Maj 23 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva -Marie och Law of the Land

Lillelördagen är här och vi på Petterssons hälsar dig välkommen till oss på denna blogg som avhandlar lite av varje men mest politik. Politik är intressant men ibland krävs det ett avbrott för att lugna nerverna därför tar vi ett avbrott för musik och just ikväll blir det…….

Bachman-Turner Overdrive, även känt som B.T.O., är ett kanadensiskt rockband bildat 1972. Gruppen hade sin storhetsperiod under 1970-talet och spelade mestadels hårdrock.

Gruppen bildades av gitarristen Randy Bachman två år efter att han lämnat The Guess Who. Gruppen gick först under namnet Brave Belt, men bytte snart till Bachman-Turner Overdrive. I sin första uppsättning bestod gruppen, förutom Randy, av basisten C.F. Turner, sångaren Chad Allan (även han från The Guess Who), samt Randys bror Robbie Bachman på trummor. Allan blev snabbt ersatt av Tim Bachman, precis innan bandet bestämde sig för gruppnamnet B.T.O.

Gruppens första album sålde dåligt, men det gjorde däremot inte deras andra, kallat Bachman-Turner Overdrive II. Med det albumet fick de en stor hit med låten ”Takin’ Care of Business”. Nästa album, Not Fragile kom 1974 och gav även det gruppen en hit med ”You Ain’t Seen Nothin’ Yet”. I samma veva lämnade Tim Bachman gruppen. Han blev ersatt av Blair Thornton.

Efter albumet Freeways från 1977 lämnade Randy Bachman gruppen för en solo-karriär. De övriga medlemmarna höll igång gruppen fram till 1979, varpå den upplöstes. Den återförenades dock 1983 och har sedan dess spelat i en rad olika uppsättningar. 2009 gick de under namnet Bachman & Turner.

Hey You

YouTube Preview Image

Roll on down the highway

YouTube Preview Image

You aint seen nothing yet .jag tog vad jag kunde få …baby du har inte sett så mycket än….all kärlek är bra…jag tog vad jag kunde få…

YouTube Preview Image

Oj oj oj den sista låten slängde mig tillbaka i tiden oj det känns som igår. Musik, platser, dofter…får en att minnas. Känns det igen? Nu tackar vi för oss och önskar er tillbaka imorgon för mer musik..alltså den sista låten går väldigt bra att skriva på datorn till. Skriver jag i takt..jo det gör jag, ta och prova, kul faktiskt. Ha det gott i sommarvärmen och drick…vatten. Kram


Maj 23 2012

319 miljoner i sjön,…förlåt Rosengård

Av Pettersson

319 000 000 kronor. 319 miljoner. Så mycket har projekt bara i Rosengård kostat sedan sekelskiftet. Några beskrivs som lyckade, andra som bortkastade pengar. Sedan 2000 har 345 projekt, lite drygt två i månaden, startat i Rosengård. 

Kostnad: Drygt 319 miljoner kronor.

Då är varken projekt anordnade av föreningar men delvis finansierade av stadsdelen eller fysiska investeringar som multiarenor och parker inräknade. Flertalet storsatsningar i Rosengård har haft som mål att en gång för alla bryta bostadssegregationen, förbättra skolresultaten och få folk i arbete. Före, efter och vid sidan av de stora satsningarna har Rosengård haft ytterligare 152 ”övriga projekt” för drygt 100 miljoner och 57 EU-projekt för 62 miljoner.

Har pengarna använts på rätt sätt? Ett enkelt svar är nej. Statistiken visar klart och tydligt att satsningarna inte fått den effekt som avsågs när det gäller frågor som skola, integration och sysselsättning. På Rosengårdsskolan är det, enligt den senaste statistiken, bara nio av 58 niondeklassare som kan söka vidare till gymnasiet, för att nämna ett exempel.

För 319 miljoner skulle varenda högstadieelev i Rosengård kunna ha en egen privat lärare på heltid i ett år.

 Titta hur det ser ut idag. Har det blivit bättre? Nej. Har det blivit sämre? Ja. Det är en enkel observation. De här projekten är helt enkelt inte hållbara, de pågår under en begränsad tid, några har deltagit i bra aktiviteter, vissa har fått jobb, men sen tar projekten slut och deltagarna går hem igen, säger Nihad Bunar och fortsätter: – Men kanske har projekten bromsat den negativa utvecklingen. Något måste man ju göra. Hade vi haft svaret på vad som skulle göras, hade vi löst det för länge sedan.

-Pettersson har svaret – minska invandringen, tvinga folk att lära sig svenska. Utan svenska inget jobb, ingen utbildning, ingen framtid.

Läs mer HÄR.


