Jun 10 2012

Komorerna

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 18 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Komorerna – Förföljelsen av de kristna på dessa öar kommer främst från muslimska lokalbefolkningen, även om regeringen också begränsar de troendes aktiviteter. En folkomröstning 2009 gjorde att islam blev statsreligion och innebar starka begränsningar för religionsfriheten. Det betyder att bara utlänningar får vara verksamma i kyrkor. Konvertiter kan ställas inför rätta, så de troende med muslimsk bakgrund träffas i hemlighet. Ändå verkar kyrkan växa i antal och styrka.

Iran har en nära relation till Komorerna och inflytandet från iranska radikala element leder till att muslimer i lokala moskéer är vaksamma på kristen aktivitet.

Komorerna är en samling öar som ligger mellan Madagaskar och den afrikanska östkusten. Öarna tros ha varit bebodda från 500-talet och islam kom till öarna med araberna på 700-talet. Från 1908 till 1975 var öarna en fransk koloni. Djup splittring har präglat Komorerna ända sedan självständigheten 1975, då ön Mayotte valde att stanna kvar under fransk överhöghet.  

Komorerna är ett av världens fattigaste länder. 60 % av befolkningen är mycket fattig. Landet är inte självförsörjande på mat, och ris är en stor importvara.

Komorerna har en enorm potential som turistmål med vacker natur och fina stränder men politisk instabilitet, dåliga kommunikationer, korruption och ineffektiv ekonomi står i vägen.

  • Statsöverhuvud: President Ikililou Dhoinine
  • Folkmängd: 754 000
  • Kristna: 6 400
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Republik

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet


Jun 10 2012

Iranska kvinnor förbjuds att titta på EM i fotboll

Av Pettersson

Kvinnorna i Iran har förbjudits från att titta på offentliga visningar av fotbollsmatcher i Europamästerskapen som just nu pågår. Detta på grund av en ”olämpligt” miljö där män kan bli stökiga.

Männen  yttrar ibland vulgära svordomar eller berättar snuskiga skämt och det är under kvinnors värdighet att titta på fotboll tillsammans med män. Kvinnor borde tacka polisen för förbudet säger en polisinspektör.

Euro 2012 pågår i Polen och Ukraina och sänds i den statliga televisionen i fotbollstokiga Iran. Matcherna visas också på biografer som en fortsättning på den praxis som blev populär för par och familjer under VM 2010 och asiatiska mästerskapen 2011.

Många bland Irans hårdföra myndigheter och präster står för separation mellan könen och anser att mingel för icke-närstående män och kvinnor är korrumperande.

Kvinnor måste använda särskilda kvinnosimbassänger, stränder och parker över hela den islamiska republiken. Kvinnor får bara sitta längst bak i bussar och i tunnelbanan och får endast åka i taxibilar avsedda för kvinnor.

Alla skolklasser, samt en del på universiteten är könsseparerade i Iran. Kvinnor är också enligt lag skyldiga att bära islamisk klädsel och om de bär felaktiga kläder eller ”vulgära” sådana så riskeras de att gripas av moralpolisen.

…men för i helvete! Fotbollsförbud – nu har de galna gudsmännen gått för långt tycker Pettersson!

AFP


Jun 10 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Söndagskvällen är här och vi önskar dig välkommen till Petterssons mycket uppskattade partiska politiska blogg. Vi bjuder dig en stunds avkoppling till vårt musiktema fån A till Ö och vi är på B. Gör ett försök att slita dig en stund från politiken och ge dig hän till ………….

Björn Nils Olof Skifs (föddes 1947 i Vansbro), sångare, underhållare, programledare och skådespelare.

Skifs gjorde scendebut redan som barn i pappa Anders lokalrevy hemma i Vansbro. År 1962 bildade han popbandet Slam Creepers, vilka vann Sveriges Radios Popbandstävling 1966. Tillsammans med Eva Rydberg och Lars Kühler fick Skifs utveckla sin komiska ådra. Trion Rydberg, Kühler och Skifs turnerade i folkparkerna under två somrar, uppträdde på Berns och gjorde flera egna TV-shower i början av 1970-talet.

