Maj 9 2012

Robert Gustavsson – Mustafa

Pettersson tackar för Mustafa. Från 2006 men fortfarande kul och aktuell.

YouTube Preview Image

Maj 9 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till musiktemat här på Petterssons partiska politiska blogg. Här rullar det på fast vi fortfarande är på bokstaven A i alfabetet vad gäller musik. Lyssna och njut till…….

Anouk Stotijn-Teeuwe, eller bara Anouk, föddes 1975 i Haag och är en nederländsk sångerska. Hennes största hit är ”Nobody’s Wife” från 1997.

Anouks mamma var bluessångerska och det var så Anouk blev intresserad av musik. Till en början sjöng hon på bröllop och fester med bandet Shotgun Wedding men hon mötte Barry Hay från Golden Earring som trodde på henne och skrev låtar till henne. Bland annat skrev han ”Mood Indigo”, som blev Anouks första singel.

Hon mötte också Bart van Veen som hon började skriva låtar ihop med. Hennes andra singel, ”Nobody’s Wife”, gavs ut 5 september 1997 och hamnade på topp 10 i Holland, Norge, Sverige och Finland. Debutalbumet Together Alone hamnade också högt på listor i Europa.

Anouks andra album Urban Solitude gavs ut i november 1999. Kort efter det åkte hon till USA med intentionen att skaffa sig ett amerikanskt skivkontrakt. Det lyckades inte, så hon återvände till Holland utan kontrakt. Hon gav ut en ny singel, ”Don’t”, och turnerade i Holland.

Nobody´s wife ……jag kommer aldrig att bli någons fru………..jag är ledsen men jag kommer att fortfarande vara så…det är jag….

YouTube Preview Image

Mood Indigo ………min favoritsång…….jag blir svag då jag hör……min mystiske man…….

YouTube Preview Image

Hoppas att ni fann nöje i kvällens musikval mitt i den europeiska festyran den 9/5? Nu är vi väl alla trötta efter en dags fest (?) och vi på musikredaktionen önskar er en god natt och på återhörande i morgon vid samma tid, 21-tiden. Om ni har ork och krafter kvar så stanna gärna kvar för att läsa och kommentera in dina politiska synpunkter eller annat som du har på hjärtat. Ha det gott. Kram


Maj 9 2012

SD får inte spela fotboll

Av Pettersson

Den traditionsenliga, årliga, fotbollsmatchen mellan regeringen och oppositionen har orsakat ett politiskt bråk. Sverigedemokraterna får inte vara med. S, V och MP hävdar att de utgör ett ”rödgrönt” lag.

– Man tar sig för pannan. Det är sandlådementalitet. Men vi vill inte göra en stor sak av detta, för vi har viktigare saker att hålla på med, säger Per Ramhorn (SD) till svd.se.

Christer Adelsbo (S) säger till tidningen att det vore mer naturligt att SD spelar med regeringen, eftersom de oftare stödjer den i riksdagen.

– Det är en hittepålösning från Socialdemokraterna. Det blir ett löjets skimmer över det hela, säger Anders Hansson (M).

- Pettersson säger att Sverigedemokraterna verkar vara det enda fullvuxna alternativet…


Maj 9 2012

Ökat hjälpbehov till elever

Av Pettersson

Allt fler utreds för läs- och skrivsvårigheter hos kommunens elevhälsa. Därför ansöker kommunen om mer pengar från Skolverket för att kunna anställa ytterligare en specialpedagog.

Antalet ansökningar om stöd för elever med läs- och skrivsvårigheter har ökat dramatiskt under de senaste åren, enligt elevhälsans rektor Leif Ranemo.

Väntetiderna för en utredning har förlängts till en oacceptabel nivå. De elever som kan tänkas behöva stöd för läs- och skrivsvårigheter får vänta i omkring åtta månader.

I hopp om att råda bot på problemen vill elevhälsan anställa en specialpedagog på heltid under två år, från och med i höst. Elevhälsan har vänt sig till Skolverket med en ansökan om statsbidrag för ändamålet.

