Apr 15 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the land

Välkomna till en stunds musik i alfabetisk ordning för den ordningssamme. Nu förstår inte ni som just hittade Petterssons vad som står på. Låt oss få förklara, om kvällarna har vi ett musiktema och vi växlade just in på ett spår som vi praktiskt och för enkelhetens skull kallar rätt och slätt för ”musiktema från A till Ö”. De tidigare musikteman har varit tid, nationalism, värmande sommarmelodier och nu A till Ö. Vi befinner oss på bokstaven A.

Ace of Base, Göteborgsgruppen som med 60 miljoner sålda ex. gör dem till Sveriges tredje största musikgrupp genom tiderna, efter ABBA och Roxette! Gruppen slog igenom 1993med debutalbumet Happy Nation, i konstellationen systrarna och frontfigurerna Malin ”Linn” Berggren, Jenny Berggren, deras bror Jonas ”Joker” Berggren och bekanten Ulf ”Buddha” Ekberg.

Ulf har för flera år sedan smutskastats på nätet av vänsterextremister och man är nästan bara därför sugen på att köpa skivorna, som en nagel i ögat på åsiktsmaffian här i Sverige!Som söndagsunderhållning tycker vi att Ace of Base fungerar fint, med sin tillbakalutade pop.

Cruel Summer

YouTube Preview Image

Happy Nation

YouTube Preview Image

Lycklig nation……vilken då?? Vi hade för vår del varit lyckligare i ”vårt” land om vi kunnat känna igen oss och känna trygghet på gator och torg. Nog om det i dessa berikande tider. Söndagskvällen lider mot sitt slut och har du något på hjärtat låt oss veta genom en kommentar. Tveka inte, ris eller ros mottages tacksamt :) Imorgon samma tid ungefär vid 21,tiden hörs vi igen men tills dess ha det gott, Kram.


Apr 15 2012

Fängelse för zigenare

Av Pettersson

En rumänsk zigenarfamilj byggde palats med kontanter de stulit från pendlare på tåg och andra ”sårbara mål” som turister i London. När de fängslades i går uttryckte domaren sin bestörtning över klanens ”djupt rotade kriminalitet”.

Zigenarfamiljen bestod av föräldrar, syskon och kusiner men även småbarn som de lärde upp till ficktjuvar samtidigt som de lärde ut att stöld ”inte är ett allvarligt brott”.

Hemma i Rumänien köpte de herrgårdar och dekorerade med Mercedessymboler på taken för att visa hur rika de blivit i fjärran land.

-Pettersson tycker som Myten Ullenhag att det är tur vi inte har sådana zigenare i vårt land.

 Daily Mail som givetvis har bilder, namn och etnicitet på rövarna…


Apr 15 2012

Vi hade inte miljötänk…

Av Pettersson som tackar för tipset

Jag skulle betala på mataffären nyligen och den unga kassörskan föreslog att jag skulle ta med mina egna kassar eftersom plastpåsar inte är bra för miljön.

Jag bad om ursäkt och förklarade att vi inte hade det här miljötänket när jag var ung. Kassörskan svarade att det är problemet. ”Er generation brydde sig inte tillräckligt för att bevara miljön till kommande generationer.”

Hon hade förstås rätt i en sak – vår generation hade inte miljötänket på ”vår tid”

Men vad hade vi i vår tid? Efter långt funderande och sökande djupt i min egen själ insåg jag vad vi hade…

Vi hade mjölkflaskor som vi lämnade tillbaka, läskflaskor som vi pantade. Butiken skickade tillbaka dem till tillverkaren, som tvättade dem och återanvände. Så de var verkligen återanvända flera gånger. Men vi hade inte miljötänk.

Vi gick i trappor för vi hade inte hiss eller rulltrappor i alla affärer, skolor och företagsbyggnader. Vi gick till affären för att handla och vi tog inte bilen varje gång vi skulle förflytta oss några hundar meter.

Men kassörskan har rätt, vi hade inget miljötänk.

Då, tvättade vi blöjor för att det inte fanns engångsblöjor. Vi torkade våra kläder på linor, inte i ett energiförbrukande monster. Sol och vindkraft torkade våra kläder på vår tid.

