Jun 18 2012

Kuwait

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 26 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Kuwait – Konstitutionen föreskriver religionsfrihet även om staten begränsar friheten i praktiken. Konvertering från islam till andra religioner är inte tillåtet men staten stöder aktivt sunnimuslimer som evangeliserar. Det finns bara ett hundratal kuwaitiska kristna, de flesta kristna är utländska gästarbetare. Konvertiter kan utsättas för trakasserier, polisövervakning, arrestering och även misshandel. Under 2011 rapporterades att en kristen var tvungen att fly landet för sin tro och en annan kristen arresterades. Ändå växer antalet kristna med muslimsk bakgrund snabbt.

Muslimsk religionsundervisning är obligatoriskt i alla skolor och att undervisa om kristendom är förbjudet.

Kuwait grundades i mitten av 1700-talet av arabiska nomader (beduiner) på jakt efter vatten. De slog sig ner i området där Kuwait City ligger idag och försörjde sig på handel, pärlfiske och vanligt fiske. Formellt har landet lytt under många olika härskare: från kalifen i Bagdad med början runt år 750, till mongolerna, osmanerna och till sist britterna fram till självständigheten 1961. Redan på 1920-talet upptäcktes olja.

Likt de andra arabiska emiraten vid Persiska viken har Kuwait sedan andra världskriget genomgått en dramatisk omvandling från fattig fiskarnation till stenrik oljeproducent. Efter självständigheten 1961 fick Kuwait en författning och ett parlament. Samtidigt växte oljeindustrin snabbt. Oljeinkomsterna gav kuwaitiska medborgare arbete och ett omfattande välfärdssystem. Relationerna till grannlandet Irak har ofta varit problematiska och 1990 invaderades Kuwait av Irak. En USA-ledd styrka med FN-stöd befriade året därpå Kuwait (Operation ökenstorm). Sedan dess har Kuwait knutit nära band till västvärlden och även genomfört viss demokratisering med ett folkvalt parlament.

Levnadsstandarden i Kuwait är hög och landet har ett väl utbyggt välfärdssystem, med bland annat pensioner, fri sjukvård och utbildning. Dessa sociala förmåner är dock förbehållna landets egna medborgare. 450 000 palestinier levde i landet utan rätt att bli medborgare, efter Iraks invasion av Kuwait som den palestinska myndigheten stödde fördevs palestinerna och stödet till palestinska organisationer drogs in. Kuwait är själva sinnebilden för ett oljeland. Nästan en tiondel av världens kända oljetillgångar finns i landet, och de beräknas räcka i minst 100 år till.

  • Statsöverhuvud: Emir Sabah Sabah
  • Folkmängd: 2,8 miljoner
  • Kristna: några hundra inhemska, c:a 420 000 gästarbetare
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Emirat

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet Komorerna Azerbajdzjan Palestina Libyen Oman Brunei Marocko Tunisien


Jun 18 2012

Antalet döda och skadade stiger

FjärranÖsternRedaktionen

I de 3 bombattentaten mot kristna kyrkor i Nigeria som vi rapporterade om igår har nu antalet döda ökat till minst 50 enligt Nigerianska Röda Korset,

antal skadade minst 130 varav många mycket allvarligt.

Kristna offer för islamisk terror

CNN


Jun 18 2012

Mursi hävdar seger – valresultat i Egypten dröjer

Olli Rein

Ahmed Shafiq och Muhammed Mursi

I Egypten har det Muslimska brödraskapets kandidat, Mohamed Mursi, utropat sig till segrare i presidentvalet med 52 procent av rösterna mot 48 procent för motkandidaten Ahmed Shafiq. Men det officiella valresultatet kan dröja i flera dagar och rivalen Ahmed Shafiq har inte erkänt sig besegrad.

Samtidigt överskuggas valet av nya frågetecken kring presidentens makt efter att det styrande militärrådet i går kväll gav sig ännu större makt.

