Jun 20 2012

Saudi Arabien halshugger en man för utövande av ”Trolldom”

FjärranÖsternRedaktionen

En saudisk man har blivit halshuggen, anklagad för trolldom och häxeri, meddelar den statliga nyhetsbyrån SPA.
Trollkar
Mannen, Muree bin Ali bin Issa al-Asiri, var i besittning av böcker 0m trolldom och talismaner, säger SPA.
Han hade också erkänt äktenskapsbrott med två kvinnor.

Avrättningen ägde rum i går tisdagen den nittonde juni 2012.

FjärranÖsternRedaktionen undrar: Tror dom på Smurfarna också?
SMURF

Jun 20 2012

Tadzjikistan

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 28 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Tadzjikistan – Nya restriktioner i lagen introducerades under 2011 som gör det sannolikt att trycket på de kristna kommer att växa. I augusti infördes en lag om föräldrars ansvar som förbjuder barn under 18 år att delta i alla religiösa aktiviteter, förutom begravningar. Även om lagen inte är direkt riktad mot kristna kommer de innebära stora begränsningar för barn- och ungdomsverksamheten. Föräldrar som inte lyder lagen kan få dryga böter och fängelsestraff på upp till 8 år. Man har även antagit förändringar i brottsbalken vilket leder till långa fängelsestraff för de som deltar i otillåtna ”extremt religiösa” läror. Konvertiter från islam pressas av familj och samhälle att avsäga sig den nya tron. 

Tadzjikistan i Centralasien är den fattigaste av de forna sovjetrepublikerna. Landet som till nio tiondelar består av svårframkomlig bergsterräng var en del av Sovjetunionen fram till dess kollaps 1991. Under 1990-talet rasade ett inbördeskrig mellan den Moskvatrogna regeringsarmén och en allians av islamister och nationalister. Ekonomiska problem och politiska motsättningar förvärras av att Tadzjikistan är ett transitland för den omfattande narkotikasmugglingen från Afghanistan.

Iranska stammar har funnits i trakterna kring dagens Tadzjikistan i årtusenden, liksom en rad andra folkgrupper. Från 700-talet trängde araber in och befolkningen övergick till islam. Efter mongoliska och uzbekiska regeringstider kom Ryssland att dominera området från 1800-talet. Flera resningar mot den ryska kolonialmakten förekom. När Sovjetunionen upprättades efter 1917 skapade ryssarna de nya nationalstaterna Kazakstan, Kirgizistan, Uzbekistan, Turkmenistan och Tadzjikistan. En stor del av den tadzjikiska befolkningen hamnade utanför Tadzjikistan, bland annat i städerna Buchara och Samarkand som ligger i Uzbekistan.

Under sovjettiden 1920-1991 styrdes Tadzjikistan i allt väsentligt från Moskva. När Sovjetunionen kollapsade blev Tadzjikistan för första gången en egen nation. Etniska motsättningar var och är stora stora, konflikter förekommer dels mellan regioner och dels mellan den gamla kommunisteliten å ena sidan och nationalister och islamister å den andra. Inbördeskrig bröt ut 1992 och pågick till 1997, med stort lidande och stor ödeläggelse av ekonomin som följd. Den islamiska oppositionen bereddes därefter plats i regeringen, men makten låg i huvudsak kvar hos president Emomali Rahmonov som blev statschef 1992. Han har vunnit presidentval ohotad, och hans Folkets demokratiska parti har säkrat stora majoriteter i alla parlamentsval. Enligt utländska bedömare har valen inte genomförts i demokratisk ordning.

Fattigdomen är utbredd i Tadzjikistan. I avseenden som barna- och mödradödlighet, undernäring och tillgång på rent vatten är läget sämre än i de övriga före detta sovjetrepublikerna. Inbördeskriget på 1990-talet förpassade i många avseenden landet till samma nivå som ett u-land. Landet är i behov av utländskt bistånd för att ge folket livets nödvändigheter.

  • Statsöverhuvud: President Emomali Rachmon
  • Folkmängd: 7 miljoner
  • Kristna: 74 000
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Republik

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet Komorerna Azerbajdzjan Palestina Libyen Oman Brunei Marocko Tunisien Kuwait Turkiet 

Källor: Open Doors, Languiden m.fl


Jun 20 2012

SFI-lärare: “det finns människor som inte vill lära sig svenska”

Av Olli Rein

En lånvarig läsare av Merit Wagers blogg skickade ett mail, där personen skriver kort om sina erfarenheter från jobbet:

Jag arbetar på SFI (dock inte med akademikerna) och det finns människor som inte vill arbeta, som inte vill lära sig svenska för det behövs inte. Människor som lever bra på de bidrag de får, som är analfabeter och inte har gått en enda dag i skola. De har med andra ord  inga som helst kunskaper som behövs i Sverige.

