Jul 5 2012

Lycklig Agiza får återse familjen

Av Olli Rein

ola Westerberg TT

Drygt tio år efter det svenska justitiemordet får egyptiern Ahmed Agiza full upprättelse. Nu välkomnas han till landet som kastade ut honom i gapet på agenter från USA. – Jag är så lycklig, säger han.

Så startar TT:s utrikesansvariga Ola Westerberg sin artikel om denna händelse. Han fortsätter därefter med idel superlativer om denne Agiza, samt hur orättvist denne man hade behandlats av svenska myndigheter, och den dåvarande utrikesministern Anna Lind.

Men han nämner inte med ett enda ord att det handlade om efterspelen till sprängningen av World Trade Center i New York den 11/9 2001. Agiza fick 25 års fängelse, efter rättegång i Kairo, för islamistisk terrorism, då han ansågs ha varit en av ledarna bakom Al-Jihad, som ingår i Al Qaida! Han fängslades därför! Har ni läst i svenska tidningar att han misstänktes vara Al Qaida medlem?

(Al jihad går även under namnen: Jihad Group, Islamic Jihad, Egyptian Islamic Jihad, New Jihad Group, Vanguards of Conquest, Talaa’ al-Fateh)

Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. Han har även bott i Saudiarabien och Syrien.

1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Läs mer HÄR

Agiza har erkänt att han kände Ayman Al Zawahiri, som var andreman Al-Qaida. Han var aktiv i al-Jihad som gjort sig skyldig till terrorhandlingar, men han förnekar att han stödjer dess våldshandlingar. Bara en oerhört naiv person kan tro, att man kan vara medlem i en terrororganisation och känna dess ledning utan att stödja deras mål. Agiza förespråkar militant islam, och vill omvända icke-muslimer med vapenmakt.

Han kom dessutom till Sverige på falskt pass. Hederliga personer åker inte omkring i världen på falska pass, så jag tycker att han kan bosätta sig i Egypten, där han nu fått vård enligt egna ord. Han har dessutom utbildat sig till jurist och säger att han vill arbeta med mänskliga rättigheter i framtiden. Då gör han bättre nytta i Iran eller Saudiarabien.

Det är denne man vi har att ta ställning till, inte Ola Westerbergs påhittade mönstermuslim, men sånt strunt som sanningen skiter nämligen TT: s utrikeschef i att befatta sig med. Istället vill han strykas medhårs av sin största ägare AB, och dess charmanta chefredaktör Jan Helin.

Ola Westerberg uttalar sig för hela svenska folkets vägnar, och stödjer sig på en påstådd färsk opinionsundersökning, där svenskarna tycker att Egyptenavvisningarna är de senaste 20 årens värsta politiska skandal.

Jag välkomnar Ola Westerberg att uppvisa den opinionsundersökningen för oss alla, där Svensson har kunnat gradera de senaste 20 årens värsta politiska skandaler. Men då vill vi se en sådan opinionsundersökning i sin helhet, redovisad av dess ansvariga, inte något av Ola Westerbergs egna falsarier. Om dessa kan ni läsa mer HÄR

På Petterssons tidigare

Agiza är en misstänkt Al Qaida medlem

Agiza får PUT i Sverige

Egypten får sänkt kreditbetyg


Jul 4 2012

Agiza får PUT i Sverige

Av Stefan K

Egyptiern Ahmned Agiza har sin framtid tryggad och behöver aldrig någonsin mer lyfta ett finger…

Han har nu fått PUT i Sverige och hela landet jublar förstås. De 3 miljoner som svenska skattebetalare gav Agiza 2008 borde väl räcka länge, även om de givetvis borde beskattas som alla andra tillgångar.

Grattis Ahmed!

Källa: SvD

Lite bakgrundsfakta


Feb 19 2012

Agiza är en misstänkt Al Qaida medlem

Av Olli Rein Uppdaterat 20120219  kl 20:30

Ahmed Agiza

Säpo gör en ny bedömning av egyptiern Ahmed Agiza som avvisades från Sverige 2001, då han bedömdes som en säkerhetsrisk. Fallet blev kritiserat och uppmärksammat nationellt. Efter den egyptiska revolutionen släpptes Agiza ur fängelset i Egypten och nu vill han återvända till sin familj i Sverige.Enligt Säpo-chefen Anders Danielsson övervägs en resa till Egypten för att träffa Agiza. Det måste göras en bedömning utifrån dagens ljus, säger Danielsson till Ekot i Sveriges Radio.

Uppdaterat 20110813 kl. 09:50  Ny uppdatering 14/8 kl 11:13

Ahmed Agiza var en av de terrormisstänkta som år 2001,  hämtades av CIA på Bromma flygplats, för transport till Egypten. Mubarak som ville förhindra att landet förvandlades till en sharia-stat, bekämpade islamisterna stenhårt.

Agiza misstänktes ha en ledande ställning i Al-Jihad, som ingår i Al Qaida! Han fängslades därför! Har ni läst i svenska tidningar att han misstänktes vara Al Qaida medlem?

