Jun 5 2012

Etnisk rensning

Av Stefan K

Jag tänker inte skriva ett ord som förklaring. Se filmen, det räcker.

Min ända uppmaning till er som läser detta är: Vidarebefordra länken till alla era släktingar, vänner, ovänner, grannar, arbetskamrater, lokalpolitiker och lokala medier och ställ frågan: Är det så här ni vill ha det?

YouTube Preview Image

Kommunchefen i Grums, Annika Lomarker kan ni nå på denna e-postadress om ni vill fråga henne om något.

Benny Pedersén som ogillar att människor reagerar över detta kan nås på denna e-postadress om ni vill fråga honom något.


Jun 5 2012

Sudan (norra)

Av Pettersson som idag presenterar land nummer tretton i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Norra Sudan – Religionsfriheten är starkt begränsad av regeringen men även i samhället. Muslimska grupper, som vill bilda en muslimsk stat, förföljer den kristna kyrkan. Konvertering erkänns inte: troende med muslimsk bakgrund behandlas som om de vore muslimer. Efter att Sydsudan bröt sig ur och bildade en egen stat i juli 2011 har presidenten hävdat att konstitutionen kommer att baseras på sharia lagen. Många kristna har sedan dess lämnat landet. De kristna är bekymrade över at det kan komma att bli krig mellan Sudan och Sydsudan – krig kan lätt dölja de dåd som sker på grund av religiös förföljelse.

Området som idag utgör Sudan omnämns i skriftliga källor från det forntida Egypten alltifrån omkring 3000 f.Kr. Tidvis var norra Sudan, företrädesvis Nubien, en egyptisk provins. Arkeologiska belägg för inhemska kulturer finns och under det sista årtusendet f.Kr. uppstod en skriftligt belagd kultur med staden Napata som huvudstad i ett rike kallat Kush som varade fram till omkring 300-talet e.Kr.

Muslimska erövrare upptäckte på 600-talet att många av invånarna i det land som på den tiden kallades Nubien redan var kristna. Nubiernas motstånd mot inkräktarna resulterade i ett ställningskrig, som pågick i mer än tusen år, tills den osmanske guvernören i Kairo invaderade landet, som var rikt på elfenben och människor, som kunde säljas som slavar. År 1820 tog han 30000 personer som slavar. De kallades ”sudan“, som helt enkelt betyder ”de svarta”.

Med tiden gjorde den globala motviljan mot slaveri slavhandlarna arbetslösa. Osmanerna drog sig ut i början av 1880-talet och sedan tog britterna över styret och regerade Sudans båda halvor som skilda regioner.

Sudan blev en självständig stat 1 januari 1956, sedan dess har muslimska militärjuntor dominerat Sudans inrikespolitik och en arabisk elit har haft makten. Sudan har haft inbördeskrig under alla dessa år, utom 1972–1982.

I juli 2011 blev Sydsudan ett självständigt land men de etniska konflikterna mellan de arabiska muslimerna i norr och de svarta icke-muslimska områdena i söder.

  • Statsöverhuvud: President Omar al-Bashir
  • Folkmängd: 33,4 miljoner
  • Kristna: okänt, minskar kraftigt, förra året beräknas 350 000 ha flytt/tvingats fly från norr till söder.
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Republik

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien  Egypten

Källor: Open Doors, Landguiden, m.fl.


Jun 5 2012

Svenska folket om invandringen: Media och politiker ljuger

Av Olli Rein

Sverige är det land i EU där flest är tveksamma till att diskussionen om invandring förs på en saklig grund. Hela 59 procent av svenskarna litar inte på den invandringsdebatt som förs i media och bland politiker.

Det är i en opinionsundersökning som beställts av EU-kommissionen som medborgare i samtliga EU-länder fått svara på huruvida de anser att diskussionen om immigration till EU baserar sig på fakta och tillförlitliga källor.

Av de 27 medlemsländerna utmärker sig svenskarna som de som är mest skeptiska. Hela 59 procent av de tillfrågade svenskarna svarar nej på frågan, och 26 procent svarar ja.

