Maj 31 2012

Islamistiskt barbari

FjärranÖsternRedaktionen

Ung kvinna dömdes till döden genom stening i Sudan

Praktisk tillämpning av Sharialag

En sudanesisk kvinna, som tros vara runt 20, har dömts till att stenas till döds för äktenskapsbrott.
Kvinnan, Intisar Sharif Abdalla, dömdes den 22 april till stening av en sharia domstol.  Abdalla är analfabet och hade ingen advokat eller tolk i rättssalen, arabiska är inte hennes modersmål.
Arabiska är huvudspråk i den överväldigande muslimska nationen, men en rad mindre språk talas också, särskilt i klanområden. Det var oklart var Abdalla kom ifrån. Spöstraff är ett vanligt straff i Sudan för brott som att dricka alkohol och äktenskapsbrott. Medan stening är ovanligare.
Efter en militärkupp 1989 införde Sudan sharia lagar.
Reuters

FjärranÖsternRedaktionen undrar:

Vad den av omdömeslösa moderater, inkvoterad muslimske riksdagsblatten tycker om denna tillämpning av ”den fredliga religionen”?

Maj 31 2012

Irak

Av Pettersson som idag presenterar land nummer åtta i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Irak - Sekteristiskt våld gjorde att tusentals kristna lämnade landet under 2011. De kristna upplever att regeringen inte kan skydda dem eftersom vissa hotas, rånas, våldtas eller kidnappas och kyrkorna bombas. Iraks konstitution anger varje individs rätt att uttrycka åsikter- till eget samvete samt tro. Men det finns ingen paragraf om att byta religion och enligt islamsk lag är det förbjudet för en muslim att konvertera till en annan religion. Under augusti 2011 blev minst 4 kyrkor i Kirkuk mål för bombdåd. Situationen i Kurdistan, som länge ansetts vara en fristad för kristna, har försämrats på grund av islamisk extremism.

Irak ligger i området som förr kallades Mesopotamien. Civilisationer i området kan spåras mer än 7000 år bakåt. Världens rikaste kända arkeologiska fyndigheter finns i det som nu är Irak. I det forntida Mesopotamien (”landet mellan floderna”) uppstod den första civilisationen i Mellanöstern – den sumeriska civilisationen. Trots de årtusenden som skiljer de två epokerna åt visar Iraks historia en kontinuitet som har skapats av anpassningen till de båda floderna Eufrat och Tigris. När floderna tilläts att flyta okontrollerat förde de med sig förstörelse då det kunde översvämma hela städer. När floderna kunde hållas i schack med hjälp av diken som förde bort vattnet för att användas till konstbevattning blev landet mycket fertilt.

Irak erövrades av araberna i mitten på 600-talet. Det påstås att ingen tvingades bli muslim men de som vägrade var tvungna att betala mycket högre skatt.

 • Statsöverhuvud: Premiärminister Nouri al-Maliki
 • Folkmängd: 32,6 miljoner
 • Kristna: 300 000 – 350 000 antalet minskar kraftigt
 • Huvudreligion: Islam
 • Statsskick: Parlamentarisk demokrati

•Irak är delat i två delar: den autonoma kurdiska regionen i norr, som länge ansetts vara en fristad för kristna men där extremistiskt islamistiskt våld sprider sig och den större arabiska delen som styrs av Iraks regering i Baghdad.

•Irakiska kristna anser att den nuvarande regeringen inte klarar av att försäkra deras säkerhet. Dödandet av kristna och attacker mot kyrkor ökade markant under sista kvartalet 2010 och våldet fortsatte vara en del av irakiska samhället under 2011. Oerhört många kristna har hotats, rånats, våldtagits eller kidnappats.

•De kristna fortsätter lämna landet i stora antal. Det finns kanske 345 000 kristna kvar, medan det 1991 fanns ca 850 000 kristna i Irak.

•Mer än hälften av de kristna har flytt från sina hem och företag på grund av krig, oro och religiös rensning. De betraktas nu som internflyktingar och ställs inför hög arbetslöshet och undermåliga bostäder plus att det är svårt att hitta skolor för barnen och adekvat sjukvård.

•Eftersom många av de irakiska kristna som flytt från Mosul eller Baghdad talar arabiska, är det ofta svårt för dem att hitta gudstjänster som sker på deras språk.

•Barnen får automatiskt samma religion som sin pappa i Irak. Konvertiter har inte haft möjlighet att byta den religiösa benämningen på sina ID kort.

•Iraks författning anger att varje individ har åsiktsfrihet, samt rätt till eget samvete och trosfrihet. Men det finns ingen artikel som handlar om att byta religion. Det innebär att det lagligt sett är omöjligt att tillämpa trosfrihet för konvertiter. Det finns ingen fristad för de arabiska familjer som vänt sig från islam.

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan  Jemen

Källa: Open Doors m.fl


Maj 31 2012

Skop fuskar med siffrorna

Av Stefan K

En f.d. anställd på Skop avslöjar att företaget fuskar med sina undersökningar.

Före detta anställda uppger att många medarbetare hittar på egna svar för att klara tidspressen och för slippa bli entledigade från sina jobb. Man uppskattar att cirka 10% av arbetstiden ägnas åt rent fusk och att många anställda säger sig ha tappat allt förtroende för dessa undersökningar.

Jaha, säger jag och konstaterar att endast ett av de institut som publicerar väljarbarometrar är utländskt. Det är norska Sentio och där råkar SD ha de högsta siffrorna i de nio institut som publicerar siffror. Det är förmodligen bara en tillfällighet…

Källa: Arbetaren


Maj 31 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till Petterssons musiktema som ligger inklämd mellan en massa partiska politiska inlägg. Kvällens bidrag är kanske i lite mossigaste laget men imorgon blir det rivigare får vi hoppas. Du som gillar musik och kanske har minnen från en bit tillbaka i tiden håll tillgodo med ……..

