Maj 13 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Söndagskvällen är här och du är hjärtligt välkommen till Petterssons mycket uppskattade blogg. Här kan du läsa om händelser som skett både lokalt och globalt. Mycket elände blir det så för att lätta upp gör vi nu ett avbrott så att även själen får sitt. Lyssna och njut till……..

Anne-Lie Maria Rydé, född  1956 i Stockholm i Sverige, är en svensk pop-rock- och schlagersångerska.

Rydé växte upp på Lidingö men flyttade till Göteborg 1976. Där spelade hon med det Göteborgsbaserade bandet Extra 1978–1983. Hon medverkade 1981 i musikalen ”Rocky Horror Show” på Nya Teatern i Göteborg. Hon flyttade tillbaka till Stockholm 1983 och slog igenom som soloartist 1983 med albumet Anne-Lie Rydé. På den plattan finns Anne-Lie Rydés första hitlåt Segla på ett moln, skriven av Per Gessle.

Anne-Lie Rydé var till en början visuellt inspirerad av punken och Nina Hagen men musikaliskt spelade hon rock snarare än punk hon skrev ett antal låtar själv. Hon turnerade 1983–1984 med Dan Hylander, Py Bäckman och Raj Montana Band, och mottog år 1985 både Rockbjörnenoch Karamelodiktstipendiet.

Skivan Stulna kyssar, 1992, blev Anne-Lie Rydés största succé hittills och följdes av en krogshow med samma namn på Börsen 1993. Åren 2004, 2005 och 2007 ställde Anne-Lie Rydé upp i Melodifestivalen, men lyckades inte ta sig till svensk final någon av gångerna. 2007 i duett med Svante Thuresson.

Bossa Nova     Ännu mera Bossa

YouTube Preview Image

Segla på ett moln

YouTube Preview Image

Med detta tackar vi för oss och önskar dig tillbaka imorgon för mer musik vid 21-tiden. Om du inte riktigt ännu behöver krypa till kojs, så varför inte fortsätta att läsa några av alla de partiska politiska inläggen. Ha det gott och var rädd om dig. KramMaj 13 2012

Fler svenskar flyttar västerut

Av Pettersson

Antalet svenskar som jobbar i Norge fortsätter att öka. 80000 svenskar har idag ett norskt personnummer. Det handlar inte längre bara om sjuksköterskor och servitörer. Även på chefsnivå blir svenskar vanligare.

–Det bästa med att jobba i Norge? Takterassen på Postgirobygget, skämtar Johan Swärd. Tillsammans med kollegan Erik Roth har vi tagit oss till toppen av det som fler gånger utpekats som Norges fulaste hus, men som samtidigt har Oslos bästa utsikt.

Johan är direktör för hälsa, miljö och säkerhet, i Norge kallat HMS-direktör, och Erik är direktör för organisationsutveckling, båda på Posten i Norge. Deras arbetsplats ligger några våningar ned, på 18:e våningen. Där arbetar också en tredje svensk chef, Patric Lindgren, med titeln ekonomidirektör division logistiklösningar. Han är emellertid i Stockholm när vi kommer på besök.

 –Det blir allt vanligare att möta svenskar i andra jobb än i restaurangbranschen. Jag tror att norsk ungdom kommer att märka av detta på sikt. Fler svenskar kommer hit och tar kvalificerade jobb, säger Erik Roth.

 -Pettersson noterar att vi håller på att byta folk i det gamla landet…

Näringsliv


Maj 13 2012

Den första Führern

Av Pettersson

Den som kallar Muhammed för den första führern är bloggen Allahu Asghar och det är bara att hålla med. Hitler, Muhammed och Muhammeds efterträdare har mycket gemensamt.

Båda var massmördare, hatade judar, fördrev minoriteter, bedrev erövringskrig, demokrati visste de inte var det var fast där är det fördel Hitler, han blev i varje fall vald. Muhammed tog makten med våld.

Tittar man historiskt så är islam betydligt värre mördare och förtryckare än nazismen någonsin var.


Maj 13 2012

Från vanligtvis säker källa

FjärranÖsternRedaktionen

Fick redaktionen bilden nedan, som påstås vara ”ej fejkad”

Undrar vad är Ksili  konkaner  och Pljeskavica?