Barnen ärvde kläder från sina syskon och hade inte alltid det senast märket. Men kassörskan hade rätt, vi hade inte miljötänket då.

På den tiden hade vi en enda TV eller radio i hemmet, inte en i varje rum. Tv:n hade en liten skärm ungefär som en näsduk – inte som halva Gotland.

I köket blandade, vispade vi alltid för hand, vi hade inte maskiner som gjorde allt åt oss. När vi packade sköra saker i paket använde vi gamla tidningar att skydda dem, vi hade inte bubbelplast eller styrénkuddar.

På den tiden startade vi aldrig en bensinslukande motor bara för att klippa gräset, vi sköt gräsklipparen för hand. Vi motionerade genom att arbeta så vi behövde inte gå till ett gym som använder elmaskiner såsom löpband, trappmaskiner mm. Men kassörskan hade rätt, vi hade inte miljötänket då.

Vi drack vatten från kranen istället för att använda en plastmugg eller flaska varje gång. Vi fyllde våra bläckpennor med bläck när de tog slut istället för att köpa en ny. Vi ersatte rakblad i rakhyveln istället för att kasta hela hyveln bara för att bladet är slött. Men vi hade inte miljötänket då.

På den tiden åkte folk buss, barnen cyklade eller gick till skolan istället för att göra föräldrarna till en dygnet runt öppen taxirörelse. Vi hade ett eluttag i varje rum istället för ett dussintal uttag i en förgrening. Vi behövde inte ha en datoriserad pryl som skickar datasignaler 2000 mil ut i rymden för att hitta närmsta pizzeria.  

Är det inte lite sorgligt hur dagens generation beklagar sig över hur slösaktiga den äldre generationen var bara för att vi inte hade ”miljötänk”?


Apr 15 2012

Tystnadens björntjänst

Av Pettersson som kopierat Hans Stigsson Michajlovs blogg. Hans är politisk redaktör på Norrköpings Tidningar. – Pettersson tackar Hans som verkar vara en av få hederliga journalister. Läs själva.

Tystnadens björntjänst

Sju män har nu dömts till relativt hårda straff för gruppvåldtäkten i Mariannelund förra året. Vissa har beskrivit denna händelse som en av de värsta gruppvåldtäkterna i modern svensk historia. Under normala omständigheter borde det vara tillräckligt för en omfattande medial bevakning i veckor och månader.

Fast inte denna gång. Och jag tror förklaringen är lika genomskinlig som förkastlig: De sju dömda våldtäktsmännen är samtliga invandrare. I alla utom ett fall asylsökande från Afghanistan.

Det borde inte ha någon betydelse, men jag förstår varför många värjer sig för hela frågan. Ingen vill riskera att spä på fördomar mot invandrare, eller i värsta fall framstå som främlingsfientliga själva. Ingen vill heller riskera att hamna på samma sida som exempelvis Sverigedemokraterna.

Undantag finns, men själv tycker jag den mediala tystnaden är förkastlig. Dels eftersom man därmed tillämpar dubbla måttstocker och riskerar att sätta en ny standard. Det blir svårt att i framtiden bli upprörd över andra våldtäkter om inte denna tas på större allvar.

Dels därför att agerandet tycks påvisa fördomarna om medier som halvblinda i brott där invandrare är inblandade och dels därför att agerandet i vilket fall som helst inte lär leda till mindre främlingsfientlighet. Snarare tvärtom. En tystnadens björntjänst vi hade kunnat vara utan.


Apr 15 2012

Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

Av Pettersson

Islamiska historiker och forskare berättar med stor glädje och stolthet över slakten av hinduer, tvångskonverteringar, bortrövande av hinduiska kvinnor och barn till slavmarknader och en enorm förstörese av hinduiska tempel mellan c:a 800 och 1 700. Många miljoner hinduer mördades, förslavades eller tvingades konvertera till islam under denna tid.  

