Jun 30 2012

Utländska elever ska hjälpas in i samhället

Av Stefan K

Knappt någon av de mellanstora och stora kommunerna saknar idag minst ett segregerat bostadsområde och detta gäller även Nyköping.

Nyköpings kommun erkänner att det finns ett problem med utländska familjer som bosätter sig i vissa bostadsområden. Nu vill man lösa segregationen genom att flytta elever från det mångkulturella området Brandkärr till innerstadens skolor. Man tänker nu från kommunalt håll sprida nyanlända elever och säger att detta är viktigt när anhöriginvandringen från Somalia ökar i höst.

Två av innerstadsskolorna i Nyköping startar nu en internationell klass av samma typ som den på Långbergsskolan i det mångkulturella bostadsområdet. Rektorn på Långbergsskolan hävdar bestämt att det är en framgångsfaktor att blanda elever med andra modersmål tillsammans med svenska elever. Jag vet inte vad svenska elever har för glädje av somaliska, men det kanske rektorn för de internationella klasserna, Bengt-Göran Thorselius, kan förklara.

För att de nyanlända eleverna ska få plats på en av innerstadsskolorna flyttas nu 90 elever till en annan skola där deras huvudsakliga undervisning kommer att ske.

Vad svenska elever säger om att få in ett antal somaliska elever i klassen och hur det kommer påverka undervisningen lär vi aldrig få veta. Det vi vet är att svensk skola idag rankas till en av Europas sämsta och att de sämsta resultaten uppvisas i skolor där blandningen av olika kulturer är hög.

Källa: Nyköpings kommun


Jun 30 2012

Återvändarna

Av Stefan K

Mellan åren 2002 och 2007 återvände 400 000 människor till hemlandet från sina tillflyktsorter i grannländerna.

Bara det senaste året har 23 000 återvänt. Nej, det gäller inte Sverige och inte ens Europa.

Det handlar om angolaner som flydde sitt land under krigen 1961 – 2002 och bosatte sig i grannländerna Kongo-Kinshasa, Namibia och Zambia. Idag upphörde deras flyktingstatus efter att FN för en tid sedan meddelade att det rått fred i landet i tio år.

Detta är nyheter vi nu väntar ska förmedlas till alla flyktingar som kommit till Sverige sedan 90-talet och inte minst de som aldrig integrerat sig trots alla sina år här. Somalia, Afghanistan och andra långväga länder behöver sina kompetenta och välutbildade medborgare mer än vad vi i Sverige gör. Sverige behöver inga fler flyktingar, flyktingarnas länder behöver stabiliseras och det är där världens samlade resurser bör sättas in.

Källa: TT


Jun 30 2012

Demokrati i Egypten

Av Stefan K

Kvällens Rapport visade ett inslag från Det muslimska brödraskapets Egypten som nog är ganska symptomatiskt för landets framtid.

YouTube Preview Image

Religionspolisen i bakgrunden påminner inte lite om forna tiders Öststatskommunism. Personligen tror jag det nya styret i Egypten har helt andra tankar på sin agenda, än de man visar upp idag. När fokus har lämnat nyvalet och den nya islamistiska regeringen, lär islamisterna visa vad de vill med landet. Den arabiska våren lär inte svepa över Medelhavet med  ljumma vindar.


Jun 30 2012

Malaysia

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 38 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Malaysia – Friheten för de kristna blir allt mer begränsad. Malaysiska kristna möter allt större fientlighet från regeringen och muslimska fundamentalister, etablerade kyrkor hotas. Lagen tillåter inte att muslimska malajer byter tro. Det är i 5 olika stater till och med straffbart och kan leda till böter eller fängelsestraff. Rapporter har inkommit om att troende med muslimsk bakgrund har arresterats eller utsatts för misshandel.  I augusti 2011 anslöt sig 5000 människor i en demonstration mot den kristna minoriteten efter att det ryktades att de kristna planerade att omvända hela landet.