Mest nöjda med invandringsdebatten var öststaterna, toppade av de föga invandrartyngda länderna Polen, Estland och Lettland.

Undersökningen visade också att svenskar är likgiltiga till Schengen och möjligheten att röra sig fritt över gränserna inom EU.

FRIA TIDER

Olli tycker att det är fina siffror, och att han trott sig märka detta hos var och varannan vanlig människa han talat med. Med dom siffror som syns i den här Europeiska mätningen, tycker Olli att man minst kan dubbla det som SD tror vara realistiskt idag. Det har nog partiet sina internetbloggare att tacka rätt mycket för. En del av dessa kan nog passa som politiker också, så ni vet det inom partiet.


Jun 5 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till Petterssons musiktema och vi är framme vid artister eller grupper på B. Ta ett litet avbrott i ditt läsande av alla våra partiska politiska inlägg för att vara med oss en under en kort musikstund. Ikväll bjuder vi er på…….

Bette Midler, född 1945 i Honolulu, Hawaii, är en amerikansk sångerska, skådespelerska och komiker. Midler är döpt efter skådespelerskan Bette Davis, och hennes strävan att bli skådespelare var tydlig redan från början. 1970 började Midler att sjunga på Continental Baths i city, där hon lärde känna sin pianoackompanjatör, Barry Manilow, som också kom att producera hennes första album, The Divine Miss M, 1973.

1974 tog Midler emot en Special Tony Award för sin medverkan i Broadway-musikalen Clams on the Half Shell Review. Hon spelade även huvudrollen som narkotikaberoende rockstjärna under 1960-talet, löst baserad på Janis Joplins liv, i The Rose, för vilken hon blev nominerad till en Oscar för bästa skådespelerska.

Hennes manager och pojkvän under lång tid var Aaron Russo. Midler gifte sig efter uppbrottet från Russo med Martin von Haselberg, 16 december 1984. De fick en dotter, Sophie Frederica Alohilani von Haselberg, 14 november 1986. Bette har vunnit fyra Grammy Awards; bl.a. 1973 – ”Best New Artist”, och det prestigefulla ”Record of the Year” 1989. Bette Midler har inte den bästa kvaliteten på sina videos på Youtube, men vi får i stället njuta av hennes energiska, engagerande röst.

Bette Midler - Beast of Burden

YouTube Preview Image

Boogie Woogie Bugle Boy

YouTube Preview Image

Love Me with a Feeling

YouTube Preview Image

Ja vad säger ni gillade ni Bette? Jag minns henne i en rolig film där hon var en häxa, den var bra. Tisdagskvällen är fortfarande ung och för oss flesta stundar en ledig dag imorgon. Kom ihåg att då hissa vår svenska flagga och vi tar nu och värmer upp inför morgondagen med extramaterial. Hoppas att du är med oss imorgon för mer politik och musik. Ha det gott. KramJun 5 2012

2012 Internationella Noshörningsåret

FjärranÖsternRedaktionen

Indonesiens President Susilo Bambang Yudhoyono har förklarade 2012 som det Internationella noshörningsåret på Världsmiljödagen i Jakarta i går.

Vi har kommit överens om att bevara och förhindra utrotning av noshörningen, som finns i bara 11 länder nu.” Andra anhängare av internationella noshörnings  är  Malaysia, Moçambique, Namibia, Sydafrika, Bhutan, Nepal, Indien och Zimbabwe.

Java noshörning med unge

Indonesien utsågs till värd för internationella Noshörningsmötet  eftersom de har två  världens  mest utrotningshotade noshörningarten, nämligen Sumatran och Javan noshörningar. Det finns för närvarande bara fem rhino arter i världen: Sumatran och Javan noshörningar i Indonesien, indiska noshörningar i Nepal, Indien och Bhutan och vita och svarta noshörningar i Sydafrika, Nambia, Kenya, Kongo, Zimbabwe och ett antal andra afrikanska länder . De senaste uppgifterna visar att det finns 35 till 40 Java noshörningar i Indonesien (och världen i stort). Den enda andra land som en gång delade i Java noshörningar , nämligen Vietnam, rapporterade att den sista noshörningen dog förra året.

