Maj 8 2012

Peter Mangs var vänsterpartist

Av Stefan K

Expo och diverse vänstersocialistiska proffstyckare har envetet kopplat samman Peter Mangs med både SD och högerextrema organisationer, men…

…vad som dolts för alla är Peter Mangs egna ord från polisförhören, november 2010 till oktober 2011.

Angående polisens frågor om Mangs politiska åsikter säger han: ”Jag var medlem i Vänsterpartiet på 2000-talet, men har aldrig varit med i någon högerextrem organisation”. Hör ni tystnaden som sänker sig på Expos redaktion och den ljudliga suck när Anna-Lena Lodenius går till sängs med dessa ord på näthinnan?

Källa: Sydsvenskan


Maj 8 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till Petterssons musiktema som ikväll fortsätter där vi slutade i går kväll, nämligen med Anastacia. Ni undrar kanske varför vi mitt i alla partiska politiska inlägg skjuter emellan med musik? Vi är inga talibaner och något gott för själen måste vi alla ha. Då vi som ansvarar för denna post gillade vad vi hörde igår av Anastacia så gjorde vi oss själva till viljes och det blir ytterligare tre låtar. Upp och hoppa och dansa till……..

I`m Outta Love          ……jag står inte ut mycket längre………..visa mig vägen…..

YouTube Preview Image

I Can feel You     …….jag kan känna dig när du inte är nära mig…..du trycker på mina knappar……

YouTube Preview Image

Cowboys and kisses     .…..jag ber om dagen du blir min……

YouTube Preview Image

Där hettade det till och nu låter vi er vara ifred för det som nu följer. Stanna gärna kvar ni som så önskar och insup mera politik. Kommentera in det just du har på hjärtat, ris eller ros så blir jag och LOTL glada och att glädja sina medmänniskor är bra  ;) Ha det gott och på återhörande imorgon vid 21-tiden. Kram


Maj 8 2012

SEB: Borg bromsar tillväxten

Av Olli Rein

Sverige är i lågkonjunktur med en BNP-tillväxt på bara 0,7 procent i år och 1,9 procent år 2013. En onödigt stram finanspolitik håller tillbaka tillväxten. Reallöneökningar på 1-1,5 procent ger hushållen köpkraft medan företagens starka balansräkningar skapar investeringskraft, men oron i Europa dämpar utsikterna.

Det skriver SEB i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen. I den senaste prognosen, i februari, spådde SEB att BNP skulle öka med 0,5 procent i år och 1,7 procent nästa år. Med en förväntade arbetslöshet på över 8 procent 2013 och en inflation på 1-1,5 procent finns utrymme för Riksbanken att sänka räntan.”Vår prognos är därför att en ytterligare sänkning från Riksbanken kommer i september till 1,25 procent. Räntan ligger sedan kvar på denna nivå under 2013″, skriver SEB.

Om däremot tendenserna till förnyad prisuppgång på bostäder står sig räknar SEB dock med att Riksbanken avstår från ytterligare sänkningar. Reporäntan väntas ligga på 1,25 procent i december 2012 och 1,25 procent i december 2013. SEB-ekonomerna håller fast vid den tidigare prognosen om att svenska huspriser kan falla med 10-15 procent jämfört med toppnoteringarna 2011. Ett sådant prisfall väntas endast ge marginell effekt på konsumtionen och det bör inte utgöra något hot mot den finansiella stabiliteten.