År 1972 bildades rockbandet Blåblus med Skifs vid mikrofonen. Bandets största framgång var en cover på Hooked on a Feeling som låg etta på Billboard-listan i USA 1974. I den svenska Melodifestivalen 1975 framförde han bidraget Michelangelo, som slutade på femte plats. Skifs lämnade Blåblus 1976 och satsade på en solokarriär. Tillsammans med Bengt Palmers skapade han hits som ”Härligt härligt men farligt farligt””I mörkret med dig” och ”Fångad i en dröm” med flera. Han vann den svenska Melodifestivalen 1978 och 1981.

Under 2000-talet har Skifs mer och mer lämnat Showbiz och återgått till sångkarriären. Han gjorde skivcomeback med albumet Back on Track 2000 och hamnade på Svensktoppen med låten Håll mitt hjärta som låg på listan i 142 veckor.

2010 sjöng Björn Skifs tillsammans med Agnes Carlsson på kronprinsessan Victorias bröllop  When you tell the world you are mine.

Hooked on a feeling

YouTube Preview Image

Michelangelo

YouTube Preview Image

Håll Mitt Hjärta Oj, vi säger bara det.

YouTube Preview Image

Med risk för att förstöra den fina stämningen vi kom i efter låt nummer tre blir det extramaterial. Med detta tackar vi i musiksektionen för ditt lyssnande och önskar dig tillbaka imorgon klockan 21 för då blir det mer musik. Pettersson låter hälsa att du får mer än gärna stanna kvar mycket längre och ta del av politiken som serveras här. Kommenterar in ros eller ris. Ha det gott. KramJun 10 2012

Söndagskrönika: Terrorhot i medieskugga

Pettersson har kopierat inledning på Julia Caesars söndagskrönika. Läs hela HÄR

Det borde beröra svenska journalister djupt. Det kunde lika gärna handla om dem och deras liv. Nu råkade det gälla danska kolleger. Och då ligger svenska journalister lågt. Den svenska bevakningen av terroristrättegången i danska Glostrup är en skandal. Underlåtenhet, feghet och medlöperi är det som styr svenska journalister i dag – inte viljan att göra ett professionellt jobb. Att rädda det egna skinnet och inte riskera att framstå som ”islamofob” smäller väsentligt högre än sanning och yrkesheder.

Fyra extremistiska våldsbejakande islamister har i veckan dömts av tingsrätten i Glostrup till tolv års fängelse var för ett planerat terrordåd mot Jyllands-Postens och Politikens hus i Köpenhamn: Mounir Dharhri, 46, Munir Awad, 31, Omar Aboelazm, 32, och Sahbi Zalouti, 39 år. Tre av dem har svenskt och en tunisiskt medborgarskap. Men jag vägrar kalla dem svenskar, för det förtjänar de inte. De representerar ingenting som är svenskt. Deras plan var att bakbinda, skjuta och halshugga så många av Jyllands-Postens journalister som möjligt. Enligt åklagarna Gyrithe Ulrich och Henrik Plaehn skulle massmordet ske den 29 december 2010. Men det stoppades strax innan terroristerna skulle sätta sin plan i verket genom samarbete mellan den svenska säkerhetspolisen Säpo och danska PET…

-Pettersson anser att de allra flesta svenska journalisterna är fega ynkryggar som tycker det är viktigare att förmedla ”rätt” nyheter i stället för sanna nyheter…och att de gång på gång kallat terroristsvinen för svenskar är en skam för Sverige.

Tidigare på Petterssons HÄR med flera ställen, använd sökfunktionen


Jun 10 2012

Kameler som belöning

FjärranÖsternRedaktionen

USA erbjuder miljontals för information som leder till gripandet av världens mest efterlysta terrorister.

En somalisk militant grupp har nu ett  erbjudande om tio kameler som belöning för gripande och överlämnande till dem av president Barack Obama och två kameler för utrikesminister Hillary Clinton.

Obama och Clinton

Organisationen bakom erbjudandet ,Al-Shabaab,  leds av Fuad Mohamed Khalaf, Förenta staterna har erbjudit 5 miljoner dollar för information om hans vistelseort.

Två Kameler

Kostnaden för en kamel i Somalia är cirka $ 700.

FjärranÖsternRedaktionen erinrar sig för övrigt en ”skabrös” dikt som enligt vanligtvis ej så tillförlitliga källor skrivits av Bill Clinton vid tiden för Lewinsky affären, men sådana ”under bältet” historier intresserar naturligtvis inte läsarna på Petterssons blogg.