(Al jihad går även under namnen: Jihad Group, Islamic Jihad, Egyptian Islamic Jihad, New Jihad Group, Vanguards of Conquest, Talaa’ al-Fateh)

Under inga omständigheter bör vi ta hit en misstänkt terrorist! Vi bör heller inte ta hit antidemokrater och  Sharia-anhängare.

Nu har Agiza släppts ur sitt egyptiska fängelset och vill förenas med familjen i Sverige. Är han en sådan människa vi vill ha här? NEJ! Svenska myndigheter skall värna Sveriges bästa! Punkt! Hans problem är inte vårt problem! Genom att få hit sådana som han, så gräver vi oss djupare ner i skiten!

Vill han umgås med sin familj, så kan dom flytta till Egypten. Varsågoda!

Har vi väl gett honom svenskt pass, får vi inte ut honom igen! Ta inte hit honom! Han är en säkerhetsrisk!

Jag är less på människorättsorganisationer som lägger ner tid på antidemokrater!

KLARTEXTEN

The Egyptien Gazette

Thedailynewsegypt.com

Uppdatering 14/8 kl. 11:13

Utdrag ur Julia Caesars Söndagskrönika i Snapphanen 2011-08-14

Lämnade Egypten för Iran

Ahmed Agiza lämnade sitt hemland Egypten 1991, enligt egen uppgift för att han upprepade gånger trakasserats av den egyptiska säkerhetstjänsten. 1999 bodde han i det islamistisk-fundamentalistiska Iran och blev, tillsammans med 106 andra, i sin frånvaro av en egyptisk militärdomstol förklarad skyldig till att vara medlem i en förbjuden islamistisk organisation. Ett år senare, år 2000, anlände han med sin familj till Sverige på falska pass och sökte politisk asyl. Mohammed Alzery flydde också från Egypten 1991 men uppehöll sig i Saudiarabien och Syrien innan han sökte asyl i Sverige 1999.

Ahmed Agiza har alltså bara bott i Sverige i ett år innan han avvisades till Egypten. Om han vill bo i Sverige igen är det inte aktuellt att söka politisk asyl. Efter den ”arabiska våren” och egyptiska revolutionen råder nya omständigheter. Egyptens president Hosni Mubarak tvingades avgå den 11 februari i år efter att ha suttit vid makten i 30 år. Dessutom kan Säpo vid en ny bedömning fortfarande se Agiza som en säkerhetsrisk.

Enklast att anhöriginvandra

Minst 1 500 krigsförbrytare i Sverige

Omkring 1 500 krigsförbrytare som flytt från väntade straff i sina hemländer uppehåller sig i Sverige. Uppskattningen gjordes 2007 när Migrationsverket, Polisen och Åklagarmyndigheten publicerade rapporten Internationella förbrytare i Sverige. Siffran kan vara betydligt högre. I många, sannolikt flertalet fall försörjs de på livstid med bidrag av svenska skattebetalare. En enda har hittills dömts. Jackie Arklöv dömdes den 18 december 2006 för brott mot folkrätten som han gjort sig skyldig till som legosoldat på Balkan.

Vår godtyckliga asylprövning gör det möjligt för i stort sett vem som helst att precis som Ahmed Agiza och hans familj år 2000 ta sig in i landet utan ID-handlingar eller med falska pass. Av dem som söker asyl i Sverige saknar 95 procent ID-handlingar men släpps in ändå. Svenska myndigheter, och ingen annan heller, har en aning om vilka de är eller vilket land de kommer ifrån. På Migrationsverkets hemsida kan man läsa följande:

”Om du har begått något brott kan du ändå bli svensk medborgare, men då måste du vänta en tid. Hur länge du måste vänta beror på vilket straff du fick.”

Sverige har lägst krav för medborgarskap

Läs mer på SNAPHANEN


Aug 15 2011

En svensk kvinna!?

Av Eva-Marie

Här ser vi en svensk kvinna som jag inte kan identifiera mig med, men på ett sätt är vi lika. Både hennes och mina barn tycker om att åka utomlands på sommarlovet. Hennes barn åker till Egypten om somrarna mina växlar resmål (när plånboken tillåter utlandsresa). Mina barn gillar hemlandets miljöer, hennes barn gillar hemlandet Egypten. Bra, inget konstigt alls helt naturligt.

Hanan Attias man har dömts i en ”orättvis rättegång” i Egypten. Nu är han fri och vill söka uppehållstillstånd i Sverige för att förenas med sin fru och alla barnen. Denna familj kom till vårt land med falska pass. Flera gånger om dagen matas vi både av radio och TV om denna ”stackars” familj och vi skall tycka synd. Vi skall tycka synd och ta vårt ansvar!!? När blev Egyptens sak vår?

Ingen har väl heller missat den ”arabiska våren” och då förstår inte jag varför familjen biter sig fast i Sverige. Nu är det läge att flytta hem. Bygg upp Egypten. Sverige är Sverige och inte ett ”Lilla Egypten” Eller har jag missat något? Deras barn kan inte skriva på arabiska, är det vårt problem? Är det vårt fel? Måste vi ta ansvar för det? Tio år har gått sedan Hanans man  fängslades, hur har hon försörjt sin familj i Sverige dessa år? Någon som vet?

Hanan en svensk kvinna?

läs mer HÄR