Aug 18 2012

Slaveriet och islam, en oavslutat historia om islams svarta slavar

Av Pettersson

Den kristna västvärlden får ofta kritik för korstågen, slavhandeln över Atlanten och kolonialismen. Den kritiken är berättigad men onyanserad. Korstågen var befrielsekrig över tidigare kristna områden som de arabiska muslimerna erövrat och islamiserat med våld. Väst slavhandel var grym och pågick i 350 år men ingenting mot muslimernas som pågått i 1 400 år och ända in i våra dagar. Kolonialismen var utsugning, men bättre än arabernas imperialism och bättre än vad många av länderna har det som självständiga.

”Män, kvinnor och barn fördes fram från magasinet och paraderade på en upphöjd plattform så att alla intressenter klart kunde se dem. En handlare kunde med sin käpp nudda hakan på en slav och denne skulle omedelbart öppna munnen för att visa sina tänder. En annan kunde peka med sin käpp, och slaven skulle visa sina armmuskler. De unga kvinnorna var tvungna att förevisa sina bröst och skinkor.

Det uppstod ett gräl angående en lång, svart kvinnas jungfrudom, och under den en timmes långa diskussionen var hon tvingad att sitta på huk medan en av de mest högstående köparna undersökte henne med sina fingrar. Hon var skräckslagen; hennes darrningar var synliga från femtio yard.

Emellanåt sålde man barn i klump. De grät inte, i första hand tror jag för att de inte hade några tårar kvar, men de höll sig tätt intill varandra och såg sig omkring som för att be om hjälp. Pojkar tio till tolv år gamla blev undersökta i anusen; homosexuella köpare är kinkiga när det gäller sjukdomar”

Detta är ett ögonvittnes skildring från slavmarknaden i Djibouti, på Afrikas horn år 1956, nästan hundra år efter det att slavhandelns bannlystes.  

Ronald Segal är historiker, född och utbildad i Sydafrika. Tidigt blev han en av de viktigaste rösterna mot apartheid. 1960 tvingades han lämna landet. Först 1994 återvände han inbjuden av ANC för att hjälpa partiet i det första demokratiska valet. Han har skrivit flera böcker som betraktas som oundgängliga om Afrikas politiska historia, om Indiens problem, om raskriget och om slavhandeln över Atlanten.

I ”Islam´s Black Slaves” ger han sig i kast med två uppgifter på en gång. Dels följer han islams historiska utveckling i de olika länderna i Afrika, Europa och Asien. Dels skildrar han slavhandeln i dessa länder.

Det började år 571 i vår tid. I Mecka. Där föddes en pojke som fick namnet Muhammed.  25 år gammal gifte han sig med änkan efter en rik köpman. Befriad från ekonomiska bekymmer gav han sig i väg till en grotta utanför staden för att meditera i avskildhet och det var där som han år 610 fick höra ärkeängeln Gabriel beordra honom att tala i Guds namn.

Pettersson har en lite annorlunda teori om det där med Allah och ärkeängeln Gabriel, Muhammed utan änkan var nog ute på andra äventyr, krökade och rökte på så han fick hallucinationer.   

Nåväl, sedan började Muhammed bygga sitt imperium ”Kalifatet”

I det ständigt expanderande islam var slavhandeln en av de viktigaste ekonomiska aktiviteterna. Det är givetvis svårt att beräkna det totala antalet slavar men forskarna tycks vara ense om att det rör sig om långt mer än tio miljoner människor, några säger flera 100 miljoner och i Indien nämns 80 miljoner döda i historiens värsta förintelse. De flesta av dem var svarta och muslimer men även miljoner vita från Ryssland, Baltikum, Europa och så långt norrut som Irland och Island. Även många svenskar och andra skandinaver blev slavar hos muslimerna. De vita användes ofta som soldater.

Trots islams vackra ord om att alla ska behandlas lika är det uppenbart att vissa muslimer var mindre bröder än andra. Området kring Tchadsjön har förmodligen bidragit med mer slavar än något annat ställe på jorden och de svarta var chanslösa mot de kompetenta yrkesmilitärerna som sändes mot dem.  

Slavjägarnas och slavhandlarnas grymhet var måttlös. Under de äventyrliga resorna från den ena sidan av Afrika till den andra och till Europa eller Asien beräknar man att bara tre av tio överlevde. Men handeln lönade sig ändå och när vi diskuterar väst slavhandel ska vi inte glömma vilka det var som sålde slavarna i Västafrika till européerna.   

Islam behövde kvinnor. För varje manlig slav gick det två kvinnliga. Att ha många konkubiner var inte bara en fråga om sexuell aptit, utan också en fråga om status. Rika köpmän kunde han hundratals konkubiner, ibland tusentals. För att inte tala om de styrande. I väst var det män som lockade mest som arbetskraft.  

Det fanns förstås problem med troheten mot profetens ord, men man fann vägar runt dem. Förbudet att kastrera någon löste man genom att antingen låta detta ske någon annanstans eller genom att låta andra, icke-muslimer göra det.

Eunuckerna var de mest eftertraktade slavarna och följaktligen de dyraste. Man kunde köpa sig tio kvinnor för en eunuck. Problemet var att om man hade tio kvinnor då var det nödvändigt med en eunuck att handskas med dem.

Många eunucker höjde sig till maktens översta boningar. Många konkubiner blev mödrar till schejker och sultaner eftersom barnen föddes fria.

Den kristna grymheten var att betrakta människorna som arbetsmaskiner. Den islamiska att betrakta dem som konsumtionsvaror. Officiellt har slavhandeln bannlysts sedan 1867, men den pågår alltjämt iMauretanien och Sudan maskerad som militära operationer, menar Segal.

Det är den ena problemet. Det andra är att islamiska ledare och intellektuella i väst inte gärna tar upp saken.

Men någon måste göra det säger Pettersson och tänker tanken att tänk om inte de arabiska muslimerna hade erövrat stora områden i mellanöstern och Nordafrika som var kristna. Då hade kanske dessa utvecklats och blivit moderna demokratiska stater i stället för de mänskliga katastrofer de är idag.   