Under åren 2012–2015 har Skolverket fått i uppdrag av regeringen att genomföra insatser för en förstärkt elevhälsa. Av de 641 miljoner kronor som regeringen har avsatt till åtgärder över hela landet, är 625 miljoner kronor öronmärkta just till personalförstärkningar.

Tanken med att söka statsbidrag till ytterligare en tjänst är att elevhälsan ska kunna fortsätta att jobba med de utredningar de i dag står inför, samtidigt som de ska kunna utföra förebyggande insatser.

-Pettersson noterar att ljugmediat där chefredaktören är mer PK än 99:an inte ens törs skriva att de ökande läs och skrivsvårigheterna beror på det stora antalet invandrade somalier som bosatt sig i Södermanlands lustgård – Katrineholm.


Maj 9 2012

Är du ny i Sverige?

Av Pettersson som tackar för tipset.

Arbetsförmedlingen påpekar att det finns en rad olika möjligheter att få jobb för dig som inte har bott i Sverige tidigare.

Har du nyligen fått uppehållstillstånd som flykting? Du kan ha rätt till etableringsinsatser om du nyligen har fått uppehållstillstånd som flykting, eller om du nyligen har flyttat till en anhörig i Sverige som har fått uppehållstillstånd som flykting för högst två år sedan. Etableringsinsatser gäller för dig som är mellan 20 och 64 år. Det gäller också för dig som är 18-19 år och saknar föräldrar i Sverige.

Var det högst tre år sedan som du fick uppehållstillstånd? Har du varit borta från arbetslivet länge på grund av arbetslöshet eller att du varit sjuk? Då får den arbetsgivare som anställer dig ekonomiskt stöd, så kallat nystartsjobb. Stödet innebär att den arbetsgivare som anställer dig får ekonomisk hjälp som motsvarar dubbel arbetsgivaravgift (i max tre år). Arbetsgivaren får normalt stödet lika länge som du varit arbetslös och för tillsvidare-, prov- eller visstidsanställning.

Få hjälp av en stödperson: Är du över 20 år och inte har så mycket erfarenhet av svenskt arbetsliv, kan du få hjälp av en specialutbildad arbetsförmedlare, så kallad arbetsplatsintroduktion. Till att börja med får du stöd och hjälp när du söker arbete. Och när du fått en anställning eller praktik på en arbetsplats får du också stöd den första tiden på din nya arbetsplats.

Läs svenska och få jobb: Är du arbetslös och har du fått uppehållstillstånd under de senaste 36 månaderna kan du få ett så kallat instegsjobb. Det innebär att den som anställer dig får ett bidrag till din lön. Ett krav är att du samtidigt läser svenska för invandrare, sfi.

Praktik på en arbetsplats kan öppna dörrar: Är du ny i Sverige, över 25 år och har svårt att hitta eller få arbete? Har du arbetserfarenhet och utbildning från ett annat land men är osäker på hur din kompetens värderas av svenska arbetsgivare? Då har du möjlighet att praktisera på en arbetsplats. Under praktiken får du en möjlighet att visa dina yrkeskunskaper och få en bedömning av hur ditt kunnande värderas i Sverige.

Är du under 25 år och har varit arbetslös under tre månader kan du anvisas till jobbgarantin för ungdomar. Inom det programmet kan du få arbetspraktik under tre månader och få kontakt med svenska arbetsgivare.

Prova på: Har du ingen eller liten erfarenhet av svenskt arbetsliv, kan du prova på ett arbete som överensstämmer med din erfarenhet och utbildning från hemlandet. Syftet är förstås att göra det möjligt för dig som är ny i Sverige att tidigt få kontakt med arbetslivet inom ditt yrkesområde.

Visa vad du jobbat med: Har du inte jobbat i Sverige tidigare och är osäker på vilken typ av arbete du kan söka? Då kan du få möjlighet att få en bedömning av hur dina yrkeskunskaper värderas på den svenska arbetsmarknaden. Yrkeskompetensbedömningen kan göras på en arbetsplats eller av en yrkesskola eller liknande.

Utbilda dig och öka dina chanser: Om vi på Arbetsförmedlingen bedömer att en yrkesutbildning ökar dina chanser till jobb, har du möjlighet att utbilda dig.