Det finns också människor som inte har flytt från något, även om de officiellt ”flyr”, och vi har människor som inte bott en enda dag i det land de påstår sig komma ifrån.

Vi har också människor som jobbar hårt för att lära sig svenska, skaffa sig en yrkesutbildning och bli en del av samhället. Mao är bilden betydligt mer komplicerad än politikerna vill medge, fastän de vet om detta.

Vad ska vi med dessa parasiter till då. Skicka hem dem direkt, säger Olli. De har inget skäl att vara här, så om inget annat gäller, kanske man kan få de styrande att förstå, att de stjäl sin plats för någon annan, som har riktiga skäl, inte bara lättja.

Merit Wager


Jun 20 2012

Utanför Borås djurpark…

Pettersson säger absolut inget om Kolmården…


Jun 20 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkommen till Petterssons musiktema nu när det är lillelördagskväll. Vi kör temat i bokstavsordning och bokstaven vi är framme vid är B. Ikväll krossar vi Atlanten och njuter till……..

Boomkat är en amerikansk pop- och elektronicaduo som består av syskonen Taryn och Kellin Manning. Gruppen är mest känd för singlarna ”What U Do 2 Me” och ”The Wreckoning” från deras debutalbum Boomkatalog.One, som släpptes 2003. Gruppen hade även med låten ”Wastin’ My Time” på soundtracket till filmen 8 Mile, i vilken Taryn medverkade som skådespelare.

The Wreckoning

YouTube Preview Image

Wasting My time

YouTube Preview Image

Vad säger du? Blev du trött av denna musik så att det är lagom att gå och lägga sig? Vi är tillbaka i morgonkväll vid 21-tiden och nu kan du som känner för det lugnt fortsätta med det politiska bloggläsandet och gör du det så förblir du inte lugn länge till. Vi på musiksektionen drar oss tillbaka och önskar dig en god natt. Kram


Jun 20 2012

Det kommer att bli bättre

Av Eva-Marie

Mina ögon föll på ännu en artikel om läget i Malmös skolor, jag har tappat räkning i vilken ordning vi blir serverade trista larmrapporter. Ännu en artikel som låter en hel hjord av de ”osynliga” elefenterna klampa in och genom kommunen. Nästan ingen av våra folkvalda eller skolfolk vill eller har tillräckligt mod att säga som det är. Istället låter vi påskina att  barnen i min stad är kassa, inkompetenta eller sinnesslöa och ingenting av det stämmer…tror jag.

Skolkommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kunde inte berätta om något genombrott när hon presenterade årets betygsstatistik för Malmös skolor. Snittresultatet för niondeklassarna biter sig kvar på en låg nivå, cirka nio procentenheter under snittet för hela landet.” Målet är absolut att Malmös skolor ska ligga över rikssnittet,” säger hon.

Betygen ger en bild av ett delat Malmö. Det finns skolor där endast var tredje elev når gymnasiebehörighet, och det finns skolor där nästan alla klarar kraven.

I stadsdel Hyllie har behörigheten till yrkesförberedande program sjunkit med 12 procentenheter jämfört med vårterminen 2011 (från 83 till 71). Vad beror det på? Avdelningschef på stadskontorets barn- och ungdomsavdelning Ana-Maria Deliv har inget svar:” Vi har börjat diskutera vad det är som har hänt i Hyllie.”

Rosengårdsskolan i stadsdel Rosengård har en lång historia av svaga betyg. Efter höstterminen var endast 15 procent av eleverna behöriga till gymnasiet. Men under våren steg betygen rejält och i avgångsbetygen blev 29 procent behöriga.” Det är ingen siffra jag är stolt över”, säger rektor Liselott Nilsson.” Men vi är på rätt väg. Det kommer att bli bättre. Varje lärare behöver bli svensklärare, NO-lärare kan behöva ta hjälp av bilder för att förklara begrepp som ”ytspänning” eller ”bördig åkermark”.

Jag väntar på en annan sorts spänning. Jag väntar spänt på när det går att erkänna vad som är roten till lågprestationer och då menar jag inte teorin om att det är lärarnas fel. Är vi på rätt väg, kommer det att bli bättre?