Ronald Segal Islam´s Black Slaves.


Jun 10 2012

Krigets Afrika

Av Stefan K

De afrikanska länder som har och fortfarande präglas av inre konflikter ligger på en stadig nivå.

Igår kunde vi läsa om Elfenbenskusten där både FN-soldater och civila dödades i samordnade attacker, länk till SvD

Algeriet, Marocko, Tunisien, Libyen, Egypten, Västsahara, Mali, Niger, Sudan, Etiopien, Eritrea, Somalia, Nigeria, Sierra Leone, Liberia, Angola, Kongo, Madagaskar, Tchad, Kenya. Detta är länder varifrån det rapporterats konflikter bara under 2000-talet, men en mer utförlig lista hittar ni här.

Ha i åtanke att svenska politiker och organisationer hemskt gärna vill stå i kö för att ta emot flyktingar från dessa oroshärdar. Som alla förstår fungerar inte detta i praktiken och bara en bråkdel av de som flyr får sin nya hemvist i Sverige och övriga Västeuropa, dock till en kostnad som gräver allt djupare hål i ländernas välfärd. Min fråga är var det egna ansvaret befinner sig och om de afrikanska länderna någonsin kommer att kunna enas och samsas? Sverige och övriga Europa kan inte längre vara en fristad för miljontals människor som flyr ständiga konflikter, utan att de konflikterna så småningom tar sig över våra gränser.


Apr 12 2012

Den muslimsk-arabiska slavhandeln med svarta afrikaner

Av Pettersson

Muslimska araber jagade, förslavade, torterade och dödade etniska afrikaner i över ett årtusende. Mellanösterns muslimska araber har en historia på över 1400 år av slaveri och det fortsätter än idag. Arabiska muslimer använder fortfarande svarta slavar i de områden som de kontrollerar. 

Allt godkänt av den store profeten Muhammeds som själv använde slavar och var pedofil…se skiten själva. Muslimerna är dåliga på handel och industri men våld och slavhandel kan de och tyvärr har de inte insett att det inte är år 1433 längre.

YouTube Preview Image

Apr 6 2012

Svarta har aldrig skapat något

Av Pettersson

Pastor James David Manning vid World Missionary Church i New York säger några sanningens ord.

Manning säger att…

Svarta förstår inte världen, svarta har aldrig skapat något!

Vad är det för fel på er Niggas? Ni är galna Niggas!

Pastor Manning påstår att problemen i Afrika är de svartas fel och de svarta måste erkänna detta för att kunna lösa sina problem och fortsätter med att svarta aldrig lyckats skapa något eller lyckats bygga en riktig civilisation, oavsett vita.

-Pettersson som inte ens får säga niggas håller tyst med…

YouTube Preview Image

Mar 13 2012

Afrika – Världens rikaste kontinent, där svälter människor på grund av biståndet

Av Pettersson

Afrika är jordens rikaste kontinent. Afrika borde vara lika rikt som vi i Europa eller USA men tyvärr bidrar biståndet att hålla Afrika kvar i fattigdom. Se inslaget i Aktuellt om Zambia, Afrikas kornbod där många ton mat ligger och ruttnar och där landet tjänar enorma pengar på sina koppargruvor. Trots detta får de jättelika summor i bistånd från Sverige, Europa och USA.

I över 50 år har vi vräkt tusentals miljarder i bistånd över Afrika, det enda det har medfört är att vi fött korrupta regeringar och västerländska biståndskonsulter.

Titta på avsnittet i SVT Play Aktuellt mellan 17:45 och 26:40 och läs tidigare artiklar på Petterssons HÄR och HÄR


Feb 29 2012

SN plockar bort…igen!

Av Stefan K

Det börjar bli en följetong att SN plockar bort kommentarer som inte faller in under mönstret.

Flera av oss skribenter här på Petterssons har fått se kommentarer plockas bort tämligen omgående, trots att de inte strider mot SN:s policy. Givetvis finns det andra skäl bakom och vi vet nog vilka de är. En liten ljusning har dock kunnat skönjas den sista tiden och man börjar nästan tro att SN:s medarbetare besöker Petterssons bloggsida emellanåt. Här har kritiken stundtals inte varit nådig.

Nåja, inga äpplen utan kärnor. Igår publicerades en insändare om demokratiprocessen i norra Afrika, den så berömda men ifrågasatta ”arabiska våren” ni vet. Att den arabiska våren kan förvandlas till något som hyllningskörerna inte inser eller vill förstå, får vi väl se. Ingen har slutresultatet i sina ägor. Jag skrev en kommentar och bifogade en länk i den. Kommentaren var bortplockad en timme senare och jag min tok som lärt mig att skärmdumpar är nödvändiga när kan skriver i vår eminenta lokaltidning. Skam den som ger sig, så jag skrev en likadan, men utelämnade den bifogade länken. Även den plockades dock bort strax därefter, men denna gång hann jag ta en skärmdump och här är kommentaren på bild.

Uppgifterna jag härleder till i kommentaren grundar sig på den länk jag bifogade i den första kommentaren och är en av alla länkar till utländsk media som rapporterade om samma händelse, Daily Mail i detta fall. Man undrar då om SN inte vill att sanningen ska förmedlas till läsarna och varför i sådana fall? Att kommentaren inte strider på gängse policy kan ni säker själva beskåda.

Inte utan att jag förstår dig Pettersson och snart lär fler, inklusive mig själv, att följa ditt exempel.

Länk till insändaren i SN

Pettersson provade i samma ämne. Min kommentar försvann efter 10 minuter.


Feb 19 2012

Kriminella utlänningar utnyttjar vårt samhälle

Av Petterssom

- Kriminella utlänningar är ociviliserade. De våldtar våra unga flickor och skapar oro hos många unga män, säger religionshistorikern Hanne Nabintu Herland. Hon totalsågar det antivita samhället. Vi måste tala mycket mer öppet. Att inte behandla alla lika, innebär att invandrare kan komma undan med attityder som vi aldrig skulle acceptera av norrmän. Så kan vi inte ha det, säger Herland till Nettavisen.

