Somalier kräver Liljeroths avgång

 • Sharebar


Av Stefan K

I skuggan av det uppmärksammade tårtkalaset, kräver nu en somalisk förening i Eskilstuna kulturministerns avgång.

Föreningen i fråga heter Somalidoon och finns alltså i Eskilstuna. Föreningen menar att civiliserade människor inte ska stå och skratta åt andras lidande. Snälla somalier, ni har valt att bosätta er i Sverige. I detta vackra och förut så trygga land har vi en helt annan syn på kulturfrihet, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, tryckfrihet och jämlikhet än den ni är vana vid. Passar inte dessa demokratiska värdegrunder så lyfter det plan till Somalia varje vecka. Sätt er på dessa, samspråka med de landsmän som åker på semester till det farliga land de än gång flytt från och stanna sedan kvar och lev de liv ni är uppväxta med. Dessutom borde ni sopa framför egen dörr, för inte fan är tvättäkta könsstympning, tvångsgifte och tvånget för era kvinnor och småflickor att bära heltäckande året om, särskilt civiliserat?

Ps. Vad säger Abdirizak Waberi, partikamrat med Liljeroth?

Källa: P4 Sörmland (Det går att kommentera)


13 kommentarer till “Somalier kräver Liljeroths avgång”

 • anki skriver:

  För kännedom http://somaliskakvinnoforening.se/

 • malmo skriver:

  Hej Lisa,man lär så länge man lever och om man vågar ställa frågor och att sedan verkligen lyssna på svaren då får man reda på mycket.
  Redan 1993 vid mödravården i Malmö insåg man problemet med kvinnlig könsstympning.Då hade den barnmorska jag var i kontakt med varit på en utbildning i bemötandet av könsstympade kvinnor och om vilka krav hennes man ställer om att sy igen.
  Deras kulturella religiösa underlivsproblem har blivit svenska skattebetalares problem.

  Ja den polisserien skall jag också se och nu har man sett det första (igen).
  Märkte du det oförsonliga hatet mot medmänniskor och demokratin?

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/studie-i-idioti

  Vänligen Eva-Marie

 • Lisa skriver:

  Eva-Marie,ja, så långt tänkte jag ju inte.

  Men till något helt annat – jag tittade på det här programmet i kväll som du tipsade om som handlar om Malmöpolisens arbete.
  Det var verkligen intressant och sevärt, så det kommer jag att följa i fortsättningen.

 • malmo skriver:

  Hej Lisa.
  Jag håller med dig i mycket men när du skriver, jag citerar://”Men du och jag blir ju inte lidande av att de finns här, det är de stackars flickorna det är synd om. I vilket land än omskärelsen äger rum.”//

  Faktisk blir vi lidande kanske inte rent fysiskt men ekonomiskt och känslomässigt.
  Det kräver extra resurser inom skolhälsovård, kvinnoklinik, mödravård, polis, åklagare osv osv.
  alltså numera ett ”svenskt” samhällsproblem med kvinnlig könsstympning.
  Du måste inse det Lisa.
  Vänligen Eva-Marie

 • Lars Å Månsson skriver:

  Siffran att vi skall bli 500.000 fler inom nio år,fick jag från STC..För några dagar sedan ”firade” man ”vår” 9,5 miljonte medborgare..
  Detta innebär-om jag räknar rätt-,att idag finns drygt 2,5 miljoner icke svenskar i ”vårt” land.
  Eftersom vi blivit allt färre ursvenskar,ända sedan min barndom,innebär ju detta att utbytet av populationen ökar rastant bland ”oss”..När jag fick se dagens ljus första gång,var summan svenskar c:a 7 miljoner !!Nu på ålders höst,när jag ser enbart mörker,har alltså minst 2,5 milj.främmande anlänt,och jag ser inget slut på kön vid bro`n…Måhända får Centers guru LÖÖF,sin vilja igenom,innan du hinner åldras !!
  I varje fall råder jag dig,att se över din pension,eftersom denna minskar årligen i realvärde..

