Jun 12 2012

Tryckfrihet, polisjakt och avspärrning

Av Eva-Marie

Idag var det dags för Svenska Tryckfrihetssällskapet att hålla sitt första årsmöte sedan starten i höstas. Malmö är inte större än man kan cykla dit man skall och så gjorde jag. Efter några minuters färd var det hinder i vägen, cykelbanan var avspärrad vid Dalaplan och två bilar stod på trottoaren. Jag trodde först att det hade hänt en fruktansvärd olycka men just här var det polisen som prejat den kille i tjugoårsåldern som utan körkort, trafikvett och i avsaknande av empati för sina medmänniskors liv och ve nu låg fastbunden på en bår. Det blev inget foto för jag trodde att han var ett trafikoffer.

Två personer fördes till sjukhus efter en personbils vansinnesfärd genom centrala Malmö vid femtiden på tisdagen.
En av dem, en cyklist född 1951, avled senare av sina skador.
Det hela började med en trafikolycka i korsningen Östra Rönneholmsvägen och Fersens väg. Enligt yttre befäl Conny Strömberg ska polis ha varit på platsen och dirigerat trafiken i korsningen.
En person ska ha kört upp och ställt sig bredvid trafikolyckan och stoppat all trafik, säger han. När en kollega ber honom flytta på sig stirrar han först och sedan kör han iväg i full fart”.

Sedan kommer han tillbaka och försöker köra på poliserna som får kasta sig undan, det räknas som

mordförsök. Då tar polisen upp jakten och det går illa riktigt illa. Vid denna tid är staden full av flanörer och människor som är på väg hem från jobb eller likt mig på väg till möte av olika slag. Nästa stopp och hinder i min väg var vid Triangelen, avspärrning och polis som dirigerade långa köer av bilister som tutade och bar sig åt.

Det var en galen stämmning och när jag tog bilderna visste jag inte att en man hade dött av sina skador sedan han blev påkörd av en typ som inte kan ta en tillsägelse ens en gång av polis. Kanske fick han ingen respekt.

Precis i tid dock kom jag fram dit jag skulle och det var ett bra möte och planer lades upp för höstens aktiviteter. Vi fastslog stadgar och röstade fram en styrelse. Ordförande på ett år blev Ingrid Carlkvist.

Efter mötet slog jag följe med en kvinna därifrån. Jag ledde min cykel i försommarkvällen och det var fortfarande avspärrat där den tragiska helt onödiga dödsolyckan hade ägt rum. Vi, hon och jag hade ett långt samtal om hur vi båda ser på Sverige och då främst vår hemstad Malmö.Vi var riktigt överrens om att det har gått alldeles för långt med den nedåtgående spiralen.På kort tid har vi märkt att vi håller på att bytas ut. Vi känner inte igen oss längre bland all de beslöjade och hon som hade erfarenhet genom gästarbete i Saudi var riktigt bekymrad över islamiseringen och med den per automatik kvinnoförtryck.

Jag peppade henne att våga berätta och ifrågasätta för hon kände att svenskar var alldeles för tysta och hon med. Hennes strategi var att printa ut faktablad om vad invandring kostar i form av bidrag, bluff, bedrägerier och våld. Hon sökte dels på alternativa bloggsidor men även statliga verks regler och riktlinjer, man ser orättvisorna gentemot svenskar där.

Det känns som om något är på gång……känner du?

Skånskan


Jun 12 2012

Palestinska områden

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 20 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Palestina - Minskningen i antal palestinska kristna accelererar. Många har emigrerat på grund av islams ökade inflytande samt av politiska och ekonomiska skäl. Palestinska kristna har rätt att utöva sin tro, bara de inte försöker evangelisera för muslimer. Troende med muslimsk bakgrund möter diskriminering från familj och allmänheten om tron upptäcks. I Gaza förtrycks de kristna även av radikala muslimska grupper. På Västbanken upplever de kristna en del diskriminering även om de inte förföljs officiellt. I området där världens största religion grundades finns knappt några kristna kvar men i västvärlden tigs det om detta för att inte provocera fredens religion.