JakartaGlobe

FjärranÖsternRedaktionen påminner om att det är Zigenarår i Svea rike i år!

Mer om Zigenare HÄR


Jun 5 2012

Vänsterpartiet – ett parti i tiden?

Av Olli Rein

Vänsterpartiet har ju, åtminstone tidigare, sagt sig stå på de fattigas och förtrycktas sida mot den allom rådande kapitalismens förödmjukelser. Numer har man ju fått en partiledare, eller heter det numera partisekreterare då inte längre Sovjetunionen prenumererar på den titeln, som heter Jonas Sjöstedt. Han har minsann med hjälp av ett politiskt omställningsbidrag på ca 40 papp i månaden, i mer än 2 år kunnat studera kapitalismen på plats i sin högborg på Wall Street (På svenska blir det Walls gata efter finansmannen Anders Wall) det sista var en parentes.

Nu snabbt tillbaka till ämnet, som ju var förnyandet av Vänsterpartiet under dess pragmatiska, självbejakande, dogmatiska, nyskapande ledare. Han har nu gått från klarhet till klarhet med sitt nydanande av partiet och gjort sig av med allt onödigt som klasskamp, lönestrider, feminism, jämställdhet, jämlikhet, och andra klassiska socialistiska värderingar, och kommit ut ur garderoben med ett Allahu Akbar på läpparna och bejakande sin maskulinitet, och islams machokultur med en frenesi väl värdigt de Salafistiska imamerna och deras världsåskådning.

Så då återstår bara för mig att visa upp hans förslag på Vänsterpartiets valaffisch för 2014. En slogan är dock kvar sedan det gamla Vänsterpartiet, ja till och med sedan Vpk: s dagar och därmed även den tiden då man inte seglade under falsk flagg, utan den tid då man kallade sig för Sveriges kommunistiska parti och var anslutet till Sovjets kommunistparti i Moskva, och dess ledare Stalin.

Till dom som redan sett det här ber jag om ursäkt, resten kan förstora bilden i två steg då kommer den mer till sin rätt.  Den klassiska vänstersloganen, men idel nya människor. Bankomaten är sig också påtagligt lik de jag tidigare sett, men det beror på hur länge vi kan ha sådana penningmaskiner sitta ute i det fria. Det finns ju många som kan frestas av innehållet i maskinen. Bilden är hämtad på Jan Millds blogg och texten är min egen.


Jun 5 2012

Chefsekonomen: Det här är de viktigaste timmarna på dygnet

robert-bergqvist chefekonom SEB

Av Olli Rein

Affärsvärlden träffar SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist som avslöjar när på dygnet det är viktigast att hänga med.

07.29, Kungsträdgårdsgatan 8.

Den kvinnliga vakten med svartfärgat hår, skottsäker väst och tatuering på halsen visar in. Om ett par minuter ska frukost intas med Robert Bergqvist, SEB:s chefsekonom. En kvinna i klassisk marinblå dräkt dukar upp kaffe och ostfrallor med skinka, sallad och paprika i den persienntäckta glasburen belägen i den stora banklobbyn på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm.

Klockan 07.29 anländer Bergqvist. Han har varit på jobbet sedan klockan 6. Varje morgon stiger han upp klockan fyra eller fem, beroende på möten, slår på text-tv, kollar dagstidningarna, lyssnar på Ekot för att sedan bege sig till huvudkontoret.

– De första tre timmarna klockan 6–9 är jätteviktiga för att förstå vad som hänt under natten.

Läget förändras snabbt. Ett av problemen med krisen är att ingen riktigt förstår hur djupt den går. Att den bygger på komplexa strukturella system. Det skrämmer.

– Därför krävs en prövande politik. Det som nu sker har ingen av oss tidigare upplevt.