Malaysia består av två delar: den västra delen ligger på Sydöstasiens fastland medan den östra utgör en del av ön Borneo. Majoriteten av invånarna är etniska malajer och flertalet är muslimer, men landet rymmer många folkgrupper och religioner. Efter självständigheten från den brittiska kolonialmakten 1957 har politisk stabilitet och industrialisering lagt grunden till ett relativt välmående land med en bred ekonomisk bas. Turismen är särskilt viktig för landets ekonomi.

För ett par tusen år sedan kom indiska och kinesiska handelsmän till området för dagens Malaysia. Då levde redan malajer där. Under 1300-talet introducerades islam i området. Ett århundrade senare grundades hamnstaden och sultanatet Malacka, som snabbt expanderade. Från 1500-talet och framåt avlöste europeiska erövrare varandra. 1795 tog britterna kontroll över Malacka som kom att ingå i kolonin British Straits Settlements. Med hjälp av kinesisk arbetskraft producerade kolonin tenn och naturgummi för export. 1948 bildades federationen Malaya, där sultanerna gavs all makt av britterna. 1957 blev landet helt självständigt.

Före självständigheten 1957 bildade malajernas parti UMNO, kinesernas MCA och indiska MIC koalitionen Nationella fronten, som sedan dess har regerat Malaysia. Koalitionen ingicks i syfte att dämpa motsättningarna mellan landets tre stora folkgrupper. Men efter valet 1969 dödades flera hundra människor i raskravaller. Året därpå inleddes den omstridda bumiputrapolitiken, som bl a innebär positiv särbehandling av malajerna (muslimer). 1981 blev UMNO-ledaren Mahathir Mohamad premiärminister. Han inledde karriären med att kraftigt minska de lokala sultanernas makt. Mahathir förblev landets starkaste politiska kraft till 1995, då han utsåg finansministern Anwar Ibrahim till sin ”kronprins”. Men i takt med att Anwars popularitet ökade uppstod en konflikt mellan de två männen, vilken slutade med att Anwar fängslades för bl a korruption. När Mahathir avgick 2003 tog vice premiärminister Abdullah Ahmad Badawi över.

Malaysia klassas som ett högt utvecklat land av FNs utvecklingsorgan UNDP. Sedan 1970 har Malaysia upplevt en snabb ekonomisk tillväxt som förvandlat det till ett framgångsrikt industriland. Tillväxten har till en del utjämnat de ekonomiska klyftorna. 1970 levde nära hälften av malaysierna under fattigdomsstrecket. 2007 var andelen fattiga knappt fem procent enligt UNDP. Malaysia låg på 66e plats bland 182 länder på UNDPs välståndsindex (HDI) 2009. Fattigdomen är mest utbredd på landsbygden, där många malajer bor. Ursprungsfolket orang asli på Malackahalvön är den mest marginaliserade gruppen; fyra femtedelar av dem lever i fattigdom.

  • Statsöverhuvud: Premiärminister Najib Abdul Razak
  • Folkmängd: 28,9 miljoner
  • Kristna: 2,6 miljoner
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Monarki

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet Komorerna Azerbajdzjan Palestina Libyen Oman Brunei Marocko Tunisien Kuwait Turkiet Tadzjikistan Syrien Förenade arabemiraten Djibouti Jordanien Kazakstan Bahrain Kirgizistan   Bangladesh

Källor: Landguiden, Open Doors, Globalis m.fl


Jun 30 2012

Musiktema från A till Ö

Av Eva-Marie och Law of the Land

Lördagskvällen är här och du är jättevälkommen till Petterssons musiktema. Ikväll blir det några fler låtar av den grupp vi spelade för er igår, låtar att förfesta till. Här kommer till din tjänst…….