Rizwan Salim (1997) beskriver vad arabiska inkräktarna gjorde:

”Ociviliserade vildar på en mycket låg nivå som saknade en kultur värd namnet kom från Arabien och västra Asien till Indien från början på 800-talet och framåt. Islamiska inkräktare rev otaliga hinduiska tempel och krossade oräkneliga skulpturer, plundrade otaliga fort och palats för hinduiska kungar, de dödade ett stort antal hinduiska män och förde bort hinduiska kvinnor….. men många indier verkar inte inse att de främmande muslimska marodörerna förstörde den historiska utvecklingen av jordens mest avancerade civilisation, den mest mångsidiga fantasifulla kulturen och det kreativaste samhället”

Självklart kämpade indierna emot, men de var inte vana vid att förslava, kriga, härja, massakrera, förstöra religiösa platser, skördar eller skada bönder. Militära slag skedde innan muslimerna på öppen mark mellan soldater. Muslimer attackerade ständigt ursprungsbefolkningen.

I den tidens Indien ingick dagens Pakistan (Sindh), Bangladesh och Kashmir. Hinduism och buddhism blomstrade i Afghanistan före det islamiska övertagandet.

Inledningsvis tilläts de gudlösa ha dhimmi status – möjligen på grund av sitt stora antal, motståndskraft mot islam och dess värde som källa till skatteintäkter. Detta strider mot den islamiska lagstiftningen som kräver död eller konvertering för avgudadyrkare. När Sultan Iltutmish fick frågan varför hinduer inte fick välja mellan döden och islam, svarade han: just nu är muslimerna så få men om några år när muslimerna är etablerade och trupperna är större kan vi ge dem möjligheten att välja mellan döden och islam (Pettersson infogar, kan vi lära oss något om detta?)

Trots deras ”dhimmi” status, masslaktades, tvångskonverterade och försavades miljoner hinduer. De historiska källorna anger sällan några siffror utan beskrivs som ett oräkneligt antal fångar/slavar men de få gånger numerär anges är de skrämmande. Tillsammans med människor tog eller förstörde  muslimerna allt de kunde, mynt, smycken, kläder, möbler, djur, säd osv.   

Muslimska härskare var utlänningar och fram till 1300-talet skickades de flesta slavarna ut från Indien men efter Sultanatet i Delhi (1206) blev de kvar för att arbeta för sultanatet, säljas inom Indien eller skickas någon annanstans. Slavar från andra håll importerades och muslimska arméer bestod av ett brett spektrum av utländska slavgrupper som konverterat till islam. Slavar var utlovade bytet från Allah och få dem var ett starkt motiv för jihad.

”Det var så gott om slavar att de blev väldigt billiga, det är Guds godhet som hedrar sin egen religion och försämrar otrohet”. (Muslim krönikör Utbi om Sultan Subuktigin slavrazzior i Sookdheo). Även fattiga muslimer höll sig med ett stort antal slavar.   

Några siffror: erövraren av Sindh (Pakistan) tog 300 000 slavar under en tre-årig kampanj i 712-715. Sultan Muhmud Ghazni 997 – 1030) skickades 2 miljoner till slakt eller slaveri. Andra siffror och platser är 53 000, 200 000, 750 000, 500 000, 150 000 osv.

”Svärd blixtrade som lättade mörkret av moln och fontäner av blod flöt som den höstens stjärna. Guds vänner besegrade sina motståndare….och muslimerna vållade sin hämnd på de otrogna. Döda 15 000 av Guds fiender…gör dem till föda åt djuren och rovfåglar …. Gud har också skänkt hans vänner ett byte bortom alla gränser och beräkningar, inklusive 500 000 slavar av vackra män och kvinnor”

Så kan man hålla på säger Pettersson, fredens religion beräknas ha mördat mellan 60-80 miljoner människor i dåvarande Indien och förslavat minst lika många. Jämför gärna det med Hitlers mördande av judar så inser ni att i jämförelse med islam var nazismen rena hobbyverksamheten och västvärdens slavhandel verkar ha styrts av amatörer.

Tyvärr har dårarna inte gett sig än idag, krigen och konflikterna mellan muslimer och otrogna fortsätter än idag i Afghanistan, Pakistan, Indien, Kashmir och Bangladesh och kom ihåg att inget av dessa områden har muslimerna rätt till historiskt och de började i liten skala…

Islammonitor.org


Apr 15 2012

Det intelligensbefriade politiska C-laget och SN!