Det heliga landet – Palestiniernas identitet som ett eget folk är nära förknippat med staten Israels bildande 1948 och dess ockupation av Västbanken och Gaza sedan 1967. Relationerna mellan palestinierna och Israel har genomgått olika faser – väpnad kamp mot Israel från 1960-talet och en trevande dialog på mycket ojämlika villkor sedan början av 1990-talet. Brytningen under 2000-talet mellan palestinska nationalister och islamister har komplicerat läget.

Den äldre historien lämnar jag därhän, vi känner väl alla till bibels berättelser, judarnas uttåg hur Egypten osv. Sant eller inte så har landet varit bebott tusentals år före vår eller muslimernas tidräkning. Där har Alexander den store, romare, egyptier, korsfarare, osmaner och andra härjat.

Efter arabernas erövring på 600-talet påbörjades en långsam arabisering. Befolkningsmajoriteten förblev kristen. Områdets historia fortsatte att vara turbulent med flera olika arabiska dynastier och korsfarare i kamp om Palestina. Från 1500-talets början tillhörde området de osmanska turkarna som installerade sig som en styrande elit. Palestina tillhörde det Osmanska riket från 1516 till 1918.

När General Allenby, chef för de brittiska militära styrkorna, erövrade Palestina 1917/1918, bodde endast några tusen muslimska araber i det Heliga Landet. De flesta av araberna var kristna, och de flesta muslimerna i området, kom från Turkiet under det Ottomanska Imperiet, eller var ättlingar till judar och kristna som med våld konverterats till islam av de muslimska erövrarna. Dessa muslimer var inte av arabiskt ursprung. De flesta hänvisningar till araber i Palestina före 1917 hänvisar till kristna araber, inte muslimer.

Ursprunget för de ”muslimska palestinska araberna” är en trettioårsperiod då England lät dem invandra fritt, precis som de gjort till England på senare decennier och helt förändrar befolkningsstrukturen.

Innan 1948 fanns det inga palestinier och innan början av nittonhundratalet fanns det praktiskt taget inga muslimska araber i det Heliga Landet. 1695 fanns inte en enda muslimsk arab i Gaza, Nazareth och Um-El-Fahm. Alla araber som fanns var kristna. Historiskt sett fanns aldrig något “palestinskt” folk. Det engelska namnet “Palestina”, för att beskriva den lokala arabiska befolkningen, uppfanns efter tillkomsten av staten Israel 1948. Dessa araber har inte ens ett eget namn för att beskriva sig själva på sitt eget arabiska språk.  

De muslimska palestinierna kräver Östra Jerusalem som sin huvudstad, det är ett otroligt krav. Jerusalem byggdes långt innan det fanns en enda muslim i vår värld. När Jordanien kontrollerade staden 1948-1967 var judarna utestängda från sina heliga platser och de judiska kvarteren, inklusive synagogorna förstördes. Det kristna Betlehem har muslimerna tagit över, där finns inga judar kvar och de kristna flyr, däremot flyr inte muslimer eller kristna från de områden som Israel kontrollerar.

Det Palestina de invandrande judarna mötte i början av 1900-talet var öken och sumpmarker. Väldigt få araber var bofasta. Inte förrän judarna hade omvandlat öknen och sumpmarkerna till blomstrande jordbruksland startade den arabiska immigrationen. Exempelvis var den förre palestinske ledaren Arafat född och uppvuxen i Kairo. Detta gäller även de s.k. palestinska flyktingarna. För att räknas som palestinsk flykting räckte det enligt FN:s definition 1948 med två års vistelse i området.

De muslimska palestinierna saknar helt historisk rätt till området men lyckas de utse några kloka och modiga ledare kanske de ändå kan få en stat i området men då måste de övertyga islamisterna bland befolkningen att sluta med det meningslösa dödandet och hatet.

Landet är rikt och där går att få ett rikt liv för invånarna, det har israelerna visat. Frågan är om muslimerna kan åstadkomma något liknande eller ska de fortsätta mörda och försöka erövra?