Black Rebel Motorcykel Club

Six Barrell Shotgun

YouTube Preview Image

Red Eyes And Tears

YouTube Preview Image

Going Under

YouTube Preview Image

Lördagskvällen är fortfarande ung och för dig som inte gillade kvällens musikstil klickar HÄR önskat av Olli. Vi två på musiksektionen drar oss nu tillbaka med en drink i den ljumma sommarnatten och önskar dig tillbaka imorgon för mer skön musik. Ha det gott och var rädd om dig och dina medmänniskor, var snäll mot dom snälla och hård mot dom som förtjänar det. Kram


Jun 30 2012

Tror gör man i kyrkan

Av Eva-Marie

Idag har Skånskan flera artiklar om skola och förskola i Rosengård, det är i dagligt språk KRIS I BYGGET.

Ett ljushuvud uttrycker sig så här: Lärarförbundet tror att personalbristen i Rosengårds förskolor ligger i den tuffa arbetsmiljön. Talesmannen för förbundet  menar att förskollärarna därför väljer att söka sig till andra stadsdelar.  Hur många man än rekryterar så sticker andra.

Lars Tenggren arbetsmiljösamordnare för Malmö Kommun säger att Rosengård får förhållandevis mycket pengar om man jämför med andra stadsdelar men att resurserna trots detta inte är tillräckliga. Det krävs generellt sätt ett större stöd för barnen i Rosengård, säger han.

Hm hm tillåt mig tveka lärarförbundet TROR, är det kanske en nödutgång ifall man blir anklagad för rasism. Eller vill dom ha pengar för en liten” utredning” ? Tänka tänka tänka VAD kan det bero på?????? Om inte lärarförbundet vet och om dom inte har pratat med sina medlemmar…..då kan dom lägga ner eller be till Gud för tro gör man i kyrkan? I Malmö lever de flesta i realtid, i verkligheten. Kanske dags att visa musklerna…….

Skånskan, Skånskan Tidigare


Jun 30 2012

Fick helikopter med hakkors på Liseberg

Av Pettersson

När Nathalie Seffo vann på Lisebergs lyckohjul fick hon en helikopter med ett hakkors på. Nu drar nöjesparken in priset.

I förra veckan spelade Nathalie Seffo på Lyckohjulet på Liseberg tillsammans med sin 15 månader gamla son. De vann och eftersom lille Leon-Ninor gillar flygfarkoster valde de en grön leksakshelikopter som pris. När Nathalie några dagar senare öppnade paketet för att ta fram priset åt sin son fick hon en oväntad överraskning. Navet för helikopterbladen var format som ett omvänt hakkors. Omringat av hjärtan.

- Jag blev fly förbannad, det här är inte normalt. Ska små barn leka med det där, frågar sig Nathalie Seffo.

Familjen samlades snabbt kring plastleksaken. - Det syns ju så tydligt. Både jag och min syster såg det direkt. ”Vad är det du köper till ditt barn”, frågade hon mig.

Vad tror du själv att förklaringen är? - Det är väl någon som försöker smyga ut sitt budskap. Ett hakkors med hjärtan runt, jag tror inte att det är en slump.

Familjen är vana Lisebergsbesökare, men säger att händelsen har gett dem en olustig känsla inför nöjesparken.

- De borde inte ha sådana leksaker. Kollar de inte sina grejer? Jag vill inte att mitt barn ska leka med sådant. Tänk om han hade tagit med sig helikoptern till dagiset, vad skulle fröknarna tänka?

Nu ligger helikoptern högst upp i ett skåp där Leon-Ninor inte kan nå den. - Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra med den, säger Nathalie Seffo.

När GP informerar Liseberg om helikoptern kan nöjesparken efter en stunds nystande konstatera att uppgifterna stämmer.

- Ja, beklagligt nog har vi sådana helikoptrar som pris. När vår lyckohjulspersonal nu såg detta togs produkten bort från prishyllan, säger Patrik Källström, informatör på Liseberg.

Han har ännu ingen förklaring till hur helikoptern hamnat på prishyllan eller varifrån den är inköpt. - Vi jobbar på att ta reda på det, men det är svårt nu i semestertider när många är borta.