SEB-ekonomerna räknar vidare med att kronan kommer att fortsätta att stärkas framöver, euron väntas sjunka till 8:70 i mitten av 2012 och vidare till 8:40 2013. SEB:s chefekonom, Robert Bergqvist, sa vid en pressträff att en kronkurs enligt bankens prognos är i linje med vad banken bedömer vara en jämviktskurs för kronan. Risken är dock att kronan kan stärkas mer än prognos, och att Sverige kan drabbas av liknande problem med för stark växelkurs som Schweiz, Japan och i viss mån även Norge brottas med. En sådan utveckling skulle kunna drivas av att den långa perioden med överskott i den svenska bytesbalansen börjar leda till att tillräckligt stora kapitalinkomster genereras. Läs mer i Affärsvärlden.se

Prognoser:

(årlig procentuell förändring respektive procent)

2012 2013
BNP 0,7 1,9
BNP, dagkorrigerad 1,0 1,9
KPI 1,2 1,2
Öppen arbetslöshet 7,5 7,9
Sysselsättning 0,3 -0,2
Privat konsumtion 1,5 2,3

Maj 8 2012

Illegala flyktingar hotar Europas säkerhet

Av Pettersson

Den som påstår att illegala flyktingar hotar Europas säkerhet är Zulmay Afzali, före detta stabschef, talesman och chef för strategiskt och internationellt samarbete vid Ministeriet för Bekämpning av narkotika i den islamiska republiken Afghanistan.

Afzali är själv flykting med flyktingstatus i Sverige och mycket bekymrad över att många människor som kommer till Sverige och söker asyl, gör det på falska grunder.

Enligt Afzali korsar tusentals migranter Europas internationella gränser illegalt för att söka asyl. Dessa illegala migranter är ofta från Afghanistan, Pakistan, Somalia, olika arabländer och även många andra. Hur många av de här människorna talar sanning? Hur många presenterar sanna och korrekta, inte fabricerade, asylhistorier och visar äkta, inte falska identitetshandlingar eller på annat sätt vilseleder de länder de kommer till. Asylsökande som bedrägligt tar sig in kan leda till stora problem för Europa.

Många människor som kommer till Sverige och söker asyl, gör det på falska grunder. Deras asylberättelser är falska, deras identitetshandlingar likaså. Ändå beviljas de asyl eller uppehållstillstånd här. Vilken påverkan alla dessa ”asylfall” har – och kommer att få – på Sveriges och andra EU-länders ekonomi, arbetsmarknad, utbildningssystem och samhället. Min egen förutsägelse är att det kommer att leda till en katastrof om falska asylsökande inte stoppas.

En annan alarmerande sak är att det bland de asylsökande finns många extrema islamistiska jihadist-grupper (Jihad = heligt krig) som tar sig in i Europa, utnyttjar asylmöjligheten och sedan skapar egna ”samhällen i samhället” där de sprider sin våldsamma ideologi. Organiserad brottslighet sprider sig också och kriminella gängaktiviteter ökar i hela Europa. Narkotikaberoende, terrorism och illegala invandrare (inte flyktingar eller asylberättigade) är något vi borde vara mer bekymrade över, de innebär faror för de stora asylmottagningsländerna. Om vi inte ser det i tid – kanske för att vi inte vill se det – så kommer vi i alla fall att upptäcka det när farorna blir verklighet.

Så frågan är: Hur säkra är vi i Europa? Det är en stor och viktig fråga som måste tas på allvar.

Läs Zulmay Afzalis hela krönika på Newsmill


Maj 8 2012

Nått fel i huvet är det på dom ”islamioterna”

FjärranÖsternRedaktionen

En  al Qaidas engelskspråkiga nät tidningen ”Inspire” – och fortsätter att uppmana till  jihad attacker mot västerländska mål, ger detaljerade råd om hur man skall starta stora skogsbränder i USA med tidsinställda laddningar  och hur man bygger fjärrstyrda bomber.