– Jag kommer att vara hela folkets broder och tjänare, försäkrade Mohamed Mursi i sitt segertal strax före gryningen i Kairo, när brödraskapet kommit fram till att Mursi fått 52 procent av rösterna.

Ett par hundra anhängare samlades på Tahrirtorget för att fira att Egypten fått sin förste icke-militäre president.

Men rivalen, flygvapengeneral Ahmed Shafiq, kallade segertalet en patetisk och absurd mediamanipulation och en tv-kanal hävdade att Shafiq leder rösträkningen.

En kommentator sa krasst: Brödraskapet räknar snabbare än staten, de är superorganiserade.

Flera av de unga initiativtagarna till revolten mot Mubarak skrev på Facebook och Twitter: I dag firar jag Shafiqs förlust, men inte Mursis seger.

Det som väntar nu, om siffrorna bekräftas, är en konfrontation mellan Mursi och militärrådet, efter att militärrådet i går kväll gav sig själv större maktbefogenheter i ett tillägg till konstitutionen.

I vad som beskrivs som en mjuk militärkupp upplöstes Egyptens parlament i förra veckan av landets högsta författningsdomstol. Det är ett beslut som brödaskapet inte accepterar, och trots att säkerhetsstyrkor brutit sig in i parlamentarikernas kontor, säger brödraskapet att deras ledamöter kommer att gå till jobbet som vanligt i morgon.

Men militärrådet som styr Egypten har tagit över den lagstiftande makten och fråntagit landets blivande president all kontroll över militären.

Konfrontationen har knappt börjat.

Sveriges Radio

Det ser ut som om islamisterna i Muslimska brödraskapet tar hem segern i presidentvalet, men militären har tagit över den lagstiftande makten och fråntagit landets blivande president all kontroll över militären. Det är nog ett klokt beslut, med tanke på den krigshets Muhammed Mursi dragit igång hos massorna. Han har ju lovat att befria Gaza och Västbanken och inta Jerusalem och göra staden till ny huvudstad i det nya Kalifatet, eller förenta arabunionen som han föredrar att än så länge kalla sin islamistiska skapelse.

Militärens presidentkandidat flygvapengeneral Ahmed Shafiq, kallade segertalet en patetisk och absurd mediamanipulation och en tv-kanal hävdade att Shafiq leder rösträkningen. Endast några hundra samlades på Tahrirtorget för att fira att Egypten fått sin förste icke-militäre president. Olli tycker att det finns all anledning att ta detta val med en nypa salt, då det ju visat sig att de båda islamistpartierna hade valfuskat vid parlamentsvalet. Minst en tredjedel av deras kandidater hade tillsatts genom fusk. Parlamentet är på grund av detta stängt tills vidare. Det är inte så lätt med nya fria val för folket, det får man nu lära sig även i Egypten.


Jun 18 2012

Musiktema från A till Ö

av Eva-Marie och Law of the Land

Måndagskvällen är här och nu kan du luta dig tillbaka eller om du hellre vill upp och hoppa till Petterssons musiktema i kvällningen. Du som tittar in på bloggen för första gången och vill läsa politiska inlägg vill vi lugna  med att säga. Ta en paus till musik och sedan är du fri att ta del av och kommentera politik eller varför inte ge oss på musikredaktionen ett livstecken med en kommentar. Ros eller ris. Nu sätter vi igång med……….

Blonde On Blonde,Trönderrock från 80-talet, alltså en norsk grupp. Jag kunde inte hitta någon information och vill du väldigt gärna veta mer om töserna då får du leta själv.

Give Love A Break

YouTube Preview Image

Am I Right ?