Sydsvenskan


Jun 20 2012

Medeltiden i dag

FjärranÖsternRedaktionen

En del av vad våra politiker och journalister ser som spännande och berikande finns i denna video från Afghanistan, medeltida klan-struktur,kvinnoförakt,korruption,mm.

YouTube Preview Image

Jun 20 2012

Islamister i Mali utdömer spöstraff

Av Pettersson

Islamistgerillan Ansar al-Din som började införa sharialagar i norra Mali i mars har nu också börjat utdela straff. Enligt ögonvittnen har en man och en kvinna i Timbuktu fått 100 piskrapp vardera, för att ha fått barn utan att vara gifta.

 Ytterligare sex kvinnor som fått barn utom äktenskapet väntar på att ”straffas enligt islamisk lag”, säger en polis i Timbuktu. Ansar al-Din vill inte ha en självständig stat utan enbart införa sharialagar, sade gruppen i ett uttalande på onsdagen.

Islamisterna och tuareggruppen MNLA, som vill ha självständighet för ”staten Azawad” i norra Mali, stred tidigare i år för att få kontroll över landets norra delar. Planer på att utropa en gemensam stat föll samman i maj på grund av frågan om sharialagar.

-Pettersson tycker att vi ska införa sharia-lagar och döma islamister enligt medeltida islamsk lag här också…

Bamako TT-AFP


Jun 20 2012

Migrationsverket drar ned med 500 mottagningsplatser

Pettersson tackar för tipset från Norge

Invandrarverket i Norge har beslutat att lägga ned mottagningscenter i alla regioner utom Oslo och 500 mottagningsplatser försvinner inom de närmaste sex månaderna.

Det är den gradvisa minskningen av antalet asylsökande under de senaste åren som lett till minskningen av antalet platser. Tidigare i år stängde platserna för ”ensamkommande barn”

-Pettersson undrar om det kan bero på att i Norge gör de ålderstester på barnen och sätter ”flyktingarna” i arbete.

Det finns nog bekvämare platser dit de kan åka för att slappa, odla familjeliv och gå i moskén på dagarna. Kan någon intelligent läsare gissa vart de åker i stället?

TV2.no


Jun 20 2012

Hamas skjuter granater mot Israel

Pettersson tackar för tipset från Norge

Den väpnade grenen av den islamistiska rörelsen Hamas säger att den har avfyrat mellan tio och 16 granater mot Israel. 

Raketattackerna från Qassam-brigaderna avfyrades under loppet av tio timmar på tisdagen och var hämnd för sex palestinier som dödades i flera israeliska luftangrepp i Gazaremsan på måndag och tisdag.

- Det här är vårt svar på de sionistiska brott och attacker kommer att fortsätta om de inte fortsätter attackerna mot Gazaremsan, enligt ett uttalande från Qassam brigaderna. Israel har ännu inte kommenterat frågan.

-Pettersson undrar varför inte svenska PK rapporterar om detta utan bara när israelerna blir förbannade och skjuter tillbaks…

HT.no


Jun 20 2012

Gisslandrama på bank i Toulouse

Av OlliRein och Lars Å Månsson

Ärligt talat vet jag inte så mycket än, men det ska vara minst en man, som har tagit minst fyra gisslan i banken, och han säger sig tillhöra Al – Qaida och samma avdelning som Mohamed Merah, så tydligen var inte den mannen en ensam galning han heller. Men det förstod man nog när man såg hans vänner ta farväl av sin kamrat Merah på en kyrkogård i Toulouse, det var mycket tal om hämnd och ännu mer hur bra denne Merah hade varit.

Avpixlat har en radioinspelning med sammanfattning om det som skedde redan vid eller strax efter öppningsdags. Här kan Pettersson och jag fortsätta lägga in text och andra som vill vara med och skapa den här bloggen, skickar det dom har hört till Bloggens mejladress som står under fliken om oss högt upp på bloggen. På så vis blir vi en av de första att gå ut i cyberspacen  med det vi har fått fram.

Det jag har hört är att han mannen eller männen om de är flera, vill tala med stadens högste polischef, men om vad är ju svårt att gissa. Vi får lyssna på Avpixlats band, och om något nytt kommer fram så ska det in här, pronto. Välkomna till Petterssons Workshop!