Två nya nummer av ”Inspire” tidningen har dykt upp på jihad forum, den första sedan  den radikala prästen Anwar al-Awlaki och Chief al-Qaida på den arabiska halvön propagandist Samir Khan dödades av missiler från en amerikansk drönare över Jemen den 30 september 2011. Tidningarna lovprisar Awlaki och Khan som ”anden” och ”tungan” av ”Inspire” respektive, och förnekar att deras död kommer att stoppa tidningen eller jihad.                                                                                OLLI REIN skrev tidigare  om Anwar och Khan  på PETTERSSONs

Anwar al-Awlaki

Tidningarna uppmanar också muslimer i västerlandet  att utföra ”Lone Wolf attacker” ”Gör en bomb i din mammas kök.”  eller  ”Det är din frihet att tända en BRANDBOMB”, som ger detaljerade anvisningar om hur man antänder  en amerikansk skog,  speciellt rekommenderas  att sätta eld på skogarna i  Montana på grund av befolkningstätheten i skogsområdena .  ”Det är svårt att välja en bättre plats [än] i dalarna i Montana.”
ABC News

FjärranÖsternRedaktionen konstaterar: att det inte är tillräckligt med deras vanliga vidrigheter, nu skall man bränna ned stora skogsområden också. antagligen för att öka på sin ”popularitet”


Maj 8 2012

Byta namn

Olli Rein

Den här personen borde nog försöka att byta efternamn, då han bor i Sverige och heter Marin Merla Ćuk


Maj 8 2012

Antisemit och extremist

 Av Pettersson

Den misstänkte 40-årige serieskytten i Malmö framstår som en i högsta grad högerextrem person. Det menar tidskriften Expos chefredaktör Daniel Poohl Pot, som studerat hemsidor som 40-åringen ofta besökt och nätkonversationer han deltagit i.

- Han hämtar idéer från en antisemitisk idétradition, med tankar om att det finns en konspiration och en dold agenda bakom det som sker, säger vänsterextremisten Poohl Pot.

Han hittar både likheter och tydliga skillnader mellan 40-åringen, Breivik och lasermannen John Ausonius.

 -Pettersson konstaterar att enligt chefredaktör Poohl Pot är alla som inte vill ha massinvandring högerextremister. Expo gör även stor sak av att nästan alla offer har utländsk bakgrund men de glömmer nämna att serieskytten Peter Mangs är andra generationens invandrare.

SvD


Maj 8 2012

Häktas för bröstskärning

Av Pettersson

En 37-årig man häktades på torsdagen av Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Enligt polisen ska han ha skurit sin sambo i brösten. Polisen grep honom vid 02.47 i måndags på samma adress i Landskrona som han bor. Han anhölls några timmar senare.

Kvinnan är i 40-årsåldern och enligt polisen blev hennes skador inte livshotande. Mannen förnekar att han skulle ha gjort sig skyldig till något brott och bestred häktningsyrkandet. Det fick inget gehör hos tingsrätten som även tillät åklagaren att belägga honom med restriktioner.

-Pettersson vill bara påpeka så att ingen oskyldig Landskronabo blir utpekad att idioten som höll i kniven och som fulmedia glömde nämna är Sarbast Jomaa, medborgare i Syrien.


Maj 8 2012

Sopa utanför egen dörr först

FjärranÖsternRedaktionen

En delegation från  ”Organisationen för islamiska samarbete” (OIC)  besöker under en vecka Thailand  för att påtala för den Thailändska regeringen att de måste behandla  muslimska thailändare rättvist och att det  är en viktig del att få slut på våldet i södra Thailand.

Delegationen kommer att tillbringa en vecka i Thailand, bland annat den djupa södern för att samla information om den senaste utvecklingen i konflikten. Deras slutsatser kommer att publiceras i en rapport under ett OIC konferens i november i Djibouti i Östafrika.

BangkokPost

FjärranÖsternRedaktionen anser: Att det vore klädsamt om OIC först tittade på det förtryck som utövas mot icke muslimer i ALLA länder med muslimsk majoritet!
.Inget konstigt att muslimerna i södra Thailand är missnöjda när de ser att de budistiska Thailändarna har det lite bättre än dem själva, denna skillnad  beror dock inte på att muslimerna är missgynnade på något sätt, skillnaden beror på att Budistiska Thailändare är hårt arbetande mäniskor som ser till att deras barn skaffar sig så bra skolutbildning som deras ekonomi tillåter.