Jag avslutar med två punkter i det islamistiska Hamas politiska program och undrar hur någon enda normalt tänkande människa tror det ska gå att förhandla med dem. Ship to … med er.

•Hamas motsätter sig varje form av fredlig lösning på konflikten och varje form av förhandling eller internationell konferens om Palestina. Suveräniteten över landet är av religiös natur och om man förhandlar om den, innebär det att man i realiteten lämnar ifrån sig en del av denna heliga suveränitet till de ogudaktiga.

 •Muslimerna har en plikt, en order från profeten, att bekämpa judarna och döda dem, varhelst de kan finna dem.

 • Statsöverhuvud: President Mahmoud Abbas
 • Folkmängd: 4,2 miljoner
 • Kristna: 40 000
 • Huvudreligion: Islam
 • Statsskick: Interim – administration

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet Komorerna  Azerbajdzjan


Jun 12 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Hejsan och välkomna till musiktemat som ligger insprängt mellan många många partiska politiska inlägg hos oss på Petterssons. Vi på musiksektionen hoppas att du nu får en trevlig stund här också när vi nu lånar dina öron för att du skall lyssna på……………

Billy Joel, eg. William Martin Joel, född 1949 i , South Bronx, New York är en amerikansk sångare,pianist och kompositör. Han hade sin storhetstid under det sena 1970-talet och tidiga 1980-talet med hits som ”Just the Way You Are”, ”Tell Her About It” och ”Uptown Girl”.

Hans album har skiftat i stil under åren från jazzinspirerad rock på 52nd Street till rakare rock på Glass Houses och nostalgiska tillbakablickar på An Innocent Man. Joel debuterade redan som femtonåring 1964 i gruppen The Echoes, vilka specialiserade sig på att spela brittiska coverlåtar. 1967 blev han medlem i gruppen The Hassles som gav ut två album och fyra stycken singlar 1967 - 1969.

Efter det bildade Joel duon Attila ihop med Jon Small som hade spelat trummor i The Hassles. Duon spelade psykedelisk hårdrock och Joel spelade orgel. Billy Joel invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1999.

Uptown Girl

YouTube Preview Image

We didn´t Start The Fire

YouTube Preview Image The River Of Dreams

YouTube Preview Image

Det var det och du som pallar mer kan lyssnat till detta smöriga extranummer. Annars så fortsätt med politiken och kommentera in ros,ris eller få fart på en diskussion. Var inte blyg, sättigång. Ha det gott. Kram


Jun 12 2012

Antimuslimsk demonstration planeras

Av Pettersson

Flera utländska antimuslimska organisationer ska samlas i Stockholm i augusti för vad de kallar det första världsomspännande mötet mot jihad och radikal islamism.

- Nu verkar de ha slagit så stort på det här att det nog ska mycket till för att det inte ska bli något av det, säger Daniel Poohl, chefredaktör på Expo.

- Det är väldigt mycket snack i den här miljön och det är inte alltid alla inbjudna gäster kommer, av en massa olika skäl, fortsätter Poohl Pot.

I ett pressmeddelande på tisdagen uppges att organisationerna Stop Islamization of Nations (SION), Stop Islamization of America (SIOA), Stop islamisation of Europe (SIOE) samt English Defence League (EDL) och andra organisationer ska delta i mötet den 4 augusti.

Poohl tror att det finns risk för konfrontation med motdemonstranter.

TT: Det kan bli jobb för polisen?

- Det lär det nog bli.

- Ju mer extrema personer de här organisationerna kan attackera eller demonstrera emot, desto bättre är det ju för dem. I deras värld finns det ingen plats för islam, men det säger de inte. De säger att de är emot jihad och radikala islamister, säger Poohl Pot.

-Pettersson undrar hur Poohl Pot vet att det lär bli jobb för polisen. Tänker vänsterextremisten som stödjer de högerextrema islamisterna sin vana trogen uppmana till våldsamma motdemonstrationer utan tillstånd.  