YouTube Preview Image

Tänk att måndagen nästan redan går mot sitt slut och vi ber att få rekomendera oss tills vi åter är här igen imorgon samma tid för mer musik, vid 21-tiden. Ha det gott. Kram


Jun 18 2012

Han festade – med tjuven

Av Pettersson som tackar för tipset

Uppdaterat 2012-06-18: Stockholms tingsrätt dömde idag Abdulqadir Abdi Osman för grov stöld i två fall till skyddstillsyn och han är alltså en fri man. Eftersom han är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn på endast 19 år så anges den låga åldern som skäl till att han inte får fängelse. Dessutom har pojkfan permanent uppehållstillstånd så någon enkelbiljett till varmare trakter är inte aktuellt.

De stulna föremålen som tillsammans betingar ett värde på ca 855 000 kronor har fortfarande inte kommit tillrätta och Pettersson tycker nog att ett minimikrav är att pojkfan sitter inlåst tills han talar om vart juvelerna tagit vägen.

Tidigare: Igår berättade vi om att prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson utsatts för en fräck stöld av ett ensamkommande flyktingbarn de försökt hjälpa. Läs HÄR.

Den 19-åringe tjuven och prinsessan Christinas make, Tord Magnuson, 71, var bästa vänner. De festade på klubb ­tillsammans, umgicks och ­åkte ut till sommarstugan. Efter sveket och guld­kuppen vägrade prinsessan Christina godta 19-åringens ursäkt.

– Det är ofattbart att det har hänt, säger hon i förhör. Stölden hemma hos kungens yngsta syster, prinsessan Christina, och hennes make Tord Magnuson har drabbat paret hårt. I den fräcka kuppen tidigare i år stals ringar och ett diadem som tillhörde ett arv från prinsessan Sibylla och Gustaf VI Adolfs manschettknappar. Allt till ett värde av 855 000 kronor.

19-åringen som åtalats för den grova stölden flydde från Somalia när han var tolv år. Han kom till Sverige 2009 och hamnade i en lägenhet i Tensta. Det var där han träffade ­affärsmannen Tord Magnuson, som länge engagerat sig för ungdomar i Stockholmsförorten.

– Han försöker dra sitt strå till stacken när det gäller integration, säger Eva-Britt Leander, samordnare för ungdomsinsatser i Tensta.

19-åringen och Tord ­”Tosse” ­Magnuson lärde känna varandra i september 2010. I polisförhören beskriver han sig som 19-åringens bästa vän. Han fixade ett jobb åt honom på Café ­Operas bakficka och de gick ut och festade på klubb tillsammans. Han lät honom tillfälligt bo i sin och prinsessan Christinas lägenhet intill Slottet och 19-åringen fick även följa med ut till ­parets sommarhus på Ingarö i Stockholms skärgård. När stölden uppdagades hade både prinsessan Christina och Tord Magnuson svårt att tro att det var 19-åringen som låg bakom. Trots att det endast var han och en städerska som haft tillgång till ­lägenheten.

– Han har mer ­eller mindre gått som barn i huset, säger Christina i förhör. Men den 24 maj sökte 19-åringen upp Tord Magnuson och erkände. Han kastade sig runt hans ben och bad om ursäkt, mitt i Centralstationen i Stockholm. De möttes inne på ­Birger Jarlsgatan i stan sent samma kväll. När de ­hade försonats i en kram dök prinsessan Christina oväntat upp.

Hon kunde inte godta 19-åringens upprepade ­ursäkter och vägrade att gå bredvid honom.

- Pettersson vill inte peka ut någon så ni får själva lista ut vilken bild som kommer från Aftonbladet och vem som är Tord Magnusson respektive tjuven…


Jun 18 2012

Räkna palestinska flyktingar?

Av Pettersson från Daniel Pipes, översättning  Ilya Meyer

Jag har länge hävdat att det stinkande, smutsiga arabiska kriget mot Israel inte handlar om en dispyt över Jerusalem, checkpoints eller ”bosättningar”. Istället handlar det om de så kallade palestinska flyktingarna.