Framtiden är oviss men chefsekonomens jobb är att ha en åsikt.

– Jag tror att det är bättre för Grekland och även eurosamarbetet om Grekland lämnar eurosamarbetet.

– Det ger en ökad flexibilitet, ett valuta- och ett ränteverktyg samt centralbankens balansräkning.

Om Grekland lämnar återstår dock utmaningarna med strukturella reformer och återvinnande av konkurrenskraften.

– Faran är att vi är naiva och tror att ett utträde är den fantastiska lösningen. Det är det självklart inte.

För att eurosamarbetet ska räddas måste Tyskland satsa och driva arbetet framåt, krisländerna måste leverera när det kommer till åtstramningspaket och ett närmande mot den politiska unionen måste ske, manar Bergqvist.

Klockan närmar sig halv nio och ett följe gråklädda kostymer och dräkter stampar utanför glasburen. Taxin har anlänt.

– I dag har jag fem presentationer. Bland annat för pensionsfonder. Dagen avslutas med en presentation för personalen. Det är viktigt att vi har en gemensam syn på nyhetsflödet.

Av: Jonas Melzer
Mejla reportern
Följ reportern på Twitter

Affärsvärlden

Jag tänkte eventuellt publicera vår finansminister Anders Borgs syn på sakernas tillstånd lite senare idag, då det som av en händelse finns tillgång till nästan dagsaktuella ekonominyheter just idag från flera ställen. Vi får se hur det går med det.  Ekonomin är åter inne i ett kinkigt läge, mest beroende på alla stödpaket som man har skapat nya pengar till, istället för att låta obalanserna i marknadsekonomin värka ut. Nya stödpaket behövs i USA och Spanien hävdar att de behöver ha full tillgång till EU: s reservfond.  Det kan aldrig vara rätt att hälla mer bensin på brasan, när man vill att det ska slockna, säger Olli.

Anders Borg säger att det är svårt att hitta positiva punkter i Europa just nu, och det står klart att vi har en mycket svårare situation nu. Vi har det förestående valet i Grekland och problem i banksektorn där vi måste få klarhet i hur stora problemen och göra mer för att rätta till dessa problem, sa Anders Borg.

Han sade att detta i första hand bör göras på nationell nivå, och kombineras med hög transparens. Kopplingen mellan stat och banksektor behöver i förlängningen brytas och euroområdet bör allvarligt överväga om stabilitetsfonden ESM kan användas för att rekapitalisera bankerna, även om detta inte i dag är enligt regelboken, sade han. En gemensam insättningsgaranti kan också övervägas, även om det är en komplicerad fråga.

Lösningen ligger inte i första hand i kortsiktiga åtgärder, även om vi behöver exempelvis starka brandväggar, utan det måste kombineras med långsiktiga åtgärder. Den försämrade konkurrenskraften i Europa är ett problem med lång historia, som inte i sig handlar om för höga löneökningar, utan nyckeln ligger i avregleringar och åtgärder för ökad konkurrenskraft.”Europa måste bli mycket mer flexibelt och tillväxtorienterat”, sade Anders Borg.

Tillväxtreformer behöver inte nödvändigtvis innebära ökade infrastrukturinvesteringar och efterfrågestimulerande åtgärder, utan det handlar också om avregleringar. Det är samtidigt rätt uppenbart att en del länder behöver göra mer vad gäller konsolideringen av de offentliga finanserna, det gäller till exempel Irland. Länder som Frankrike och Storbritannien har en lite bättre situation men behöver ändå göra mer för att förbättra förtroendet. De länder som har större finanspolitiskt utrymme kan göra mer för att stötta tillväxten.

”Men det kommer inte att ske någon ökning av förtroendet genom att skjuta upp nödvändiga åtgärder”, sade Anders Borg i sin avslutning av sitt anförande.  Man skjuter väl inte upp åtgärder Anders, utan raketer.