Förövrigt är det alldeles för få antiislamska demonstrationer i världen, dock vill jag ha fredliga sådan och inte skiten som islamister och de som Poohl Pot stödjer brukar hålla på med.

Stockholm TT


Jun 12 2012

Så här kan ju vapenhandlarna se ut idag!

Av Olli Rein

Thomas Mattsson chefredaktör och ansvarig utgivare för ett Ljugmedia

Den här mannen har nyligen köpt illegala vapen på Malmös gator av Malmös undre värld. För det brottet slapp han billigt undan med lite dagsböter. Men han har redan överklagat den fällande domen och hävdar att han är oskyldig.

Där följer han ju utan tvekan ett gammalt mönster bland de kriminellas skara, som går ut på att inte säga något  även om man blivit helt överbevisad flera gånger, utan man ska dömas mot sitt nekande.

Thomas Mattsson blev ju så att säga  tagen på bar gärning, med ett fungerande skjutvapen i sina silkesvantsbeklädda nävar. Det borde ju vara svårt att kunna bortförklara för vem som helst, men för en journalist som fått lära sig ljuga redan på kommunisthögskolan, är det ingen konst.

Vi får väl se hur det går i Hovrättsförhandlingarna, mycket beror ju numera på vilka kontakter man har och hur stort ens kontaktnät på Internet är. Även hur många vänner man har på Facebook räknas ju numera, så mitt heta tips är att Thomas sitter ohotad tjll nästa omgång.

Med lite tur där så kan han nå finalen och då vet ingen hur det går. Jag säger som jag alltid brukar i de här sammanhangen.  Kör lite slag under bältet! Vinkla kraftigt! Ljug så ni tror er själva! Då måste bäste man vinna.


Jun 12 2012

Två ”svenska” män gripna i vapenhärva

Av Pettersson

Två svenska män har på begäran av amerikansk narkotikapolis gripits misstänkta för att vara inblandade i stora vapen och narkotikaaffärer.

Männen har levererat tunga vapen till en dansk under cover-agent från säkerhetspolisen PET. Den svenska polisen fick in en internationell arresteringsorder från Danmark. Gripandena verkställdes i dag på morgonen i Malmö respektive Stockholm.

-Pettersson säger att det är som vanligt, svenska medborgare men inte svenskar. Huvudperson i skiten är ”svensken” Paul Mardirossian som sedan i våras sitter anhållen i New York.

Paul Mardirossian har tidigare blivit fälld för ekonomisk brottslighet i Stockholms tingsrätt.

Extrabladet 


Jun 12 2012

Socialdemokrat – invandringen kan inte fortsätta som nu

Av Pettersson

Johan Westerholm, som kanditerar till att få företräda (S) vid valet 2014 i antingen EU-parlament eller Riksdag är inte främlingsfientlig påstår han och fortsätter sedan…

”Vi socialdemokrater kan inte fortsätta den linje som framför allt Mona Sahlin, ivrigt understödd av Aftonbladets Ledarredaktion samt Expo företräder. De akademiserar hela frågan ur ett 08-perspektiv patricierperspektiv och fördömer alla som känner rädsla och oro inför den numera haltande integrationspolitiken. I samma andas barn ligger att fördöma SD och alla de som röstat på dem eller sympatiserar med dem”

och vidare…”Låga språkkunskaper, och låga kunskaper i övrigt, kommer annars döma dessa till livslångt utanförskap/trälarbete/skitiga jobb/jobb som inte ”etniska svenskar” vill ta i. Detta är centralt i integrationen i ett tjänstesamhälle, behärskar du inte språket står du utanför. Och det finns, anser jag, fog för att kräva motprestationer för dessa kompetensinvesteringar”…

- Pettersson undrar om Westerholms blogg kommer att hamna i kategorin högerextremistiska rasistiska bloggar där andra hamnar som säger samma sak.

Klok gubbe den där – göra sig av med Sahlin, Aftonbladets ledarredaktion och Expo är en bra politik men han blir nog inte långvarig som sosse – men SD söker nya medlemmar.


