemen i stället för att göra något åt dem.   

Detta unika inslag visades på TV3s Insider år 2005. Man väljer att ta upp det känsliga och tabubelagda ämnet ”kriminella invandrare”

Robert Aschberg och hans kumpaner valde för ovanlighetens skull visa detta för TV-tittarna? Men just detta inslag är borttaget från TV3s hemsida, medan alla övriga Insider-program ligger kvar? Observera ca 1:38 in i klippet: I Rinkeby bor ”enbart invandrare”. Där finns enligt polisen mellan 400-600 ungdomar mellan 15-21 år som är grovt kriminella. De sysslar med bl.a personrån, stölder och våldsbrott.

I hela landet beräknas ca 18000 rån ske per år. Ca 7000 av dessa bara i storStockholm. Detta görs ofta med vapen, så som kniv eller pistol.
Observera ca 4:00 in i detta klipp: ”Rasistiska gäng” som enbart rånar svenskar. Bl a ett ”Östafrikanskt flickgäng” som bara rånar ”damer”, alltså SVENSKA damer!

Detta är alltså från år 2005. Hur kommer det att se ut om ca 10 år? Hur ser framtiden ut? Är den ljus?

- Pettersson vet hur det kommer att se ut, det blir bara värre och värre så llänge regeringen fortsätter att importera mängder med rasistiska kravmaskiner varje år och etablissemanget fortsätter att förneka att problemet över huvud taget finns.

Del 1. YouTube Preview Image

Del 2.  YouTube Preview Image


Apr 13 2012

Landstinget igen…

Av Stefan K

Ni som följt debatten vet säkert att Landstinget Sörmland ”går i bräschen för att ge fri vård till illegala invandrare”.

Vi får ständigt höra att vård är en mänsklig rättighet. Det är den givetvis, men är det en mänsklig rättighet att den ska vara fri för personer som befinner sig illegalt i ett land?

I dagens SN nås vi av två överraskningar:

En skrivelse som Landstinget skickat till regeringen, där man kräver en lagstiftning om vård till illegala invandrare, är undertecknad av sex av de åtta Landstingspartierna. Bara SD och M har ställt sig utanför denna. Ni som följde Landstingsmötet tidigare i år, där just rätten till fri vård för illegala invandrare avhandlades, kunde höra hur moderaten Magnus Leivik inte ville gå på ordföranden Åsa Kullgrens linje. I dagens SN har tydligen Magnus Leivik svängt och säger så här: ”Jag har drivit frågan om papperslösas rätt till vård i två år, då det handlar om att göra något gott och meningsfullt i livet. Skrivelsen om att flyktingar som tagit sig till Sverige på illegal väg måste bevisa att man är stadigvarande i länet ogillar jag, då alla ska ha rätt till vård”. Undrar ni varför Leivik inte skrev under Landstingets skrivelse till regeringen, om beslutet har att göra med moderaternas vikande opinionssiffror eller om ni har andra frågor kan ni ju alltid kontakta Leivik och fråga. Skattebetalarna är säkert intresserade.

Det andra avslöjandet i dagens SN handlar om vilken vård som ska ges gratis till illegala invandrare. Det har ju hela tiden hetat att endast akut vård ska ingå i detta, men nu får vi läsa att bl.a. cancerbehandlingar och hjärtoperationer ska finansieras av oss skattebetalare. Vill ni vet om detta verkligen stämmer kan ni kontakta Åsa Kullgren (S) och fråga.

Om ni ändå håller på, kan ni kontakta artikelförfattaren Tommy Kägo och be honom rätta till faktarutan i högerkant på artikeln. Illegala invandrare tillhör knappast den kategori som påstås, utan de som omfattas av hans exempel ges asyl i det europeiska land som tar emot flest och är generösast i sina bedömningar. Ni kan ju alltid länka till MigiLeaks som åter slagit upp sina portar till allmänt beskådande. Kägos uppgifter står i artikeln…

…som givetvis inte finns på SN:s webbilaga så att läsarna kan kommentera. Därför får ni den på bild istället.

Ps. Är ni missnöjda med politikernas sätt att agera i frågan ska ni ha i åtanke att sju av åtta partier vill ge fri vård till personer som befinner sig illegalt i landet, men inte till våra egna ekonomiskt utsatta grupper, så som fattigpensionärer, hemlösa, arbetslösa, ensamstående mammor etc. De får betala vad det kostar och inte sällan med hjälp av familj, släkt och vänner. Ha också i åtanke att Landtinget Sörmland brottas med dålig ekonomi och besparingar.


Apr 13 2012

Återvinning

Av Eva-Marie

Igår hjälpte jag  en äldre kvinna med lite av varje bland annat körde vi till återvinningsplatsen i området. Jag skulle slänga hennes skörd av gamla tidningar. En del av en tidning behöll jag då min blick föll på rubriksättningen.

Projekttröttheten växer i Rosengård. Jag visade henne och undrade vad hon ansåg om saken? Hennes svar var: Projekttröttheten växer i Rosengård!!!!! DET ÄR INGET MOT VAD VI KÄNNER SOM MÅSTE BETALA KALASET.

345 projekt sedan sekelskiftet med en ”budget” på 319 miljoner kronor. Med ”resultat som blivit sådär”. Det senaste projekt under kategorin desperation jag hört om, arabisk artighetsspråkkurs för Rosengårds poliser, dags att utvärdera?

Kasta pärlor för svin? Kasta pengar i sjön?

Vi måste återvinna Sverige.