Av Olli Rein

Politisk epidemi

Det började redan i förrgår 2012-04-13, med en somalier på första sidan i ett reportage om att Sörmland är på väg mot nollutsläpp. Redan år 2050 har någon påstått att detta ska ske. Det finns inget annat än ett politiskt beslut om detta, och vi vet ju alla hur ofta politikerna gör fel saker. Det är tidningens miljöfanatiker Annika Clemens som skrivit artiklarna och illustrerat med två bilder på samma somalier Ayab Muse. Annika kommer från en rabiat miljö- och mångkulturellfanatisk familj i Gnesta och henne kan ni hitta här 0155 – 76721 eller här annika.clemens@sn.se

Vad fotomodellen och produktplaceringen Ayab Muse har med artiklarna att göra framgår inte, mer än att han tycks bekymrad av att han måste ta sin bil från bostaden i Nyköping till jobbet på SSAB i Oxelösund, då inga bussar passar vid skiftgången på järnverket. Annars så brukar han ställa bilen när han kan gå, men det gör väl de flesta. Produktplacering brukar sådant här som Ayub Muse nu ställer upp på kallas i filmer, när några varumärken dyker upp i filmen och exponeras 10-15 sekunder. Här är det mångkulturen som är produkten. Men antalet anställda utomeuropeiska invandrare på SSAB Oxelösund kan inte vara mer än någon enstaka procent av de ca 2000 anställda.

Annika skriver också om hur mycket koldioxid en människa släpper ut och vill naturligtvis påskina att vi i Väst släpper ut mest, men inte ett ord om de höga barnantalet hos Ayub Muses landsmän och merparten av dem som kommer hit genom massinvandringen. För bara några år sedan, så var SSAB: s utsläpp ca 90 % av Sörmlands läns utsläpp, jag tror inte att SSAB fått ner det resultatet till ungefär hälften som AC skriver. Dessutom är de långa transporterna ett problem i Södermanlands län påstår hon, ett av Sveriges mindre län och inte heller tätbefolkat utan strax under 40pers/ km2, och med slätter och skogar som tar upp det allra mesta av koldioxiden utom för de största källorna.

Naturligtvis finns här olönsamma vindsnurror med, och en hyllningsartikel till Sörmlands landsting som åter går med förlust, för att de tack vare en ihärdig Moderat vid namn Magnus Leivik, drivit frågan om fri vård för illegala flyktingar i över två år. Det står i den artikeln att Magnus Leivik säger, att det handlar om att göra något gott i livet och meningsfullt. Magnus varför ska det göras med andras medel. Jag är själv förtidspensionär med ca 8 000 i månaden efter skatt, trots detta har jag betalat en stor del av två Tanzaniska familjers utbildningskostnader med tillsammans 10 barn för gymnasieutbildning under en period på 12 år nu i juni. Det har kostat mig 100 000 kronor ungefär hittills, och har bedrivits samtidigt med mina egna två barns skolgång. Du borde skämmas Magnus för att använda landstingets lånade pengar till kriminella människors välfärd. Magnus kan nås per telefon till arbetet 0155-24 57 47 mobil 070-875 52 22 E-post magnus…@dll.se

Källa: SN Somalienytt


Apr 15 2012

En stilla undran….

Av Eva-Marie

……..om vi är mesiga eller toleranta eller är vi samarbetsvilliga in absurdum. En muslimsk man har i veckan som gått varit inbjuden till stadens universitetssjukhus för att med andra troende samtala och samarbeta om ett ”stilla” rum. Ett stilla rum för bön och en stunds tillbakadragande från, från många olika orsaker.

Studenter, personal, anhöriga och patienter skall kunna gå in i rummet för en stunds meditation, lugn och ro eller för bön. Den muslimske mannen var i sällskap med imam och dom representerade stadens muslimer. Han frågade mig om råd fast han vet att jag är icketroende, hur skall man inreda rummet? Min första fråga till honom var hur bekostas rummet? Delar era trossamfund procentuellt på kostnaden för vårt sjukhus har som bekant ett sparbeting på 450 miljoner kronor.