Anders Ankeborg

Här finns det en länk till hela Borgs anförande, dessutom hittar man Spaniens finansminister och andra finanshajar på den här sidan, om någon har intellekt nog att förstå vad de vill att vi andra ska göra och hur det stämmer internt mellan de insolventa. Den som är försatt i skuld är inte fri, sa en gång vår stora och tjocka landsfader Göran ”Papa Dee”Persson, en älskad man mycket tack vare att han hade en sådan fin humor.


Jun 5 2012

Skola i Malmö träffad av skott

Av Pettersson

Ett område kring Hermodsdalskolan i Malmö har spärrats av efter uppgifter om skottlossning från en balkong i närheten, rapporterar flera medier.

Uppgifter om skottlossning har ringts in av flera olika personer och polispatruller är på plats. Enligt uppgifter ska skottlossningen ha skett från en balkong på Eriksfältsgatan. Alla elever är i säkerhet och ingen är skadad.

Vittnen kunnat peka en viss balkong. – Vi arbetar nu med att försöka få kontakt med personen i fråga, uppger Calle Persson informatör vid Skånepolisen,

- Pettersson säger att har vi lagt ved på elden i mer än 20 år får vi tåla rök.

Hermodsdal är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö.

Hermodsdal består av flerfamiljshus från 1960-talet. C:a 80 % av Hermodsdals befolkning är av utländskt ursprung. Skolan i Hermodsdal heter Hermodsdalsskolan och är en F-9-skola. Stadsdelens politiker vållade kraftiga protester under våren 2006, när de föreslog att lägga ner skolans högstadium med 200 elever, efter problem med oordning, vandalisering och låga studieresultat. Beslutet blev ändå att lägga ner skolan. Hösten 2011 öppnade högstadiet på nytt i begränsad omfattning.


Jun 5 2012

”Kronobergare” halshögg chef i Storbritannien

Av Pettersson

I augusti 2010 halshögg en svensk medborgare sin chef i Storbritannien och nu skriver Migrationsverket i Storbritannien till justitieminister Beatrice Ask och frågar varför mannen tilläts lämna Sverige.

Anledningen till att man ifrågasätter det är att 35-åringen, som bott i Kronoberg stora delar av 2000-talet, var inblandad i en pågående brottsutredning när han utvandrade till Storbritannien i augusti 2010.

Han misstänktes för misshandel och förberedelse till dråp, alternativt förberedelse till grov misshandel, efter att ha slagit en person med en backspegel, hotat att ta livet av personen och försökt ta en pistol ur hölstret på en polis på vägen mellan Växjö och Lessebo.

Det brittiska Migrationsverket skriver att inga system är perfekta och att man vill jobba tillsammans för att förbättra informationsflödet mellan EU-medlemmar när det gäller den här sortens brott.

-Pettersson vill bara tillägga att licensfinansierade ljugmedias ”kronobergare” är från Albanien och heter  Jonathan Limani.


Jun 5 2012

Snittlön i Kuba: 70 öre i timmen

Av Pettersson

Kubas snittlöner har ökat 17 procent den senaste femårsperioden, men är fortfarande extremt låga, enligt siffror från statistikmyndigheten One.

2011 tjänade en genomsnittlig kuban 455 peso i månaden. Det motsvarar 142 kronor, alltså cirka 70 öre i timmen. 2006 låg samma lön på 387 peso.

Kuba har ”valutaapartheid”, med en mycket värdefullare konvertibel peso som används i turistindustrin. De som har tillgång till den har möjlighet till helt andra inkomstnivåer.

Havanna TT-AFP


Jun 5 2012

Muslimer mördar som vanligt

FjärranÖsternRedaktionen

En by ordförande i södra Thailand sköts till döds i sin pick-up ,när han återvände hem från ett möte.

Han attackerades av män beväpnade med AK47 och M16 gevär. Han träffades flera  gånger i kroppen och dog på platsen.  Hans pistol stals av mördarna.

Ännu en Budist som mördats av muslimer i Thailand

Sedan augusti 2004 har omkring  5.000 personer dödades och nästan 8.000 skadades, många av dem mycket svårt!