Hanne Nabintu Herland var 19 år då hon flyttade till Norge. Uppvuxen i Afrika, som dotter till två norska biståndsarbetare, har hon skrivit flera självbiografiska böcker om sin syn på rasism och kulturfrågor i det moderna Norge. Nyligen har hon gett ut en bok ”Respekt” som handlar om hur vår kultur har hamnat i en djup kris.

- Vi har en tendens att automatiskt tycka synd om människor med mörk hy och andra som inte är uppväxta i Norge, det är en socialistisk form av rasism som offerstämplar andra, säger hon.

Men bakom den hycklande fasaden tycker sig religionshistorikern se en betydligt mer verklighetsförankrad uppfattning.

 - Vi ser i själva verket ned på utlänningar, och vågar inte kritisera dem av rädsla för att bli stämplade som rasister. Men titta på brottsstatistiken från polisen: Nästan 100 procent av misshandeln våldtäkterna i Oslo begås av icke-västerlänningar, säger hon,

- Det är ett uttryck för den norska socialistiska rasismen att vi inte pratar om våldtäkterna som kriminella invandrare begår. Varför accepterar vi detta utan att tala tillräckligt tydligt om vilka grupper som ligger bakom problemen? Istället tycker vi synd om dem och behandlar dem med silkesvantar.

Hanne Nabintu Herland säger dock att hon i grunden tror på ett multietniskt Norge, men att det måste förenas med hårdare straff och en sträng syn på grov brottslighet – även om den begås av icke-västliga invandrare. Hon gör heller ingen hemlighet av att olika invandrargrupper är olika önskvärda.

 - Vi bör inte säga ”utlänning” utan titta på varifrån personen kommer. I vissa grupper finns knappt någon brottslighet, medan andra grupper, exempelvis från Afrika, Somalia, Irak och Iran, är överrepresenterade, säger hon till Nettavisen.

- Det finns en attityd att Europa inte har förkörsrätt i Europa och att vi som européer inte borde kritisera andras värderingar. Jag är emot det. Alla värderingar är inte lika bra. Det måste vi kunna tala om, säger hon.

-Pettersson säger att Herland har rätt och är tuff. Tänk om våra journalister och politiker tordes prata lika öppet men då blev de kallade mytspridare av mytomanen Ullenhag.

 Nettavisen

YouTube Preview Image

Nov 20 2011

Våldtäktsmän använder ”mänskliga rättigheter” för att slippa utvisning

Av Pettersson

Asylsökande William Danga, 39, från Kongo våldtog och utsatte barn för fruktansvärda övergrepp. Fick tio års fängelse, släpptes efter halva straffet för att utvisas.

Kongolesen Danga överklagade utvisningen med hänvisning till mänskliga rättigheter paragraf 8 om rätten till familjeliv, han hade skaffat ”familj” och barn med en ung flickvän.

Inrikesminister Theresa May vill ändra den kontroversiella klausulen i ett försök att ta tillbaka kontrollen över gränsen. Danga är inte ensam och samma regel används över hela Europa.

I veckan dömdes Danga återigen för våldtäkt och en rad andra sexualbrott till fängelse i 15 år.

Hans offer, nu 14 år och 12, tvingades återuppleva sina prövningar som de gav bevis för juryn via videolänk. Den äldre flickan blev misshandlad av Danga år 2000, när hon var fyra.

Danga dömdes för grov våldtäkt av en 16-årig flicka i hennes sovrum efter att hon försökt att avsluta deras vänskap. Danga våldtog även en 7-åring när han knackade dörr som Jehovas vittne och undervisade om bibeln.

­- Pettersson säger att skicka ut galningarna direkt och gör allt för att de får avtjäna sina straff på hemmaplan så blir det inte aktuellt med några överklaganden och nya våldtäkter. Danga har förverkat sina mänskliga rättigheter däremot har flickorna rätt att slippa sådant avskum…

Dailymail 


Nov 15 2011

Lägg biståndsbudgeten på ökad invandring

Av Pettersson

Vi har en biståndsbudget på 35 miljarder kronor, som idag används till utgifter som varken Sida eller regeringen kan visa leder till långsiktig utveckling på ett övergripande plan. Varför då inte använda 20 av dessa miljarder för att finansiera ökad invandring? Det skriver Fredrik Segerfeldt, liberal debattör och författare.

- Pettersson vill bespara er från resten av skiten och undrar om den gode Fredrik Segerfeldt vet att det finns 1,5 miljarder fattiga i världen och de får det inte bättre om vi kör ner Sverige till samma nivå som de fattigaste u-länderna. Bättre är att lägga ner biståndet helt så biståndstagarna blir tvungna att börja försörja sig själva. Vi har i mer än ett halvt segel vräkt tusentals miljarder över Afrika men Afrika behöver inte bistånd, de behöver kloka politiker och det har vi inga att skicka.

 Newsmill


Nov 14 2011

Två vittnen från Somalia!?

Av Eva-Marie

Malmö, När en 18-årig kvinna berättade att hon blev bortgift, inlåst och utsatt för övergrepp i ett krigsdrabbat Somalia ansåg Migrationsverket inte att hon var trovärdig. Nu får hon uppehållstillstånd.

 Migrationsdomstolen, dit 18-åringen överklagade, tror på hennes berättelse. Språkanalyser som Migrationsverket vänt till hennes nackdel, anser Migrationsdomstolen stöder hennes berättelse. Två vittnen har också bekräftat hennes bakgrundshistoria.

Här tappar jag bort mig. Inte trovärdig blir till trovärdig. Nackdel blir till fördel och det finns två vittnen. Vem är dom!?? Brölloppsgäster,släktingar eller två stora feta lögnare?? Nästa hållplats Somalia, jag menar Seved. Grattis till vårt land som nu blev ditt land och alla gatorna är dina och nu regnar det manna från himmelen. Prisad vare skatteåterbäringen.