Kommer också ihåg den humor som uppstod då jag en gång för länge sedan beställde på resturangen Hyllan på Stockholms Central och manen med utländskt utseende som tog emot beställningen  ropar för att vidarebefodra beställningen ”en läskottflätt”.


Maj 13 2012

Korkade Politiker

FjärranÖsternRedaktionen

Mer än hälften New York Congresens  ledamöter vill stoppa polisens övervakning av muslimer.

Man vill att polisen slutar att övervaka och infiltrera moskéer,  muslimska bokhandlar och kaféer.
Förslaget gjorde  Peter King, chef för Homeland Security Committen upprörd. Han försvarade både NYPD och dess sätt att bekämpa terrorismen.
”Jag minns för många år sedan när vi var ute efter maffian då gick vi till de italienska områdena.  När de letar efter den ryska maffian,  går de  till samhällen i Coney Island och Brighton Beach. Det är där fienden kommer ifrån, ” sade King.
”Nittionio procent av folket är laglydiga. Men om du letar efter en islamisk terrorist, går du inte till de Judiska  kvarteren. När du letade efter den italienska maffian, går du inte till en irländsk bar.

FjärranÖsternRedaktionen konstaterar: att efter 9/11  så har inget muslimskt framgångsrikt attentat utförts i New York, däremot så har polisen lyckats förhindra ett antal.


Maj 13 2012

Jihadister fördriver kristna i Syrien

Olli Rein

syrian islamists

Terrorn mot kristna, alawiter, druser och andra minoriteter i Syrien ökar hela tiden. Muslimska Brödraskapet vill genom sin terror mot Assadregimen skapa en renlärig sunni/wahhabitisk stat.

Den assyriska nyhetsbyrån AINA ger en ögonblicksbild av hur en liten kristen by töms på sina invånare av en jihadistgrupp, som sätter upp sitt högkvarter i byns kyrka.

Enligt ”AINA” tog beväpnade Jihadister kontroll över byn Qastal al-Burg på torsdagen den 10 maj, och beordrade dess 10 kristna familjer att lämna byn, enligt en rapport publicerad av UPI på deras arabiskspråkiga webbsajt.

En invånare i byn , som ville vara anonym, sa att en beväpnad jihadistgrupp kom till byn och beordrade oss  att lämna våra hem tomhänta.

Den beväpnade gruppen, fortsatte han, har tagit kontroll över alla husen och ockuperat kyrkan och gjort om den till sitt högkvarter och kontrollcentrum. Byn Quastal al-Burg ligger i Hamasprovinsen  48 km nordväst om storstaden Hama.

JIHAD I MALMÖ

Tidigare har samma utrensning gjorts inne i storstaden Hama av kristna invånare. Överallt slår muslimer mot minoriteter, som här mest består av alawiter, kristna och druser. Det verkar dock som de kristna precis som på alla andra ställen i den muslimska världen, är den grupp man ansätter hårdast. Alawiter är en ganska stor sekt inom islam medan druser är en blandning av islam och kristendom.

Det kan säkert till stor del bero på det ointresse som pressen i Västvärlden tycks ha för dödade och fördrivna kristna och andra religioners människor, jämfört med det dessa Media ser som herrefolksreligionen Islam. Deras stora organiserade massfördrivande av kristna i Darfurområdet i Sudan och nu i Södra Sudan, har inte ägnats många rader av våra socialistiska journalister.

Inte heller fördrivandet av kristna i norra Elfenbenskusten, till förmån för en stor invandring från de muslimska grannländer som omger norra Elfenbenskusten fick vi veta något om från massmedia. Med nya muslimer vars medlemskap i Elfenbenskusten gick rekordfort kunde den muslimske presidentkandidaten Alassane Ouattara gå segrande ur det valet, och slutligen överta makten över hela Elfenbenskusten med våld, där också den unga manliga inflyttningen och dess placering inom krigsmakten hade en stor inverkan på framgångarna i inbördeskriget.