Jun 10 2012

Svindlande affärer

Av Pettersson

I den lilla sörmländska kommunen förekommer det gång på gång svindlande affärer, många tiotals miljoner, kanske hundra miljoner har försvunnit på dåligt planerade och genomförda affärer de senaste 10-15 åren ur en redan skral kommunal kassa.

Ingen kan begära att politiker eller tjänstemän i en liten stad ska ha kompetens att sköta allt perfekt men om man inte har den kompetensen och dessutom verkar sakna sunt förnuft så är det nog bättre att avstå och låta kunnigare personer ta över än att gång på gång teckna avtal som kostar skattebetalarna mängder med pengar.

Ett exempel på en för kommunen inte så lysande affär är huset på bilden som stod klart 1959, ägare var Oxelösunds Järnverk och halva fastigheten består av tolv familjelägenheter och den andra halvan av 48 enkelrum.

Jollen som huset kallas togs över av Oxelösunds kommun för mer än tio år sedan men kommunen har haft svårt att hyra ut enkelrummen. Där har varit studentrum och ibland lite resande gästarbetare.

Nåväl, för något år sedan sålde kommunen Jollen till en privat entreprenör för fem miljoner vilket är ett för entrepenören skapligt pris med tanke på att de tolv lägenheterna ger hyrsintäkter på c:a 800 000 kronor om året.

De 48 enkelrummen är lite svårare att hyra ut men alla människor som lyssnar på radio, tittar på teve och läser tidningar vet vad som pågår i Sverige och att det är bostadsbrist på många håll.  

Ett telefonsamtal till migrationsverket och lite förhandlingar senare så var enkelrummen uthyrda, visserligen på kortare kontrakt men intäkterna för de c:a 70 albanerna som bor där nu är 500 000 kronor i månaden så blir huset uthyrt ett år så är det betalt.

Det är bara att gratulera entreprenören som såg möjligheten till en utmärkt affär och beklaga Oxelösunds skattebetalare för att inte kommunens politiker och tjänstemän inte såg eller ser de fina möjligheterna i Oxelösund.  

Det kanske är bäst att kommunen minimerar sin verksamhet och låter någon annan ta över.

  • Fakta Oxelösund
  • Invånare: c:a 11 000
  • Skattekraft 104 %, alltså över riksgenomsnittet. Ingen landsbygd och endast en till ytan liten centralkommun.
  • Skattehöjning 2005 och 2010 för att sanera den dåliga ekonomin på sikt ändå urusel ekonomi.
  • Styre: Sedan Oxelösund blev stad 1950 har socialdemokraterna styrt, de senaste åren med hjälp av vänstern.

Oxelösunds kommunala styre påminner inte så lite om muslimer, de har haft makten sedan 1950 ändå är det alla andras fel att ekonomin är körd i botten…för  övrigt lever vissa av albanerna upp till sitt rykte. De har fastnat på övervakningskameror snattandes i affärer, de klagar på maten som de får gratis och duger till andra, de vill ha mer pengar med mera…

Bilden från 1960, fotograf Olle Jännebring, Oxelösundsarkivet.


Jun 10 2012

Etniska konflikter i Pakistan

Av Pettersson

Olika etniska konflikter riskerar att slita sönder Karachi, Pakistans största stad och finansiella center.

I Pakistans största stad Karachi har över 700 människor mördats hittills i år, allt från politiska dispyter till droguppgörelser och utpressning. Våldskrisen hotar hela Pakistans ekonomi, eftersom Karachi är landets ekonomiska huvudstad och svarar för över 60 procent av statsintäkterna.

Folkgrupper: Punjaber ca 60 %, sindier, pashtuner vardera ca 10 %, mohajirer ca 8 %, balucher ca 3 %, andra minoriteter ca 9 %

Religion: Muslimer ca 97 % (främst sunniter), små grupper hinduer, kristna, parser, buddister och bahaier.

-Pettersson ser att 97 % av invånarna i Paikstan tillhör fredens religion ändå är det ett av världens våldsammaste länder – konstigt är det bara i Sverige mångkultur fungerar?