YouTube Preview Image

Sydsvenskan


Nov 11 2011

Köp en get

Pettersson ber om ursäkt för att han inte var så insatt i Afrikas fauna och brukade kalla en del av dem som kommer hit för fåraherdar. Getherde ska naturligtvis titeln vara på de oerhört kompetenta nybyggare vi tar hit för att rädda vårt gamla land.

För övrigt får man 4 000 getter för vad en enda ensamkommande ljugande ung man kostar. Så det gäller att prioritera rätt.

Nåväl så här skriver Skandinaviska Barnmissionen  

Köp presenten eller julklappen som både är rolig och fyller en livsviktig funktion! För 200 kronor ger du en get till en fattig familj i Afrika. Du namnger själv geten – och väljer om du vill skriva ut ditt bevis själv eller få det skickat!

Skandinaviska Barnmissionen driver djurprojekt i bland annat Mpongwe, Zambia, en region på 800 km2 med cirka 100 000 invånare. Getter köps in, föds upp och delas ut till fattiga familjer – i första hand till dem som tar hand om föräldralösa barn. En get kan producera upp till sex liter mjölk om dagen – begreppet fattigmansko är passande. Mjölken är mycket näringsrik och stärker immunförsvaret, något som är särskilt viktigt för de som är smittade av HIV/Aids.

Barnmissionen


Nov 4 2011

Djurgården firar seger över AIK i fotboll

Pettersson säger att Eva-Marie kan slänga sig i väggen med sitt musiktema. Här snackar vi musik och får förklaringen till varför klubben heter som den gör eller…nej den var för elak så den tar vi tillbaks. Det är faktiskt ett bra exempel på fotbollens förbrödring för en gångs skull.

YouTube Preview Image

Okt 3 2011

Det svenska biståndsberoendet

Pettersson

10 000 – Så många svenskar är beroende av biståndet för sin försörjning. Av alla som en gång tagit sig in i biståndsindustrin är det få som någonsin lämnar den.

Precis som fattiga länder riskerar att bli beroende av resursöverföringar från rika länder kan rika länder utveckla ett eget biståndsberoende. Det har Sverige gjort – politiskt och psykologiskt såväl som ekonomiskt.

Konsekvenserna är bland annat en motvilja mot att utvärdera, granska och ifrågasätta miljardrullningen. Biståndsindustrin är en konservativ bransch som ogillar förändringar och reformer. För att övertyga allmänheten om att dess recept mot fattigdomen är det rätta läggs 180 miljoner kronor ner på opinionsbildning.

I debattboken Det svenska biståndsberoendet - Om intressen och värderingar i den svenska biståndsindustrin gör Pär Krause upp med det biståndsindustriella komplexet.

Pär Krause är ekonom och frilansjournalist med bland annat bistånd och Afrika som specialiteter. Mellan 2002 och 2006 bodde Pär i Tanzania – ett land som är en av den svenska biståndsindustrins verkliga kelgrisar.

Biståndet till Afrika skapar svält och krig. Vi har läst om det i böcker som ”Sveriges afrikanska krig” av Bengt Nilsson eller i ”Pengarna som försvann” av Jan Mosander. Gång på gång har Sverige och andra länder stöttat regeringar som visat sig vara eller utvecklats till mördarregimer. Vi bygger några skolor, ett och annat sjukhus, någon väg här och där, lite vattenreningsverk, håller den värsta svälten borta och pysslar om befolkningen i Afrikas länder. Detta frigör andra pengar så diktatorn som ofta varit en frihetshjälte på vänsterkanten kan leva lyxliv och köpa vapen för.

Professor Paul Collier uppskattar att 40 procent av Afrikas militärutgifter finansieras med biståndspengar. Om det är sant borde svenska skattebetalare dra öronen åt sig och försöka stoppa biståndet och rädda Afrika både ekonomiska och moraliska grunder.

Eller som en åskådare på ett biståndsseminarium sade för några år sedan: Är någon förvånad över att den kommunistiska gerilla man stödjer utvecklas till en kommunistisk mördarregering? 


Sep 22 2011

Flickan från Afrika blev 18 till slut

Uppdatering av Pettersson

Minns ni den så kallade 11-åringen som blivit tvingad av ett tåg och gammelmedia tävlade om vem som kunde yla högst? 

Nu har det kommit fram säkra uppgifter på att flickan i själva verket är 18 år. Seko, fackförbundet som konduktören ifråga tillhör, har för en gångs skull gjort sitt jobb och stått bi sin medlem under hela denna historia. I senaste numret av Seko SJ Nytt framkommer en hel radda intressanta uppgifter, så pass faktiskt att vi väljer att lägga upp hela skriften så kan läsa själva – sidan åtta och framåt. Så här i efterhand kan vi lugnt konstatera att gammelmedia ytterligare en gång orerat kring något de inte haft en susning om, något att ha i åtanke i affären kanske.

- Pettersson räknar med att gammelmedia går ut med rättelser i lika stora rubriker som de jagade tågvärden med och undrar vilka rubriker det blivit om det nu blivit några alls om den 11-åriga flickan som var arton inte hade varit svart utan blond och blåögd.

Från sidan 8 kan ni läsa historien i Seko SJ Nytt nr 3 HÄR som PI lagt upp.

Tidigare: Av Eva-Marie

Flickan från Afrika eller kanske rättare sagt flickan med afrikanskt utséende, hon har kommit till rätta. Skönt. Hon blev avslängd från ett tåg i Kumla när hon reste med sin syster. Hennes syster satt på toa med biljetterna när konduktören kom. Hela morgonen har det skrivits om detta på nättidningar och många rapporteringar har det varit på radion.

Flickan var endast 11 år och skygg, hon sa endast Göteborg. Många har nu utttalat sig om det olämpliga i att avvisa en liten flicka från ett tåg. Konduktören har genom sin arbetsgivare meddelat att den lilla flickan såg MYCKET äldre ut. Hur skall detta sluta och vad är sant och vad är lögn? Frågorna hopar sig, kommer vi att få reda på sanningen? Kommer vi att få se en bild på flickan/kvinnan? 11åringen har sovit över hos en kvinna i Kumla och nu skrattar hon lite grand enligt polisen.