Det talas på bandet om att Mohammed Merah har fått folkhjältestatus bland islamisterna i det område Merah levde och blev dödad.  Det är faktiskt så att den här gisslansituationen utspelas i en bank i samma område som islamisten och barnamördaren Merah framlevde sitt hatiska liv, som ledde till dödsskjutningarna av 3 fallskärmsjägare från ett profransk Algeriskt förband i Toulouse, och några dagar senare 3 barn och en lärare på en Judisk grundskola för förskolebarn och upp till sjätte klass.

Lars Å Månsson vår Nestor från Skåne rapporterar om endast etniska fransmän i gisslan…”Såg precis nyheterna på Franc 24,
och gisslandramat placerades först i slutet av nyheterna,tillsammans med marinbiologiska frågor från Korsika…” Detta tyder då också på att det är en ”berikare” som är inblandad, eftersom hans identitet mörkades…

OBS! OBS! OBS!  Meeen nu uppger man att ”gärningsmannen” är gripen och de sju i gisslan förts i säkerhet…
M.a.o. så långt ett korrekt återgivet förlopp, av denna händelse… liksom fallet skulle ha varit i Absurdistan.

Slutet blir klassiskt franskt enligt Demonreportern Lars Å Månsson Skåne, som skriver så här: Slutet på reportaget visade några fransmän, som var på väg att ta sina dagliga ”vinare” på ett café, före hemfärden. Dessutom en av poliserna som stod och väntade (bortglömd i uppståndelsen) på att han skulle hämtas upp… En stillbild på den buss som transporterade bort gisslan var ”grädden på moset”…Som vanligt en ”mycket mörkhyad” nyhetsuppläserska, som bl.a. visade att Djibouti och Marrakech hade +39 grader i skuggan… Alltså i södra Frankrike, intet nytt… Utöver att som vanligt vattnet utanför Korsika ansågs som mycket förorenat!

Sky

ladepeche. fr


Jun 20 2012

Facit över terrorismen

Av Pettersson

För en tid sedan släppte The National Counterterrorism Center (NCTC) i USA sin årliga rapport om terrorattentat.

Muslimska terrorister stod för 56 % av attentaten och 70 % av dödsoffren. Nazistiska och fascistiska, de som i dagligt PK-tal kallas högerextrema står för den minsta andelen.

- Sådant skulle aldrig Expo:s chefredaktör Poohl Pot skriva om säger Pettersson.

 Rapporten


Jun 20 2012

Spaniens invandrare massutvandrar

Av Pettersson

Spanien användes för några år sedan som ett exempel på hur bra det är med massinvandring av förespråkarna för mångkulturen. Nu kommer facit och tänk på att de som invandrade till Spanien ofta kom från syd och mellanamerika och hade språket gratis.  

300 000 unga vuxna har redan lämnat Spanien – nu väntas utflyttningen accelerera. Förra veckan började med ett löften om nödlån, men slutade med en hård dom från IMF. Medan Greklands politiker står i blickfånget ska Spaniens försöka vända en ekonomi i brant fall.

Den spanska ekonomin är mitt i en så kallad ”double dip”-recession som saknar motstycke. Arbetslösheten är oacceptabelt hög, statsskulden snabbt stigande och delar av finanssektorn behöver fortfarande rekapitaliseras.

Under åren före krisen invandrade omkring 600 000 personer till Spanien årligen, nästan nio av tio var i arbetsför ålder. Men efter åratal av konstant ökning har trenden vänt.

– Folk flyttar och Spanien hjälper dem att flytta. Budskapet som sänds ut är att utländsk arbetskraft som blir över gör bäst i att lämna landet. Arbetslösheten bland invandrare var även före krisens början 2008 högre än för landet i genomsnitt, nu är den omkring 33 procent mot drygt 20 procent för spanjorer födda i Spanien.

Arbetslöshetsersättningen motsvarar omkring 6500 kronor i månaden, lika mycket som en normallägenhet med gas och elektricitet kostar. Det finns en grupp som lämnar landet i allt snabbare takt. Sedan krisen började har omkring 300000 unga vuxna lämnat landet – och antalet accelererar snabbt.

– Om du inte jobbar kan du inte leva här, så är det.

-Pettersson ser 6 500 kr i a-kassa och om du inte jobbar kan du inte leva i Spanien samt Spanien betalar för att bli av med invandrare och skickar budskapet att jobbar du inte – åk hem. Det är skillnad – här säger vi välkommen till arbetslösheten, vi betalar bra.

SvD Näringsliv


Jun 20 2012

Den svenska rättssäkerheten verkar vara obefintlig!