Så kallade eftersom av de nästan 5 miljoner officiella flyktingar som betjänas av UNRWA (förkortning för ”United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East”) är endast omkring 1 procent verkliga flyktingar som passar in på byråns definition av ”människor vars normala bostadsort var Palestina mellan juni 1946 och maj 1948, som förlorade sina hem och försörjningsmöjligheter som ett resultat av den arabisk-israeliska konflikten 1948″. De övriga 99 procenten är efterkommande till dessa flyktingar eller vad jag kallar falska flyktingar.

Ännu värre: de som levde 1948 dör och om cirka femtio år kommer det inte att finnas en enda riktig flykting kvar, medan (om man extrapolerar från en auktoritativ uppskattning av Mike Dumper i Refugee Survey Quarterly) deras falska flyktingefterkommande kommer att uppgå till omkring 20 miljoner. Okontrollerad kommer den befolkningen att växa enormt till tidens slut.

Detta är viktigt eftersom flyktingstatusen har skadliga effekter: den fördärvar livet för dessa miljoner icke-flyktingar genom att de berövas sin rösträtt samtidigt som de påtvingas en motbjudande orealistisk irredentismisk dröm; ännu värre är att flyktingstatusen bevarar dem som en permanent kniv riktad mot Israels hjärta, hotar den judiska staten och skapar oro i Mellanöstern.

En lösning på den arabisk-israeliska konflikten kräver i korthet ett slut på den absurda och skadliga farsen med att snabbt öka antalet falska palestinska flyktingar, och istället ser till att de blir bofasta. 1948 hände; nu är det dags att inse verkligheten.

-Pettersson håller med, krigen 1948 och 1967 är slut sedan länge och oavsett vems felet varit så har många länder förlorat territorium och många har flyttat genom tiderna men ett enda folk har specialbehandlats av FN i drygt 60 år. Hade palestinierna behandlats likadant som alla andra hade de varit assimilerade i den övriga arabvärlden för länge sedan.

Palestinierna hålls helt enkelt som gisslan av övriga araber för att de ska slippa ta itu med sina egna brister.

Läs mer HÄR


Jun 18 2012

Terrorist från Sverige döms i USA

Av Olli Rein

al-Shabaab-Terror-Links Mohamed Ibrahim Ahmed

Eritreanen Mohamed Ibrahim Ahmed medpermanent uppehållstillstånd i Sverige och skriven i Stockholm greps i Nigeria för terrorism och utlämnades 2010 till USA. Där åtalas han nu för att ha genomgått terroristutbildning hos Al Shabaab i Somalia och för att ha hjälpt islamisterna med militär utrustning. Vi skrev om honom redan 2010. Gudmundson kan nu berätta att Ahmed erkänt sig skyldig inför en amerikansk domstol.

MOHAMED IBRAHIM AHMED pled guilty today to conspiring to provide material support to and receive military-type training from al Shabaab, a terrorist organization based in Somalia. AHMED pled guilty before U.S. District Judge P. Kevin Castel.

Manhattan U.S. Attorney Preet Bharara said: “Mohamed Ibrahim Ahmed traveled a long way from his home in Sweden to Somalia, where he took up the cause of al Shabaab, a deadly terrorist organization and sworn enemy of the United States and its people. Protecting Americans from the threat of terrorism both at home and abroad is the highest priority of this office, and today’s plea is yet another victory in that fight.

In early 2009, AHMED left his home in Sweden and traveled to Somalia in order to support and receive military-type training from al Shabaab. Al Shabaab has used violent means to destabilize the government of Somalia and to force the withdrawal of foreign troops from the country. The group has recruited foreign fighters to join in its “holy war” in Somalia, resulting in men from other countries, including the United States, traveling there to engage in violent jihad. Al Shabaab has also made numerous public statements demonstrating its intent to harm the United States.

While in Somalia, AHMED contributed approximately 3,000 Euros to al Shabaab, received training and instruction with respect to bombmaking and bomb-detonation, and purchased an AK-47 rifle, additional magazines, and two grenades. AHMED subsequently provided the rifle and magazines to an al Shabaab military commander.