Sveriges Radio ljudklipp


Jun 10 2012

De invandringskritiska bloggarna

Av Stefan K

Språkanalysföretaget Gavagay påstår sig ha gått igenom Sveriges cirka 1 miljon bloggar och kommit fram till att unga tjejer är överrepresenterade bland de som skriver ”främlingsfientliga” kommentarer.

Nu vet jag inte hur Gavagay kommit fram till vilka som skriver kommentarer, då majoriteten av alla som kommenterar väljer att vara anonyma. Eftersom både TV4 och Expo finns med på ett hörn, misstänker jag att nyheten bygger på en speciell och välkänd agenda. Se inslaget i TV 4 där den alltid närvarande Alexander Bengtsson figurerar.

Snälla Bengtsson. Om det förhåller sig så kanske det är en reaktion från de ”svennehoror” som invandrarungdomar älskar att tafsa på. Hatet du också beskriver i inslaget går också att finna på vänster- och religiösa bloggar. Ta och titta runt lite på dessa och du finner kommentarer och artiklar som formligen sprutar ut hat mot oliktänkande.

Du Bengtsson, här har du två inslag som kanske ger dig svar på frågorna om många svenska tjejers avsky till vissa kulturers manliga representanter.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Jun 10 2012

Sverige har hjälp till att ”befria” Libyen

FjärranÖsternRedaktionen undrar:

Hur många hundra milijoner Svenska kronor våra politiker låtit Svenska folket betala för att islamioterna i Libyen skall få ”frihet” , dvs kunna införa sharia lagar?

YouTube Preview Image

Jun 10 2012

Sång, dans och brand

Av Eva-Marie

Man mår bra av att tänka positivt får man allt som oftast höra och visst är det ett skönare tillstånd att befinna sig i det positiva tillståndet än i det negativa. Myndighetspersoner i vårt land gör mycket för att få folket med sig……vän av ordning protesterar säkert nu och med all rätta. Det som är positivt för mig är kanske negativt för dig. Vi bjuds på fetstivaler och vi bjuds på gårdsfester.

I fredags var det MKB ( Malmö kommunala bostadsbolag) tillsammans med Malmö Kulturskola som bjöd de boende vid Herrgården Rosengård på somalsk dans, prova brandbil/hjälm, korv och grafitti. Den utsände reportern frågade” Men varför är det så att räddningstjänsten haft problem med stenkastande ungdomar?

Francisco Castro, som har rötter i Rosengård, är en av 22 som går ut den tio månader långa Räddningstjänst Syds lärlingsutbildning i sommar och han har sin syn på problemet. ”Jag tror inte att det varit riktat mot brandkåren egentligen. Det berodde snarare på att polisen haft för dålig kontakt med de boende. Men det är så också att brandkåren har en koppling till militären i viss andra länder, och kanske tror en del att det är likadant här.

Jag är född och uppvuxen i Malmö och ser min stad i ständig förändring och känner mig mer och mer förvirrad över det som sker. Franciscos svar gör mig än mer förvirrad, vad menar han? Polisen har dålig kontakt med de boende!!?? Hur ofta behöver man ha kontakt med polis? Polis går på arabaspråkkurs, polis delar ut halalkorv, polis spelar fotboll osv osv…

Man tror att brandkåren har koppling till militär som de har i ”vissa” länder? Vet de boende på herrgården överhuvudtaget i vilket land de befinner sig i för tillfället (eller permanent)? Jag är ytterst tveksam till unge herr Franciscos förklaring. Kanske kommer vi närmre sanningen om vi säger dåligt uppförande, ingen empati för sina medmänniskor, klantänkande, religion, kravmaskineri, förstörelselusta, kriminalitet, kulturkrockar, hederskultur och lägger vi där till lågt IQ så kanske vi är i närheten av verkligheten som den ser ut i det nya Sverige. Spännande?

Om vi frestas att tro att allt ordnar sig med lite fester då och då , då lurar vi oss själva. Några timmar av festglädje ordnar inte upp det politiska misslyckandet med nya medborgare som inte gillar oss eller inte gillar så som vi vill ha det i ett förut så civiliserat svenskt samhälle. Brandbilen hann knappt lämna gårdsfesten förrän det  påmindes om annat som allt som oftast inträffar i området. De fick rycka ut på en rökutveckling på andra sidan gatan. Någon hade tänt på en moped på en gångväg. Välkommen till nya Sverige där vi grillar olika.