Jun 12 2012

Avslutning i lekskola i Gaza

FjärranÖsternRedaktionen

Följande bilder togs på en avslutning på ett ”dagis” i  Gaza City.

Enligt chefen för dagiset  har man något liknande varje år under examensceremonin.

Ett av barnen säger: ”När jag blir stor kommer jag att arbeta i Islamiska Jihad Al-Quds brigaderna, och jag kommer att kämpa mot den sionistiska fienden med raketer tills jag dör som martyr.

Samma barn säger också att han älskar ”motståndet” och hoppas att ”döda” sionister”.

LÄNK

FjärramnÖsternRedaktionen undrar : Hur i helvete kan Sverige betala ut 663 miljoner (2011) till ett ”folk” som uppfostrar sina barn till terrorister och självmordsbombare?


Jun 12 2012

Sunniextremister bakom massakrar i Syrien

Av Olli Rein

Syrienmassaker döda kroppar

Välinformerade DebkaFile och Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) bekräftade igår det vi länge haft på känn…. …the 98 civilians massacred at Houla on May 25 were in fact slaughtered by anti-Assad Sunni rebels, and most of the victims were members of Alawite and Shiite families in the predominantly Sunni town.”

Det är sunniextremister (= Muslimska Brödraskapet) som ligger bakom den senaste vågen av massakrar i Syrien. Offren är oftast alaviter och shia. Det bekräftar att vi redan har ett fullt utvecklat religions- och inbördeskrig i landet. Just det som USA, EU och FN påstår sig ”frukta”….

Samtidigt har det i tysthet  skett en palatsrevolution i Syriska nationella rådet (SNC). SNC är Muslimska Brödraskapets frontorganisation som ska ge islamismen ett demokratiskt ansikte gentemot bidragsgivarna i EU och USA. Jag skrev om den syriska oppositionen redan i oktober förra året:

”Bland exilpolitikerna finns många sympatiska personer. Den formelle ledare för det nybildade nationella rådet (CNS) är Paris-professorn Burhan Ghalioun, en sekulär västerländsk politiker som propagerar för demokrati och ofta varnat för imamernas ambitioner. CNS är ändå enligt bedömare i regionen i huvudsak en islamistisk grupp med några kända sekulära demokrater som dekoration. En nyckelroll i rådet spelas av den amerikanske MB-medlemmen Louay Safi.”

Nu har Burhan Ghalioun, den blide Sorbonneprofessorn, avpolleterats av de verkliga makthavarna Muslimska Brödraskapet. Ghalioun gjorde misstaget att förväxla MB-retoriken om demokrati med verkligheten. Han har ersatts av en helt okänd kurdisk politiker från Uppsala. Läs en totalt intetsägande intervju med Abdulbaset Sieda i SvD. Allt för att undvika en kritisk granskning av Brödraskapets verkliga mål i Syrien. Spåren från Tunisien, Libyen och Egypten börjar väl förskräcka t o m EU…

JIHAD I MALMÖ

Det som jag, allemand och alltfler av debattörerna här på Petterssons förstått, och allt tydligare har sett, är ju det de flesta insatta trott mycket länge, att båda parterna ställer till med massakrer på civilbefolkningen. Här gäller det 98 civila i byn Houla den 25 maj 2012. Offren här är Alawitefamiljer och Shiitfamiljer. Det är Sunniextremister (Muslimska Brödraskapet) som ligger bakom den här massakern och flera av de tidigare. Det inbördeskrig man länge har fruktat, kan nu sägas offentligt vara sant. Inbördeskriget har också religiösa inslag. För oss kommer inte detta oväntat, då det mesta vi skrivit här om Syrien har pekat mot fullskaligt religions- och inbördeskrig.


Jun 12 2012

”Lära sig svenska är viktigast”

Av Pettersson

Språkkrav för medborgarskap, slopad retroaktiv föräldraförsäkring för utrikes födda kvinnor och fokus på arbete i språkundervisningen. Det är tre av punkterna i Folkpartiets integrationspolitiska program som presenteras på DN Debatt i dag

Andra punkter på programmet är att de invandrare som tackar nej till arbete på annan ort förlorar sina bidrag.

