Maj 24 2012

Kom ihåg mitt ansikte

Av Pettersson 

I dag begärdes den 28-årige man som misstänks ha skjutit ihjäl Charles Limerius på Kantargatan i Malmö den 3 januari omhäktad. När rätten meddelade sitt beslut, att han häktas igen mot sitt nekande, blev han fullkomligt rasande.

Han reste sig upp och viftade med armarna. Jag skiter i den svenska rättvisan, skrek han. 28-åringen, som suttit häktad för mordet i drygt två månader, vände sig sedan mot åklagaren Anders Petersson och rådmannen Åsa Liljeroth.

– Kom ihåg mitt ansikte till den dag jag kommer ut. Jag kommer inte att sluta, ropade han.

Han fördes sedan ut ur salen av poliser. 28-åringens advokat vägrade efteråt att kommentera hans utbrott.

Åklagare Anders Petersson sa på frågan om 28-åringens utbrott kan resultera i en anmälan: – Vi får ta och diskutera detta.

Fallet med den mördade tvåbarnspappan Charles Limerius tog en oväntad vändning i tisdags. Då anhölls tre kvinnor misstänkta för att ha lejt den nu häktade 28-åringen för att mörda en 54-årig man.

Polisens teori är att 28-åringen tog fel på person. I skottlinjen hamnade istället Charles som sköts ner 20 meter från sitt hem mitt på blanka dagen. Två av de som anhölls i tisdags är mor och dotter, 55 och 28 år ­gamla.

För 20 år sedan mördades deras pappa och ­make i ett skottdrama. Den 54-årige mannen dömdes för dådet. Den tredje kvinnan som nu sitter anhållen, en 50-åring, blev för drygt tre år sedan våldtagen. Hon bands, hölls fången och utsattes enligt domen för förnedrande övergrepp.

-Pettersson ser att ljugmedia inte vill tala om att den 28-årige mannen är en välkänd kriminell som heter Aboantar Elhoot och hör hemma i Irak. Eftersom detta är en snäll blogg hjälper vi gärna svinet med ansiktet så ingen glömmer det och vi tycker även han kan få lite irakisk rättvisa om den svenska inte duger. Tidigare HÄR.


Mar 17 2012

Mördad man var tvåbarnspappa – misstänkt mördare häktad

Av Olli Rein

Uppdatering 2012-03-17: En 28-årig irakier häktades igår på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mordet på Charles Limerius, 48, i Malmö i början av januari i år. Limerius sköts ihjäl i vad som såg ut att vara en ren gangsteravrättning på öppen gata utanför sitt hem i Malmöstadsdelen Lindängen.

Mannen heter Aboantar Elhoot och är välkänd i kriminella kretsar men inte straffad tidigare.

- Pettersson ser att fulmedia gör allt för att dölja identiteten på kulturberikaren så vi visar en bild här till höger i stället.

Tidigare 2012-01-07: Beskedet slog ner som en bomb bland Malbas företrädare. Den 48-årige man som i går sköts till döds på Kantatgatan är en ledare och profil i klubben. Alla är förkrossade, säger en person inom Malbas. En genomsnäll kille. En vanlig tvåbarnsfar. En ledare som vågade säga ifrån. En alltiallo som fanns till hands.

– Vi försöker prata med de berörda och hjälpa varandra. Det betyder bland annat att informera i de lag där sönerna spelar. Just nu spelar Malbas lag i Lundaspelen. Vi gör det som vi trodde att han velat. Det är att fortsätta med verksamheten.

Men information kommer inte att kunna stilla all undran. Det enda klubben har kunnat göra är att bekräfta dödsfallet.

– Det finns ingen här som förstår mer än någon annan, säger källan som står klubben nära. Personen beskriver tvåbarnspappan som en individ med civilkurage. Han var en sådan som inte skulle tveka att gå emellan två personer som bråkar. Det är i alla fall så jag uppfattat honom. Men framför allt var han snäll.

Personen säger att det spekulerats i att en sådan situation uppstått där han sagt ifrån eller velat ingripa. Så som samhället ser ut i dag skulle man inte bli förvånad. Man slår ju inte längre utan skjuter. Det är skrämmande. Jag tänker på alla kriminella gäng i Malmö. Helt plötsligt känns det väldigt nära en själv.

På sin facebokssida skrev den mördade tvåbarnspappan så sent som på annandagen om våldet i Malmö. ”Är du orolig över Malmös brottsstatistik? Är denna stad på väg att bli ett Nordens Juàrez?” Juàrez är en stad i Mexiko, ökänd för våld och mord. Källan på Malbas säger att många tankar går till barnen, varav en fortfarande är minderårig.

SKÅNSKAN.SE

Olli funderar om möjligen svaret kan finnas på mannens eller någon annans Facebokssida. Det kan nog vara värt att undersöka i vart fall! Det verkar som om Malbas ledare är medvetna om det kriminella våldet i Malmö. Det som politikerna och pressen hittills har blundat för, eller än värre struntar i. Eller har Statsministern fortfarande för sig att det är några Internetsidor som ligger bakom. Mer offside kan man väl i så fall inte vara, för att använda kända idrottstermer.

- Pettersson lägger till att den mördade 48-åringen i Malmö hette Charles Limerius och hade ingen känd brottslig bakgrund, förutom någon mindre förseelse. Tidigare egen företagare uppger media, och enligt polisen var skytten målinriktad och visste vem han ville åt. Vad arbetade 48-årige Limerius med nu  innan han blev skjuten undrar den misstänksamme?