AHMED, 38, a native of Eritrea and a lawful resident of Sweden, was arrested in Nigeria in November 2009. On March 6, 2010, AHMED was transferred to the custody of the United States and subsequently transported to the Southern District of New York for prosecution. AHMED pled guilty to one count of conspiracy to provide material support to a Foreign Terrorist Organization (al Shabaab) and one count of conspiracy to receive militarytype training from a Foreign Terrorist Organization (al Shabaab).

He faces a maximum sentence of 10 years in prison, and is scheduled to be sentenced by Judge Castel on November 2, 2012 at 11:30 a.m.

JIHAD I MALMÖ

Olli har tagit ledigt från översättningar ett tag, för att utröna hur stort intresset är att få allt översatt från våra nordiska grannländer, samt från engelska. Vi kan kanske få det utrett av Stefans undersöknigsapparat, då det är ett jävla negergöra på ren svenska, och tar upp mycket tid då en riktig översättning inte kan åstadkommas med Google translate, men man kan få en hygglig uppfattning om vad det rör sig om, även med minimala kunskaper i engelska, danska och norska. Tyska med sin omvända ordföljd och verbet sist i satsen kan omöjligt förstås genom Google översätt, eller Google übersetzen, kanske det blir bättre med den sistnämnda om den existerar, eftersom den då är tysk. Ett tyskt y görs av ¨två prickar och ett u. De två prickarna sitter på mitt tangentbord precis till vänster om pilen och texten Enter. Självklart ska vi försöka att göra svenska av det mesta, men det är ju dumt att översätta allt, om nästan alla ändå förstår.

Har ni sett min stora tavla ovan vid fotot. Jag har ju namngivit personen med den svenska terroristens namn, vilket givetvis inte är möjligt att bevisa. Egentligen kan det ju vara vem som helst, Jesus Kristus eller Erik Ullenhag, men det bjuder jag på.Jun 18 2012

Islamioti grad 2

FjärranÖsternRedaktionen

Muslimsk man från Iran blis ”störd” av sin hustru under bön!

YouTube Preview Image

FjärranÖsternRedaktionen konstaterar att denne islamiot ej delar vår värdegrund.


Jun 18 2012

Fler libyer kan få vård i Sverige

Av Stefan K

Uppemot 2000 krigsskadade libyer kan få vård i Sverige de närmaste två åren.

Majoriteten av de 50 libyer som kom till Sverige förra året har nu färdigbehandlats och återvänt hem. Nu förhandlar Transmedica med Libyen om att få hit fler libyer för vård.

Källa: TT

Lite länkar till händelser där de 50 krigsskadade libyerna varit inblandade:


Jun 18 2012

Islamioter av fjärde graden attackerar polisstation i Pakistan

FjärranÖsternRedaktionen

I staden Quetta i Pskistan attackerade en muslimsk mobb en polisstation i  lördags och krävde att en man som häktats för att ha vanhelgat Koranen överlämnad till dem. Minst två barn dödades  och 19 andra skottskadades.
Uppeldad stämning på polisstationen

Våld utbröt efter att polisen gripit en ”utvecklingsstörda” man som sägs ha bränt  sidor i den heliga boken. ”Arga demonstranter, mestadels afghanska flyktingar, satte eld på flera fordon och bombarderade polisen med stenar”.
Tyvärr ej koraner som de bränner
Mobben krävde att mannen ska dödas för hädelse!  De började skjuta på polis stationen, flera poliser sårades i skottlossningen.
Polisen sköt tårgas granater och öppnade eld i självförsvar, och militär måste kallas in för att få situationen under kontroll.
Muslimer delar ej vår värdegrund
Sammandrabbningen lämnade två barn döda och 19 personer skadades varav åtta poliser.
FjärranÖsternRedaktionen anser att det bränns för få koraner

Jun 18 2012

Explosion i skola i natt

Av Olli Rein

En kraftig explosion inträffade vid Tallidsskolan i natt och lämnade ett stort hål i gymnastiksalens vägg.