Han förtydligar att nöjesparken tar avstånd från symbolen. - Ett hakkors är naturligtvis inte förenligt med Lisebergs värderingar, konstaterar han.

-Jävla larv säger Pettersson som tror att där den helikoptern är tillverkad vet de inte vad ett hakkors är.  Kravmaskinerna är väl ute efter skadestånd. Troligen föreställer det ingenting men det kan lika gärna vara det 4000 år gamla soltecknet Swastikan.

Idiotmedia


Jun 30 2012

Islamister förstör fler kulturarv

Av Stefan K

Islamister verkar inte gilla och acceptera kulturarv.

Minns ni hur islamister tog sig in på det Egyptiska muséet i Kairo och förstörde både mumier och andra värdeföremål? Även i Afghanistan roade sig islamister med att förstöra kulturarv i början av seklet.

Nu är det islamister i Mali som raserar helgedomar i Timbuktu, som numera finns på UNESCO:s lista över hotade världsarv.

UNESCO:s lista över samtliga världsarv.


Jun 30 2012

Afrikansk ”dans”

FjärranÖsternRedaktionen

Kom att ihåg videon nedan när jag läste Eva Maries inlägg om den”skakande tiggaren”

YouTube Preview Image

Sen kan man ju undra om det är sånt här Mona Muslim tänkte på när hon lovordade invandrarnas kultur och såg ned på dans kring midsommarstången?

Redaktionen tycker hus som helst att ”Små Grodorna” är bättre.


Jun 30 2012

Tre Göteborgssjukhus hårdbevakas av polis

Av Olli Rein

KRIGSZONEN SVERIGE Efter alla tumult, slagsmål, kalabaliker och skottlossningar i familjefejden mellan de kurdiska invandrarfamiljerna i, vid och utanför krigszonen Sahlgrenska sjukhuset har polisen nu även höjt säkerheten några snäpp på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus. Sammanlagt fem personer har varit anhållna och misstänkta för försök till mord.

Två av dem är Didar Abdullah 26 och Nawsad Aziz Mustafa 35 – med taxirörelse – båda kurder. Tidningen Metro uppgav att det var “slätrakade män”, för att inte låta rasistiska.

En 26-åring som suttit anhållen för försök till mord släpptes i går, medan övriga fyra är fortsatt anhållna. De som sitter kvar är mellan 26 och 43 år gamla. Två av dem är bara skäligen misstänkta, medan två är på sannolika skäl – den starkare graden – misstänkta för mordförsöket utanför Sahlgrenska sjukhuset i onsdags kväll.

Nawsad Aziz Mustafa, 760705, med taxirörelse bor på Hisingsgatan 23 som ligger väldigt nära den nya moskén på Hisingen.

Klicka för stor bild på Hisingsgatan 23

Hisingsgatan 23 Göteborg porten till vänster om Telia eller närmast till vänster på bilden

Häktningsdags.

- Bilden har klarnat ordentligt. Utredningen fortsätter under helgen och eventuella häktningar blir imorgon söndag, säger åklagare Ulrika Åberg.

Och fler gripanden?

- Vi jobbar på och håller fortsatta förhör. Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med folk som har information kring detta – de får gärna höra av sig till polisen då, säger hon

Men åklagare Åberg vill inte läcka vad bråket handlade om.

Polisen har nu höjt säkerheten även på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus, så de slipper bli krigszoner även de. Orsak – De två invandrarna som skadades i samband med familjefejden vårdas där.

Den mobila polisstationen i form av en husbil kommer att finnas kvar på Sahlgrenska sjukhuset under helgen. Polisens beteckning “särskild händelse”, som innebär att man har hela myndighetens resurser till sitt förfogande, gäller åtminstone till måndag morgon.