Av Olli Rein

Det vore intressant att ta del av utredningsmaterialet till  den vansinniga massmisshandeln i Kortedala torg. Eftersom polisen var säkra på att det var rätt personer man hade gripit, så är de ju då alla knutna till misshandeln. Eller är det Carl Eric Cedvander som hade för tunt pannben och andra alltför tunna ben i skallen. Kanske var det hunden som hade börjat, eller var har dessa politiskt korrekta nämndemän och den likaledes politiskt korrekta domaren, som redan i utredningsstadiet lät sin godhet regna ner över de stackars anklagade gossebarnen, hittat det lagrum som man nu åkallar för att fria dem som varit med vid misshandeln.

Det är definitivt en rättsskandal av stora mått i vardande, som vi nu bevittnar, och jag är precis som många andra bekymrad över vart vårt rättssamhälle är på väg. Jag är minst lika rädd för att likheten inför lagen håller på att bli ändå mer urvattnad, och att människor utan skrupler har intagit våra domstolar, eller styr dem som det nu påpekas med mutor och hot.

Vi behöver ju inte flytta oss särskilt långt i Göteborg och inte heller särskilt långt i tiden, för att hitta en annan rättsskandal, då ett 30 tal körkortsaspiranter, de allra flesta om inte alla invandrare, kunde köpa sina körkort av en mutbar trafikinspektör, samt fick efter rättegången behålla de körkort de hade betalat ca 5000 kronor för. Men där borde rätten att få sitt körkort naturligtvis vara förverkad, på grund av den bestickning körkortsaspiranterna gjort sig skyldiga till. Det finns ju ingen mer än den för bestickning dömda kvinnliga Körkortsinspektören Anna Lena Christina Norberg att fråga om körkortsaspiranterna hade blivit godkända utan mutor, och hon kan ju näppeligen anses trovärdig att svara på den frågan.

Körkortsaspiranterna slipper betala böter för bestickning av tjänsteman, och slipper dessutom att göra en ny uppkörning, inför en inte mutbar trafikinspektör. Så just nu finns där ute flera tickande bomber, som kanske gör en vansinneskörning, som den i Malmö med dödlig utgång för en 61- årig svenskfödd cyklist, och allvarliga skador för en annan cyklist och några gångtrafikanter. Vems är ansvaret då? Om man går till nysvenska tolkningar, så är det med stor sannolikhet den dödade cyklisten i Malmös fel. Han borde väl inte åkt där just då, och förresten hur var det med hans cykel, var den utrustad med det lagen föreskriver och måste han inte ha kört bra långt ut i vägbanan?

En fråga som känns mycket befogad i sammanhanget, är ju naturligtvis om det var samma domare och politiskt valda nämndemän, vilka hade hand om den härvan, som de som nu ger eftergifter för de arabiska muslimer, som mer eller mindre skadat en man för livet, och säkert som amen i kyrkan minskat hans liv med kanske 10-25 år. Detta antagande gäller endast ifall han nu någonsin återfår hälsan efter denna vidriga misshandel.

Svensk rättsskipning är just nu ett hån mot rättsmedvetandet. Jag börjar tro att det i själva verket är nämndemännen och domarna som leder den kriminella verksamheten. Jag kräver en helt ojävig domstol med domare från hela landet, kända för sin hederlighet. Politiskt tillsatta nämndemän som är garanterat hederliga finns inte att hitta bland svenska politiker från sjukklövern, så de bör bytas ut mot två eller tre domare eller en jury av garanterat hederliga finlandssvenskar, då det ju tyvärr vimlar av straffade nämndemän bland de idag utvalda för sin hederliga vandel av de gamla svenska partierna från Vänsterpartiet till Nya Moderaterna.

Alternativet är en internationell domstol.


Jun 20 2012

Vänsterns två hatobjekt hyllar kommunister

Av Stefan K

Det vill sig inte riktigt för vänstern i kampen mot ideologiska praktarslen.

Ni minns säkert intervjun i Sydsvenskan där Peter Mangs avslöjar att det enda parti eller organisation han varit medlem i är Vänsterpartiet.

Nu kommer nästa bakslag när massmördaren Anders Behring Brevik avslöjar att han liknar sig vid Fidel Castro och Che Guevara.

Snart börjar väl argumenten att tryta för vänstern och om de muslimska grupper som hotar att genomföra attentat mot London-OS också gör det, så rasar väl världen samman för de röda.


Jun 20 2012

Fängelse för dödsmisshandeln av hunden Shiva

Av Pettersson

Uppdaterat 2012-06-20: Abdullah Ahmad Thabit, överklagade domen i tingsrätten men nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom för den irakiske hunden. Att rättegångs, advokat, fängelsekostnader m.m. får betalas av oss skattebetalare är bara som vanligt.