Vad blir resultatet av detta? Kanske låt alla åka utan biljett eller kolla systrar som sitter på dass? Jag blir mycket misstänksam och undrar om inte konduktören blir den som till sist får sitta med hundhuvudet.

Efter en liten efterforskning på tidsangivelser får jag fram att 19,10 tåget lämnar Örebro, 19,22 lämnar flickan tåget i Kumla, 21,27 systern ta kontakt med personal. Hur länge kan man sitta på toaletten!?

Uppdatering: Här har ni bilden så kan ni själva försöka avgöra genom att titta på ansiktet om flickan är närmare 11 än 18. Källa: Nerikes Allehanda

Uppdateringnr,2

Konduktören tagen ur tjänst

Den avvisade flickan kommer att kompenseras, men hur är i nuläget oklart.
- Det får bli en läxa för oss på SJ att informera personal om rutinerna. Vi måste ta fullt ansvar för att personer som avvisas kommer i trygga händer.
Dan Rosander tror inte att flickans etniska ursprung har något att göra med det faktum att hon blivit avvisad från tåget.
- Nej, det tror jag inte har spelat någon roll.

Om man nu får tro någonting utanför kyrkan så tror jag att det har att göra med flickans etniska ursprung att konduktören är tagen ur tjänst. Vad tror ni?
Uppdatering:3

Håkan juholt ser rött och säger”-det som behövs är stora mått av gott omdöme. Även en för mig okänd KD politiker vill säga några ”väl” valda ord, riksdagsledamoten Penilla Gunther, KD, har tidigare föreslagit att SJ ska införa särskilda tågvärdar för barn som reser ensamma. Hur många poäng knep dom nu? Jag går här och undrar vad är sant i denna story? Ett är säkert, som vanligt sviker chefer sina anställda när det börjar brännas och drevet går. Här osar det katt så det stinker.


Aug 18 2011

Snart är vi 7 miljarder

Av Stefan K

Enligt INED, Frankrikes institut för demografiska studier har världens befolkning ökat med en miljard de senaste tolv åren.

Om fjorton år spås jorden ha en befolkning på 8 miljarder, för att sedan stabiliseras på 9-10 miljarder i slutet av 2000-talet.

Den största ökningen har Afrika stått för, en kontinent som kantas av hungersnöd, inbördeskrig, korruption och fattigdom. Hittills har västvärlden tagit ett stort ansvar för denna kontinents befolkning, både där och här, men hur länge kan detta tillåtas pågå? Dags för afrikanerna att införa demokrati och lära sig att använda preventivmedel. M.a.o. börja ta ansvar!

Länk till INED


Aug 14 2011

Svensk biståndshistoria

Av Pettersson

Med bistånd ska fattigdomen i världen minska. Det är det ursprungliga och alltjämt viktigaste skälet till att världens rika länder ger ekonomiskt stöd till fattiga länder.

Med hjälp av bistånd kan fattiga länder bygga upp sin ekonomi och sitt näringsliv. Då kan människor börja tjäna pengar och leva på sina arbeten. En starkare ekonomi kan även bilda en grund för att stärka eller bygga upp ett demokratiskt statsskick. När ett lands befolkning får politiska rättigheter kan de vara med och påverka samhällsutvecklingen i positiv riktning. Ekonomiskt bistånd kan även främja fred. När fattiga länder utvecklar sin ekonomi minskar risken för interna och externa konflikter. 

Missionärer: De första svenska ”biståndsarbetarna” var missionärer från Evangeliska Fosterlandsstiftelsen som i mitten av 1800-talet var utsända till Abessinien (nuvarande Etiopien). Deras uppgift var att sprida Guds ord. Men de startade också skolor och byggde sjukstugor.

Folkrörelser: Det svenska organiserade biståndet inleddes 1952. Då bildades CK (Centralkommittén för svenskt tekniskt bistånd till mindre utvecklade områden) av 44 folkrörelseorganisationer. Etiopien och Pakistan hörde till CK:s första biståndsländer. De första projekten handlade om byggande och att utbilda yrkeslärare. 1955 startar CK kampanjen Sverige hjälper för att bilda opinion för statligt bistånd till ”underutvecklade” länder.

”Biståndsbibeln” 1962 läggs första regeringspropositionen om statligt utvecklingsbistånd. Den kallades ”biståndsbibeln” och la fast fyra mål:

  • ekonomisk tillväxt
  • ekonomisk och social utjämning
  • ekonomiskt och politiskt oberoende
  • demokratisering 

 Sida efter NIB: Samma år, 1962, ersattes Centralkommittén med NIB, Nämnden för Internationellt Bistånd. Det var ett statligt verk med folkrörelserepresentanter i styrelsen. Tre år senare, 1965, lades NIB ned och ersattes med Sida, Swedish International Development Authority.

På mottagarnas villkor: Under 70-talet handlade ”u-hjälp” mycket om att bygga skolor, sjukhus, elverk och fabriker. Samtidigt växte insikten om att västeuropeiska modeller inte enkelt kan överföras till andra länder och kulturer. Ett nytt begrepp blev ”bistånd på mottagarnas villkor”. Begreppen utvecklingssamarbete och samarbetsländer etablerades.

Från slutet av 1980-talet ökade antalet biståndsländer snabbt till närmare 125 stycken. Men 2007 skar den svenska regeringen ned antalet till 33 för att med färre länder kunna få bättre överblick över och samla biståndsresurserna så att de gör mer nytta.

Sverige når under 2011 upp till sitt biståndsmål på en procent av den beräknade bruttonationalinkomsten, BNI. Det svenska biståndet för 2011 är 35,2 miljarder kronor.

─ Pettersson säger att efter tusentals miljarder i bistånd ser det ut som det gör i Afrika medan exempelvis Sydkorea som på 1950 och 1960-talet var lika fattigt som de fattigaste i Afrika genom hårt arbete och handel nu tillhör världens rikaste länder.

Rädda Afrika – Stoppa biståndet, efter 60 år ser vi att det inte fungerar att försörja korrupta odemokratiska regeringar som lever lyxliv och köper vapen för pengarna eller göda Sidatjänstemän och västerländska konsulter.