Skånskan


Jun 10 2012

Självmordsbombare klädd i burka

Av Pettersson

Fyra franska soldater dödades och fem skadades i Afghanistan när en självmordsbombare klädd i burka tog sig nära den franska patrullen innan han sprängde sig och soldaterna i luften.

Dådet skedde på lördagen i den bergiga Kapisaprovinsen i östra Afghanistan. – En olycklig händelse. Koalitionssoldaterna patrullerade i en liten basar när de attackerades av en självmordsbombare iklädd burka, sade Sediq Sediqqi, talesman för Afghanistans inrikesminister.

- Pettersson tycker att detta är ännu ett skäl till att de vandrande tälten inte hör hemma i en modern värld.

Sveriges Radio 


Jun 10 2012

Jakten på svenskheten

Av Pettersson

Qaisar Mahmood har åkt över 900 mil på motorcykel genom Sverige i jakt på svenskheten. Han har varit i storstäder, på mindre orter och i ännu mindre avfolkade samhällen. Hann fann ingenting som förenade de människorna han mötte, och som kunde skilja dem från individer i andra delar av världen. Varken när det gäller åsikter, lynne, värderingar, normer eller ens utseende. Människor i Sverige är mer olika än lika.

Det fanns dock en sak som majoriteten av de han mötte hade gemensamt, detta oavsett födelse- eller bostadsort. De hade en tydlig, gemensam bild av vad som kännetecknar en svensk och svenskheten.

Qaisar Mahmood  påpekar att landet han älskar inte älskar honom och att det är svårt att bli svensk men samtidigt beklagar han sig över att somalierna tagit över hans barndoms Tensta.

Mahmood, föddes 1973 i staden Lahore, Pakistan och har växt upp i Tensta, Stockholm, Sverige och undrar över man ska kunna bli svensk om man inte riktigt vet vad svenskhet är.

-Pettersson kan upplysa Qaisar Mahmood om att han aldrig kommer att bli svensk. Han är pakistanier född av pakistanska föräldrar. Mahmood kan bli svensk medborgare och är det troligen redan, han kan också bli en bra och omtyckt medborgare med arbetskamrater och vänner som är svenska men Mahmood kan aldrig bli svensk. Mahmood är pakistanier och kommer att så förbli även om han blir 200 år och kommer att bo i Sverige hela den tiden.

Det är inget konstigt, en pakistanier är en pakistanier, en somalier är en somalier och en svensk är en svensk. Det har inget med rasism att göra.

Om Pettersson fick för sig att emigrera till Pakistan, Somalia eller USA så blir han inte mindre svensk för det och skulle aldrig komma på tanken att anklaga pakistanierna, somalierna eller jänkarna för att de kallar mig svensken.

Ska det vara så svårt att förstå…


Jun 10 2012

Uffe A svarar på Kjell Wiklunds mail

Av Uffe A och postad av Olli Rein

Tyvärr Kjell så är inte halsavskärningen, som visades i egyptisk statsteve, ett islamistiskt verk, utan det är en sanktionerad dom från den Tunisiska staten och deras jurister för Sharialagarna. Den mycket unga man det gäller valde hellre döden före konvertering till islam, det säger rätt mycket om islam, då det inte var för så länge sen han konverterade till kristendomen.

Det är väl troligen presidenten själv Rachid Ghannouchi, som gett klartecken. Han är ju själv en gammal islamist som tillbringat ca 20 år i Storbritannien för att han inte fick göra som han ville för den senaste “västliga despoten”, något som alla islamister kallar dom styrande som är moderata och praktiska ledare, istället för teokrater med anspråk på att allahs alla Sharialagar ska gälla fullt ut, och de ska vara samma som på pedofilen muhammeds tid, från när han kom till medina ca 621 (det är lite tricks med tiden där) från mecka, tills han dog 632.

