Oroligt i förorten

 • Sharebar


Av Stefan K

I natt var det oroligt i Rosengård…igen.

Solen skiner från en klarblå himmel, värmen gör sig allt mer påtaglig, på uteserveringarna samlas folk över ett glas öl, iklädda shorts och linnen som draperar vinterbleka kroppar, men…

…vad vore en svensk sommar utan oroligheter i de mångkulturella områdena? Först Tensta, sedan Rinkeby och i natt Rosengård. Farsoten sprider sig lika fort som de lågor som sveper in antända bilar och byggnader. Igår sattes soprum och mopeder i brand och när polisen och räddningstjänsten kom till platsen möttes de av stenkastande ligister. Polisen har gripit två personer, en 17-åring och en 24-åring, vilket tar död på tesen att det bara är skoltrötta ungdomsligister som ligger bakom. 17-åringen hade dessutom försökt stjäla ett vapen under tumultet som uppstod. Polisen misstänker att en organisation ligger bakom allt och att de uppmuntrar till oroligheterna. Vilken denna organisation är får vi inte veta.

Att detta uppstår varje vår/sommar och att det endast sker i de mångkulturella områdena har givetvis sina orsaker. Ändå slår politikerna bort sitt ansvar med mer eller mindre märkliga försvarstal, samtidigt som de fortsätter att bedriva en politik som skapar de faktorer alla skyller på. Försök förstå det ni som kan?

Hans Nilsson vid polisen säger följande på SVT Text:

”Det har varit mycket bekymmer i andra segregerade område, exempelvis i Helsingborg. Det verkar ligga i tiden”.

Jo jo. Vad menar han nu med det?

Rosengård den 22 maj 2012YouTube Preview Image

Källa: SVT


4 kommentarer till “Oroligt i förorten”

 • Ruben skriver:

  Jaja… Den arabiska våren är inget som är något nytt i Malmö,den har vi ju året runt här.
  Samtidigt går några ”glin” ut i Media och gnäller om att det är ”svinigt” vid en sopstation vid deras skola. Hur skulle det vara om de tog och städade upp själv efter sina artfränder.

 • ollirein skriver:

  Det är väl koranrunkarnas sätt att hälsa våren och försommaren välkommen. Samma som vi gör och har gjort om vårarna länge. Från min barndom minns jag att allt som ansågs som skräp, plockades ihop med fjolårsgräs och ris till en majbrasa. Skillnaden då mot nysvenskarnas kulturyttringar nu var ju att vi städade och gjorde snyggt för vårens ankomst, medan de eldar nya värdefulla bilar och byggnader, som vi som varit svenskar hela våra liv får städa bort, för att de inte ska stå kvar och påminna om Mellanösterns filosofiska syn på det förgängliga i livet. Detta görs i religionen islams namn, för att alla ska förstå att en BMW i livet, är ingenting mot Allahs oändliga vishet och de skatter som väntar oss i himlarna, bara vi underkastar oss islam på vår Jordevandring.

 • allemand skriver:

  Ingen förort kanske, men dock en förorenad ort.

 • Leif skriver:

  Det är för jävligt att dom får hålla på och förstöra. Det är deras egen miljö dom förstör så man fattar ingenting. Vill verkligen deras föräldrar och familj bo på det sättet? Gäller inte HEDER sönerna?
  En sista sak bara. Rosengård är ingen förort, det är en stadsdel liksom Harlem i New York.