Barbra Joan Streisand, född Barbara Joan Streisand 1942 i Brooklyn, New York, är en amerikansk skådespelare, filmregissör och sångerska. Streisand vann en Oscar för bästa huvudroll i Funny Girl 1968 samt en för bästa originalmusik i En stjärna föds. Till det kan läggas flera Oscarsnomineringar. Hon har dessutom vunnit ett flertal Emmy Awards, Grammy Awards och Golden Globe awards.

Streisand är idag en av världens mest berömda och framgångsrika kvinnor. Hon är en av världens bäst säljande soloartister och har sålt över 140 miljoner album. Över 60 album har givits ut med henne, nästan samtliga släppta av Columbia. Hon har även spelat in ett album tillsammans med Diana Krall, Love is the Answer, som gavs ut den 29 september 2009.

Woman i Love

YouTube Preview Image

You Are Women… I Am Man……. Du är kvinna jag är man låt oss kyssas…….fina flickor gör som mamma säger…..när mamma är där… mm jag känner det ända ner i tårna….

YouTube Preview Image

Oj där hettade det till vill jag lova och så tog det slut precis när…… Kanske lite kallvatten nu? Imorgon träffas vi här återigen vid 21-tiden. Ha en fortsatt trevlig kväll.Kram och var rädd om dig.


Maj 31 2012

Zlatan och Du gamla du fria…

Av Pettersson

Fotboll är världens största sport, den skänker glädje till miljarder människor och gör de bästa spelarna till mångmiljonärer. Det finns dock en som aldrig, aldrig sjunger sitt lands nationalsång eller visar stolthet över det land som gjort honom rik. Vad är det för fel på cykeltjuven, hatar han Sverige eller???? Igår var det landskamp Sverige-Island och inte en min gjorde han och snart är det EM i fotboll, titta då, det är lika i varje match.

Filmen är från 2008 Sverige – Portugal. Titta först på sekvensen mellan 3:10 och 3:35 och sedan 4:20 och 4:52

YouTube Preview Image

Maj 31 2012

Ung afghansk kvinna sade nej, straffades med syra

Pettersson säger inget men är inte förvånad över hur afghaner och andra medeltidsprofeter uppför sig i vårt land.

YouTube Preview Image

Maj 31 2012

Islamist uteblir från Breivikrättegången

Av Stefan K

Islamisten mulla Krekar kommer inte att vittna i rättegången mot Anders Behring Breivik.

Igår skrev Krekars advokat till Oslo tingsrätt och bad dem avskriva Krekar som vittne, med motiveringen att han inget har att tillföra. Krekar var kallad som vittne för att stödja Breiviks ord om att en muslimsk erövring av Europa inte bara är ett påhitt. Hmmm…!

Källa: TT


Maj 31 2012

Påföljdsutredningen föreslår stora förändringar av påföljdssystemet

Pettersson tackar för tipset.

Påföljdsutredningen har idag överlämnat betänkande om nya påföljder (SOU 2012:34) till justitieminister Beatrice Ask. Särskild utredare har varit hovrättspresidenten Fredrik Wersäll.

Påföljdssystemet för vuxna lagöverträdare ska bestå av två påföljder, böter och fängelse. Om ett fängelsestraff är på kortare tid än ett år och den tilltalade tidigare är ostraffad ska fängelsestraffet dömas ut villkorligt – lika för alla brottstyper. Ett villkorligt fängelsestraff ska alltså, till skillnad mot villkorlig dom och skyddstillsyn, vara bestämt i tid.

-Pettersson ser följande senario – en utlänning kommer till Sverige och stjäl, gör inbrott, snattar osv. allt som ger lägre fängelsestraff än ett år. Så håller han på tills han åker dit. Då blir det villkorligt fängelsestraff för att han tidigare är ostraffat och böter men pengar har han inga så det är bara att åka hem och skicka avlösning i form av brorsan…


Maj 31 2012

Arabiska språkvalet i Malmö!

Av Eva-Marie

Att många av skoleleverna talar något av världens största språk är en stor tillgång för Malmö. Så tänker politikerna när de vill införa fler språkval i skolan. Arabiska kan bli nytt ämne vid sidan av franska, tyska och spanska. ”Vi ska se över möjligheten att utvidga språkvalet till att gälla fler språk än idag”.

Texten är en av nyheterna i den budgettext för år 2013 som den rödgröna majoriteten presenterade och klubbade på måndagen. Skolkommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vill se fler möjligheter som språkval än de klassiska franska, tyska och spanska. – Det finns många andra språk som lockar ungdomar och som också är klokt att välja. Som exempel nämner hon arabiska.

Det var någon eller några som har sagt och säger att det sker en islamisering i Sverige. Jag är böjd att hålla med och det finns de i min stad som trivs ypperligt för Malmö liknar Irak eller annat arabland. Jag känner att det snart är dags för mig att dra upp mina bopålar för jag vill bo i Sverige

Sydsvenskan


Maj 31 2012

Skulle Iran angripa schlager-EM i Baku?

Eurovisionsschlagerfestivalen i Baku

Av Olli Rein

Azerbajdzjan hävdar att man stoppat ett terrordåd i Baku under schlager-EM.40 personer greps i Baku under schlager-EM uppger AB. En person ska ha dödats vid gripandet. Enligt AFP ska säkerhetsdepartementet uppgett att terrorgruppens mål var att iscensätta ett terrordåd i Baku under Eurovisionen.

Gruppen ska ha planerat attacker mot Azerbajdzjans president, polisbyggnader, hotell, moskéer och konserthallen där schlager-EM hölls.