Det fanns någon gammal landsfiskal någonstans i Sverige som det sades att han delade upp juridiken i Guds lagar och människans förordningar, men det var för rätt länge sedan. Om det bara hade varit islamister i den här starka videon Kjell, så hade jag inte skickat den till dig. Men i Tunisien är det ju Muslimska Brödraskapet och Salafisterna som styr landet. Alltså är det sådana som åtminstone våra politiker och journalister tror vara en lite annan sorts Socialdemokrater, som ordf. för Barbieklubben Mona Sahlin uttryckte sig när dom hade haft en stor konferens inne på Palmecentrat med islamisten Jens Ohrback som värd, en ytterligt svag politiker även han för att vara sosse i dessa tider.

Svaret Mona skulle fått av en riktig sosse som Tage Erlander exempelvis, skulle nog stämma bättre med det jag tycker, än det Mona Sahlin, Jens Ohrback  och ytterligare ett hundratal odugliga riksdagsledamöter hos sossarna gör. Därmed inte sagt att de andra 247 är så mycket bättre, många är nog till och med sämre. Där har vi ju ett av dagens stora problem. Jan Emanuel Johansson, Robinssonvinnaren, och hans gelikar i  utnyttjandebranschen är ett annat, Herr Reinfeldt själv ett tredje.

Det finns fel, men någon bättre insatt än mig, får reda ut dessa fel och problem. Men ni måsten lära er, att man inte får göra som ni i broderskapsrörelsen, ge eftergifter till islam därför att deras ledare är totalitära och vill visa att islam är överlägsen all annan religion, och det gör de med våld.

Det är här era gamla föregångare med all rätt skulle ha kallat er som gör så här för kättare, och hotat er med skärselden. Vid varje eftergift någon gör för islam, så har nämligen islamisterna redan planerat nästa eftergift dom ska begära, samt nästa och nästa. Så kommer det att gå till  när kristendomen går upp i islams totalitära system i Sverige. Någon återvändo finns inte då Kjell, om ni händelsevis skulle tycka annorlunda efter någon tid.

Vill du verkligen bidra till kristendomens undergång Kjell. Undrar vad Jesus säger om det, eller Gud Fader själv eller Den Heliga Anden. Definitivt vandrar ni präster just nu upp mot Golgata på er virtuella Via Dolorosa och gamarna har redan samlats runt avrättningsplatsen. Nu behövs en ledare inom kyrkan, en påve under 50 år. Gubbväldet måste falla, och yngre förmågor med starkt ledarskap kommer att behövas vare sig det gäller Katoliker, Protestanter eller de Ortodoxa. Så ni har er kamp att ta mot islam.

Några ord om Irsad Manji, som är en mycket citerad person på petterssons. bloggsida. se, som är 4ggr större än sn.se enligt rankingen på Alexa. Hennes video från Skavlan, går att använda till det mesta. Nej någon homofob finns inte på Petterssons, utan vi ser allvarligt på de problem islam har med dödsstraff för de homosexuella enligt Sharialagarna, och här finns ju många Iranskgjorda videor, gjorda för att skrämma folk att bli heterosexuella, men ingen av oss är själv homosexuell eller lesbisk. Vårt samhällsintresse är seriöst, även om vi ibland för att lätta upp stämningen skämtar lite, och använder oss av satir och ironi även i våra texter. Jag är på grund av sjukdom och rätt hög ålder inte så aktiv skribent, men jobbar en del bakom scenen om man så säger. Ibland gör jag dock något relativt snällt inlägg. Här hittar du mer om Irsad Manji, denna modiga kvinna, som hittills gjort ditt och andra prästers självklara jobb.

Läs Irsad Manjis bok dags att komma ut ur skuggorna

Ja din utläggning om vår fruktansvärda Imperialism, måste jag nog också ta upp lite av. Det där är något av det falskaste som finns bland muslimer, och där skiljer sig ingen från huvudlinjen. Men det är ju islams hela värld, att hela tiden skylla allt på någon annan. Sedan 620 har Islam ständigt varit i krig med de otrogna, dit även Judar och Kristna räknas, trots att koranen endast är en dålig kopia på judendom och Kristendom.

Nu har muhammed mursi brödraskapet och salafisternas president-kandidat sagt att man ska erövra Egypten för andra gången. Det betyder att de kristna kopterna 10-12 miljoner slaktas eller blir dhimmis det vill säga andra klassens människor med en mycket högre skattesats se detta HÄR

Den första erövringen var på 630-talet och då var de gamla egypterna sedan mycket länge kristna. Med svärdets hjälp så blev de flesta tämligen snart muslimer. De hade det och döden att välja på Kjell. Det är verklig Imperialism det. De fortsatte ju sedan med hela Nordafrika efter Egypten och Sudan.