Aug 11 2011

När ska Afrika hjälpa Afrika och muslimer hjälpa muslimer?

Av Pettersson

Situationen är kritisk i centrala och södra Somalia, som kontrolleras av al-Shabab, som vägrar att ta emot omfattande hjälp utifrån. Samtidigt med att dödstalen stiger i landet, ökar nu kritiken mot att andra afrikanska länder, men också den muslimska världen, inte gjort tillräckligt för Somalia.

 Imtiaz Sooliman, från den sydafrikanska hjälporganisationen Gift of the givers, som just fört in en hjälpsändning till Mogadishu, säger till nyhetsbyrån AFP att Afrika agerat långsamt, och att om Afrika inte bryr sig om Afrika – vad sänder det för budskap?

 Han var också mycket kritisk till att afrikanska unionen skjutit upp ett möte om Somalia. Och efter enträgna uppmaningar från Turkiet kommer den regionala islamiska hjälporganisationen OIC mötas i Istanbul nästa vecka för att diskutera hjälpinsatser till Somalia.

Medlemmarna i den muslimska organisationen OIC ska alltså träffas nästa vecka för att diskutera svälten i Somalia, snabbt jobbat!

På OIC hemsida står ”På grund av det kritiska läget och behovet av att mobilisera alla medlemsstater och institutioner för att hjälpa det av hungersnöd drabbade somaliska folket, vilket har påverkat tre miljoner människor och över en miljon, de flesta kvinnor och gamla människor, fördrivna i Mogadishu, lanserade OIC genom HCO i Mogadishu, en nödhjälps projekt som ett första steg att att hjälpa ett stort antal fördrivna personer, och började med utdelning av akut livsmedelsbistånd lättnad och andra förnödenheter till 300 familjer i en månad”

− Inte dåligt säger Pettersson, muslimerna hjälper 300 muslimska familjer av 3 miljoner och förväntar sig troligen att västvärlden ska ta hand om resten. Det är verkligen en barmhärtig religion som lämnar jobbet till oss.

Rädda Afrika – lägg ned biståndet så blir afrikanerna tvungna att börja arbeta. Akuthjälp till Somalia är nödvändigt just nu men torka som återkommer år efter år här inte akut utan beror på inkompetenta politiker och i detta fall islamska organisationer.

Ekot


Aug 6 2011

Varför invandring?

Av Pettersson

Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige! Detta sades 1924 av den legendariske socialdemokraten, mannen som fått äran av att ha byggt det svenska folkhemmet. Hade Per Albin levt idag hade han varit Sverigedemokrat.

Tage Erlander 1965 − ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Ingvar Carlsson 1989 − ”Sverige är fullt och inte öppet för vanlig invandring”

Nu är det andra tider, dem som säger samma sak som dessa socialdemokrater sade blir kallad rasist, islamofob, främlingsfientlig för att bara nämna några få tillmälen.

Vi behöver invandrarna eftersom det kommer att uppstå arbetskraftsbrist när 40-talisterna går i pension påstås det. Mer än hälften av dem har redan pensionerats och vi har fortfarande 100 tusentals arbetslösa så det argumentet håller inte.

Vi ska hjälpa dem som har det svårt påstås det och det är självklart men det finns 1,5 miljarder fattiga människor i världen och jordens befolkning ökar i en skrämmande takt. Så att ta hit 100 000 människor om året lindrar inte nöden i världen. Det är som att pissa i Mississippi.

Ett så kallat ”ensamkommande” barn kostar c:a 800 000 om året. 

  •  1000 kronor räcker t ex till utrustning för att förlösa tio barn.
  • 500 kronor räcker t ex till att behandla 25 personer med malaria. 
  • 250 kronor kan ge oss möjlighet att behandla två barn för undernäring.
  • 150 kronor kan bekosta tillräckligt med drickbar saltlösning för att behandla 25 kolera patienter för måttlig uttorkning.
  • 70 kronor kan ge 47 barn vaccinationsskydd mot mässling.
  • 50 kronor kan t ex rena vatten till 5 000 människor.

Alla verkar vara överens om att invandringspolitiken inte fungerar, ändå fortsätter den år efter år. Den skapar stora problem med ghetton, arbetslöshet, bostadsbrist, brottslighet, motsättningar mellan svenskar och invandrare och ändå större motsättningar mellan olika invandrargrupper.

Vi ser att argumenten för invandring inte håller. Varför envisas då regeringen, S, V och MP med att påstå att de somalier, afghaner, irakier och andra som kommer hit och går direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut ska rädda vårt land?

Varför får vi inte veta vad invandringen kostar och kan fatta beslut efter det? Om invandringen gick med vinst så hade vi fått det nerkört i halsen för länge sedan. 60 eller 250 miljarder Reinfeldt?

Man ska inte ställa människor mot varandra påstås det. Vilket skitsnack, det är just det som är politik. Ska vi bygga ett äldreboende eller en idrottsplast? Ska vi ta emot en somalisk familj i Sverige eller hjälpa hundratals i Somalia?

För mig är svaret enkelt!

PS. För att ingen ska missförstå mig så påpekar jag igen. Vi ska ta emot flyktingar enligt internationella överenskommelser. Det är färre än 10 % av dem som kommer nu. Vi ska inte slänga ut dem som är här med undantag för grova brottslingar och illegala invandrare. Vi ska bedriva akut u-hjälp och långsiktig om det kan visas att den gör nytta men att ösa miljarder över tyranner som lever lyxliv och köper vapen för pengarna gör ingen glad. Internationella biståndskonsulter som dricker grogg på femstjärniga lyxhotell för skattemedel medan de diskuterar hur de ska lösa Afrikas problem klarar vi oss också utan. DS.

I Afrika bor det 1 miljard människor, färre än i Kina. Afrika är rikt, på många håll går det att skörda sju gånger om året, där finns allt. Låt Afrikanerna själva ta hand om världens rikaste kontinent. De behöver kloka politiker och det skulle vi kunna skicka men tyvärr har vi stor brist på dem.


Jul 31 2011

Tempelriddare Behring Breivik och Kulturvänstern.

