Maj 6 2012

Partiledardebatt i Agenda

Av Stefan K

Jag förutsätter att ni bevittnade partiledardebatten i Agenda på söndagskvällen?

T.o.m. med Vänsterpartiets och Socialdemokraternas partiledare behagade deltaga denna gång och därför fick vi en sammanhängande bild av vad partierna står i väl utvalda frågor. Vem av de åtta fick du bäst intryck av?


Maj 6 2012

Pang du är död

Av Eva-Marie

Nu var det dags igen en människa har blivit skjuten i Malmö, denna gång en kvinna i en bil. Det konstiga är att jag för några timmar sedan sa till en kompis på besök när vi hörde en utryckning av räddningstjänst. Att det var länge sedan sist att någon blev ihjälskjuten, det händer snart igen.

En kvinna har hittats död i bil vid korsningen av Falkmansgatan och John Eriksons väg, uppger polisen. Larmet kom till polisen 20.11. Polisen har spärrat av ett område vid Falkmansgatan, John Erikssons väg och Lorensborgsgatan. Kvinnan hittades död i en bil, sannolikt till följd av skottskador. Kan man utesluta att det är självförvållat? ”Det är inte troligt att hon skadat sig själv, men vi utesluter ingenting i nuläget”, säger Nils Norling, informatör på Skånepolisen. Minst fyra polispatruller är på plats.

Det är en galen värld och land vi lever i och jag vill bestämt hävda att det var bättre förr, i alla fall i Malmö. Partiledardebatten håller på i TVn och de babblar på men jag håller på att misströsta om vart vi är på väg när jag känner på mig och får rätt om att snart skjuts ytterligare en människa till döds på våra gator i ett civiliserat land?

Sydsvenskan 

-Pettersson vill bara tillägga att den skjutna kvinnan är Elvira Kostovic 39, och den gripne mannen, hennes f.d. sambo Favzija Djurdjevic 44 är på sannolika (den högre graden) skäl misstänkt för mordet.   


Maj 6 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till musiktemat här på Petterssons eminenta blogg som är en politisk partisk sida för dig som vågar hänga med oss och läsa om vårt numera galna land. Ikväll har turen för musiktemat kommit till filmmusik från Indien och nu höjer kanske en del av er på ögonbrynen och tror att vi, jag och Law of the land blivit helt sjövilda. Ge det en chans och låt dig ryckas med till Bollywood. Idag orkade vi inte översätta från engelska och vi är glada för att det inte är hindi utan just engelska som vi mer eller mindre förstår så här kommer……..

Agneepath (English: Path of Fire) is a 2012 Indian action drama film produced by Hiroo Yash Johar and Karan Johar under the banner of Dharma Productions.

Principal photography of Agneepath took place in Diu and Mumbai, with several accidents taking place on the sets. After several issues such as plagiarism charges and release-date postponement, Agneepath released on 26 January 2012 in 2650 screens worldwide, coinciding with the Republic Day celebrations. Made on a budget of INR60 crore (US$11.97 million), the film broke the highest opening day collections record in India and became a major critical and commercial success with a lifetime domestic nett of INR120.06 crore (US$23.95 million). Box Office India declared the film as a ”super hit”. Agneepath has since emerged as one of the highest grossing films of all time in Bollywood.

Gun gun gun Här ser vi en väldigt sur och svårflörtad man man kan undra varför?

YouTube Preview Image

Chikni Chameli Här är det hetta i dansen och jag förstår att det är kulturkrockar mellan Indien och Pakistan. Hinduer kontra muslimer. Dans, skoj eller religiöst hycklande och dubbelmoral? Valet är lätt.