Relaterat
30 personer i jätteslagsmål på Sahlgrenskas IVA
Slagsmålet övergick till blodig skottlossning vid Sahlgrenska
Femte person anhållen efter skotten vid Sahlgrenska


Jun 30 2012

Lugn och fin

Av Eva-Marie

Det är Svensk sommarmorgon och de flesta av det blåögda folket låg kvar i sina sängar, klockan var  åtta och inte många syntes till.Vi parkerade bilen på en parkeringsplats vid Ribersborgstranden i Malmö. Det var då jag såg honom sitta och morgna sig i lugn och ro på parkeringsplatsen. Han satt där så lugn och fin.

En av dessa tiggare som man kan se på Malmös gator eller varsomhelst i Sverige. Nu satt han där så stilla utan den minsta lilla ryckning.

Utan tvekan är det honom jag sett med en pappersmugg i näven tiggandes pengar av malmöbor. Han skakar och ryster så att mynten hoppar i muggen. Jag har vid några tillfällen stannat upp en stund för att iakta hur länge han orkar skaka i samma takt. Jo det varierar starkt och om man tittar sig omkring kan man ibland även se hans Bulgarienregistrerade följebil med kamrater i.

Vän av ordning vill kanske nu protestera och hävda att jag inte säkert kan veta att det är just honom jag sett. Jo det kan jag hävda lika väl som han kanske anser att jag tillhör det lättlurade blåögda folket.


Jun 30 2012

Ett verkligt miljöproblem

FjärranÖsternRedaktionen

När ni nu njuter av denna kylslagna start på sommaren , orsakad av den  ”globala uppvärmningen” vill Redaktionen fästa er uppmärksamhet på ett riktigt och alldeles katastrofalt miljöproblem.

Titta på denna video! Fåglarna på en av vår planets mest avlägsna öar dör i massor på grund av att de äter små plastbitar som flyter i havet.

YouTube Preview Image

Och om ni har tid och orkar så ger nästa video mer info om detta mycket allvarliga problem.

YouTube Preview Image

Plasten i haven kommer i huvudsak inte från Sverige eller Västeuropa, ej heller från USA ,Japan eller Kanada utan från fattigare och misskötta länder.

Kina,Vietnam,Indonesien,Malaysia och Burma är länder där jag själv sett och förskräckts över hur mycket skräp de släpper ut i havet. Jag ser ingen anledning att tro att Bangladesh,Indien med fler länder i området är bättre. Afrikas länder har jag inte besökt så jag har ingen uppfattning om utsläppen där, men jag skulle bli positivt överaskad om det inte kommer en massa skit ut i havet från dem också.

Hur man skulle på sikt kunna kraftigt minska problemet med utsläpp av plast i havet återkommer jag med om någon dag! Det är en Svensk uppfinning , ”makalös manick”  som kan förbättra situationen.


Jun 30 2012

Sjukhusen tvingas spara 1,55 miljarder – vård till illegala kostar 1,7 miljarder

Av Pettersson

De fyra största universitetssjukhusen ska spara 1,55 miljarder kronor och minska antalet anställda med 2 000 årsarbeten.

Detta i tider då sjukhusen redan har problem med överbeläggningar. De sjukhus som tvingas spara är Karolinska i Huddinge och Solna, Sahlgrenska i Göteborg, Akademiska i Uppsala och Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund. Bara i Skåne ska personalen minskas med 500 och kostnaderna med en halv miljard i år.

-Jag är inte alls säker på att vi klarar det, säger ekonomichefen Håkan Cederholm.  

Regeringen och Miljöpartiet har gjort upp om migrationspolitiken – för att som de säger stänga ute främlingsfientliga krafter. Förändringarna tros kosta uppemot 1,7 miljarder. Men siffran är osäker. Till exempel vet ingen hur många barn till papperslösa som kommer att börja skolan eller hur många som kommer att söka sjukvård och tandvård.