”De skaffade Eurovision-biljetter för att begå terrorhandlingar inne i Baku Crystal Hall”, meddelade säkerhetsdepartementet i uttalandet.

Arrangemanget hotades på förhand av islamistiska element:”Euro Vision Festival är en mardröm för alla muslimer. Djävulens krafter perversa och homosexuella från hela världen ska inte få tro att de så lätt kan komma till landet där blod et från rättrogna muslimer har flutit. De kommer utan tvivel att bli angripna”,  stod det skrivet på en islamistisk nätsida, enligt ryska nätsajten ummanews.ru.

Så sent som i mars grep säkerhetstjänsten i Azerbaijan 22 terrorister som rekryterats av Iran och utbildats och beväpnats av det iranska Revolutionsgardet (Pasdaran) .

De planerade en omfattande terroroffensiv mot israeliska och amerikanska mål.Enligt Debkafile handlade det om en Hizballah-cell under kommando av iranska säkerhetstjänsten som stoppades i sista stund.

JIHAD I MALMÖ

Överallt finns dessa islamistiska hjärntvättade dårarna numera för att hindra alla andra att kunna leva ett fritt liv, där ayatollor, mullor, schejker och imamer försöker binda upp sina troende till så många tider genom deras religion, så att nästan ingenting annat kan hinnas med. Hur man kan finna sig i detta utan att protestera vilt, övergår åtminstone mitt förstånd, säger Olli och går och dricker sitt trekaffe trekvart försenat av detta förbenade inlägg, utan att ta någon som helst hänsyn till vad några skitstövlar till muslimer förordar.

En sprängning av konserthallen klockan 24, så hade vi inte haft någon mer än Zlatan av något värde kvar av hela imigationsstyrkan till Sverige de senaste 30 åren. Då hade journalistkåren fått ägna sig åt något annat än superlativer om våra invandrare, trots att de endast ska räknas som enskilda galningar, när de kommit hit, eller vad det nu är journalisterna skriver.


Maj 31 2012

Nu igen Södermanlands Nyheter

Av Pettersson

Gång på gång blir kommentarer bortplockade i vår lokaltidning trots att chefredaktör 99:an Carstorp säger att det är ytterst ovanligt och att det sker endast när kommentarerna är kränkande eller rasistiska. Dessvärre censureras mängder av kommentarerna som på inget vis är kränkande eller rasistiska bort.

Tidningsledningen vill tydligen inte ha en fri debatt trots att chefredaktören 99:an Carstorp påstår att det demokratiska samtalet ska fortsätta utan begränsningar.

- Pettersson undrar varför SN begränsar det fria ordet när de påstår tvärtom? Chefredaktören och den ansvarige utgivaren som är samma person verkar tro att dubbelmoral är dubbelt så bra.

 SN.se


Maj 31 2012

Muslimska Brödraskapet: Konvertera eller betala straffskatt eller…

Mohammed-Morsi

Av Olli Rein

Brödraskapets presidentkandidat i Egypten har talat ur skägget. Landets kristna måste konvertera, flytta eller betala den muslimska straffskatten jizya.

Stonegate Institute rapporterar och berättar också att han långt ifrån är den förste av sitt slag som kräver införandet av jizya

Presidentkandidaten glömmer nämna att de kristna och judarna har ett alternativ till: att dödas.

Gudmundson berättade häromdagen att en representant för samma Brödraskap valtsin i styrelsenför Stockholms Arbetarekommun. Tänker han månne berätta för dem om jizya?

JIHAD I MALMÖ

Olli undrar just hur många i Stockholms Arbetarekommun som känner till att man nyss har släppt in en katt ibland hermelinerna.  Det kanske blir ett dyrbart uppvaknande ur deras djupa sömn eller till och med koma på sina ställen.  Skattmästaren för Stockholms Arbetarekommun, kommer nu kanske inte bara att fordra in kontingenten till föreningen, utan även betala ut den skatt Muslimska Brödraskapet ska ha, för att föreningens medlemmar ska kunna fortsätta att vara medlemmar. Vilken soppa för den stackars intet ont anande föreningen.

Islamisten ifråga heter Omar Mustafa och brukar bjuda in islamistiska talare till sin Moské i Stockholm. En del av dessa islamister håller sedan en hatpredikan mot väst, Israel, USA och UK och de som han har för sig är emot islam.

"Fight ... the People of the Book until they pay jizya with willing submission, and feel themselves utterly subdued," Koran 9:29


Maj 31 2012

Takkanin en myt?

Av Eva-Marie

Jag känner en man som föddes under andra världskriget i Tyskland. Vi började att prata om motorcyklar och bilar och då fram för allt Mercedez som är den bil han gillar mest. Detta bilmärke vill inte bli förknippad med det klientel som lever på den andra sidan lagen det hade han läst i tysk biltidning. Jag kan inte något om bilar eller märken men jag förstod ändå vad han menade för här i Malmö och kanske i övriga landet med vet vi att när någon pratar om mörk BMW då vet vi oftast vem som sitter bakom ratten. Polisen med.

Idag fick jag höra honom berätta barndoms och ungdomsminnen. Han var son till en hästhandlare och bonde som ibland kom i kontakt med zigenare för på den tiden hörde liksom zigenare ihop med hästar, de var mycket hästkunniga. Han uppskattade dessa zigenare som bra folk till 80%. De andra 20% var det inte utan ..ja ni fattar lurades och stal. Dessa ”myter” om zigenare frodades även i Tyskland på på den tiden och i nutid.

Jag berättade att här i Sverige när jag var liten då var det zigenare som körde Mercedez  och han kontrade med att ” ja efter nazityskland då fick dom bidrag och det mesta subventionerat det enda de inte fick var hemlängtan”……Det var hans förklaring till denna överrepresentation av detta speciella bilmärke bland zigenare i Sverige.