YouTube Preview Image

Oj oj oj kunde ni sitta stilla eller trillade ni omkull av kulturell chock? Vilken färgprakt glädje och förförelse. Här hettade det till och vi önskar er välkomna åter i morgon vid samma tid, 21-tiden. Ha det gott govänner och alla er andra med. Kram


Maj 6 2012

Polisen har signalement…

Av Eva-Marie

……men det får vi inte reda på. Hur många gånger i ordningen står man där frustrerad efter att ha läst om brott att brottslingarnas signalement DET får vi inte reda på så därför sätter jag in en bild på den vackra blomman Förgät mig ej. Denna växt vet jag hur den ser ut och den glömmer jag inte för den är så vacker. Men att hjälpa polisen kan man nästan glömma för den myndigheten försvårar för sig själv och det är trist anser jag.

Polisen vill väldigt gärna att vi medborgare hjälper dom med tips, varför då och hur då? Hur skall mitt samhällsengagemang och min medverkan med iaktagelser  fungera om jag inte får reda på vem eller vilka jag skall spana efter? Dessa funderingar har jag haft vid ett flertal tillfällen och varför skall det vara så? Vill vi ta fast bovar och banditer eller är det en strategi  därför att rikets fängelser lär vara fulla till bristningsgränsen?

Dessa tankar fick jag efter att ha läst om : En man i 30-årsåldern blev misshandlad av fyra män på Krusegränd i Malmö strax innan klockan 02 på söndagen. De fyra misstänkta gärningsmännen hade tagit sig in på det inhägnade företaget där 30-åringen arbetar och stulit verktyg, en dator och en mobiltelefon.

När den anställde konfronterade tjuvarna blev han misshandlad. Mannen ska bland annat ha blivit knivskuren, men enligt polisen inte fått några allvarligare fysiska skador. De misstänkta gärningsmännen hann försvinna från plasten innan polisen kom dit. Stöldgodset hittades senare utanför företaget. Polisen har signalement på de fyra gärningsmännen.

Ni som vill kolla i Sydsvenskan klickar HÄR ni som vill kolla polisen Skåne klickar HÄR. Själv fick jag nog och gick ut i trädgården och tittade på blommor och blad som till exempel att äppleträdet snart slår ut.

Det är inte lätt att vara en god medborgare och göra sin plikt när man motarbetas från än det ena och än det andra hållet. Är det inte media som kniper käft så är det polis som lägger locket på och där står vi ”vanliga” och fattar ingenting…….. eller allt?


Maj 6 2012

Tonåringar åtalas för brutalt överfall mot tidningsbud

Av Pettersson

De två tonårspojkar som bland annat misstänks för ett brutalt överfall med stenkastning mot tidningsbudet Jaswinder Singh Pandher i december åtalas nu.

Fulmedia har skrivit om fallet flera gånger tidigare. Pojkarna åtalas för försök till rån i två fall, grov misshandel, skadegörelse och hot mot tjänsteman. Båda är boråsare och 15 respektive 16 år gamla.

Det var en kväll i mellandagarna som de två tonårspojkarna ute på stan i Borås. Maskerade och beväpnade med flaskor ska de först ha utsatt två olika män för rånförsök på Stora torget. Den ena mannen ska de ha slagit mot huvudet med en flaska, men han lyckades skydda sig med en arm. Pojkarna ska inte ha kommit över något byte.

På Skyttegatan ska de ha kastat sten mot tidningsbudet Jaswinder Singh Pandher så att han blev medvetslös och skadade en tand samt fick en fraktur på käken. Åklagaren hävdar att det är en ren tillfällighet att skadorna inte blev ännu mer omfattande, och vill att misshandeln ska bedömas som grov.

Vid sjukhuset ska pojkarna ha sparkat och kastat sten på busskurer och när en väktare kom och ville stoppa dem ska de ha uppträtt hotfullt och låtsats ta fram en kniv.

Pojkarnas föräldrar kan komma att krävas på eventuella skadestånd som pojkarna döms att betala till offer och för skadad egendom.

- Pettersson vill bara berätta att de som fulmedia kallar boråsare har ovanliga namn för att höra hemma i den delen av världen…

  • Berham Ahmadpour
  • Muhammed Abdulaziz 

Maj 6 2012

Muslimer mot medeltiden

FjärranÖsternRedaktionen

Kuwait dödsstraff  för hädelse av Islam , pedofeten och hans harem (hustrur).