Maj 23 2012

Hedersmord

Pettersson säger inget som inte Lindström bild säger…


Maj 23 2012

Att tvätta ett barn

Av Pettersson som undrar vad en del tänker med, det lilla barnet överlevde i varje fall turen i tvättmaskinen

YouTube Preview Image

Maj 23 2012

Algeriet bygger moské med världens högsta minaret

Av Pettersson

Algeriet är ett rikt land, de ligger på andra plats när det gäller naturgasexport och på fjortonde plats när det gäller oljeexport. Trots dessa enorma inkomster är levnadsstandarden låg och arbetslösheten skyhög.

Nu ska algerierna göra något åt det. De siktar på att bygga världens högsta minareten och en enorm moské på 200 000 m² med plats för 120 000 bedjande män. Minareten kommer att bli 270 meter hög, nästan lika högt som Eiffeltornet och kostnaden beräknas till c:a 9 miljarder kronor. Algeriets president Abdelaziz Bouteflika säger att han vill skriva historia över sin tid vill makten.

Det statliga kinesiska Construction Engineering Corporation kommer att bygga megamoskén rapporterar Al Arabiya.

- Pettersson säger att detta är islam i ett nötskal. De använder oljepengarna på avgudadyrkan i stället för utbildning och infrastruktur och de låter kineser göra jobbet. De kan fan i mig inte ens bygga moskéer själva utan föredrar att stå med arslet i vädret och be till Allah om bättre tider i stället för att jobba. Men vi sak inte vara för hårda, enligt islamsk tideräkning är det nu år 1 433 och på medeltiden byggde vi också katedraler och annat skit medan folket svalt.


Maj 23 2012

Cykla försiktigt

FjärranÖsternRedaktionen

Uppmanar alla att ta det försiktigt i trafiken och tänk på att ni är väldigt oskyddade på er cykel!

YouTube Preview Image

Maj 23 2012

Mogadishu

Av Stefan K

En film från 60-talets Mogadishu.

Tänk vilket paradis Somalia skulle kunna vara om inte islamisterna vuxit sig starka. Landet skulle kunna hämta in miljarder och åter miljarder bara på turistnäringen. Nu styr islamister och pirater landet och i Europa sitter hundratusentals somalier och lever på bidrag. Erkänn, vill ni inte innerst inne återvända till ert hemland och hjälpa till med uppbyggnaden av landet till det de en gång var och skulle kunna bli igen?

YouTube Preview Image

Maj 23 2012

Oroligt i förorten

Av Stefan K

I natt var det oroligt i Rosengård…igen.

Solen skiner från en klarblå himmel, värmen gör sig allt mer påtaglig, på uteserveringarna samlas folk över ett glas öl, iklädda shorts och linnen som draperar vinterbleka kroppar, men…

…vad vore en svensk sommar utan oroligheter i de mångkulturella områdena? Först Tensta, sedan Rinkeby och i natt Rosengård. Farsoten sprider sig lika fort som de lågor som sveper in antända bilar och byggnader. Igår sattes soprum och mopeder i brand och när polisen och räddningstjänsten kom till platsen möttes de av stenkastande ligister. Polisen har gripit två personer, en 17-åring och en 24-åring, vilket tar död på tesen att det bara är skoltrötta ungdomsligister som ligger bakom. 17-åringen hade dessutom försökt stjäla ett vapen under tumultet som uppstod. Polisen misstänker att en organisation ligger bakom allt och att de uppmuntrar till oroligheterna. Vilken denna organisation är får vi inte veta.

Att detta uppstår varje vår/sommar och att det endast sker i de mångkulturella områdena har givetvis sina orsaker. Ändå slår politikerna bort sitt ansvar med mer eller mindre märkliga försvarstal, samtidigt som de fortsätter att bedriva en politik som skapar de faktorer alla skyller på. Försök förstå det ni som kan?

Hans Nilsson vid polisen säger följande på SVT Text:

”Det har varit mycket bekymmer i andra segregerade område, exempelvis i Helsingborg. Det verkar ligga i tiden”.

Jo jo. Vad menar han nu med det?

Rosengård den 22 maj 2012YouTube Preview Image

Källa: SVT


Maj 23 2012

Näst högst!

FjärranÖsternRedaktionen

Tiotusentals människor hade strömmade till det 634-meter höga tornet som är den Japanska huvudstadens nyaste attraktion då det öppnades för allmänheten.

En fadäs inträffade dock då operatörer beslutade att stänga två hissar som förbinder ett observation däck på 350 meter med ett annat på 450 meter höjd under ca 30minuter på grund av säkerhetsskäl (hård vind).
Efter ca en halv timme kunde dock hissarna användas igen.  Regnigt väder lade dock sordin på  stämningen då besökarna inte kunde njuta av utsikten från tornet.  Tornet är världens näst högsta byggnad.
LÄNK

Världens högsta byggnad är Burj Khalifa i Dubai 828 meter högt


Maj 23 2012

Israel

FjärranÖsternRedaktionen

Titta på:

YouTube Preview Image

Och försök sedan att komma på en  (positiv) innovation gjord de sista 200 åren som kommer från ett arab eller muslimskt land!