Tidigare: Den man som torterade och misshandlade hunden Shiva till döds fick fängelse i ett år och tre månader. Det meddelade Södertörns tingsrätt idag.

Valpen Shiva utsattes under två månader för en långvarig och mycket allvarlig misshandel och tortyr. Mannen, som erkänt, har vid flera tillfällen slagit hunden och bland annat hängt upp den i en krok. Till sist kvävde han hunden med en plastpåse i en utdragen process. Hunden avled under mycket plågsamma former skriver tingsrätten i sin dom.

Mannen har berättat att skälen för hans handlade var att han mådde dåligt, var arg och lät sin ilska gå ut över hunden. Han har också berättat att han varit arg på hunden för att den kissat och bajsat inne, något som skett eftersom hunden inte fått tillfälle att gå ut. Tingsrätten menar att mannen visat stor hänsynslöshet och att han utfört handlingarna med uppsåt. Han döms till fängelse för djurplågeri i ett år och tre månader.
- Vi ser ytterst allvarligt på gärningen och vi är glada över att domstolen markerat sitt avståndstagande genom att ge mannen ett långt fängelsestraff. Att det inte blir maxstraffet två år beror antagligen på att domstolen ofta reserverar lagens strängaste straff för något som kunnat -vara ännu värre, säger Sven-Erik Alhem, ledamot i Djurskyddet Sveriges styrelse och rättsexpert.

- Pettersson vill bara nämna att mannen är en irakisk hund vid namn Abdullah Ahmad Thabit, 22 och ett bättre straff hade varit att behandla den här hunden som han behandlade sin hund.

Djurskyddet.se 


Jun 20 2012

Midsommarsnaps

Av Eva-Marie

Sommaren är här och på fredag är det årets höjdpunkt enligt mången svensk. Kanske inte för de flesta i min stad men jag har förberett mig genom att plocka blommor och hoppas att snapsen blir smakrik till midsommarafton. Årets hemmagjorda snaps kommer att bli en Hylleblomssnaps.

Jag hittade en liten glasflaska med kork och den tog jag med ut i vår trädgård med riktning mot Hylleträdet. Det är kanske nu det krävs en översättning till svenska från det skånska/danska ordet Hylle, jag pratar om Fläder.

Du som vill ha ett recept skall få det men med en reservation, jag har hittat på det själv och höftade liksom till det. Jag tog så mycket hylleblommor som jag fann lämpligt och med hjälp av en pinne som låg vid mina fötter pregade jag i blomstren.

Sedan tog jag ur från skafferiet vår bag in boxstarksprit och fyllde på. Det är viktigt att smaka av varje dag och

när man är nöjd tar man bort smaksättningen. Några korn socker gör smaken lite mjukare och ett par droppar citronsaft ger en friskare smak.

Snapsen har en självklar plats i svenska traditioner och kommer ursprungligen från brännvinsbordet, en äldre svensk förrättsmåltid som hade sin storhetstid på 1700-talet.

Måltiden bestod till stor del av smör, ost och sill. Till det drack man brännvin som spetsats med lokala kryddor.

Detta var lätt och med dessa få ingredienser ställer man flaskan mörkt några dagar och eftersom min flaska är liten kan jag endast provsmaka lite….eller så kan man ta det som en överraskning på fredag om det är gott eller inte. Är det inte till belåtenhet får man ta till plan B….


Det jag nu visat prov på är svensk kultur sådant som vi enligt ”förståsigpåare” inte har. Det vi inte har vi etniska svenskar är just kultur enligt vissa i vårt rike.

Det är rent ut sagt ett skitsnack och ett stort svek av dom som påstår något sådant att just vi av alla jordens folk inte skulle ha något av värde som är vårt och som vi känner igen.

Det är då när man tvivlar på sitt jag menar läs andras förstånd men då råkar lägga ögonen på en text som värmer och går rakt in i hjärtat. Du kan kalla det för ett bevis om än ett litet. Svenska kulturföreningen har parkeringsplatser på en innergård i Malmö vid Möllan.

Det måste betyda att det är svensk kultur de sysslar med där eller…..ett tvivel börjar gro…det finns så många som kan dansa och det finns så mycket ”spännande” färgrik kultur i vårt land. Midsommarafton är snart här och jag tänker klä stången så som jag gjort och så som min släkt gjort innan mig…….på den plats jag är född.

.