Den kuwaitiska parlamentet har i går godkänt  ett lagförslag som straffar hädelse medl döden, rapporterade den statliga nyhetsbyrån. Riksdagen godkände förslaget med en majoritet av 40 lagstiftare för och 6 mot förslaget.
Hädelse var tidigare ett brott som bestraffas med fängelse . Enligt den ändrade lagen kommer muslimer som döms skyldig till att  förolämpa  Gud, profeten Muhammad  (fred vare med honom) eller hans fruar att straffas med döden.  För icke-muslimer kommer brottet bestraffas med högst 10-års fängelse.
FjärranÖsternRedaktionen konstaterar med viss belåtenhet att straffet för icke muslimer är mildare, men 10 år för att uttrycka vad som i Sverige (än så länge) är grundlagsskyddat är väl även det lite hårt!

Maj 6 2012

Frankrike fryser imams tillgångar

Av Stefan K

En imam i Frankrike anklagas för antisemitism och får nu sina tillgångar frysta.

Imamen Mohamed Hammami från Tunisien har bott i Frankrike sedan 1960. Inrikesminister Claude Géant har anklagat Hammami för antisemitism och hätska uttalanden mot kvinnor. Nu fryser man imamens alla tillgångar och han riskerar också utvisning.

Källa: TT

I Sverige hade detta aldrig skett. Dels för att vi inte är intoleranta mot invandrade extremister, dels för att vi i Sverige haft turen att bara välkomna skötsamma och trevliga personer.

Läs lite mer om denne filur här och här (där man också kan läsa att Hammami uppmanat alla muslimer att inte sätta in pengar på banken för att detta skulle gynna judarna.)


Maj 6 2012

10 000 muslimska albaner demonstrerar i Makedonien

Av Pettersson

Mer än 10 000 etniska albaner protesterade i Makedonien huvudstad Skopje på fredagen för att kräva en rättvis rättegång för de fem personer som misstänks för mord. Fallet har höjt de etniska spänningarna i det lilla landet.

De fem fångarna är åtalade för mord på fem makedonska fiskarna nära Skopje förra månaden. Polisen hävdar att de fem åtalade är islamska terrorister. Två misstänkta är fortfarande på fri fot.

Demonstranterna i huvudstaden Skopje skanderade ”Allah är stor” och ”albaner är muslimer, inte terrorister.” Ungdomar kastade sten på polisen, men inga skador eller arresteringar rapporterades.

Kropparna av Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjevski, Cvetanco Acevski och Kire Trickovski, alla mellan 18 och 20, upptäcktes den 12 april i närheten Zelezarsko Ezero i den norra utkanten av huvudstaden Skopje. Kroppen av 45-åriga Borce Stevkovski hittades också i närheten. Tidigare HÄR.

-Pettersson säger bara att Makedonien ligger i Europa, norr om Grekland…

YouTube Preview Image

Novinite


Maj 6 2012

Det lilla extrempartiet…

Av Stefan K

…är så gröna på utsidan, men ack så röda på insidan. Petterssons bloggsida presenterar Melonpartiet (Mp)


Maj 6 2012

Nästan alla somaliska flyktingar är analfabeter

Av Pettersson

Migrationsverket uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finland är analfabeter, skriver Aamulehti. Barnen är inräknade i siffran.

Kriget i Somalia har förstört möjligheterna för dem som är födda på 1970-talet eller senare att kunna gå i skola.  Därför håller grundutbildning på att bli en allt viktigare del av integrationen av invandare.

Migrationsverket och NTM-centralerna uppger att det är svårt att få resurserna för integrering att räcka till. Flyktingar som är analfabeter får en 200 dagar lång grundutbildning men det i kombination med en 40 veckors kurs i finska eller svenska är oftast otillräckligt för att ge jobb.