Lite mer står det om Boko Harams härjningar i norra Nigeria med numera tusentals döda och lemlästade kristna nigerianer, som är totalt försvarslösa mot denna gren av Al-Qaida, vilket de själva påstår att de är. Det kan bero på att Nigeria har en friare och bättre press än andra länder i Afrika och Mellanöstern. Men pressen i Thailand tror jag inte är sämre än i Nigeria, ändå kan vi inget läsa om hur det är med malaysiernas härjningar i södra Thailand mot buddisterna i massmedia. Även i Irak, Egypten och många andra länder, får muslimerna i stort sett hållas på med sin etniska rensning, och det med våra svårt vänstervridna medias tysta godkännande, menar Olli och en hel del andra personer som Pettersson och Johansson och några till…

Om Muslimers krig mot kristna i Amerikansk TV-videoMaj 13 2012

Turkisk fotboll

Av Pettersson

I går kväll spelades ligafinalen i den turkiska fotbollsligan. Matchen slutade 0-0 och då får man gör upp på annat sätt verkar Fenerbahces fans tycka. Det oavgjorda resultatet gjorde att ärkerivalerna Galatasaray tilldelades ligatiteln.

YouTube Preview Image

Maj 13 2012

16/5: Bakom fasaden i svenska moskéer

Av Pettersson  

Vilka värderingar sprider muslimska ledare i svenska moskéer? Med dold kamera avslöjar Uppdrag granskning råden imamerna ger till utsatta kvinnor.

Alla svenska församlingar som får ta del av statens bidrag till trossamfund tar samtidigt på sig rollen att ”upprätthålla och stärka samhällets grundläggande värderingar”. Det betyder bland annat att samfunden ska arbeta för jämställdhet mellan män och kvinnor och att de ska motarbeta diskriminering, våld och brutalitet.

Uppdrag gransknings Nadja Yllner har besökt moskéer på en lång rad olika platser i landet för att ta reda på hur detta efterlevs i verkligheten. Det handlar om moskéer med många besökare och stort inflytande över samhället. Och det är moskéer med goda förbindelser till Sveriges ledande politiker.

Utåt sett är de muslimska ledarna tydliga med att man ska följa svenska lagar och värderingar. Inför dold kamera – ger de en helt annan bild.

- Pettersson räknar med att PK, Expo och alla journalister som försvarat skiten ber om ursäkt när de sett programmet och att svenska staten slutar ge skattemedel till spridning av hat och tyvärr är det inget nytt, vi har sett det tidigare, både i Sverige och utomlands men våra politiker stryker fortfarande hatets ideologi medhårs.

Programmet sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 16 maj kl 20.


Maj 13 2012

Solidaritet för kvinnor men mot mediadrev

Av Eva-Marie

Som jag skrev igår skulle jag upp i centrum för att besöka en medsyster och visa mitt stöd. Jag tillägnar inlägget åt Vicky Sjöberg, den egnaföretagaren i skönhetsbranchen som för att hon vill och skall bestämma i sitt eget företag blev anmäld och stämd av en tonåring som inte ville ta ett nej för ett nej. På salongen råder en policy, ingen huvudbonad.

Den unga kvinnan som genom en förfrågan från en kompis som redan var på praktik där om en plats även för henne, kände sig kränkt när hon fick ett ja men nej tack till huvudbonad. Tonåringen som själv tydligt sa nej om att ta av sin huvudbonad, hon sprang åstad och både polisanmälde och DO anmälde. Det ligger i tiden att göra så, rasist och kränkkortet togs fram för det bringar in pengar. Vicky äger företaget och anser inte att en praktikant med slöja ger ett bra intryck på hennes salong, jo det handlar om slöja det kanske ni redan räknat ut?

Det är inte första gången Vicky sagt till praktikanter och anställda om vad som gäller om kläder och huvudbonad, helt naturligt. Har man ett eget företag bestämmer man själv, flickan med rastaflätor och håret i virkad mössa fick också nej och där var det inget problem att rätta sig efter de uppställda klädreglerna, mössan togs av.

Jag stegade in på salongen och presenterade mig och berättade mitt ärende. Det var ett känslosamt möte och vi kramade varandra. Två kvinnor som träffades för första gången och det blev ett gott möte. Jag förklarade att jag tänkt på henne sedan man  kunde läsa om ”fallet” i media men att jag inte velat tränga mig på. I efterhand inser jag att man skall ”tränga” sig på. Vi är många som mobiliserade oss och hjälper nu till att bekosta skadeståndet som blev summan av samhällets uppskruvade häxjakt på en som vågar sätta ned foten.

Att sätta ned foten mot religiösa idiotier har sitt pris i vårt sekulära samhälle. Det borde inte vara så. Kören som skriker att alla skall få lov att klä sig som den vill har helt missat poängen. Med det sänker man kvinnor, vänder kvinnor ryggen och sätter religion före de mänskliga rättigheterna. Vill vi ha det så i vårt land? Vi har det så i vårt land.