Sedan fick jag höra om lurendrejerier och speciellt om té och takkaniner. Efter kriget var där brist på det mesta men på något vis hade zigenarna té att sälja. De bjöd på ett litet smakprov som för den tésugne smakade prima vara, det inhandlades i stugorna. Vid den första brygden upptäcktes det emellertid att det i det förslutna paketet endast fanns två centimeter té resten var sågspån.

När han drog berättelsen om takkaninen förstod jag först inte vad han menade. Jo han förklarade att zigenarna sålde flådda kaniner färdiga för grytan till de tyska husmödrarna MEN det upptäcktes efter ett tag att det var katt. Katten som fått sätta livet till, på den hade dom skurit bort huvudet , tassarna och såklart svansen. Alltså med lite sjuk humor gick dessa ”produkter” under benämningen takkanin för att katter brukar sitta på tak…iallafall i Tysklandpå 40-50-talet.

Denna lilla berättelse skall vi nog se som en isolerad händelse i Tyskland………eller? Jag hörde den idag med mina egna öron i samtal med källan men eftersom vi skall fås att tro att allt är myter så vete sjutton……jo jag tror på det. Valet är mitt och valet är ditt om vad vi skall tro på och framförallt vilka erfarenheter sitter vi inne med själva och vad vill Ullenhag och regeringen göra med våra egna minnen och verklighet?

Läs min egen berättelse HÄR


Maj 31 2012

Skar av fruns läppar och åt upp dem

 Av Pettersson

En docent på Karolinska institutet misstänks ha skurit av sin frus läppar och ätit upp dem. Han har erkänt omständigheterna och sitter nu häktad för grov misshandel.

- Det är ett svartsjukedrama, säger en källa med insyn i utredningen. Mannen greps i sitt hem i södra Stockholm i förra veckan.

 En källa uppger att han misshandlade sin fru grovt i deras bostad, skar av hennes läppar och åt sedan upp dem. Händelsen rubricerades först som mordförsök men han häktades förra veckan för grov misshandel. Motivet till den brutala misshandeln ska vara att mannen trodde att hans flera år yngre fru var otrogen. – Det är ett svartsjukedrama, säger en källa med insyn i utredningen.

-Pettersson säger inte mer än att ljugmedia döljer att forskaren är en galen kulturberikare från Iran som heter som är 52 år gammal och har gift sig med en fru som också är från Iran men endast 32 år.

Galningen är utbildad i Iran men har bott i Sverige sedan 1990. Alltså påstått välutbildad och 21-22 år i Sverige ändå behöver svinet tolk på persiska vid förhören. När ska vi börja ställa krav på språkkunskap. Inget uppehållstillstånd och absolut ingen tolk hjälp efter en viss tid i vårt land.


Maj 31 2012

Arbetslinjen gäller för Sverigedemokraterna

Av Pettersson

Sverigedemokraterna är bäst i klassen på att vara närvarande vid riksdagens voteringar. Sämst är Centerpartiet, visar ny statistik.

Statistik från Riksdagsrösten gör det möjligt att se riksdagsledamöters närvaro vid samtliga omröstningar sedan 2010. Sverigedemokraternas 19 ledamöter har högst närvaro vid voteringarna i riksdag.

Närvaro vid omröstningar i Riksdagen. Bästa partiledare är Jimmie Åkesson som har 100-procentig närvaro.

 1. SD – 98%
 2. M – 89%
 3. V – 87%
 4. KD – 86%
 5. S – 84%
 6. MP – 83%
 7. FP – 82%
 8. C – 74%

 -Pettersson undrar om de andra partierna inte tar så allvarligt på demokratin…

 RoD  


Maj 30 2012

Utbildningsproblem i England

FjärranÖsternRedaktionen

Analfabeter och elever som slutar skolan i förtid och hushåll utan arbetsinkomster destabiliserar den brittiska ekonomin, säger EU-kommissionen.

Analfabeter och andra som ej tillgodogör sig kunskaper i skolan och hushåll utan arbetsinkomster orsakar långvarig skada för den brittiska ekonomin, varnade ett EU betänkande i går.  I rapporten konstateras att underlåtenheten att göra arbete lönsamt för ensamstående mödrar och bidragsberoende innebar att nästan två miljoner barn växer upp i hushåll där ingen har ett jobb – vilket gör det mindre troligt att barnen någonsin kommer att fungera i samhället.

De är särskilda oroade  över ”de svaga incitamenten för att arbeta”.  ”Det finns ett stort antal analfabeter och vuxna i Storbritannien med inga eller låga kvalifikationer”, enligt rapporten.
”Förenade kungariket har för många människor med låga kvalifikationer. De ekonomiska kostnaderna för detta problem kommer sannolikt att öka med tiden om det inte bekämpas effektivt. ”  Mellan 2010 och 2020, bedöms  ​​antalet lågkvalificerade arbeten i Storbritannien minska med 51 procent, medan medel-och högkvalificerade jobb kommer att öka med 16 procent respektive  21 procent.
”Storbritannien har ett överutbud av lågutbildad arbetskraft för vilka efterfrågan minskar och en brist på arbetskraft med hög yrkesskicklighet och tekniska färdigheter”, enligt rapporten.

DailyMail
FjärranÖsternRedaktionen kommentar:

Att mjölka en kamel är ett svårt och ansvarsfullt arbete.

Tur att vi inte har sådana problem i Sverige, våra importerade analfabeter och kamel och get-skötare kan direkt bli politiker och journalister, jobb som ej ställer större krav hederlighet och intelligens.


Maj 30 2012

Jemen

Av Pettersson som idag presenterar land nummer sju i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat hit.