Dom spiller inte tid på att be 5 ggr per dag, och framför allt så fastar dom inte,  i det varma klimatet med dagstemperaturer ofta upp mot 40 grader är fastan förödande!

Fastan innebär att man inte äter eller dricker någonting från solens uppgång till solens nedgång!  Vad tror ni barnen tillgodogör sig i skolan under fastemånaden? Hur produktiv tror ni  en fastande arbetare är under fastemånaden?

Muslim som Har  fastat för mycket

Värst av allt många barn tillåts börja fasta redan i 3 till 4 årsåldern (förväntas börja vid 6 till 7 års ålder) .I skolorna läggs stor vikt vid ”islamsk kunskap”  Man lägger flera timmar i veckan på att indoktrinera barnen i islamsk trams!  Barnen föds upp och utbildas till ett intellektuellt inte B lag utan nånting i gärsgårdsserien, c-d-e laget.


Maj 8 2012

90-åring bestals efter bankbesök

Av Pettersson

En 54-åring åtalas för att ha bestulit en 90-årig kvinna på 10 000 kronor som hon precis tagit ut på banken. Kvinnan var på Swedbank på Järnvägsgatan den 5 april. Där tog hon ut 10 500 kronor. Därefter gick hon söderut längs gatan med sin rollator. 54-åringen, som sett kvinnan lämna banken, följde efter 90-åringen. Han tog sedan kvinnans plånbok, där pengarna fanns, ur hennes jackficka.

54-åringen greps samma dag och har i förhör polisen erkänt att han stal plånboken. Han åtalas nu för grov stöld och sitter häktad i väntan på rättegång.

-Pettersson misstänker att ni kommer att få vänta innan fulmedia rapporterar att rånaren är  Massoud Rokni från Iran och dömdes till 10 månaders fängelse för grov stöld.

Rokni har en framstående karriär på brottets bana som lätt fyller en A4 pärm. Trots detta och ett iransk medborgarskap blir han inte utvisad.


Maj 8 2012

Medias märkliga bild

Av Stefan K

United Minds presenterade idag sin senaste undersökning efter Aftonbladets begäran.

Det här gick att läsa på dagens SVT Text:

Allt i texten stämmer, men varför skriver inte SVT att Mp backade 1,0%? Är inte det en större nyhet än SD:s tapp på 0,6%? När SD steg med 1,6% i Skops senaste mätning stod det överhuvudtaget inte på SVT Text. Nåväl de har väl sina agenda. Siffrorna i sin helhet.


Maj 8 2012

Förlängd skolplikt för nyanlända

Av Stefan K

Regeringen vill förlänga skolplikten till 18 år för nyanlända.

Dagens skolplikt gäller mellan sju års ålder och det år man går ut nionde klass. Nu vill alltså regeringen förlänga tvånget för de nyanlända till 18 års ålder. Utöver detta kommer fler lektionstimmar att läggas till och vissa ämnen kommer att prioriteras mer än andra. Detta föreslår regeringen i ett åtgärdspaket och erkänner därmed indirekt att skolan inte fungerat och att det är orsaken till den svenska skolans förfall.

Vilka åtgärdspaket regeringen tänker sätta in för vuxna som inte kan läsa, skriva, räkna och säga Hej på svenska, återstår att se.

Källa: SvD


Maj 8 2012

Gripna för guldrån

Av Pettersson

Rånet mot en guldbutik i Visby på Valborgsmässoafton kan vara på väg att klaras upp. På onsdagskvällen greps två män när de kom till Nynäshamn med Gotlandsfärjan. Sveriges Radio P4 Gotland erfar att de greps misstänkta för rånet.

De beväpnade rånarna kom över guld för tre miljoner kronor. De två gripna männen är 19 och 25 år gamla. Varken polisen i Stockholm eller Visby vill bekräfta att gripandet har med guldrånet att göra.