Ett flygplan som är konstruerat och byggs i ett arabland?

En bil som är konstruerad och byggs i ett arabland?

Nån elektronisk manick uppfunnen i ett arabland?

Nått på medicinska sidan från araberna??

Finns det överhuvud taget något du känner till som är uppfunnet-konstruerat i ett muslimskat land?


Maj 23 2012

Salsabil, vem vill ha dom?

Av Eva-Marie

Jag förstår att jag är irriterande för en del Malmöpolitiker men egentligen förstår jag det inte. Jag som kvinna född i Malmö ser min stad förvandlas till en stad för människor komna från världens alla hörn. Eller rättare sagt från den muslimska världen och då förändras stadsbilden och i sann svensk ”demokratisk” anda ger vi föreningsbidrag till kulturer som för ett litet tag sedan ansågs som exotiska och främmande men nu mera är vardagsmat. Föreningsbidrag till religiösa föreningar som har kvinnoförtryck som sitt signum.

I Söndags hade den muslimska föreningen Salsabil markinvigning för de har med hjälp av vad man tror pengar från Saudi Arabien och framför allt från politikers beslut från min stad har de fått köpa mark på området Håkanstorp, Danska Vägen. Jag protesterade då och jag såg mig nödgad att än en gång kontakta de ansvariga politikerna för detta beslut då efter vad Uppdrag Granskning i förra veckan ”avslöjade”.

När man skriver och ställer frågor till politiker får man vara beredd på att inte få svar. OCH det irriterar mig. Jag fick svar…nej fel jag menar jag fick ett mejl till från stadbyggnadsnämdens ordförande Eva Carina Svensson (S) och jag kan ana hennes ilska och irritation över att jag bryr mig och att det är jag som står för ett jämlikt liv för kvinnor och för män i Sverige. Hon som socialdemokrat har valt sida och ställer sig på de muslimska männens sida och deras ”rätt” att utöva sin religion i Sverige på gund av vår så missbrukade religionsfrihet. Att värdera religion högre än mänskliga rättigheter är skamligt och så fel. Gud hatar kvinnor.

Ni som vill friska upp minnet om vad jag skrev tidigare i ämnet klickar HÄR och HÄR. Sedan kan ni fortsätta med Svenssons senaste mejl…..

//Hej igen Eva- Marie! Om det är så att någon bryter mot Svensk sg. Så är det en polisiär fråga. Naturligtvis ställer jag mig inte bakom kvinnomisshandel, tvångsgifte, kränkning av kvinnor och barn. Detta gör inte lagen i heller och i Sverige är det förbjudit att göra så. Så vet du att detta förekommer på något ställe eller inom någon familj kontakta polisen. Vänliga hälsningar Carina Svensson Skickat från min iPad//

Hm….hur svarar man på det? Såklart inser jag att det inte finns någon vilja för denna etablerade socialdemokratiske politiker att sticka ut hakan och både få en käftsmäll och att bli piskad av partipiskan. Min övertygelse är att för insatta politiker så kom inte Uppdrag Gransknings ”avslöjande” som en överraskning så dumma kan väl ingen vara? Koranen är en bok av män för män liksom moskéer. Kvinnan skall varken synas eller märkas och familjens heder sitter mellan kvinnans ben. Sverige tillåter allt om det är religion, vi offrar kvinnor. Sossen Eva Carina Svensson har valt sida. Men till handling jag mejlade henne återigen:………

// Hej igen Carina!

Carina jag inser att detta ämne är känsligt, faktiskt så känsligt att de flesta inte vill ta i det ens med tång. Var blev den socialdemokratiska kvinnokampen av och byggandet av ett jämlikt samhälle ? Har det helt kommit av sig för valtekniska teknikaliteters skull? Det kan väl inte vara så att i ett mångkulturellt samhälle måste vi tycka att alla kulturer är lika bra…även när de stipulerar fyra fruar, misshandel inom äktenskapet, sex mot sin vilja inom äktenskapet……. Jag anser att du är helt fel ute om du inte längre kan skilja på rätt och fel i de beslut du skall och är med att fatta. I ett demokratiskt samhälle som vill kalla sig för ett jämlikt samhälle skall såklart dessa grundstenar för ett rättvist samhälle alltid i alla beslut finnas för ögonen. Tror inte att du kan förneka det.

Du skriver det är en polisiär fråga……..det var ju det som imamerna inte tyckte det var och det på den moske/islamskt kulturcentra som nu står i startgroparna att bygga och sända oss tillbaka i tiden. Är du tillfreds? Salsabil nu även socialdemokraternas familjepolitik.

Vänligen Eva-Marie//

Dagen är äntligen här när vi ger varandra stöd…… tiden är nu mogen och nu vaknar vi kvinnor…. en dag skall barnen säga tack mödrar det gjorde ni bra men kan vi vill vi törs vi?  Låten ger jag till Malmös ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

YouTube Preview Image