Från det sistnämnda landet hämtades manliga slavar till deras arméer och kvinnor som konkubiner och haremsdamer för herremän…  …och till slut vanliga horor. Men de flesta dog redan innan skeppen kom tillbaka till sin hemmahamn, eftersom påfrestningarna var stora för slavarna som hölls under däck i månader, med dålig mat,  dåligt vatten och unken luft… Cirka 90 % av kvinnorna brukade avlida under strapatserna från sina hemtrakter till det land de fördes till.

Européer och Amerikaner hämtade slavar i några hundra år och de lyckades hämta några miljoner, men eftersom de omvända siffrorna gällde för överlevnaden, och att både män och kvinnor fanns i lasten, samt att slavägarna gärna såg barn till slavarna på sina gårdar så blev de inte fler.  Den islamska slavhandeln pågick i ca 1200-1300 år och pågår fortfarande i mindre skala. Den beräknas ha utgjort omkring 150-200 miljoner människor, där en mycket stor andel dog under färden. De barn kvinnorna födde som haremsdamer, dödades för att de inte skulle växa upp och bli fientliga mot sina herrar.

Kan du Kjell nämna något Imperialistiskt krig som Sverige deltagit i mot tyrannerna från de islamska länderna, så lovar jag att bryta bröd med dig. Våra krig var grannfejder och under viss tid religionskrig, men det var i norra och mellersta Europa. Däremot så hade ju det Osmanska riket tagit sig till Wiens portar 1683 men Europa räddades den här gången av bland annat polackerna. Det var då som länderna på Balkan och Bulgarien, Rumänien och Ungern islamiserades.

Jag har som du ser täckning för allt jag skriver, och jag har studerat historia, politik, religion och samhälle, och är ingen liten barnslig BSS pojke. Sådana har jag bara medlidande med. De kan inte ha haft det så bra. Numera vet jag inte ens om det finns några kvar. Dessa har brist på allt i sina liv. Dom måste vi ta ansvar för Kjell, själva klarar dom inte det. Men islam måste bekämpas, och det kommer inte att räcka med demokratiska metoder. Det beklagar jag, men förstår.

Var du står vet jag inte, men jag tror att du tyvärr står på Imperialisternas sida. Du skriver vi om barbari i den kristna gudens namn, men var har jag eller du varit med. Var det Imperialism som drev mig att som 24-åring söka FN-tjänst som skyttegruppchef 1973-74 i Sinai för ca 3 000kr/månaden. Ett stort krig hotade att rasa vidare, efter att islamisterna åter gått till anfall mot Israel genom president Anwar Saddat. De hade gått över Suezkanalen med stora trupper. Jag har läst att han var beredd att offra 1 miljon man. Han hade 850 000 man där till sitt förfogande mot ca 430 000 från Israel. Han hade också nya sovjetiska vapen, som de ville få testade i strid.

Nya stridsvagnar, näst senaste modellen av migplan, Sam 3 robotar, av vilka jag såg en i aktion mot ett israeliskt spaningsplan. På parkett fick vi se planet bli nedskjutet. När piloten lyckades rädda sig, började alla applådera. Det var applåder för människan, inte för dödsvapnet. Vi i FN skulle vara 7 000 man varav Indonesiens 1100 man inte var anpassade för FN-tjänst och samma gällde några hundra Senegaleser, så då var vi bara runt 5 500, varav svenskar 550. Inga svenska FN-soldater var då födda utanför Norden och FN litade på Nordisk kyla, då det mesta utfördes av Sverige, Finland, Österrike, Irland och Kanada som stod för signaltrupperna och höll de livsviktiga kommunikationerna igång till FN och hela styrkan, under stora strapatser utan att något längre avbrott inträffade.

Vi låg i Ingenmansland ungefär mitt emellan båda frontens första försvarslinje. Inte många hade kommit hem av FN-trupperna om vi hade hamnat mitt i elden. Däremot var det nog väldigt många egyptiska familjer, som fick hem sina söner tack vare oss och även israeliska hem skonades genom vår insats, där vi riskerade livet. Är det kanske sånt du har lärt dig av socialismen och kommunismen att kalla Imperialism, Kjell. Försök att nyktra till i din diskurs, det skulle du ha allt att vinna på, men framförallt Sanningen och Kristendomen.