Starta eget: Är du över 25 år och har kunskaper och erfarenheter som egen företagare i ditt hemland? Har du en affärsidé som bedöms få en tillfredsställande lönsamhet? Då kan du få ekonomiskt stöd under tiden som du startar upp företaget. Men du får inte ha registrerat företaget innan du söker stödet.

-Pettersson säger att det är inte vi och dom. Det är dom och dom. Märklig att en enda invandrare går arbetslös med allt detta stöd…hur kommer det sig Myten Ullenhag?

Arbetsförmedlingen


Maj 9 2012

Stal 40 kilo oxfilé

Av Pettersson

Tre män från Stockholmstrakten åtalas för stöld av 40 kilo oxfilé och entrecote samt 94 chokladkakor på Coop Ingelsta. Varorna är sammanlagt värda cirka 10 000 kronor. Det var vid femtiden den 5 mars förra året som väktare på varuhuset uppmärksammade när de tre männen stoppade på sig kött under jackorna och sedan lämnade affären utan att betala.

Väktarna följde efter männens bil och kallade under tiden på en polispatrull som stoppade männen på E22 i höjd med Hageby. Vid husrannsakan i bilen hittades omkring 40 kilo kött och ett nittiotal chokladkakor à 230 gram. Varorna beslagtogs. I polisförhör efteråt medgav alla tre att de stulit kött och choklad i butiken. Orsaken var att de hade dåligt med pengar och behövde något att äta.

-Pettersson noterar att pojkarna måste ha varit rejält hungriga – 40 kilo oxfilé blir en skaplig portion delat på tre.

Nåväl, ljugmedias tre män från Stockholmstrakten heter…

 • David Bazaev,  född 1980
 • Giorgi Bedihvili, född 1980
 • Zaza Gugenishvili, född 1984

 …dessutom är alla tre stockholmarna medborgare i Georgien och samtliga behöver tolkhjälp på georgiska.


Maj 9 2012

Sexuella trakasserier är vardag i skolan

Av Pettersson

Att kallas hora eller bög. Att få en linjal mellan benen, en hand på bröstet eller rumpan – det är vardag i svenska skolor. Forskning visar att sexuella trakasserier är så vanliga att de utvecklats till ett normaliserat beteende. Trots det lyfts problemen sällan upp i ljuset.

Katja Gillander Gådin, docent i Folkhälsovetenskap vid Mittuniversitetet, har undersökt sextrakasserier under 15 års tid. Hon menar att sexuella trakasserier till skillnad från mobbning är ett osynliggjort område. Gränserna för vad som är okej har flyttats fram och trakasserierna har blivit vardag för såväl elever som skolpersonal.

Både pojkar och flickor drabbas. Katja Gillander Gådin visar i en kommande artikel i den välrenommerade vetenskapliga tidskriften Journal of Interpersonal Violence, att de sexuella trakasserierna går allt längre ned i åldrarna. Men elever i årskurserna 1–6 har svårt att bli tagna på allvar av vuxna och undviker därför att lyfta problemen, visar hennes djupintervjuer.

En flicka berättar hur en pojke med hög status i femte klass skickade hälsningar via kamrater till sina exflickvänner med ord som: ”hälsa från mig till den där förbannade horan.”

En flicka i trean berättar om hur hennes kompis fick byxorna neddragna av ett gäng pojkar i ettan och trean. En annan flicka, i femte klass, säger att en jämnårig pojke vid upprepade tillfällen klämde på hennes bröst. En del barn var så rädda att de inte ville gå till skolan efter det som inträffat.
Händelserna bagatelliseras ofta av de vuxna. Barnen får höra att ”pojkarna ju bara är kära i flickorna”. Katja Gillander Gådins analys är att de pojkar som utför trakasserier får status och skapar maskulinitet. Samtidigt får de utsatta flickorna och pojkarna en underordnad position.

– Detta blir ett sätt att skapa kön. Många får kämpa för att hålla sig inom de osynliga ramarna för vad som ses som kvinnlig och manligt, säger hon. Barnen berättar sällan om händelserna hemma av rädsla för att det kan slå tillbaka mot dem själva i kompisrelationerna.