Utöya Bojkotta Israel

Av Olli Rein

Vålstua gård Norge

Om nu mångkulturen vore så bra, som dess tillskyndare påstår, så varför finns där ingen mångkultur inom de muslimska länderna. Dessa länder är ju inte heller särskilt tätbefolkade jämfört med Europa. Så varför ska det lilla Europa ta emot invandrare från det mycket större Afrika och Menaländerna, från vilket de flesta européer har kastats ut eller mördats.

Samma mördare kommer hit och fortsätter att mörda. Detta är det som har triggat den norske terroristen Behring Breivik och inget annat. Det var också gott om muslimer och andra mångkulturella på Utöya. I dessa samt att det var socialister med en fientlig inställning till Israel, finns det man ska se, och som verkligen har triggat fram det allra värsta hos en förvirrad människa.

Man kanske ska se så långt, som till bakgrunden för denna ensamma terrorist, innan man går till angrepp på en mycket stor del av befolkningen i hela Norden. Det man då kan konstatera, är att han inte har angripit någon, utom dem som han ansåg vara sina värsta fiender, socialister och muslimer.

Han har alltså gett tillbaka, för det han anser sig ha fått lida för under lång tid. Jag tror nog att ärliga psykologer, kommer att komma fram till detta så småningom. Breivik gjorde det han i sin förvirring ansåg vara rätt, och dessutom nödvändigt för hans fosterland och dess kultur. Detta för att kunna vända den utveckling han inte ville se. Det var hans fulla övertygelse att det han gjorde var rätt, och det enda möjliga i det läge Norge hamnat i på grund av Vänsterregeringens enligt honom slappa invandringspolitik.

Här står hälften av de sex ton konstgödsel Behring Breivik köpt kvar. Den andra hälften gick åt till sprängningen av huset med norska regeringskansliet i. Ship to Gaza försökte få in sådant sprängmedel till den Islamofascistiska rörelsen Hamas och deras raketbeskjutning av södra Israel, men tji fick dem.

Rätt eller fel, men vi är många som gett Breivik hela skulden för att hans liv hade blivit förstört redan för nio år sedan. Att då helt fräckt anklaga några andra än dem som hela tiden varit målet för hans långa kamp, är återigen bara ett sätt från den svenska Kulturvänstern att inte ta sitt ansvar, utan pracka det på dem som är kritiska till hela det mångkulturella samhället, men ur ett demokratiskt perspektiv.

Ali Esbati
”Att leva är att ta ställning. Jag hatar likgiltiga människor”
Varför kunde du då inget göra här då?
Det egna livet var visst mera värt än 68 ungdomars tydligen
YNKRYGG!

Jul 30 2011

Två miljoner hotas av svält på Afrikas horn

Av Pettersson

Återigen rapporteras det om svält i Afrika och vi får höra att det är torkan och klimatförändringar som är problemet. Det är skitsnack, torkan återkommer lika regelbundet som kylan hos oss men vi svälter inte.

Afrika är rikt, där finns allt, råvaror, odlingsbar mark, energi osv. Afrika är inte överbefolkat. I vissa delar av Afrika går det att skörda sju gånger per år, ändå finns det inte mat så det räcker.

Problemet är politiskt och heter ISLAM. Utan islam och dess ständiga strider skulle svältkatastrofer inte hända. Afghanistan, Irak, Iran, Somalia, Sudan, arabvärlden i stort har bara en väg ut ur skiten. Det är att bli demokratiska, sekulära stater som kan fatta rationella beslut utan att påverkas av religiösa idioter. För demokratiska länder är torkan inget problem, vattnet räcker i Somalia med vettig infrastruktur, lagring, avsaltningsanläggningar i stället för pirater vid kusten osv.

Vi måste bekämpa islam med utbildning, utbildade kloka människor ser att islam är en återvändsgränd och bara leder till elände. Våld hjälper inte, det ser vi i Irak och Afghanistan. Muslimerna blir förbannande och vi skapar bara fler terrorister. Att påtvinga ett medeltida land demokrati går inte, det enda är att hjälpa de demokratiska krafter som finns i länderna och finns det inga sådana så låt islamisterna ta makten. En islamistisk regering kommer att hålla folk kvar i fattigdom men den värsta svälten kan undvikas.

Vi kan inte hålla på med svältkatastrofer vart annat år och försörja arméer av biståndsarbetare som lever gott på att påstå att svälten är ”torkans fel”. Vi måste få bort Islam och andra diktaturer. I 60 år har vi hållit på med bistånd och vräkt miljarder över Afrika, det hjälper inte.

Europa är en dröm för många afrikaner. Stoppar vi flyktingströmmarna helt kanske de inser att de måste göra något åt sin egen situation.

─ Pettersson vet att Afrika är rikt, afrikanerna måste inse det. De måste införa demokrati och handel och sluta stå med arslet i vädret fem gånger om dagen. Muhammed och Allah kommer aldrig att lösa några problem någonstans.

Det är synd om barnen i Somalia men det är inte torkans fel att de svälter. Felet heter ISLAM!


Jul 17 2011

Vilka klättrar på väggen?

Av Eva-Marie

Idag har vi (jag och sambon) varit ute i naturen, tittat på utsikt, andats in doften av ängsblommor, åker, koskit och varit kulturella i ett muséum. Mycket kultur blir det både på land sjö, hav och stad i vårt vackra land. Semestern rullar bokstavligen på och Sverige har mycket att erbjuda. Det var någon/några som sa att vi svenskar inte har någon kultur. Jag hittar svensk kultur var jag än vänder mig.

Vem sa att vi svenskar är tråkiga? Nyfunna vänner har vi besökt och det tog ett dygn innan man(läs jag) var i form efter den sammankomsten. Dryckeskultur i glada vänners lag med grillat därtill. Tack för en trevlig kväll. I Norrköping besökte vi ”arbetets muséum” klart värt ett besök. Där tittade vi

på gamla 30-40-50-60- och 70-talsgrejer. I denna barnkammare från 50-talet var det tapetserat med fina negertapeter och rummet lystes upp med en Kalle Anka lampa. Det är nu inne med retro, undrar var man kan få tag på sådana tapeter? Kanske måste man åka enda till Afrika?