-Pettersson säger att finnarna har otur. Våra somalier är ju välutbildade vinstmaskiner allihop…det är tur det eftersom vi tar emot flest somalier i hela Europa.

YLE


Maj 6 2012

”Socialbidragen skenar”

 Av Pettersson

Växjö kommuns ekonomi ser allt annat än ljus ut. Just nu pekar den på ett underskott på 41 miljoner kronor och nästa år väntas svångremmen dras åt.

Växjö kommun har haft ett ekonomiskt överskott sju år i rad. Men nu verkar det vara slut på sötebrödsdagarna. Kommunen delårsrapport för januari-mars pekar mot ett minus på 41 miljoner kronor vid årets slut.

I stort sett samtliga nämnder gör av med mer pengar än vad de fått i sin budget. Värst är nämnden för arbete och välfärd och därefter omsorgsnämnden. Men kommunalrådet Bo Frank (M) tror inte på ett fullt så negativt resultat för 2012.

- Det är bara nämnden för arbete och välfärd som kommer att gå med underskott. För vi måste betala ut socialbidragen. Resten av styrelser och nämnder ska hålla sin budget, de har de fått order om. Jag har det yttersta ansvaret för kommunens ekonomi och börjar den skena faller allt som ett korthus, säger han.

Hur sedan detta sätter sina spår i kommunens verksamhet återstår att se. Om någon vecka börjar den borgerliga alliansen i Växjö att försöka knåpa i hop budgeten för 2013 vilken fullmäktige ska besluta om i juni.

Bo Frank säger att det budgetarbetet kanske är det tuffaste sedan 1990. Hans bedömning är att det inte ska bli några dramatiska nedskärningar inom exempelvis skola och omsorg. Däremot kommer politikerna att hålla igen på satsningar av olika slag.

Han säger att ett mindre underskott i ekonomin under max två år kan accepteras. -Men 2015, 2016 måste vi ha en budget i balans.

 Vilket är det största orosmomentet? -Att socialbidragen i stort sett skenar okontrollerbart.

 Vad gör ni år det? – Vi kan inte göra så mycket. Det handlar om att staten måste ta ansvaret för flyktingmottagandet.

 Är det dags att höja skatten? -Nej, vår målsättning är att vi ska ligga på ett skatteuttag strax under genomsnittet. Men skulle den kommunala skatteutjämningen genomföras, då blir det skattehöjning i Växjö. Men ännu finns det inga signaler om att skatteutjämningsförslaget blir verklighet.

-Pettersson säger inget. Det är bara att läsa men den som vill kan titta HÄR eller söka på Växjö i sökrutan.

SMP


Maj 6 2012

Afganska flyktingar bör återvända hem

FjärranÖsternRedaktionen

Nästan tre miljoner afghanska flyktingar i Pakistan och Iran bör uppmuntras att åka hem för att stabilisera landet och öka utsikterna till fred, sade FN representanter och kräver för $ 1,9 miljarder stöd till detta återvändare project.
FN: s flyktingorgan UNHCR presenterade på en  konferensen i Genève  en 3-årsplan – som stöds av alla tre länder, för frivilligt återvändande och återanpassning av afghaner, en del av dem har tillbringat decennier i exil.  FN: s humanitära samordnare i Afghanistan säger att flyktingfrågan är en viktig del för att säkra landets framtid på lång sikt.
Mer än 5,7 miljoner afghaner har återvänt hem under det senaste årtiondet efter den USA-ledda invasionen och de utgör nästan en fjärdedel av befolkningen, enligt UNHCR.
”Afghanska flyktingar har visat att de röstar med fötterna ‘när villkoren för återvändande är goda, har de alltid velat åka hem”.  säger Jamaher Anwary, Afghanistans minister för flyktingar och repatriering. ”Vår inställning är att flyktingars återvändande skall vara frivilligt, ordnad och snabb.”

LÄNK

FjärranÖsternRedaktionen citerar Falstaf Fakir och säger:  Nordpolen åt nordpolarna!