Apr 20 2012

Terror i Europa

Av Pettersson

Den 21 december 1988 sprängdes ett passagerarplan av typen Boeing 747 över den skotska byn Lockerbie. 270 människor dog varav 11 personer på marken.

Den 11 mars 2004 drabbades Spanien av den värsta terroristattack som hittills inträffat i något EU-land. Under morgonrusningen sprängdes tio bomber på olika pendeltåg och tågstationer i Madrid. 191 människor dödades och nära 2 050 skadades exakt 911 dagar efter 11 september i USA där nästan 3000 dog och 6 000 skadades.

På morgonen den 7 juli 2005 dödades 52 människor och 700 skadades i London när bomber med korta mellanrum exploderade på tre platser i tunnelbanan och på en buss.

Mitt i julruschen den 11 december 2010 sprängde Taimour Abdulwahab sig själv i ett misslyckat attentat på Drottninggatan i Stockholm. Endast gärningsmannen omkom men två personer skadades.

I mars 2012 dödade Mohamed Merah sammanlagt sju människor, fyra vuxna och tre judiska barn i tre omgångar i Toulouse, Frankrike.

Den 22 juli 2011 sprängde Anders Behring Breivik regeringsbyggnader i Oslo och dödade åtta personer därefter åkte han till Arpetarpartiets ungdomsläger på Utøya, där han mördade 69 personer, mestadels tonåringar.

Nu till meningen med mitt inlägg – nu pågår rättegången mot Breivik och media är fulla av reportage och expertuttalanden. Svenska PK-media är fulla med påståenden och antydningar om att Sverigedemokraterna och andra invandringskritiska röster har ett medansvar till Breiviks handlade.

Alla de andra dåden däremot är enligt PK-media utförda av ensamma galningar och har inget samband med islam eller muslimer att göra.

- Pettersson anser att PK-media jobbar på de högerextrema islamisternas sida fast de är för dumma att begripa det.  Givetvis så är inte alla muslimer terrorister men när vi talar om terror och är det viktigt att ha en liten historisk överblick över det som verkligen hänt i vår närhet och i nutid.