Jemen – Islam är statsreligion och källan till all lagstiftning. De få hundra kristna med muslimsk bakgrund träffas i hemlighet eftersom de riskerar förföljelse från myndigheterna, familjen och muslimska extremist grupper. I norr tillåts inga kyrklokaler. Utlänningar tillåts viss religionsfrihet men evangelisering är förbjuden. Det finns fyra officiella kyrkor i Aden för de flera tusen utländska kristna arbetare och flyktingar som bor i landet, men ett stort antal har lämnat landet på grund av upploppen under den ”arabiska våren”.

 • Statsöverhuvud: Interimledare Abdrabbuh Mansour Hadi
 • Folkmängd: 24,8 miljoner
 • Kristna: 100-500 st
 • Huvudreligion: Islam
 • Statsskick: Islamisk republik

•I januari 2011 började protester även i Jemen, såsom i många andra arabländer. Regeringen har använt övervåld för att slå ner protesterna. Presidentval ska hållas tidigt under 2012.

•De kristna har olika åsikter inom politiken, men står ända fast i enhet och fred genom gemenskapen i Kristus. Många utlänningar, även de kristna, har lämnat Jemen.

•Familj och regering är de största förtryckarna och källor för förföljelsen.

•Författningen anger att islam är statsreligion och att Shari’a (islamsk lag) är grunden för all lagstiftning.

•Regeringen förbjuder konvertering från islam och evangelisering bland muslimer.

•De troende med muslimsk bakgrund uppskattas vara mellan 500-100 st. De tillåts inte ha egna samlingar, så de träffas på hemliga platser.

•Årligen fängslas ungefär 5 eller 6 kristna konvertiter under en tid, som varierar mellan några dagar upp till ett halvår. Ofta häktas de inte officiellt så det är svårt att bevisa att de hålls på grund av sin tro.

•Utlänningar kidnappas regelbundet i Jemen. Det slutar oftast med att kidnapparna får sina krav igenom. Kraven kan vara allt ifrån stöd för området, till kapital eller frisläppning av klanmedlemmar från häktet.

•Troende och arbetare löper konstant risk att fängslas utan rättegång. Om de arresteras kommer de utsättas för tryck att återvända till islam. Om de inte gör det hotas de med dödsstraff. Rättssystemet i landet är korrupt.

•Varje vecka hålls möten i kyrkor, synagogor eller privata hem/skolor utan trakasserier i flera städer (för katoliker, protestanter och etiopiska kristna).

•Efter kidnappningen av nio utländska arbetare i Sa’ada under juni månad 2009 rapporteras att lokalbefolkningen beskyllde de kristna arbetarna för det dåliga ryktet Jemen har fått utomlands.

•Var tredje invånare i Jemen är arbetslös. Nästan hälften av befolkningen lever under fattigdomsgränsen.

Tidigare länder i serien:  Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan 

Källa: Open Doors m.fl.


Maj 30 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkommen till Petterssons musiktema och vi är fortfarande på bokstaven B. Om du kan slita dig från politiken en liten stund så låt dig ryckas med och njut med oss till………..

The Bangles är en amerikansk popgrupp som bildades i Los Angeles i Kalifornien år 1981 och var verksam fram till 1990 samt sedan år 2000. Gruppen bildades som Supersonic Bangs, vilket sedan förkortades till The Bangs. De var därefter tvingade att byta namn då en tjejrockgrupp från New Jersey, sade sig ha rätten till detta namn.

Ursprungligen bestod The Bangles av sångerskan och gitarristen Susanna Hoffs, född 17 januari 1959, systrarna Debbi Peterson (trummor), född 22 augusti 1961, och Vicki Peterson (gitarr), född 11 januari 1960, samt Annette Zilinskas på bas. År 1983 lämnade Zilinskas gruppen och ersattes av Michael Steele, född 2 juni 1958, som tidigare hade spelat i gruppen The Runaways.

The Bangles var mest framgångsrika under andra hälften av 1980-talet, med låtar som ”Manic Monday” (skriven av Prince underpseudonymen ”Christopher”) som nådde andra plats på den amerikanska billboardlistan och ”Walk Like an Egyptian”. De hade också framgång med en nyinspelning av Simon and Garfunkel-låten ”A Hazy Shade of Winter” 1987 samt Eternal Flame 1989. Samma år upplöstes gruppen, men återförenades för att turnera i mitten av 2000 och gav tre år senare ut det nya albumet Doll Revolution.

Manic Monday

YouTube Preview Image

Hazy Shade of Winter

YouTube Preview Image

Walk Like an Egyptian, …Ja det gör väl snart samtliga i Sverige, om ingen sätter stopp.

YouTube Preview Image

Lillelördagen är snart slut och vi önskar dig tillbaka imorgon vid 21-tiden till Petterssons mycket uppskattade blogg. Tipsa oss gärna om din favoritmusik för då blir vi glada. Ha det gott. Kram………det får bli extramaterial för dig som fortfarande sitter uppe.


Maj 30 2012

Reepalu och Malmö

Av Pettersson

Ibland kan man undra hur det står till med Malmös starke man Ilmar Reepalu (S)som varit kommunstyrelsen ordförande sedan 1994 och politiskt aktiv långt innan dess och har ett stort ansvar för hur Malmö ser ut idag.

Idag har Reepalu en debattartikel på Sidan 4 i ett av våra stora ljugmedia.

Reepalu tycker det är självklart att Malmö ska stå som värd Eurovision Song Contest 2013 efter Loreens seger i Baku och att Malmö är den svenska stad som har bäst förutsättningar att bjuda hela Europa på en folkfest. Att Malmö får bidrag på nästan 4 miljarder varje år från andra svenska skattebetalare genom skatteutjämningssystemet och egentligen inte har råd att bjuda någon på något verkar inte bekymra Reepalu.