Jag berättade för Vicky att nu skall jag göra ett inlägg om salonger i Malmö, där man diskriminerar halva Malmös befolkning. Salonger där män inte får lov att sätta sin fot. De finns. ”Journalisten” som jag pratade med på City Malmö henne rekomenderade jag att göra ett reportage om hur bemötandet blir om en manlig frisörelev promt vill göra sin praktik på till exempel salong LOLO Amal Abdulla på Ystadgatan 9 B vid Möllevångstorget i Malmö. Där är persiennerna nere och kvinnor kan/får/vill inte visa sitt hår för män. Med detta förslag ansågs jag som mindre värd och rasist!? Det fanns och finns inget intresse för sådana reportage, media har valt sida.

I ivern att vara politiskt korrekt går man över lik och sänker kvinnor. Det ligger i tiden att skriva snyftreportage om ”kränkta” kravmaskiner. Vi är många som gråter men av helt andra orsaker. Vi som vaknat och ser var skutan Sverige är på väg. Det är ingen trevlig syn, vart tog kvinnokampen vägen? Svenska kvinnor som i sin iver men med skygglappar stora som…….faan omfamnar allt och alla i godhetens namn. Dessa politiskt korrekta kvinnor och män har iscensatt ett drev och häxjakt på Vicky, hennes berättelse och verklighet är ointressant. DET ligger för tillfället inte i tiden.

Efter Möllevången styrde jag kosan mot nästa salong som enligt mig inte är värdig ett sekulärt samhälle som vill ge sken av att det råder likhet mellan könen. Denna salong är belägen på Hässleholmsgatan 2, norra Sofielund. Här råkade jag fånga ägarinnan på väg ut från sin arbetsplats. Inget jag blir glad av att se i min stad som jag snart inte känner igen mig i. I Malmö finns det dom som trivs för att det känns som ett arabland, jag trivs inte i ett arabland men media strävar på åt Mellan Östern till. Att gräva vår grav?

Jag tillägnar även inlägget åt gratistidningen City Malmö som har tagit ställning för slöjbäraren och gör allt för att sänka en medsyster.  Nu har jag gjort halva jobbet med ett reportage som borde skrivas och jag blir inte förvånad om redaktionen på nämnda tidning läser denna ”hatblogg” och det är fritt att låna mina fotografier och att använda min text för spridning. Håll tillgodo. Jag solidariserar mig med Vicky och för ett sekulärt Sverige.

Tidigare HÄR och HÄR

Vickys blogg


Maj 13 2012

Taxichaufför svårt misshandlad av kollega

 Av Pettersson

En taxichaufför misshandlades svårt av en annan taxichaufför i Helsingborg under natten mot söndagen.

- Han har blivit slagen i huvudet med någon form av tillhygge. Enligt sjukhuset har han skallskador och ev. hjärnskador och vårdas nu på intensiven, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Den andra taxichauffören är anhållen, misstänkt för grov misshandel. - Han är förhörd, men han är inte så talför. Men de här två har något gruff sedan en tid tillbaka, säger Andersson.

Ytterligare en person som åkte i bilen misshandlades, men klarade sig utan allvarliga skador.

-Pettersson noterar att taxiyrket verkar spännande och minst lika spännande är det för passagerarna men mångkultur är bra…

HD.se


Maj 13 2012

Ännu en hycklande socialist

 Av Pettersson

Francois Hollande vann över Nicolas Sarkozy och blir därmed socialistpartiets första president i Frankrike på 17 år. Han fick runt 52 procent av rösterna, mot 48 procent för Nicolas Sarkozy

Den nye presidenten som gått ut med framtoningen att de rika ska sättas åt och att han själv är herr Medelfransos äger tre villor på Rivieran till ett värde av över 11 miljoner kronor och han har stora bankkonton i internationella banker.

- Pettersson noterar att politiker har svårt att leva som de lär och de verkar tro att dubbel-moral är dubbelt så bra. Hollande tillhör ”gauche caviar” – ”gåslevervänstern” – rika människor med vänstervärderingar på ytan, svenska exempel är Göran Persson, Jonas Sjöstedt och många fler.


Maj 13 2012

Det rasistiska partiet?

Av Stefan K

SD är ett rasistiskt parti.