BangkokPost


Jun 5 2012

Hen-toaletter

Av Stefan K

Vänsterpartiet lyfter fram viktiga frågor i det samhälle som dignar under hög arbetslöshet, ekonomisk kris och en havererad välfärd.

YouTube Preview Image

En av V:s nya skitsaker, de verkar praktiska…


Jun 5 2012

Det jäser och det gror

Av Eva-Marie

Oj vad det knoppas och gror. Försommaren är här i vårt avlånga land och här nere i Skåne närmare bestämt i Malmö tittar mina ärtor upp. Det är inte enbart växtligheten som slagit rot och gror utan en stor frustration, besvikelse och ilska har jag märkt bland folk jag möter. Senast igår i samtal med en kvinna frågade hon om jag hört det där om att arabiska kanske skall bli ett språktillval i våra Malmöskolor.

Hon och hennes man var milt sagt arga och hon som jobbar på en av våra vårdinrättningar i staden möter varje dag kravmaskiner som just kräver allt genast eller helst som hon uttrycket det ”redan igår”. Hon vittnade om nyss komna svenskar som knappt hinner sätta sina fötter på svensk mark förrän  de skall och kräver sin ”rätt” att åtnjuta full service av både förebyggande vård och diverse annan vård. Hon var trött på det hela.

Såklart att jag uppmanade henne om att skriva eller ringa till de styrande i vår stad och hon skulle allvarligt fundera på det. Hon insåg att de styrande inte vet hur det är och hur det går till i kontakter med kravmaskiner som driver en hårt ansträngd personal till gränsen till nervsammanbrott. Folk vaknar.

Denna veckan är det Malmös tur att ha studentfester och vi och den tonårige sonen är mitt uppe i förberedelser för fest och skolavslut. En vemodig men rolig dag, nu är han stor och skall ut i arbetslivet men först skall han med sina klasskamrater åka lastbilsflak. Han njuter av denna vecka och stundande fest så jag var tveksam om jag skulle läsa upp för honom vad som hände i Göteborg vid just studentlasbilsflaksåkande.

Jag anser att vi kan inte undanhålla sanningen så jag berättade om de invandrargäng som hade trängt sig upp på flak och misshandlat de svenska studenterna. Han blev så arg och förstod inte syftet och allra minst svenskfientligheten.

Att se sin son så arg kändes både bra och hemskt, han tänker inte ta skit. Om just hans minnesvärda stund i sitt unga liv skulle invaderas av ett sådant gäng, då lovade han att han skulle slåss. Han funderade på bollträ, men jag sa ta hellre med ett kraftigt paraply för på fredag väntas regn över Malmö.

Läs mer  HÄR och HÄR


Jun 5 2012

Hjälp flyktingarna att återvända hem.

Av Stefan K

Migrationsverket stödjer olika projektinsatser för att underlätta återvandring för flyktingar och personer som fått PUT efter särskilda skyddsbehov.

Projektstödet kan beviljas kommuner, stiftelser, organisationer, föreningar och även företag under förutsättning att de inte driver detta i kommersiellt syfte. Kanske något för Svenska kyrkan som gömmer papperslösa, kommuner som dignar under den allt större kostnad flyktingmottagningen utgör och invandrarföreningar som givetvis vill att medlemmarna återvänder till sina hemländer för att hjälpa till med uppbyggnaden av raserade städer, samhället, demokratin och de mänskliga rättigheterna.

Källa: Migrationsverket

Har du ett företag, är ansvarig i en kommun, äger en stiftelse och driver en förening kan du hjälpa flyktingarna att återvända till de hemländer de egentligen vill bo i. Ansökan laddar du ned här.


Jun 5 2012

Somalier förstår svenskarnas ilska

Av Stefan K

Den somaliska författaren Abdi-Noor Mohammed från Växjö förstår varför vi svenskar frustreras över somaliernas ointresse av att integreras.

”De har all rätt att säga: Ska vi finansiera ett folk som vägrar förändras?”. Så säger Mohammed i reportaget.