-Pettersson föreslår att pengarna tas från biståndsbudgeten eftersom regeringen beslutat att göra Sverige till ett U-land.  Svenska skattebetalare avsätter i år 35,8 miljarder, en procent av Sveriges bruttonationalinkomst (BNI), till bistånd. Att ge personer från främmande länder vård borde ses som en humanitär biståndsinsats dessutom räcker pengarna till enkelbiljetter hem för de illegala.


Jun 30 2012

Ingen fotboll

Av Stefan K

Ni vet att SD inte tilläts spela den årliga matchen mellan riksdagspartierna. När SD bjuder till match ställer övriga inte upp.

Sandlådenivån sprider sig längre ned i åldrarna. SDU bjöd in övriga ungdomsförbund på en fotbollsturnering under Almedagsveckan. Ett trevligt sätt att umgås över partigränserna, precis som idrott förbrödrar över nationsgränserna. Detta tycker nu inte ungdomsförbunden som samtliga tackat nej, precis som de gjorde när SDU bjöd in till en manifestation mot det politiska våldet.

Sådana fäder, sådana barn.

SDU bjuder in till en fotbollsturnering som nu kommer att spelas internt mellan SDU:arna själva.


Jun 30 2012

Det behövs ingen Zlatan, ingen Loreen, det räcker med Moa

Av Stefan K

Grattis till en fenomenal idrottsprestation Moa!


Jun 30 2012

Knarkkurier vägrar kännas vid varandra

Av Pettersson

De åkte samma tåg, bar på narkotika från samma ställe och sågs tillsammans på hemresan. Nu nekar de misstänkta kurirerna till att de känner varandra. – Jag har inget att säga, var standardsvaret när de första förhören i smugglingsmålet hölls i rätten.

Det är tre personer som pekas ut som kurirer i det stora haschmålet som just nu rullas upp i Falu tingsrätt. Det är två unga män från Borlänge, 20 och 21 år gamla, samt en 31-årig man från Falun.

-Pettersson tycker att de unga Borlängeborna ser väldigt solbrända ut trots den kalla våren…

Mer i ljugmedia 

 


Jun 30 2012

20 familjer överklagar Försäkringskassans beslut

Av Pettersson

20 familjer i Dalarna överklagar Försäkringskassans beslut om minskad assistans för funktionshinder. Dessutom JO-anmäler Veronica Hedenmark, vd för VH Assistans kassan i Borlänge.

– De har alldeles för långa handläggningstider, säger hon.

Vi har tidigare berättat om Fredrik Ryström, 31, som fick en svår hjärnskada efter en bilolycka 2000 och helt tappade rörelse- och talförmåga. beslut om minskad assistans med 300 timmar i månaden från och med 1 juli i år. Familj och assistenter menar att det påverkar Fredriks säkerhet nattetid. FK:s beslut överklagas.

Ett annat fall är Emil Andersson, 22, som drabbades av en blodpropp i hjärnan två timmar efter födseln och blev funktionshindrad. Han har fått beslut från FK om att 5,5 timmar aktiv assistans per natt ändras jourtid trots att läkare intygat att Emil löper risk att kvävas om han inte har övervakning. FK:s beslut överklagas.

Försäkringskassan hävdar att de följer gällande direktiv när besluten om minskad aktiv assistans fattats.

200 funktionshindrade personer per månad tappar assistans i dagsläget i landet. Veronica Hedemark och juristerna Madeleine Gallåny samt Andreas Stroucken är ute på turné och träffar familjer och individer som drabbas av neddragningen av assistans. Under onsdagen och torsdagen ska de träffa 20 familjer i Dalarna som fått beslut om minskad assistans från Försäkringskassan och som nu överklagar besluten.

– LSS-lagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, är glasklar och ger inte så mycket utrymme till tolkningar. Vi är mer förvånade över hur man kan dra in personlig assistans av personer som tidigare beviljats personlig assistans. Alltså personer med omfattande varaktiga behov som de har i sin dagliga livsföring. Det är mer häpnadsväckande än att lagen skulle vara svårtolkad, säger Veronica Hedemark.