Han går på med ”I Sveriges modernaste stad finns Sveriges modernaste Arena för storslagna musik evenemang”  och vidare ” Senast Malmö stod värd för Eurovision Song Contest var 1992. Sedan dess har staden gjort en fantastisk resa från framgångsrik industristad på nedgång till modern kunskapsstad. Ett skruvat hus som sträcker sig mot skyn har fyllt hålet i himlen efter Kockumskranen.

Vi Malmöbor är stolta över stadens stora omvandling och kan inte vänta på att få visa upp vår fantastiska stad för resten av Europa”

Vi Malmöbor vet att vi har mycket att vara stolta över. Att stå värd för Euro­vision Song Contest 2013 är en fantastisk möjlighet för oss att berätta för Europa och resten av Sverige om stadens alla positiva sidor. Det skulle göra oss ännu mer stolta över vår stad, som är en spegel av Europa med influenser från kontinentens och världens alla hörn.

Här håller vi inte bara på Sveriges ­bidrag. Oavsett vem som vinner 2013, så vinner vi.

Vi vill göra Eurovision Song Contest till en folkfest för Malmö och Europa!”

-Pettersson säger inte mer än att är inte Reepalu lite bakom så är han åtminstående döv och blind…och borde ha hamnat i Sverkers röda soptunna för länge sedan när den fanns kvar.


Maj 30 2012

Så ska problemen med invandringen tacklas enligt tre Bloggare.

Av Olli Rein

Ni vet ju ungefär hur det låter hos den politiskt korrekta sidan, men jag ska ändå ge några exempel på sådant som de tjatar om:

Det är Sverigedemokraternas fel. Om de högerextrema inte fanns skulle våldet snart försvinna. Vi har hela tiden sagt att man inte kan dela upp folk i ett vi och dom, och att alla människor har lika stort värde, oavsett vad dom gör. Vi måste ge dessa personer en framtid, vi måste ge dom arbete så de kan återfå sin tro på en bra framtid. De har ju inga lokaler att samlas i, och då återstår ju bara gatan. De är frustrerade för att de inte har något att göra, och för att de inte ser någon framtid för dem, skriver de politiskt korrekta journalisterna och politikerna i symbios.

Olli Rein skriver:

Myten Ullenhag kunde inte ens försvara sig mot en vanlig kommunpolitiker, nämligen kommunalrådet för arbetsmarknad och vuxenutbildning Andreas Schönström Malmö (S) i SVT-programmet Agenda 2012-05-27, utan han satt hela tiden och tjatade om att det var låg debattnivå. Det hade i och för sig ingen betydelse, för ingen av dessa två som båda står bakom eländet i Malmö, hade den minsta aning om vad de skulle göra åt det helvete de har skapat.

Den som dock verkade ha kommit längst med att ta sig ur förnekelsestadiet var det mer praktiskt kunniga och i problematiken mer insatta kommunalrådet Andreas Schönström. Han föreslog mer utbildning, arbetsmarknadsåtgärder och vissa specialutbildningar, både till praktiska och mer teoretiska arbeten. Erik Myten Ullenhag vet jag inte om han kom med ett enda vettigt förslag, utan han gick in för defensiven och försvarade regeringens åtgärder, som ju mest har varit kosmetiska.

Så från politikerhåll lär väl ingen hjälp komma, utan vi får nog ensamma dra hela lasset, om några förslag ska komma fram, såvida inte Andreas Schönström kan tänka sig samarbeta med SD. Sjukklövern har sått vind och skördar nu storm. Vad vi måste börja med är att rensa gatorna från narkotikalangare och smågangsters, och röja rejält i sådana delar av stan som vi vet numera tillhör gatans parlament.

Det är givetvis polisens sak att genomföra, men får vi bort det drägget och lugnt på stan, så kan polisen snart börja hämta in av de stora fiskarna också, vars knarkförsäljning då ska vara i det närmaste utraderad. Jag såg en video på det här temat, där en äldre polis sa ungefär detsamma som jag skriver här, och att det är viktigt att störa den kriminella handeln. Att återta gatorna från de kriminella är en mycket bra början, om än inte helt lätt blir mina slutord för stunden

Pettersson skriver:

Mångkulturen har noll fördelar och tusen nackdelar. Politikerna tiger om sina motiv till att ta hit miljoner flyktingar. Nära 2 miljoner har hittills kommit och eftersom vi betalar dem allihop vid ankomsten så fortsätter flyktingströmmen att öka i omfattning.

Seved, ett litet bostadsområde i stadsdelen Södra innerstaden i Malmö, har förvandlats till ett helvete för de boende där vita människor jagas ut av farliga flyktingar. Seved är ett laglöst område där de kriminella invandrarna gör vad de vill utan några som helst konsekvenser. Samma sak gäller även de få gånger polisen tittar in. Ingen grips, ingen åtalas, ingen utvisas och det blir inga konsekvenser för de kriminella. Det är Sverige idag, så går det till överallt. Sverige brutaliseras, arabiseras och islamiseras.

Vi betalar för alla de asylsökande som kommer hit. Skattebetalarna tvingas betala via de politiker som valts till beslutsfattare i kommuner och riksdag. Upp till 16 000 kr/dygn är kostnaden för husrum till varje flykting. Ett lyxhotell i en av världens dyraste städer, Stockholm, kostar 2000 kr/dygn. En flykting kostar motsvarande 8 rum på Grand Hotel, varje dygn.

Länk om kostnaden, Riksdag & Departement.

Är det en god investering, eller borde vi hellre hjälpa flera tusen flyktingar i sin hemregion för samma summa, som en falsk flykting kostar i Sverige? Då slipper vi förstöra Sverige och långt fler behövande får hjälp, avslutar Pettersson

Jan Millds Blogg

Resten är taget ur Jan Millds intressanta Bloggpost (Om bara…), som vi kan se HÄR

Den bloggen följs upp med utanförskapet och dårhusgebatten och dessa passar in i den ovan se den också HÄR

Kommentarer kan skrivas både här och hos Jan Milld, allra bäst är att ni kopierar er kommentar och på så vis publicerar den på både Petterssons och Jan Millds Blogg.