Katja Gillander Gådin visar också hur vanligt sexuella trakasserier är genom sina enkätundersökningar med 2 000 högstadieelever i Östersunds kommun. Även nättrakasserier drabbar många.

– Det som förr klottrades på skoltoalettens väggar skickas nu runt via nätet och kan göra enorm skada, säger hon.

Hamid Pourassad och Matilda Hellström bekräftar bilden. De går andra året i gymnasiet och sitter i styrelsen för Svea, Sveriges elevråd, som arbetar centralt för att stärka elevråden på skolorna och kämpar mot sexuella trakasserier.

– Skällsord som äckliga hora och fitta har blivit accepterade. Det känns ofta som om skolan står utanför samhällets normala regler, säger Matilda Hellström.

Sexuella trakasserier har stor betydelse för ungdomars ohälsa:

– Utsatta elever riskerar att skada sig själva eller utveckla depressionssymtom.

Tyvärr görs väldigt lite för att förebygga. Det är viktigt att vuxna blir medvetna om de strukturer som styr, säger Katja Gillander Gådin.

-Pettersson säger att det är väl inget att gnälla över. PK har bestämt att flickorna ska offras för mångkulturens skull! Något annat kan det väl knappast bero på eftersom fulmedia inte nämner att det är ”de oantastbara” som infört detta språkbruk.


Maj 9 2012

Islamioter protesterar mot Lady Gaga

FjärranÖsternRedaktionen

En islamistiska grupp varnade på onsdag för att de inte kommer att tillåta  Lady Gaga  att sätta sin fot i Indonesien, därmed utmanande en armé av Gaga  fans som köpt biljeter till hennes  konsert i landet med världens största muslimska befolkning.

Inskränkt muslim

Den islamiska Defenders Front (FPI) lovade att mobilisera 30.000 demonstranter för att protestera mot GAGA  när hon anländer till Jakarta den 3 juni och se till att hon inte kommer från flygplatsen. ”Vi kommer att stoppa henne från att sätta sin fot på vår mark. Hon skall inte sprida sin sataniska tro i det här landet ”, säger FPI ordföranden Salim Alatas. ”Hennes stil är vulgär, hennes sexuella och oanständiga kläder förstör våra barns moral. Hon är väldigt farligt ”, säger  han.


Den amerikanska pop divan, känd för sina galna kläder och provocerande föreställningar, har kritiserats i andra asiatiska länder med henne föreställning ”Born This Way Ball”  drog igång i Seoul förra månaden har gått för ”fulla hus” .

Men FPI som är ökända för att gapa och  hota men ofta  inte följa upp hoten, kommer att möta motstånd från 40.000 fans som köpt biljetter till den utsålda show i Indonesien.

TheJakartaGlobe


Maj 9 2012

”Sverigedemokrater är inga rasister”

Av Stefan K

SN kör vidare med sin artikelserie om Den delade staden.

Idag var den politiska världen i Nyköpings kommun under lupp. Det konstaterades här att bland de 61 ledamöterna i kommunfullmäktige har endast fyra utländsk bakgrund. En av dessa är socialdemokraten Abdullahi Dubet Ali som anlände till Sverige från Somalia 1991. Abdullahi säger att han alltid varit socialist och därför var valet ganska lätt när han engagerade sig politiskt här i Sverige. Nu tror Abdullahi att kan locka väljare till S, inte bara somalier utan också människor från länder i Mellanöstern och Nordafrika. Kanske inte konstigt när Socialdemokraterna fokuserar på ökade bidrag.

Abdullahi sade också följande:

Detta vet vi redan, men att det måste till en invandrad somalisk socialdemokrat för att säga det.


Maj 9 2012

Den girige sossen Nuder

Av Pettersson

Förre finansfiministern och toppsossen Pär Nuder sällar sig till skaran av avdankande socialdemokrater som skor sig på skattebetalarna. Pär Nuder är 49 år gammal och driver ett rådgivningsbolag som förra året drog in 14,1 miljoner av detta var 12,7 miljoner före skatt vinst. Dessa vinster samlas på hög i stället för att plockas ut som lön.