Abdi-Noor Mohammed kom till Sverige 2006 från staden Johwar, 9 mil norr om Mogadishu. 2006 lämnade han fru och barn och flydde till Sverige. Varför just Sverige får man ingen klarhet i, men något skäl borde det finnas till att så många somalier väljer ett litet land i norra Europa där det är mörkt och kallt under största delen av året. Mohammed är ett av undantagen i gruppen somalier som flyr till Sverige. Han är utbildad, vill integreras och försöker göra nytta i samhället. Hans fru som kom med barnen 2009 började läsa svenska, men eftersom paret fick ytterligare barn så avslutade hon sina svenskastudier. Just svenska språket som Mohammed säger är en nödvändighet för att kunna integreras. Alltså tvärtemot många politiker som anser att polis, lärare, räddningstjänst m.fl. ska läsa arabiska för att bättre förstå de nya svenskarna från arabvärlden.

YouTube Preview Image

Läs lite mer om Abdi-Noor Mohammed

Mohammed samlar in pengar och tror att Sverige en vacker dag kan behöva hjälp från Somalia

Mohammed kämpar mot kvinnlig könsstympning


Jun 5 2012

Historiskt hög arbetslöshet i euroländer

Av Pettersson

Under april månad steg andelen arbetslösa i euroländerna till den historiska rekordnivån 11 procent.

Det är en ökning med en tiondels procentenhet från mars och är den högsta nivån sedan mätningarna startade.

I EU som helhet ökade arbetslösheten till 10,3 procent, en tiondel upp sedan mars. För ett år sedan låg arbetslösheten i EU på 9,5 procent. Det visar siffror från EU:s statistikbyrå Eurostat på fredagen.

I Sverige var arbetslösheten 7,3 procent, vilket är oförändrat sedan mars, men en tiondel ner sedan april 2011.

Lägst är arbetslösheten i Österrike med 3,9 procent och högst i Spanien med 24,3 procent

-Pettersson noterar att för att räknas som sysselsatt räcker det med att ha minst 1 timmes arbete den vecka som mätningen görs så siffrorna borde vara betydligt högre än de visade.

Minst 25 miljoner Européer är arbetslösa eller undersysselsatt men våra politiker envisas med att vi behöver arbetskraftsinvandring av analfabeter från tredje världen. Tänk om alla som jobbar med ”flyktingar” kunde hjälpa till i vården och skolan i stället. 

Europaportalen


Jun 5 2012

Galen ”tysk” slängde ut kroppsdelar från tak

Av Pettersson  

32-åringen mördade och styckade sin fru. Sedan slängde han ner kroppsdelar från taket på hyreshuset i Kreuzberg. I lägenheten fanns parets sex barn.

Under natten mot måndag inträffade det brutala dramat i stadsdelen Kreuzberg i tyska huvudstaden Berlin. Oroliga grannar hade kallat på polis när paret bråkade strax efter 01 på natten.

32-årige mannen Orhan Sircasi släpade sin fru Semanur, 30, upp på hyreshusets tak och överöste henne med sparkar och slag, enligt tyska tidningen Bild.

–        Polisen kom dit väldigt snabbt, men när de kom såg de kvinnans huvud liggande bakom byggnaden, säger fotografen Steffen Tzscheuschner.

Tyska medier skriver att det i lägenheten fanns sex barn, från 1 till 13 år gamla, när pappan styckade mamman. Uppgifterna är ännu oklara vad barnen såg.

32-åringen ska ha använt två långa knivar under dådet och ska ha försvarat sig våldsamt när polisen grep honom. Barnen har tagits om hand av sociala myndigheter.

-Pettersson vill bara förtydliga att den svenska ljugmedia kallar galen tysk heter Orhan Sircasi och stod på taket och skrek Allahu Akbar enligt vittnen.

Att mannen var galen är ställt utom alla tvivel. Frågan är om islam gör folk galna eller om de galna dras till islam.

Der Tagesspiegel.