Ni har säkert hört de orden till leda, liksom att SD vill kasta ut alla invandrare från Sverige, stänga våra gränser, att alla icke-vita är hemska människor bla bla bla… Flosklerna duggar lika tätt som ett strilande vårregn.

Dessa två bilder förundrar säkert många som enbart förlitar sig på gammelmedia, fackförbundens propagandablad och det som sägs på Expos indoktrinerade föreläsningar. De som ändå känner till fakta väljer nog att blunda för sanningen.

Denna bild är hämtad från gårdagens kampanjmöte i Göteborg…

…och denna är från valrörelsen 2010.

Visst svider det när man bevisligen har fel? Eller vad är det vänstern brukar säga när bevisen föreligger…”Nyttiga idioter”…så är det.


Maj 13 2012

SD fjärde största parti

Av Pettersson

Sverigedemokraterna är nu landets fjärde största parti, i Sifos majundersökning. De ökar till 6,6 procent. Moderaterna minskar något.

Det framkommer i Sifos väljarundersökning med 1907 tillfrågade som Aftonbladet har tagit del av. Det före detta rödgröna blocket är störst med 51,2 procent medan allianspartierna har 41,1 procent.

– SD:s uppgång beror säkert på den uppmärksamhet som SD-ledaren Jimmie Åkesson fick under partiledardebatten förra söndagen, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar

-Pettersson tror inte en sekund på Toivo Sjörén, Åkesson blev tvärtom ignorerad av parti- och programledarna. När sakfrågorna kommer att diskuteras får SD ännu fler röster.  

Förändringar mot föregående mätning i parentes:

  •  M: 27,7 % (-1,4)
  • C: 4,5 % (-0,1)
  • FP: 5,3 % (+0,2)
  • KD: 3,6 % (-0,4)
  • S: 36,7 % (-0,1)
  • MP: 9,2 % (-0,1)
  • V: 5,3 % (-0,3)
  • SD: 6,6 % (+1,9)

 

  • Allianspartierna: 41,1 %
  • De rödgröna: 51,2 %

Maj 13 2012

Politiker som lever på skattepengar

Av Stefan K

Riksdagens inkomstgaranti är en garanti för f.d. politiker som inte vill jobba.

37% av de riksdagspolitiker som slutade efter valet 2010 lever fortfarande på sin inkomstgaranti och de som sticker ut mest är de partier som säger sig representera de svaga i samhället, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. 63 respektive 59% av deras f.d. ledamöter utnyttjar inkomstgarantin.

Miljöpartisten Mikael Johansson som satt i riksdagen under 12 år säger så här på SVT:s fråga: ”Jag har inte sökt något jobb de senaste arton månaderna och jag vet egentligen inte vad jag vill göra med mitt liv”. Johansson är 52 år och har fått beslutet om en fortsatt inkomstgaranti tills dess att han fyller 65.
37 667:- i månaden kan han nu tillskansa sig på skattebetalarnas bekostnad. Grattis säger jag som måste jobba tills dess att jag fyller minst 65 och för en lön som ligger långt under den arbetsskygge Mikael Johanssons.

Källa: SVT

Se och hör också intervjun med miljöpartisten och ta del av hans bleka argument.


Maj 13 2012

Muslimska Indonesien stänger kyrkor

FjärranÖsternRedaktionen

Ytterligare en annan kristen kyrka har stängts av myndigheterna i  Aceh distriktet, Indonesien. Detta innebär att totalt 17  kyrkor stängts på en vecka.
Stängningarna av kyrkorna gör polisen (muslimer)  av ”säkerhetsskäl” efter att en mob av islamska idioter (islamioter) startat upplopp utanför kyrkorna. Myndigheterna hävdar också till försvar av stängningen av en del av kyrkorna att de byggts utan tillstånd.
FjärranÖsternRedaktionen säger: Stäng en moske var som helst i världen så får vi se vad som händer!

Maj 13 2012

Ljus i mörkret ?

Av Eva-Marie

Ibland misströstar man eller faktiskt allt som oftast, men så ser man något som gör en glad? Är det det som vi kvinnor allra helst vill ha? En alldeles egen gynekolog!?

Va faan, visst finns det mer i livet man önskar högre än just det?

Till exempel en riktig vän. Take your self a friend, keep him till the end wether woman or man it makes you feel so good….

YouTube Preview Image