Nuder tycker dock inte att han behöver ta ut någon lön från sitt bolag eftersom då minskas statsrådspensionen i motsvarande grad.  Totalt har girigbuken belastat skattebetalarna med 296 000 kronor de senaste två åren. Att det inte är mer beror på att han har styrelsearvoden som inte går att fakturera över företaget.

-Pettersson inser att köttberget Nuder inte gör något olagligt men rötan i rörelsen består och avsaknaden av moral är total. Aldrig kommer det några förslag om att dessa ”förmåner” som är stölder från skattebetalarna ska upphöra. Varken från S eller någon annan, när det gäller att sko sig är de lika. – I Norge får riksdagspolitiker som slutar en månadslön obligatoriskt, därefter kan de ansöka om ytterligare två månader. Totalt maximalt 3 månadslöner vilket kan anses rimligt. Inte en enda norsk politiker som slutade vid förra valet belastar skattebetalarna. 

SvD  


Maj 9 2012

Vad är EU?

Av Stefan K

EU är till för alla, alla vill ha EU, men hur är det egentligen?

Hycklar politikerna när de säger att vi svenskar vill ha EU? Visst, vi röstade för ett medlemskap 1995, men hur många kände egentligen till vad detta skulle medföra för vanligt folk? Är EU en avstjälpningsplats för ryggdunkande politiker som tjänar oerhörda pengar, genom att ta från de enskilda staterna all makt?

Vet du vilka dessa två personer är?

Säger namnen dig något? Herman van Rompuy och Cathrine Ashton? Jaså, inte det. Dessa bägge filurer är president respektive utrikesminister i EU och styr mycket av det som påverkar dig och mig.

Nåväl, du är inte ensam. Se här:

YouTube Preview Image

Maj 9 2012

Inte så smart

Av Pettersson

Några studenter står och skriker vid en gata i USA, oklart om vad men de svartas vanliga parningsrop ”fuck you” hörs. Tydligen är det väldigt upphetsande för en av dem, en solbränd kille utklädd till Barack Obama springer rätt ut i gatan framför en stor buss – som kör på honom. Den solbrände transporterades till St Davids Hospital. Hans skador var inte allvarliga.

YouTube Preview Image

Maj 9 2012

Brottsligheten minskar i Södertälje

Av Pettersson

I dag fortsätter åklagarna sin slutplädering i den så kallade Södertäljerättegången, som har kallats Sveriges hittills största gangstermål. Sedan de 17 männen greps har den grova brottsligheten i Södertälje minskat i omfattning.

För invånarna är det också en tydlig skillnad. Lars-Erik Hanhart, boende i Södertäljeförorten Geneta, märker av förändringen.

– Det har blivit en helt annan stämning. Mina grannar vågar prata. Barnen är ute mycket mer, skottlossningen en har upphört, det var skottlossningar här varje vecka. Det är total markant skillnad.

Lars-Erik Hanhart och många andra har märkt en förändring i Södertälje, en stad som drabbats av grov kriminalitet. Kulmen nåddes då fotbollsspelaren Eddie Moussa från Assyriska och hans bror blev skjutna till döds på en illegal pokerklubb i Ronna i juli 2010.

Fallet har fått en symbolisk betydelse i polisens arbete mot den organiserade brottsligheten och nio myndigheter har bidragit till utredningen. 17 män sitter nu häktade i detta mål, däribland ledaren för det så kallade Södertäljenätverket. De misstänks för tre mord, människorov och flera fall av utpressning.

I dag, på den 57:e rättegångsdagen ska åklagarna hålla slutplädering som gäller just mordet på bröderna Moussa. Men någonting har hänt i Södertälje. Patrick Ungsäter är polismästare i staden.

– Det som är väldigt glädjande är att vi har haft en rejäl minskning när det gäller våldsbrott, hot och utpressning. Jag är ganska övertygad om att den rättegång som pågår just nu har haft en avgörande betydelse inte bara nu utan även under det senaste året. Jag tror att vi ser resultatet av det nu.