-Pettersson noterar att fulmedia absolut inte vill nämna samma sak som polisen gör…

Pressmeddelande

Två män med afrikanskt härkomst, 19 och 25 år, greps igår när de gick av Gotlandsbåten vid ankomsten till Nynäshamn. Gripandet skedde kl. 20.08 i samarbete med polisen i Stockholm. De två männen sitter nu anhållna skäligen misstänkta för det grova rån på Guldsmedjan i Visby på Valborgsmässoafton.

Ayman Aboulaich, Presstalesman, Polisen.


Maj 8 2012

Callcenter

Av Pettersson som tackar för tipset

Mujibar försökte få ett jobb i Indien och personalchefen sade: ”Mujibar, du har klarat alla tester, utom en. Klarar du den så får du jobbet” 

Mujibar sade: ”Jag är redo.”

Chefen sade: ”Gör en mening med orden gult, rosa och grönt i”
 
Mujibar sade: ”telefonen går grön, grön, grön och jag rosa det och säga gul, detta är Mujibar”

Mujibar fick jobbet och arbetar nu på ett callcenter i Indien. - Pettersson har pratat med honom många gånger, det har säkert du också, någon gång någonstans…


Maj 8 2012

Rappakalja

Av Eva-Marie….

Eller rättare sagt rappakalja av riksdagsmanen Arhe Hamednaca (S) som igår hade en artikel införd i SvD under rubriken opinion. Denna Arne…förlåt jag menar Arhe anser att ”det kan behövas riktade insatser för att bryta många utrikes födda kvinnors isolering”. Sitter karlen och sover i riksdagen? Har han något nytt projekt på gång i tankarna? Det finns de som är projekttrötta.

Nu vet inte jag i vilken värld Arhe lever i eller vilken agenda han har och inte heller om han har alla kameler hemma i hägnet. I min verklighet träffar jag varje dag på kvinnor från jordens alla hörn. Vissa av dom arbetar och drar sitt strå till stacken medan andra är i full gång med att överbefolka jorden. Det finns de kvinnor draperade med religiösa attribut  kring kroppen som på sin promenad på våra gator och trottoarer måste gå några steg bakom sin man. Det är där skon klämmer mister Arhe.

Till vårt tidigare så homogena och rätt så likställda land, könsmässigt likställda iallafall. Jag pratar inte om hendiskussionen utan den helt mänskliga relationen mellan man och kvinna. Det är INTE värdigt mitt land och dess medborgare att vi nu på vår promenad på stadens gator och torg ser kvinnor med burka. Hur bryter Arhe deras isolering? Får han bryta den för deras män? Hur långt är Arhe och socialdemokraterna på riktigt villiga att gå?? Jo dom finns, jag har vid ett flertal tillfällen sett dessa vandrande svarta tält.

Vidare kunde man läsa att Att enligt Rädda Barnen ökade barnfattigdom mellan barn med svensk respektive utländsk bakgrund i storstäderna mellan 1991 och 2009. I Rosengård i Malmö ökade barnfattigdomen från 57 till 66 procent bland barn med utländsk bakgrund.      - Denna utveckling är oacceptabel. Behovet är brådskande att nå dessa kvinnor som är inflyttade till Sverige och som utestängs från samhällslivet.” ”Vi socialdemokrater sätter alltid jobben först.” Jag undrar om Arhe och Rädda Barnen har koll på hur mycket av försörjningsstödet som skickas till hemländerna??

Jag blir så trött, näst intill matt för när jag läser vidare så är det bland annat ett mentorskap han vill ha till dessa kvinnor men då duger det antagligen inte med en man för vi har här att göra med kravmaskiner och de lättkränktas skara. Varken jobb eller pengar växer på träd och även vi svenskar kämpar på för att hitta anställning och under tiden får vi rätta munnen efter matsäcken. Inga stekta sparvar flyger i våra gap.

