Chefen som föredöme?

 • Sharebar


Av Stefan K

Ska inte en chef föregå med gott exempel, liksom en person som starkt och okritiskt förespråkar något?

Jo, så ska det givetvis vara och det är något vår vän Pettersson tagit upp vid flera tillfällen, senast i artikeln ”Chefredaktören på SN”. Jag tänker inte dra en långvals om denne chefredaktör, utan bara ifrågasätta hans roll som stolt försvarare av det mångkulturella Sverige och hans egen dubbelmoral i frågan.

Ni som har möjlighet att läsa SN känner till den nya artikelserien Den delade staden. Artikelserien lämnar mycket kvar att önska i fråga om opartiskhet, okritiskt grävande i det mångkulturella Sveriges baksidor och en sanningsenlig beskrivning om de verkliga orsakerna till att Den delade staden finns och varför den aldrig kommer att enas. Jag vet inte om Göran Carstorp som chef styr sin arbetsplats utefter personliga intressen eller om samtliga medarbetare är anställda efter en mall som ritats av någon högre upp i hierarkin. Sällan har jag läst en tidning som så ensidigt rapporterar om svensk invandrings- och flyktingpolitik och jag börjar tro att det finns en agenda på SN som går ut på att inget ont ord får nämnas om den flyktingpolitik som tar sig alltmer extrema former och påverkar allt fler i vårt samhälle. Varför SN väljer att agera som en oseriös och knappast objektiv tidning har säkert sina svar, men varför behandla sina kunder som om de inte vore mer värda än de lögner och den censur som omgärdar SN:s journalistik i frågor om invandring och flyktingpolitik? Är inte en kund någon man bör behandla på ett seriöst sätt och är inte vanliga människor som finansierar en flyktingpolitik som benämnts som Europas mest extrema, värda att få del av den verklighet deras pengar används till?

Tyvärr verkar Göran Carstorp och hans medarbetare leva kvar i tron att gammelmedia har ensamrätt på de nyheter som skildrar dagens Sverige. Att det finns något som heter Internet där man kan läsa hela sanningen samma dag som gammelmedia publicerar sin variant och att varje medborgare äger en mobil som förmedlar verkligheten snabbare än betalda journalister hinner skriva, verkar överhuvudtaget inte beröra redaktionen på SN. Att SN:s chefredaktör försvarar det mångkulturella Sverige med näbbar och klor har vi fått lära oss och de som ännu läser tidningen kommer aldrig mer att få läsa en artikel som ifrågasätter, gräver i eller förmedlar nyheter om det mångkulturella Sveriges baksidor.

Hur är det då med Göran Carstorps dubbelmoral? Låt oss börja med hans egen blogg på SN. Ordet ska vara fritt och debatten ska ha högt till tak. Så här svarar Göran Carstorp vår medarbetare Petttersson: ”Ordet är fritt, Pettersson! Modereringen på SN:s sajt är dock sådan att om man uttrycker sig kränkande eller rasistiskt om så bara i någon bisats, så tas hela inlägget bort. Det är dock inte särskilt vanligt”. Det ska sägas att Carstorps egen blogg är den enda av SN:s där en moderator granskar innan skrivna kommentarer publiceras. Dessa ord möter de som vill ge svar, ställa frågor och kommentera chefredaktörens bloggartiklar.I Carstorps svar till Pettersson skriver han att det inte är vanligt att kommentarer förblir opublicerade och anger några faktorer som spelar in. Detta är inte helt sanningsenligt, då jag själv i helgen skrev en kommentar till denna artikel, inte bara en gång utan två. Ingen av dem passerade nålsögat. Döm själva om orden i kommentaren är kränkande, rasistiska eller lögnaktiga.

Jag undrar om det är något i texten som Carstorp inte vill eller kan svara på, eller om sanningen i den inte får nå ut till SN:s kvarvarande läsare?

Nåväl, detta reder väl ut sig så småningom. Dock är det inte slut med dubbelmoralen på tidningen SN. Arbetsplatsen tillhör den mest segregerade i staden Nyköping och jag lovar att min egen arbetsplats har en procentsats av utrikesfödda som vida överträffar SN:s, vilket säkert majoriteten av kommunens arbetsplatser har. Jag tänker av hänsyn till Carstorp utelämna hans adress, men kan lova er att bostadsområdet han tillbringar sin fritid i är långt ifrån lika mångkulturellt som de bostadsområden han förespråkar i artikelserien Den delade staden. Har man tid och intresse av att granska så kan man se att detta även gäller hans medarbetare. Frågan är därför given. Varför inte leva som man lär, eller varför inte citera Janne Josefsson: ”Om det är så bra där, varför inte flytta dit?

SN tappar läsare. Vad detta beror på eller vems felet är, kan var och en ha en åsikt om. Gammelmedia lever idag en tynande tillvaro och att behandla sina kunder på ett respektlöst sätt påverkar inte tidningarnas framtid på ett positivt sätt, det är ett som är säkert. Jag som trogen läsare, men med vissa dubier om att fortsätta prenumerationen, kan bara säga en sak. Det var bättre förr.


5 kommentarer till “Chefen som föredöme?”

 • Stefan K skriver:

  Bra dino, det visar att SN:s redaktion läser petterssons, eller finns det fler som reagerar på tidningens märkliga form av öppenhet?

  Då kan ju fler passa på att kommentera.

 • dino skriver:

  Nu tror jag dem flesta inläggen dykt upp men rätta mig gärna om jag har fel

 • dino skriver:

  Jag skrev själv en inlaga ang Expressens vapen köp och ansåg att det var dags för media att ransaka sig själva och inte en mening finns och det är på hens egen blogg så nog censureras det i SN och jag fich ett helt inlägg opublicerat av CB då hen ansåg att det inte var i almänhetens intresse.

  Kör med hen då det tydligen är fult att ha ett kön i pk media numera men jag vet iaf att jag är MAN och respekterar kvinnan för den HON är vilket inte pk och islam verkar göra.

 • allemand skriver:

  Han är en av de som kommer att stå i första ledet och uttala jag visste inte eller jag förstod inte. Eller så drar han till med den största valsen, jag lydde bara order.

 • Pettersson skriver:

  Carstorparn heter egentligen 99:an och det är väldigt snällt för en som är väldigt långt i från hundra.

  Jag har fått två kommentarer censurerade i samma ämne på 99:ans. Alltså minst tre-fyra stycken stycken bortplockade kommantarer av nio, det är minst 30 % och det kallar 99:an ytterst få.

  99:an tillhör dem som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra.

  Däremot är alla fyra jag skrivit kvar i detta ämne. Skrivet av redaktör Boström och inte så begåvat i mitt tycke.

  ”Eftersom invandringskritiker ofta blandar ihop ­kultur med religion, riskerar granskningen att smutskasta idén om ett mångkulturellt samhälle”

  http://www.sn.se/asikter/opinion/1.1439706