Ligisterna från Kortedala: ”Det var coolt”

 • Sharebar


Av Stefan K

Så unga och redan så känslokalla.

Ungdomsligisterna som misshandlade Carl-Erik Cedvander, tyckte det var en cool grej att förstöra livet för den gamle mannen och hans anhöriga. Carl-Eric Cedvanders kranium är intryckt efter den råa misshandel som ungdomarna i tonåren låg bakom. Enligt vänner till ligisterna har svinen visat upp en känslokyla av sällan skådat slag och skrutit inför sina kompisar om hur coolt det var att sparka en försvarslös gammal man.

Ett av svinens mamma fick bäras ut gråtande från rättssalen när domen för hennes 15-åriga son förmedlades. Han kommer att häktas, men inte för mordförsök, utan för synnerligen grov misshandel. Undrar hur många kvällar Carl-Eric Cedvanders anhöriga gråtit sig till sömns, men det struntar väl ungdomsligisterna i. Det var ju coolt att kicka den gamle mannen.

Källa: Expressen

Nu undrar vi alla om svinens kompisar på Facebook fortfarande är oförstående inför domarna mot de snälla små gossarna? En tidigare artikel från Pettersson

Jag undrar i all min naivitet om detta inte är ett rasistiskt brott, för det hade varit så om ett gäng svenska ungdomsligister misshandlat en okänd man med utländsk bakgrund och jag kan inte se varför man gör skillnad på etnicitet?


11 kommentarer till “Ligisterna från Kortedala: ”Det var coolt””

 • ollirein skriver:

  @jimmy
  här är länken, glömde visst den.
  http://www.expressen.se/gt/misshandlade-carl-erik-har-vaknat-ur-koman/

 • ollirein skriver:

  @ Jimmy.
  Jag läste igår kväll i GT att han gjorde framsteg, men att han nog aldrig skulle klara sig själv igen. Tydligen så kunde han prata, men han var fortfarande mycket labil och fanns kvar på sjukhuset. Att misshandeln ska förkorta hans liv med ganska mycket, har jag för mig att det också stod, men det skrev jag själv i ett inlägg på följande länk.
  Petterssons.bloggsida.se/politik/den-svenska-rattssakerheten-verkar-vara-obefintlig
  Och här har du GT: s artikel om Carl- Eric Cervander

 • Jimmy skriver:

  Är det nån som vet hur det gick för Carl-Eric?

 • Stefan K skriver:

  e
  Om du fick vara uppe så sent som 22.00 för dina föräldrar, kunde du se Debatt på SVT i går.
  Polisen i studion efterlyste vittnen till händelsen. Du vet uppenbart vad som hände så varför inte vara en god medborgare och kontakta Göteborgspolisen med ditt vittnesmål?
  Gör det e och visa att du vågar.

 • Pettersson skriver:

  Tyvärr e, så tror jag invandrarpojkarna hoppar på en svensk gubbe för ingenting. Invndrarkillar gör nämligen ofta det, de ger sig ut på stan med syftet att spöa svennar. I detta fall vet vi inte men det spelar ingen roll om de blivit kallade något. Normalt funtade människor slår inte en människa så han om han överlever blir invalid för resten av livet. Det är synd om dig som inte fattar det. Det är synd om dina kompisar svinen också men vi får hoppas de får kännbara straff men det tvivlar jag på.

 • Henrik skriver:

  Jag tror vi svenskar Långsamt håller på att vakna upp,
  Jag gick i skolan under 90-talet och redan då gick de här fega svinen samman för att terrorisera. Det är dags att ta ställning. Vi bör gå samman innan det är för sent. Varför ska vi ställa upp för de här svinen? Dom visar ingen tacksamhet för att det här landet säkerligen har räddat deras liv, det finns inte ett uns av respekt i de här människorna, vi är inte värda mer än boskap i deras ögon. Det är dags att räta upp ryggarna vi är starkare än vad vi tror.

 • Trött på detta skriver:

  Läste en kommentar från herr Svensson på hans blogg, en känd vänsteranhängare som brukar försvara dylika brott begånga av våra käta invandrare. Undrar om han varit lika förlåtande om det hade varit hans pappa som drbbats?
  Det är drägg som utför detta. utvisa dem på livstid och så även deras föräldrar som har noll koll på vad deras små liv hittar på. Vi skulle behöva ha samma regler son i Danmark. det har gått för långt nu.

 • e skriver:

  Ni vet ju inte ens hur skiten börja era efterblivna människor. Vet du något som är rasistiskt de exkat det här.. När ni inte vet ett skit och tror indvandra killar hoppar på en svensk gubbe för ingenting. Det är sjukt hur ni tänker tycker synd om er helt allvar.

  Svinar är inte tyvärr det är de som kallar andra svin ;)

 • S.O. skriver:

  Jag och min syster fick en glasflaska kastad mot oss och det ropades ”hora” och ”rasistfittor”. När vi lämnade blommor vid platsen.

 • nisse skriver:

  Hela saken äcklar mig. Men varför vaknar inte svenska folket och fattar sambandet? Det är det mest otroliga i det hela. /Christian

 • allemand skriver:

  Livstids halshuggning vore ett relevant straff.