Brottsligheten i Södertälje har minskat från 3 500 anmälda brott under tre första månaderna i fjol till 3 000 brott samma period i år, en minskning med 14 procent, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. Bilbrotten minskar med nästan 40 procent. Hot och kränkningsbrotten minskar med 35 procent och vapenbrotten minskar med 34 procent.

– Jag tror att man måste vara klar över att den kärna av de här personer som sitter i den här rättegången har haft en stor inverkan i vart fall på grova strategiska brotten, då tänker jag på hot, rån, misshandel, försök till mord. Men de här personerna har smittat av sig på andra brottstyper, säger Patrick Ungsäter.

-Pettersson vill bara påminna fulmedia om att bortalaget tog en förkrossade seger med 17 – 0…

 • Khourim, Bernard
 • Aho, Abraham
 • Ok, Metin
 • Lahelo, Peter
 • Altinkaya, Peter
 • Ibrahim, Dani
 • Öner, Özcan
 • Öner, Marin
 • Kassab, Charbad
 • Omvel, Ludvik, Suleyman
 • Aho, George
 • Khado, Housib
 • Lookene, Andreas
 • Georgis, Sherbel
 • Kulle, Gabi
 • Elias, Elias Farid
 • Afram, Afram 

Utvisa samtliga icke svenska medborgare som begår grova brott på livstid och gör om lagen så att det går att återkalla medborgarskap som uppenbart fåtts på felaktiga grunder.


Maj 9 2012

114 – och 28+

Av Eva-Marie

Nu börjas det…….

Någon satte under natten mot måndagen eld på en lada vid Eslövs nya asylboende för ensamkommande flyktingbarn. Boendet skulle ha öppnat 15 maj men tidpunkten skjuts nu upp och bevakningen vid boendet skärps ytterligare. ” Det är beklämmande”, säger Eslövs kommunaråd Cecilia Lind (S) och tror att främlingsfientliga krafter ligger bakom.

Varför skulle det annars brinna nu, när vi har bestämt att det ska vara flyktingboende? Det har aldrig varit tillstymmelse till skadegörelse där tidigare. Det var en patrullerande väktare från Securitas som vid 01.10-tiden på måndagen upptäckte att det brann på gården Backåkra, väster om Elvkullen i västra Eslöv. Det är en fyrlängad gård, som ligger avskilt. Väktaren slog larm till räddningstjänsten, som snabbt var på plats och kunde begränsa branden till att ena gaveln i ladan förstördes.

Cecilia Lind tror att brandattentatet riktas mot asylboendet. ”Vi ser mycket allvarligt på detta. Det har inte funnits något tydligt hot mot anläggningen, men en del har känt att det legat i luften”, säger hon. Hennes magkänsla delas av andra inblandade från Eslövs kommun, som äger gården. 142 grannar har yttrat sig över bygglovet för asylboendet. 114 av dessa var negativa. Men Cecilia Lind sätter inte debatten om bygglovet i samband med mordbranden.
Nej det tror jag inte alls. Grannarna har fått yttra sig i laga ordning, och har fått säga vad de vill om bygglovet”.

Hon ser snarare främlingsfientliga krafter, som kan skönjas på olika Internetsajter, som tänkbara gärningsmän.
Det är en väldigt aggressiv ton i många kommentarer på Internet. Många av dem går ut på att vi inte ska ha flyktingboende i Eslöv”, säger Cecilia Lind.
Hon har reagerat mot att flyktingpojkarna ständigt utpekas som lögnare. Det påstås att de ljuger, bland annat om sin ålder och om sina upplevelser i hemlandet.
Det här känns väldigt välorganiserat” säger Cecilia Lind.

Innan vi gör en närmare analys av Skånska Dagbladets artikel och sossen Cecilia Linds  dunkla konklusioner gör vi ett avbrott för musik.

YouTube Preview Image

Vilka är då de anonyma näthatarna som är välorganiserade ? Cecilias hjärnspöke? Det hade varit intressant att få ta del av anser jag. Cecilia och övriga inom Eslövs kommun har en magkänsla om att det ligger något i luften och jag anser att det kan vara på sin plats och klädsamt av denna kommun att låta bli att trampa grannarna. Hur var det nu på boendet, sålde afghanerna knark eller inte?