Krav på motprestation för bidrag. För den som får försörjningsstöd ska ett aktivitetskrav införas. Det ska innefatta heltid och vara ett krav för kommunerna att ordna.

- Nu igen säger Pettersson som har hört detta förut av både Folkpartister, Moderater och andra men det är bara prat, ingen ställer verkliga krav på invandrarna. Trots detta vill jag gärna lägger till några små ändringar till Folkpartiets förslag som att begränsa invandringen till just arbetskraftsinvandring av specialister och yrkesgrupper som det är brist på i Sverige. Resten hjälper vi bättre i hemländerna eller i närområdet.

Nedanstående är förslag i en utredning som Moderaterna lovade mig var deras politik inför valet 2010. Har någon sett till det vallöftet?  

Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat.

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.
 • Det är inte rimligt att några svenska kommuner under perioder tagit emot fler irakier än hela USA.

Läs HÄR om moderatutredningen.


Jun 12 2012

Alla vi Malmöbor??

Av Eva-Marie

Malmöborna är beredda att acceptera en skattehöjning om de vet att den går till förbättringar av skolan. Det påpekade kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (S) vid fullmäktiges budgetdebatt. Han inledde med en resumé om hur den gamla industristaden Malmö trots allt lyckats vända utvecklingen från ett hopplöst läge. Bland annat med hjälp av högskolan.

Men det är inte riktigt sant att alla malmöbor vill som Reepalu för jag läste några kommetarer under artikeln som sa ”Jag är Malmöbo och jag accepterar inte höjningen, så hur kan Ilmar stå och säga att alla accepterar höjningen? Finns ju ingenting som säger att skolan blir bättre av mera pengar. De har ju redan fått miljontals kronor extra från staten tiditgare år och det har inte märkts i betygsstatistiken över landets skolor.”

Det var Eva Andersson som skrev det och jag väljer att visa er en bild på vår Hyllebuske som blommar mitt i Malmö istället för på Reepalus nuna.

Nu är  inte Malmös ”starke man” sämre än han förstår att lite ödmjukhet inför det som många av oss kan se, så då sa han….”Men visst brottas stan med stora problem, tillstod han, hög arbetslöshet, otrygghet, trångboddhet och dåliga skolresultat.” Hm, nu blir jag så trött, hur många gånger har vi hört dessa floskler tidigare? Antagligen går de inte att räkna och hålla koll på.

Trångboddhet betyder med andra ord att det finns familjer som inte använder preventivmedel när lusten sätter in. Knappast något jag vill skall belasta Malmöbors skattetryck att det finns de män och kvinnor från fjärran land som låter sin låtsasvän Allah styra barnantalet. Ni anser mig kanske som känslokall, men jag vet att det är så….i Malmö hos vissa familjer. Inte sällan är det också i dessa familjer som skolresultatet inte kommer upp till den nivå som vi tidigare i riket varit vanda vid. Detta är inget som man skall prata så mycket om iallafall inte så högt, för alla är vi lika värda men för mycket kusiner i olämpliga sängar ger inte goda resultat i betygen. Jag väljer en vacker bild av mina smultron i kvällssol fast det verkar vara rena natten i Malmös skolvärld och bland populationen.

Inte helt oväntat anser också den borgerliga oppositionen att de rödgröna gör ett dåligt jobb, och att skattehöjarspåret är helt förkastligt. Höjd skatt är ett tecken på majoritetens oförmågan att värna om stadens bästa och den slår hårdast mot dem med lägst inkomster, påpekade oppositionsrådet Anja Sonesson (M).

OJ sen när började moderaterna värna de med lägst inkomster? Det känns nästan som vänster fast det är höger…..det kallas för politik. När de röda säger si, då säger de blåa så och vise versa. De kan endast samsas när de är mot det laget som inte får vara med. Vad SD säger om de rödgrönas skattehöjning går inte att läsa i Skånskan och jag är inte förvånad.

Skånskan