-Pettersson hävdar att regeringen drar ner för dem som har det svårt och satsar på illegala invandrare…det dröjer nog inte länge innan det kommer förslag om att ge de illegala rösträtt!

DT.se


Jun 30 2012

Många asylsökande charterturister kommer till Sverige

Av Pettersson

De senaste veckorna har det kommit många asylsökande från västra Balkan, framförallt från Bosnien. Mycket tyder på att det rör sig om organiserade resor och falsk information om möjligheten att få stanna i Sverige.

Antalet asylsökande från västra Balkan och framförallt från Bosnien har ökat markant den senaste tiden. Sedan början av året har över 800 personer kommit från Bosnien, varav lite drygt 480 personer under den senaste månaden. Mycket tyder på att det rör sig om organiserade resor och att de som kommer har fått missvisande information av researrangören om möjligheten att få stanna i Sverige.

– Detta är oerhört tråkigt och drabbar många enskilda. Många åberopar den svåra ekonomiska situationen i hemlandet, vilket inte är en grund för att bevilja uppehållstillstånd enligt gällande lagstiftning. Vi prövar nu dessa ärenden skyndsamt och bedömer varje ansökan individuellt. Av det 30-tal asylansökningar vi hittills har tagit ställning till har samtliga fått avslag eftersom de saknar skyddsbehov enligt gällande lagstiftning, säger Jan-Olov Wallin, chef för Migrationsverkets asylprövning.

Om det är uppenbart att en asylsökande inte har skyddsskäl eller några andra skäl att få stanna i Sverige fattar Migrationsverket beslut om avvisning med omedelbar verkställighet. Personen måste då lämna Sverige snarast möjligt. Sedan den 1 maj gäller återvändandedirektivet. Det innebär att den som får ett beslut om avvisning med omedelbar verkställighet får ett återreseförbud som gäller i två år.

-Pettersson har noterat att av de 79 personer som kom till Oxelösund  under maj får allra högst tre personer stanna i vårt land. Resten är ”turister” de flesta har redan åkte hem utan att överklaga, de andra åker de närmaste dagarna. Under tiden de varit här har de kostat stora pengar och ställt till en massa problem.  

Hur svårt kan det vara att hålla samtal-förhör med dessa asylsökande semesterfirare direkt vid gränsen och låta dem som uppenbart inte har asylskäl följa med charterbussen tillbaka. Efter två-tre veckor kommer detta att ha spridit sig över hela Balkan och problemet upphör…

Om tre av 79 får stanna i Oxelösund så stämmer det rätt bra med invandringen i stort. Betydligt färre än tio procent är flyktingar eller har flyktingskäl enligt internationella överenskommelser men tyvärr får alldeles för många som saknar dessa skäl stanna.

Migrationsverket                                                    Asylregler i Sverige


Jun 30 2012

Utredare vill stoppa oseriös ”fruimport”

Av Pettersson

Tvåårsregeln, som låser in invandrarkvinnor i våldsamma relationer, måste försvinna och fokus måste i ökad utsträckning läggas på männen och deras motiv, anser landshövding Eva Eriksson som på regeringens uppdrag utrett det hon kallar för fruimporten.

En enkät bland socialtjänst, polis, akutmottagningar och kvinnojourer i 92 kommuner i fem län visar att problemet med våld mot dessa ”anknytningskvinnor” är mycket stort. Omräknat på hela Sverige skulle flera tusen av dessa kvinnor tvingas söka hjälp. Våldet drabbar också tusentals barn, skriver Eriksson.

-Pettersson skulle nog hellre ville ha en utredning och ett stopp av oseriös import av så kallad ”arbetskraft”. För den regering och opposition som påstår att vi behöver analfabeter från Somalia, getherdar från Afghanistan eller kvinnoförtryckande kamelryttare från arabvärlden i vårt land är långt ifrån seriös.

DN.se