 • Lisa skriver:

  Ja, det var en svår fråga, Lars.
  Men vad jag vet finns det organisationer både i Sverige och i andra länder där man arbetar mot könsstympning. Jag tror att fler och fler kommer att välja att inte låta omskära sina döttrar.

  Jag har ingen aning om hur många av ”dessa” (som du skrev)kommer att finnas i Sverige inom 9 år och jag vet inte var din prognos kommer ifrån. Men du och jag blir ju inte lidande av att de finns här, det är de stackars flickorna det är synd om. I vilket land än omskärelsen äger rum.

  Det som irriterar mig mest av allt just nu är att ännu ett inlägg lyckades försvinnna för att jag glömt fylla i något….suck!

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa:
  Vem skall ändra på detta ??
  Om nio år ska enl.prognoserna ytterligare en halv miljon av dessa,ha invaderat Sverige…
  För inte förväntas väl nativiteten öka såååå enormt bland oss svenskar ??

 • Lisa skriver:

  När man ser bilden på dessa skrattande tårtätande damer så får man ju inte känslan av att det är kvinnlig omskärelse de tänker på.

  Och jag tror inte det är så många bland folk i allmänhet som förstått meningen med det hela.

  Konstnären har ju sysslat med litet av varje, som att ta med neonfärgade levande höns och kycklingar till en nattklubb (minst en dog) och lägga guldfiskar i drinkarna. Men det är väl tårtan som gett honom mest PR.

  Även om jag inte berömmer allt som ska kallas konst så betyder det inte att jag stöder kriminellt beteende, som du skrev.

  Jag har alltid varit starkt emot omskärelse av flickor och att det ändå görs inom hemmets väggar i Sverige är kanske svårt för myndigheterna att komma åt.

  Jag är också emot omskärelse av pojkar som väl fortfarande är tillåtet.

  Men det hoppas och tror jag att det snart blir en ändring på.

 • ollirein skriver:

  Lisa, den som har gjort det så kallade konstverket är väl den som ska kritiseras i fall som detta. Vad jag kunde se hade han själv sina rötter i länderna med könsstympning av unga flickor, som en del av sin fina kultur. Han sa sig protestera mot detta genom sitt konstverk. Konst ska användas för att beröra och chockera människor med inrotade felaktiga beteenden, och på så vis få dem att sluta med sina kriminella övergrepp på dem som är svagare än de vuxna.Normalt finns det lagar mot onödigt skärande i andras kroppar, men dessa används troligen inte i Sverige. Jag har aldrig sett något mål mot detta, och då fortsätter eländet, och sådana åsikter som du Lisa framför stöder detta kriminella beteende, inte Liljeroth och normalt funtade människor som bara tycker att det är vidrigt.

 • Stefan K skriver:

  Problemet Lisa, är inte att somalier har synpunkter. Det har de rätt till, precis som du, jag och alla andra.
  Problemet är att gruppen somalier har förtvivlat svårt att acceptera det faktum att de befinner sig i Sverige och inte i sitt hemland.
  Det är allt för många gånger vi hör just somalier gnälla och beklaga sig över vårt samhälle och hur det är uppbyggt.
  Det sätt som vårt samhälle är uppbyggt på, har generationer av våra manliga och kvinnliga förfäder kämpat för och om detta inte passar de nyanlända har de hundratals andra länder att välja på.

 • Lisa skriver:

  Jag förstår inte heller varför man ska stå och skära och äta av en skrikande negress, i mina ögon är det bara smaklöst och mer konstigt än konst. Oavsett etnicitet på den man skär i.

  Om man gjorde en undersökning skulle det nog visa sig att de allra flesta svenskar tycker att den här sortens ”konst” bara är trams.

  Och jag tycker att även somalier ska få ha synpunkter utan att för den skull rekommenderas att åka tillbaka till Somalia

 • malmo skriver:

  ”Skratta åt andras lidande”
  Just precis Stefan, de borde sopa framför egen dörr.
  Har vi hört NÅGON somalier arbeta och agitera MOT könsstympning???

  Eva-Marie

 • osborn skriver:

  Vi svenskar kräver somaliers hemgång. NUUU!!!