Jul 9 2011

Afrikansk våldsrasism mot vita på Irland

Av Pettersson

Irländska tidningar rapporterar om kraftig överfallsvåld av afrikaner på vita bara för att de är vita på Irland. Erfarna utredare är chockade över det extrema våldet som beskrivs som en ”orgie i rashat”.

Alla offer, både män och kvinnor, överfölls utan uppenbar anledning. Fem personer skadades mycket allvarligt av slag, sparkar och krossade flaskor.

En person var nära att avlida när det afrikanska gänget stampade på hans huvud efter att ha slagit ner honom. Stampandet på huvudet gjorde att offrets skalle krossades på ena sidan och var tvungen att få en metallplatta inopererad i huvudet för att inte mista synen. En annan person fick en skallfraktur av vad utredarna tror är var en glasflaska.

Det afrikanska gänget är kända av polisen sedan tidigare för bland annat annan misshandel och rån. Modern till en av de misstänkta har suttit i fängelse för människohandel med barn från Nigeria till Frankrike.

─ Pettersson säger som vanligt. Vilken otur de andra länderna har. Våra ”negrer” är ju snälla och arbetsamma.

Herald


Jun 14 2011

Invandring till Sverige ekonomisk katastrof

Av Pettersson

En ny statlig rapport bekräftar det som invandringskritiker länge hävdat – att massinvandring från länder väldigt olika Sverige leder till arbetslöshet, segregering och dåliga skolresultat. År 2009 utgjorde utrikes födda 14,3 procent av Sveriges samlade befolkning, en siffra som ökar hela tiden.

Forskarna bakom rapporten Sysselsättning för invandrare – en ESO-rapport om arbetsmarknadsintegration menar att invandringen till Sverige skiljer jämfört med invandringen till jämförbara länder.

”Vad som däremot utmärker Sverige är att vi har en förhållandevis hög andel skyddsbehövande och deras anhöriga bland invandrarna, en invandring som inte är matchad mot en omedelbar efterfrågan på arbetsmarknaden utan har sin grund i en önskan att hjälpa människor i behov av en fristad.”

Sverige är inte fokuserat på att ta emot invandrare som kan bidra till samhället, utan invandringen har under årtionden utmärkts till stor del av så kallad skyddsinvandring. Först från Sydamerika under 1970-talet till länder i Afrika och Mellanöstern idag. Invandrare från dessa områden kommer av olika anledningar inte in på arbetsmarknaden, avslöjar rapporten, och skolorna i dessa invandrarområden har mycket dåliga resultat. Nästan hälften av den permanenta invandringen till Sverige år 2008 bestod av anhöriga.

För att råda bot på de dåliga skolresultaten vill forskarna att Skolverket satsar än mer resurser på invandrartyngda skolor. Rapporten visar att arbetslösheten för utrikes födda idag är 65 procent och i den gruppen är kvinnor de med lägst sysselsättningsgrad. Utrikes födda drabbas särskilt hårt vid lågkonjunkturer.

”Även om sysselsättningen ökar med vistelsetiden i Sverige, når den inte upp till samma nivåer som hos inrikes födda ens 25 år efter invandringstillfället. Hälften av de som invandrat från Irak, Iran och länderna kring Afrikas horn har inte haft ett reguljärt jobb efter nio år i Sverige.”

Vad den utomeuropeiska invandringen till Sverige kostar per år undersöktes inte i rapporten.

− Pettersson citerar ett avsnitt ur rapporten  ”Invandrare från Afrika och Mellanöstern kommer av olika anledningar inte in på arbetsmarknaden, avslöjar rapporten”  Det var ett riktigt sensationellt avslöjande och till rubriken och utredningen kan tillägas att invandringen även är en kulturell, social och mänsklig katastrof – både för invandrarna och svenskarna.

Rapporten HÄR  Integrationsbloggen


Jun 14 2011

Nutid känns gammalt

Av Eva-Marie

Förr i tiden hade Malmö en slogan som löd: ”Har du sitt Malmö har du sitt varden”. Översatt till svenska blir det: ”Har du sett Malmö har du sett världen”. Den nya är: ”Vi älskar Malmö”. Jag tycker att den gamla stämmer bättre till vår nutid. Bilderna tog jag i Lördags på Möllevångstorget. Så många förtryckta kvinnor samtidigt på ett torg i Sveriges tredje största stad, Malmö. Beklämmande, man blir liksom kastad tillbaka till medeltiden. Kvinnokampen måste ta fart igen.( En av bilderna föreställer förr i tiden.)

Detta var  då jag tvärsade genom torget på min väg till mitt mål. Det har först kommit smygande men jag med många andra tycker att det är inne i en accelererande fas. Det är en  konstig känsla när man upptäcker att man  inte förstår språken som talas runt om en i ens egen stad. Det kan upplevas ensamt att mitt i en folksamling upptäcka att pladdret man hör förstår man inte en stavelse av. Bilden från förr, där känner jag igen mig . Man är väl snart ett minne blott, en utdöd art. Statyn ni ser på bilden heter ”Arbetets ära” och är ett konstverk av Axel Ebbe 1931. Jag säger töser och kvinnor, befria er, släng era huckle. Ni är värda det.


Maj 17 2011

Bangladesh hyr mark att odla mat på

Av Pettersson

Bangladesh har arrenderat 400 kvadratkilometer mark i Uganda och Tanzania för att odla mat.

- Målet är att de ska producera så mycket som möjligt tillbaka till Bangladesh för att lindra matbristen, säger en talesman för utrikesdepartementet.

Bangladeshs 150 miljoner invånare har drabbats hårt av stigande rispriser. Landet var tidigare självförsörjande, men i takt med folkökning och krympande jordbruksmark har Bangladesh tvingats bli en stor importör av mat.

− Pettersson undrar om afrikanerna tycker det är bekvämare att ta emot bistånd än att odla upp den marken själva?

Dhaka TT-AFP