Maj 30 2012

Flickorna i Kongo/Sverige

Av Eva-Marie

Har jag blivit mer och mer tolerant eller är jag intolerant? Har jag vant mig vid det mesta eller står det mig upp i halsen? Jag är varken blind döv eller okänslig alltså kan jag både se och höra vad som sker i min stad, jag lever mitt i smeten så att säga. Man skall engagera sig i än det ena än det andra man skall låta berika sig och vara tolerant mot allas rättigheter att säga vad man vill, klä sig som man vill, klä sig som man vill var man vill, tillbe vilken gud man vill och slippa tillbe gud om man vill. Vi har alla rätt till allt i Sverige…..eller?

Ibland, faktiskt allt som oftast skall vår empati sträcka sig utanför de svenska gränserna och då så långt bort som möjligt. Exempelvis till Kongos flickor men det sa jag nej till. Det var inne på ”The Body Shop” vid kassan som jag fick förfrågan om jag ville plussa på summan med tio kronor för att hjälpa till att upplysa flickorna där i detta afrikanska land om deras rättigheter och möjligheter.

Jag gick och funderade på det en stund…..deras rättigheter enligt Kongos lagar eller vems lagar då? Sedan glömde jag bort det men det aktualiserades i förrgår då jag hade ett ärende i nämnda butik. Jag är en svensk icke troende kvinna som i min stad varje dag ser religiösa kläder. Jag pratar om slöja för kvinnor och nu även bakom kassan i ”The Body shop”. Detta plagg ser jag som ett likhetstecken till kvinnoförtryck och det rör upp känslor i mig. Det känns för mig inte värdigt att i mitt (vårt) land tillåter vi slöjor överallt. Vi tillåter kvinnoförtryck.

Det känns nu som om vissa av svenskarna i sin iver över att vara politiskt korrekta till och med stöttar användandet av detta fängelse av tyg. Det står mig upp i halsen att behöva mötas av religiösa kläddedräkter överallt. Det är att gå över ån efter vatten, tillåta slöjor och förtryck i Sverige men engagera sig för flickor i Kongo!?

Jag sände iväg mina synpunkter till butiken och nedan följer mejlväxlingen. Har du kära bloggläsare några funderingar i denna fråga så tveka inte utan kommentera in till mig. Finns det fler än jag som ser det dubbla och inkonsekventa? Finns det fler än jag som inser faran med toleransen mot de intoleranta?

//Hej!

Var idag på Mobilia Malmö för att handla hos er men jag gick.
Personalen idag bestod av en personal med religiösa kläder och det känns inte bekvämt för mig då jag vill vara på religiöst neutral mark när jag gör mina inköp hos er.
Vänligen Eva-Marie i Malmö//
Hej Eva-Marie,
hos oss på The Body Shop är alla välkomna oavsett vilken religion de tillhör och detta gäller både våra kunder och våra anställda. I butiken arbetar all vår personal efter våra fem värderingar inom The Body Shop; against animal testing, support community fair trade, defend human right, proteckt the planet och activate self esteem. Vi har fyra butiker i Malmö; på Mobilia, på Hansa, på Caroli och på Södra Förstadsgatan 19.
Välkommen!
Med vänlig hälsning
Katarina Swahn

//Hej
När jag skall göra mina inköp då vill jag göra det i en religiöst neutral butik.
Vill jag idka tro gör jag det i för ändamålet religiös lokal.

Vänligen Eva-Marie//

I morse kände jag att jag får ta och förtydliga mig så då gjorde jag det:

Hej!

Jag kan inte släppa det du skrev till mig och jag går och grunnar på ”svaren” Du skrev
//Hej Eva-Marie,
 
hos oss på The Body Shop är alla välkomna oavsett vilken religion de tillhör och detta gäller både våra kunder och våra anställda. I butiken arbetar all vår personal efter våra fem värderingar inom The Body Shop; against animal testing, support community fair trade, defend human right, proteckt the planet och activate self esteem. Vi har fyra butiker i Malmö; på Mobilia, på Hansa, på Caroli och på Södra Förstadsgatan 19.
 
Välkommen!
 
Med vänlig hälsning
 
Katarina Swahn//

Med det svaret har du uteslutet mig och alla som inte bekänner sig till någon tro. Vi finns vi också och det vore skönt att kunna göra sina inköp hos er utan att få religion uppkörd i ansiktet.
Vidare genom den citerade texten på engelska kan jag utläsa att Ni står för värderingar ”skydd av mänskliga rättigheter”!? Står ni då inte bakom kvinnors rättigheter till sin kropp och    jämlikhet mellan könen?
Slöjan är en symbol för kvinnans underlägsenhet gentemot mannen och det borde du/ni vara medvetna om.
I vårt land bor det kvinnor som flytt från muslimska länder från kvinnoförtryck och som riskerat livet för sin kamp för ett jämlikt liv mellan man och kvinna. Kvinnor som torterats för sin kamp mot slöja att dessa kvinnor finns i Sverige det borde ni vara medvetna om.
Skydda planeten och för aktiv självkänsla”. Aktiv självkänsla hur då? Ger ni personal med slöja hjälp att våga vägra slöja och bli en svensk jämlik kvinna med självkänsla i svenskt modernt land?
Mot djurförsök” Vilken är då er syn på halalslakt, (slakt utan bedövning)?
Måste all personal stå bakom företagets policy?
Hur ser ert bidrag ut för kvinnokampen och flickors rättighet i Sverige eller fokuserar ni endast på flickors rättigheter och möjligheter i Kongo?
Jag håller fullt och fast med om det ni skriver i er folder som jag har i min hand :” När flickor får tillgång till information och utbildning kan hela samhällen påverkas i en positiv riktning”
Vänligen Eva-Marie//
Har vi rätt till frihet från religion i Sverige? Jag citerar nu en kommentar som jag läste på Vicky Sjöbergs blogg angående religiösa kläder och religion. ” Religion skall man förhålla sig till som till sin penis. Inget man går och viftar med i någon annans ansikte ej heller kör man ner den i munnen på sina barn”

Maj 30 2012

Bred uppgång i svensk ekonomi

Av Positiva Pettersson

Svensk ekonomi växte oväntat mycket under inledningen av året. BNP steg med 1,5 procent under första kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2011. Jämfört med kvartalet före steg BNP med 0,8 procent.