Tystnad…….nej det skall sjukhuset betala. Hm, självklart en prioriteringsfråga. Till religion och religiösa yttringar finns det tydligen resurser och rummet skall inredas med halvmjuk bönematta, stolar,bord och om katoliken får som han vill en vacker tavla som han redan sett ut. Det blir fler träffar för att spåna om rummets innehåll. Jag funderar på om det verkligen behövs ett sådant rum överhuvudtaget? Ett rum som skall stå till förfogande för diverse religiösa yttringar. Jag har en stilla undran….kan dom hålla sams?

Om jag som kvinna kommer in där när män ligger med rumpan i vädret åker jag då ut med huvudet före i all stillsamhet? Mitt råd var att gör några väggmålningar för sådana kan inte stjälas, se verkligheten. Måla något naturmotiv. Kanske livets vatten på en daggkåpa?Apr 15 2012

Flest ensamma barn till Sverige

Av Pettersson

Sverige var det land i Europa där överlägset flest barn och ungdomar sökte asyl utan sällskap av vårdnadshavare 2010-2011, enligt en ny studie från internationella migrationsorganet IGC.

Sverige tog emot totalt 5 050 asylansökningar från så kallade ensamkommande barn under de två åren. Storbritannien var två med 2 641 barn. I fjol sökte 2 657 ensamkommande asyl i Sverige. Siffrorna hittills pekar mot ännu fler i år.

Pettersson vill bara påpeka att varje ”ensamkommande barn” kostar c:a 800 000 kronor om året och ett kilo näringslösning till svältande på Afrikas horn fyra kronor samt att Storbritannien har 62 miljoner invånare. 

Att så många söker sig hit beror säkert på längtan efter vårt underbara klimat och inte på att ryktet om hur lättlurade vi är spridigt sig över världen.

Stockholm TT


Apr 15 2012

Vänsterpartist gillar inte att vi i Sverige har det vi har

Av Stefan K

Vänsterpartisten Nicklas Franzén, ledamot i Nyköpings kommun, tycker att vi i Sverige borde ha dåligt samvete och dela med oss av vårt till de som inte har.

”Det är faktiskt bara en tillfällighet att ju vi är födda i det här landet som vi kallar Sverige, vi kunde lika gärna vara födda i irak. Vad är det som säger att vi har rätt till allt det här men inte dom andra”.

Dessa ord skriver Franzén på sin blogg. Det må vara en tillfällighet att vi är födda i Sverige. Faktum är att det är en tillfällighet att vi ens är födda. Tänk om våra föräldrar hade annat för sig den dagen vi blev till. Nu är det som det är och inget vi kan göra något åt. Något vi gjort och inte bara vi, utan också våra föräldrar, far- och morföräldar, är att bygga upp det Sverige vi ser idag. Våra förfäder har i över hundra år jobbat med den demokratiprocess som lett fram till det vi har idag. Kvinnor har kämpat för jämställdhet i decennier. Vi betalar världens högsta skatter för att finansiera vår välfärd. Dessutom tillhör vi de länder som betalar mest i bistånd till världens nödställda.

Vänsterpartisten Nicklas känner sig ändå inte nöjd med detta, utan vill att vi svenskar ska ha dåligt samvete för att man i andra länder inte lycktas eller haft viljan att göra det vi i Sverige gör och gjort. Att man i Afrika, Mellanöstern och stora delar av Asien ständigt ligger i konflikt, både inbördes och med grannländer, ska alltså vi känna dåligt samvete för? Att kvinnor ses som andra klassens medborgare i vissa kulturer är alltså vårt fel? Att korruption och fiffel är mer legio än undantag i många länder ska också det ge oss dåligt samvete? Att demokrati och mänskliga rättigheter bara är ord på ett papper i många av länderna i 3:e världen ska också det belastas oss?

Det måste till vänsterpartister för att nedvärdera våra förfäders arbete med att bygga upp vårt land till vad det är idag.

Källa: Nicklas Franzéns blogg på SN (ovan nämnda ord står i en av Franzéns kommentarer till blogginlägget ”Att bryta segregationen”)