Jun 28 2012

Så klarade lokaltidningarna räckvidden

Av Pettersson

Lokaltidningarna klarade räckvidden bättre än storstadspressen. 49 lokala morgontidningar har behållit eller ökat antalet läsare 2012.

De lokala morgontidningarna klarade räckvidden bättre än storstädernas kvälls- och morgontidningar under det första tertialet i år jämfört med samma period i fjol. Mätningarna avviker på en punkt då åldersindelningen ändrats till 16-80 (15-79) år, men enligt TNS Sifo ger ändringen inte annat än en försumbart stor skillnad.

-Pettersson har dock den mycket tråkiga nyheten att meddela att vår sörmländska favorit Södermanlands Nyheter med mannen som kallar oss nätskribenter för pissrännor och aktivt bedriver censur och åsiktsförtryck i sin tidning har tappat 12,1 % av sina läsare.

Hemskt tråkigt 99:an Carstorp…men en förklaring vill i gärna ha.

Medievärlden


Maj 31 2012

Nu igen Södermanlands Nyheter

Av Pettersson

Gång på gång blir kommentarer bortplockade i vår lokaltidning trots att chefredaktör 99:an Carstorp säger att det är ytterst ovanligt och att det sker endast när kommentarerna är kränkande eller rasistiska. Dessvärre censureras mängder av kommentarerna som på inget vis är kränkande eller rasistiska bort.

Tidningsledningen vill tydligen inte ha en fri debatt trots att chefredaktören 99:an Carstorp påstår att det demokratiska samtalet ska fortsätta utan begränsningar.

- Pettersson undrar varför SN begränsar det fria ordet när de påstår tvärtom? Chefredaktören och den ansvarige utgivaren som är samma person verkar tro att dubbelmoral är dubbelt så bra.

 SN.se


Maj 17 2012

Chefredaktören på SN

Av Pettersson

Vår lokaltidning Södermanlands Nyheter har en chefredaktör och ansvarig utgivare som gillar mångkultur, invandring och muslimer. Gillandet sträcker sig dock inte så långt som till att han anställer några kompetenta från länderna utanför Europa. Trots c:a 70 anställda på SN finns där inte en enda utomeuropeisk.  Det ansvaret överlåter 99:an till andra, han nöjer sig med att tala om att kulturberikning är bra. Carstorp tillhör dem som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra.

99:an Carstorp har även en egen blogg i tidningen där han med en dåres envishet hävdar att ORDET ÄR FRITT trots att många inlägg från mig och andra försvinner. Carstorps blogg är för övrigt den enda på SN där han själv läser och godkänner alla kommentarer innan de publiceras.

Bland annat skriver han så här ”Min text handlade inte om islam eller vad som händer i de länder där islam är majoritetsreligion, utan om vad som händer i Europa idag. Det här inlägget har ingenting med det att göra. Men det är en del av den taktik vi nu bevittnar – att hela tiden misstänkliggöra muslimer oavsett sammanhang och relevans”

”Ordet är fritt, Pettersson! Modereringen på SN:s sajt är dock sådan att om man uttrycker sig kränkande eller rasistiskt om så bara i någon bisats, så tas hela inlägget bort. Det är dock inte särskilt vanligt”

”Men ett demokratiskt samtal får inte låta sig begränsas till en valrörelse vart fjärde år, det måste leva hela tiden”.

Carstorp gillar med andra ord inte kränkande uttryck, själv kallar han sina kunder och läsare ”pissrännor”

-Pettersson noterar att i tidningen där ordet är fritt och det demokrtiska samtalet inte ska begränsas censurerades nedanstående kommentar på chefredaktörens blogg, fast 99:an Carstorp kallar det inte censur utan moderering och att ”det ingen lek med ord. Skillnaden mellan censur och en modererad debatt är fundamental”

-Petterssons censurerade eller modererade inlägg nedan… 

- Göran Carstorp, mitt inlägg handlar precis som ditt om rasism och om Europa idag.

Vad får dig att tro att islam ändrar sig bara för att de som tror flyttar till Sverige och Europa. Islam är precis samma ideologi i Saudiarabien som i Sverige.

Skillnaden mellan bibeln och koranen är att bibeln är skriven av människor och människor kan man förändra medan koranen är guds oföränderliga ord. Koranen är densamma från Brandkärr till Mekka.

Jag försöker inte misstänkliggöra muslimer, jag försöker visa på vad islam har åstadkommit i världen och det har inte ett dugg med rasism eller muslimer att göra.

Några av de länder som till nästan 100 % är befolkade av muslimer och representerar ”fredens religion” är Saudiarabien, Afghanistan, Pakistan, Somalia och…ja du fattar, islam är inte direkt något demokratiskt föredöme.


Mar 1 2012

Premiär för Thom Zetterström, Sverigedemokraterna, Nyköping

Av Pettersson

Idag är det premiär för Sverigedemokraternas partiblogg i Södermanlands Nyheter. Gå gärna in, läs och kommentera HÄR.

 

Det borde vara en trevlig dag för alla som gillar demokrati, mångfald, yttrandefrihet och att det demokratiska samtalet ska föras utan begränsningar som Södermanlands Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare Göran Carstorp säger. Men 99:an Carstorp kallas inte 99:an utan anledning. Trots att det finns och funnits 30 partibloggar i SN från samtliga partier utom SD i snart två år och SD nekats utrymme gång på gång så kan man inte sluta jävlas. SD-bloggen skulle aktiveras 09:00. Kl. 10 var den inte aktiverat men klockan 11 är den det.