– Det vällde ut rök och luktade sprängmedel enligt rapporten, säger polisens informatör Albin Näverberg.

Flera personer hörde explosionen och såg kraftig rök i Fittja vid 02.56 i natt. När polisen kom till platsen upptäckte de ett stort hål i gymnastiksalens vägg.

– Exakt vad som hänt är okänt, säger Albin Näverberg.

Tallidsskolans gymnastiksal är nu avspärrad och man kommer att genomföra en teknisk undersökning. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, men i nuläget är ingen misstänkt för dådet.

AB

Klicka för stor bild!

Tallidsskolan i Fittja Stockholm bomb Foto: Robin Nordström

Olli har sina misstankar om var vi landar när det gäller gärningsmännen, men  polisen har ingen misstänkt säger dom. Om de Olli misstänker inte finns med i en gärningsmannabeskrivning av polisen, misstänker Olli att polisen begår tjänstefel.  Det finns bara några få grupperingar som sysslar med den här typen av skadegörelse. Dessa bör stå på polisens lista över misstänkta, och listan är för tillfället kort. Det är knappast skolbarnen som förfogar över sprängmedel, och vet hur detta används för att få riktad sprängverkan inåt byggnaden. Om polisen vill få fast de skyldiga, så ska nog inte det vara alltför svårt. Polisen kan i stort sett gräva där dom står.


Jun 18 2012

Veckans fråga

Av Stefan K

En av årets mest populära helger närmar sig.


Jun 18 2012

Vänsterpartist varnar för utbredd islamism

Av Stefan K

Vänsterpartisten Gun Holmertz från Göteborg varnar för att islamismen får ett allt större inflytande i Göteborgsförorten Hjällbo.

Undrens tid är alltså inte förbi och när en vänsterpartist varnar för detta, då är det något som är på väg att bli riktigt allvarligt.

Gun Holmertz är verksamhetsansvarig för Caritas Frivilligcenter i Hjällbo/Bergsjön, samt nämndeman i Migrationsdomstolen i Göteborg. Hon har sett hur föreningen för somalier, Afrikas Horns, verksamhet allt mer övergått från sin ursprungliga tanke som barn- och kulturförening till en rent islamistisk verksamhet. Lokalen man är i har enligt Holmertz förvandlats till en renodlad moské som besöks av hundratals män, varav många sparkats ut från den nya Bellevuemoskén, då de ägnat sig åt wahhabism (en starkt fundamentalistisk gren av islam). I samband med att allt fler män i området iklär sig fotsida dräkter, huvudbonader och långt skägg, har också andelen kvinnor i niqab ökat markant.

Gun Holmertz avslutar artikeln med dessa tankeväckande ord:

”Svenska myndigheter, organisationer och företag måste sluta att stoppa huvudet i sanden. Det är oacceptabelt att skattepengar, eller vilka medel som helst, tillåts att gå till någon form av sluten, religiös extremism.”

Sagt av en vänsterpartist alltså.

Källa: GP

Wahhabister och deras fruar. Framtidens Göteborg gör sig på bild.


Jun 18 2012

Rasism mot vita européer

Av Stefan K

Visst förekommer det rasism mot vita, åtminstone i andra delar av världen…

…exempelvis i Norge varifrån denna dokumentär är hämtad.

Del 1

http://www.vimeo.com/25643572

Del 2

http://www.vimeo.com/25643814

Visst är detta något att föra fram i artiklar och kommentarsfält. Ställ din närmaste lokalpolitiker mot väggen och fråga. Be din lokala tidningsreporter granska om detta även förekommer i din stad.


Jun 18 2012

Midsommar på arabiska?

Av Stefan K

Kanske dags att bojkotta midsommar eller ännu hellre ICA?

YouTube Preview Image

Först hen-reklamen och nu detta…
Fast det kanske bara rör sig om ironi? Det går att fråga om man känner för det. ICA Kundtjänst