(bilden lånade jag på länken ANSIKTSBURK(A))


Maj 8 2012

Mediekritiken måste tas på allvar

Pettersson har kopierat Lars Adaktussons krönika i Metro

Mediekritiken måste tas på allvar

Det är något märkligt med den svenska journalist­kåren. Mitt i allt yrkeskunnande, mitt i all professionalitet, mitt i det gedigna vetande som ackumulerats genom åren finns en närmast gåtfull oförmåga att förhålla sig till egna tillkortakommanden och kritik. 

Läs ansvariga redaktörers bloggar och personliga spalter i de stora dagstidningarna och det framgår vad jag menar. I dessa texter är andemeningen och självbespeglingen ständigt grandios – vi gör ett bra arbete, vi vinner priser, vi är bäst när det gäller, vi tar rätt publiceringsbeslut, vi gör inga övertramp, mediekritik drabbar andra, inte oss. Eventuella invändningar mot sättet att rapportera och mediernas agerande viftas bekvämt undan eller bemöts med ett närmast reflexmässigt förnekande. Egenskaper som självinsikt, lyssnande och eftertänksamhet lyser med sin frånvaro. 

I den pågående debatten om vänsterdominansen bland landets journalister är det berättigade frågor som ställs och relevanta påpekanden som görs – detta till trots väljer de flesta medieföreträdare att avfärda, förneka eller inte bry sig. I drygt 30 år har Göteborgs universitet och journalistikprofessorn Kent Asp undersökt den svenska journalistkårens politiska preferenser – trenden har hela tiden varit den samma. Partierna som finns på vänsterkanten har större stöd bland journalister än hos befolkningen i övrig, mest överrepresenterade är Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Med detta har följt en åsiktsmässig och värderings­mässig likriktning vars konsekvenser är mer sofistikerade än vad som kan utläsas av enskilda artiklar eller antalet sända inslag. Det handlar om principerna för nyhetsvärdering, om vilka ämnen som ska uppmärksammas och om gängse förhållningssätt till övergripande samhällsfrågor. 

Självklart är detta betydelsefullt och värt att diskutera. På samma sätt som det inom journalistkåren är angeläget med jämn könsfördelning och med personer av utländsk härkomst, borde det vara angeläget med skiftande politiska och ideologiska synsätt.

Att inte se det andra ser, att vägra ta till sig det som för omgivningen är uppenbart, leder till konsekvenser. Tilltron minskar, förmågan att bedöma ifrågasätts och värdet på det som förs fram devalveras. När mediernas företrädare förminskar, förnekar eller väljer att tysta ner är det inte kritiken som undergrävs, det är förtroendet för journalistiken.

Trovärdighet är livsbetingelsen för mediernas existens, fundamentet på vilket allt bygger. Litar inte tittare, lyssnare och läsare på det som skildras blir journalistiken meningslös – få är beredda att spendera tid eller pengar på något som inte går att lita på.  Det är därför attityder och inställning måste ändras, det är därför berättigad kritik inte kan avfärdas och egna tillkortakommanden negligeras.

Det mest grundläggande står på spel. 

Lars Adaktusson, Frilansjournalist & programledare

 -Pettersson inser att denna krönika finns det många som behöver läsa eller vad tror du Carstorp?


Maj 8 2012

”Vann debatten”

FjärranÖsternRedaktionen

Vid gårdagens debatten bland Mexikos fyra president  kandidater stal en före detta Playboy modell hela showen fast hon bara var med ca 30 sekunder i början.
YouTube Preview Image

.Julia Orayen, en tidigare Playboy Playmate  stal showen.  ”Det bästa var flickan i vitt i början”, säger tidigare Mexikanska utrikesministern Jorge Castaneda.  Mexikanske  författaren  Miguel Ángel Castillo  uttryckte det så här, ”Ingen av presidentkandidaterna  kan konkurrera med henne!”

FjärranÖsternRedaktionen funderar: Kanske nått för centerpartiet? Dom behöver nåt som ”lyfter” deras opinionssiffror.