  • Inte en notis om att det kommit en ny blogg bland SN:s bloggar men en massa andra skitnyheter finns det med. 
  • Ingen länk till Thoms blogg. Hur fan har 99:an tänkt att folk ska hitta dit?

Kort sagt 99:an Carstorp fortsätter att hindra demokratin och yttrandefriheten trots Sveriges grundlag och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, mot journalisternas egna etiska regler och mot sina egna påstådda åsikter. Det är bara att konstatera att den mannen är dyr för SN och demokratin.  

Vad händer på din tidning Göran?  Är inte en ny partiblogg en nyhet? Sover du? Det är dags att växa upp och sluta jävlas med alla som inte tycker som du gör?

…ingen länk!!!


Feb 24 2012

Södermanlands Nyheter tappar stort i upplaga

Av Pettersson

Södermanlands Nyheter är lokaltidning i sydöstra Södermanland med utgivningsområde i huvudorten Nyköping samt de mindre orterna Oxelösund, Trosa, Gnesta och landsbygden runt omkring. I dessa fyra kommuner har befolkningsutvecklingen de senaste åren varit hyfsat med c:a 5000 plus.  

Södermanlands Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare är 99:an Carstorp, en man som leder tidningen på äkta PK-manér, försvarar invandringen, motarbetar invandringskritiska insändare och kommentarer i SN:s nätdel, vilka han även kallat ”pissrännor”, han har sagt ett det demokratiska samtalet ska föras utan begränsningar men har nekat Sverigedemokraterna en plats bland de övriga 30 partibloggarna på SN men har nu äntligen godkänt detta och den 1 mars blir det premiär för SD:s blogg.

Medievärlden skrev 2009 så här om framgången för Södermanlands Nyheter  

”Södermanlands Nyheter har i ett decennium ökat eller hävdat upplagan. Inte ett enda år med minus. Det är en prestation, eftersom man med måtta jobbat med rabatter. Betalningsgraden 2009 ligger på 93 procent. Nyckeln är tidningens lokala förankring, i journalistiken, i säljet och i sättet att verka med och med hjälp av läsarna. Det tål att upprepas: vallfärda till svenska mästarna i dagstidning!”

SN och 99:an följde naturligtvis upp med stora skrytartiklar om hur duktiga de var. Dock har dessa artiklar uteblivit de senaste åren. 2010 minskade SN:s upplaga med 400 ex och 2011 med 700 enligt siffror som presenterades idag. Alltså totalt 1 100 exemplar minus på två år och det är i sammanhanget väldigt mycket.

- Pettersson anser att om 99:an varit en ärlig journalist hade han naturligt visat dessa siffror för sina läsare och annonsörer men nu tillhör chefredaktören det stora gäng journalister som har slutat publicera nyheter sakligt, korrekt och allsidigt och istället publicerar de nyheter med den vinkling som de tycker är de rätta och detta oavsett om nyheterna gäller upplagesiffror, brottslighet eller invandring.

I andra tider och länder kallas sådant propaganda och det betyder färre prenumeranter för 99:an och hans tidning.


Jan 19 2012

99:an och Södermanlands Nyheter

Av Pettersson

Ni som läser denna blogg regelbundet vet att jag har en favorit – 99:an Carstorp, chefredaktör och ansvarig utgivare för vår lokaltidning Södermanlands Nyheter.

99:an har gett utrycket hal som en hål ett ansikte och jag har sagt upp min prenumeration på tidningen och lovat att SN inte kommer att få en krona av mig så länge 99:an är chefredaktör.

Nåväl det är en skitsak men nu har Pressens Opinionsnämnd (PON) sammanställt den så kallade ”klanderligan” för 2011.

KLANDERLIGAN 2011

  • 5 FÄLLNINGAR: Aftonbladet.
  • 3 FÄLLNINGAR: Södermanlands Nyheter och Vårdguiden.
  • 2 FÄLLNINGAR: Barometern, Dagens Nyheter, Expressen, Länstidningen Östersund, Café, Nerikes Allehanda, Norrbotens-Kuriren, Norrköpings Tidningar och Västerbottens Folkblad.
  • Dessutom har en rad tidningar fällts endast en gång.

Inte nog med detta utöver SN:s andraplats i Klanderligan har Dagens Media en lista med Årets rubrikmissar, där har lyckas SN lägga beslag på både första och fjärdeplatsen.

Årets rubrikmissar med motivering

1. ”SN Satsar i Trosa”, Södermanlands Nyheter. Hemmablindhet, hävdade chefredaktören Göran Carstorp, låg bakom Södermanlands Nyheters i dag ökända löpsedel. Rubrikmissen ledde till en av årets mest lästa artiklar på Dagens Medias sajt och blev en virtuell bomb i de sociala medierna.

4. ”Vrenatjejerna tar ny sats i tvåan”, Södermanlands Nyheter. En olycka kommer sällan ensam. Bara fem månader efter ”Satsa i Trosa”-fadäsen trampade Södermanlands Nyheter återigen i klaveret. En harmlös artikel om pingisspelande tjejer fick en tvetydig betydelse och i de sociala medierna var man inte sen att haka på och håna SN:s nya blunder.

Tre framträdande placeringar för en liten lantsortstidning i konkurrens med landets stor drakar är inte dåligt.

-Pettersson säger grattis till 99:an Carstorp.