Bedömare hade trott på betydligt sämre siffror. Efter en svag avslutning på förra året var farhågorna stora inför början av 2012. Men svensk ekonomi överraskar vilket minskar behovet av ytterligare räntesänkningar från Riksbanken. Det som drog upp aktiviteten i svensk ekonomi under första kvartalet var att fasta bruttoinvesteringar ökade med 11,4 procent. Investeringar inom maskiner och inventarier bidrog mest till uppgången.

Dessutom ökade hushållen sin konsumtion. Plus 2,1 procent under första kvartalet. Hushållen släppte taget om plånboken och spenderade pengar på fritid, underhållning, kläder och skor. Under perioden ökade exporten med 1,7 procent medan importen minskade med 0,1 procent. Efter ett svagt sista kvartal förra året har svensk export och ekonomi återhämtat sig.

Under perioden ökade hushållens disponibla inkomster med 3,6 procent i löpande priser jämfört ett år bakåt. Rensat för inflation var ökningen 1,2 procent. Det bidrog till att hushållen vågade konsumera. De ljusa siffrorna betyder att Riksbanken kan ligga still med styrräntan på 1,5 procent vid nästa räntemöte i juli.

Det mest positiva är att det är en bred uppgång. Exporten, investeringarna och konsumtionen ökar. Bra besked från svenska ekonomin.

-Pettersson säger att experter, prognosmakare, konsulter, bedömare, journalister kan…ja ni fattar.

Näringsliv 


Maj 30 2012

I framtiden?

Pettersson tycker Lindström är småkul…


Maj 30 2012

Diskriminering förklarar inte utanförskapet

Av Pettersson

Samhällsekonom: Det är dags att slå hål på myten om att Sveriges integrationsproblem beror på diskriminerande arbetsgivare. Vid en internationell jämförelse framgår det att det stora utanförskapet bland utrikes födda har andra orsaker.

Sverige är sämre på integration än många andra länder. Skillnaden i sysselsättning mellan inrikes och utrikes födda är hela 13,8 procentenheter. Det gör att Sverige framstår som ett av de sämsta länderna, om man jämför med övriga OECD-länder. I Kanada är till exempel skillnaden mellan utrikes och inrikes födda endast 3,6 procentenheter.

Utanförskap är ett allvarligt samhällsproblem. Långvarigt utanförskap och bidragsberoende leder till lägre livsinkomster vilket tar sig olika uttryck i till exempel en sämre bostadskarriär, lägre pensioner och svårigheter att fungera som en förebild för den uppväxande generationen. För att minska utanförskapet är det centralt att ha rätt beskrivning av problembilden för att kunna vidta rätt åtgärder.

En oerhört vanlig myt är att utlandsföddas låga sysselsättningsgrad beror på att de diskrimineras av arbetsgivarna. Det påstås av politiker från höger till vänster, och av myndighetschefer och forskare, även på högsta nivå. För att bara ta två exempel: Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svanqvist menade att utrikesföddas jobbchanser var begränsade eftersom ”Det är svårt även för dem som har akademisk bakgrund och det beror på rädslan för det okända. Vi måste erkänna våra problem med diskriminering.” (DN 4/5). Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, menar att ”Stora utbildningsinsatser för att stärka svenska språket bland utrikesfödda spelar helt enkelt en mindre roll när invandrare märker att det inte alls är språket utan namn och hudfärg som avgör om hon eller han får jobb eller lägenhetskontrakt.” (Newsmill 11/4 2011). I bägge fallen är tesen att utrikesfödda utestängs från arbetsmarknaden på grund av diskriminerande arbetsgivare som lider av främlingsrädsla.

-Pettersson har alltid sagt att arbetsgivarna struntar i vad folk heter eller var de kommer ifrån. Det som gäller är att invandrarna kan sitt jobb, kan språket och att de går att samarbeta och umgås med…det är dags att ställa krav. Lär er språket på två år annars blir det inget uppehållstillstånd eller liknande.

Läs resten av  Jenny von Bahrs krönika om Integrationspolitiken HÄR


Maj 30 2012

Mordförsök vid knivslagsmål i Vivalla

Av Pettersson

Ett bråk mellan ett 15-tal personer slutade illa. – En man är svårt knivhuggen, säger Lotta Lindblad, vakthavande polisbefäl i Örebro.

Polisen fick larmet klockan 14.31 på tisdagseftermiddagen. – Det var ett bråk mellan ett 15-tal personer. En av dem blev svårt knivhuggen flera gånger och fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. – Vi har ingen misstänkt och arbetar just nu vitt och brett, säger Lotta Lindblad. Händelsen ägde rum utomhus, i ett bostadsområde på Strofgatan i Vivalla, Örebro.

- Pettersson noterar att även här döljer ljugmedia det faktum om att det är kulturberikare som är i farten. Det har gått så långt så vi nästan kan räkna med att står det inget om gärningsmännen så är det invandrare. Det är hemskt men sådan är vår ”oberoende fria” press.