Med Vänliga hälsningar Uffe AJun 10 2012

Krigets Afrika

Av Stefan K

De afrikanska länder som har och fortfarande präglas av inre konflikter ligger på en stadig nivå.

Igår kunde vi läsa om Elfenbenskusten där både FN-soldater och civila dödades i samordnade attacker, länk till SvD

Algeriet, Marocko, Tunisien, Libyen, Egypten, Västsahara, Mali, Niger, Sudan, Etiopien, Eritrea, Somalia, Nigeria, Sierra Leone, Liberia, Angola, Kongo, Madagaskar, Tchad, Kenya. Detta är länder varifrån det rapporterats konflikter bara under 2000-talet, men en mer utförlig lista hittar ni här.

Ha i åtanke att svenska politiker och organisationer hemskt gärna vill stå i kö för att ta emot flyktingar från dessa oroshärdar. Som alla förstår fungerar inte detta i praktiken och bara en bråkdel av de som flyr får sin nya hemvist i Sverige och övriga Västeuropa, dock till en kostnad som gräver allt djupare hål i ländernas välfärd. Min fråga är var det egna ansvaret befinner sig och om de afrikanska länderna någonsin kommer att kunna enas och samsas? Sverige och övriga Europa kan inte längre vara en fristad för miljontals människor som flyr ständiga konflikter, utan att de konflikterna så småningom tar sig över våra gränser.


Jun 10 2012

Svensk ska leda oppositionen i Syrien

Av Stefan K

Abdulbaset Sieda från Uppsala, men med rötter i Syrien är vald att leda det syriska nationella rådet SNC.

SNC som består av en mängd olika oppositionsgrupper lider av interna konflikter, ska ledas av Sieda som sedan tidigare sitter i rådet och har som prioritet att ena och även utöka det nationella rådet med fler oppositionsgrupper. SNC anklagas för att vara starkt islamistiskt. Typiskt i sammanhanget är att inte ens de oppositionella klarar av att hålla sams, vilket vi också kan se i Libyen efter ”befrielsen”.

Källa: SvD

Det påminner mig om somaliern Abdiwahab Ugas Khalif från Malmö, som efter en semesterresa till staden han flytt från, återvände till Sverige som handelsminister, näringsminister och vice statsminister i Somalia, länk. Kommer Sverige nu att bli ett land där ministrar och andra ledare sitter och sköter sina sysslor och ämbeten för länderna de flytt från? Vi har redan läst om terroristledare som haft och har sina baser här, exempelvis indonesiska GAM och al-Qaida

Jag ställer frågan om vilka som finansierar de bägge flyktingarna Siedas och Khalifs resor till och från sina hemländer som jag förutsätter att de besöker flera gånger årligen för att kunna sköta sina sysslor på plats?


Jun 10 2012

Invandring ger arbetslöshet påstår Reinfeldt

Av Pettersson

Statsminister Fredrik Reinfeldt intervjuades i Ekots lördagsintervju igår där han sade att han är bekymrad över Sverigedemokraternas växande opinionssiffror.

För en tid sedan pratade Reinfeldt om att arbetslösheten inte var så hög bland etniska svenskar och fick svidande kritik för det. Igår hade han svängt och talade i stället om inrikes födda men påstår att det är svårt med etnicitet. Samtidigt som statsministern står fast vid att människors kulturella och etniska ursprung är viktigt för att förklara arbetslösheten säger han i Ekots lördagsintervju att det kanske hade varit bättre om han använt ett annat uttryck.

Vidare sade Reinfeldt ” Så som flödet in till Sverige ser ut får vi växande problem med arbetslöshet och utanförskap”

-Pettersson hör alltså statsminister säga att vi har problem med invandring och vad gör han åt det? Jo han tar hit ännu fler invandrare, stjäl ännu mer pengar från skolan, vården och omsorgen!!!

Är karl riktigt klok? Tänker han hålla på tills alla pengar är slut och vi inte har något Sverige längre?

Sveriges Radio