Aug 13 2012

Kurs för asylsökande och papperslösa kvinnor

Av Pettersson

Kursen kommer bl.a. att innehålla workshops om mänskliga rättigheter, samhällets skyldigheter och om förtryck som tar sig sexistiska och rasistiska uttryck samt övningar i kroppskännedom, gränssättning och fysiskt självförsvar. Kursen innehåller metoder från och är inspirerad av feministiskt självförsvar.

Mer om kursen HÄR.

- Pettersson lägger märke till att kursdeltagarna ska få lära sig en hel del om sina rättigheter och samhällets skyldigheter. Det står däremot inget om individens skyldigheter mot samhället och givetvis är deltagandet gratis.

De som anordnar kursen vet förbannat väl att inget är gratis. Det är bara ett ord för att andra betalar.


Feb 7 2012

Mp önskar se en ny politik för arbetskraftsinvandring

Av Stefan K

Att göra det svårare för människor att komma till Sverige är inte Miljöpartiets sätt att hantera det missbruk av arbetskraftsinvandring som har uppstått.

Detta skriver Åsa Romson och Maria Ferm i en debattartikel på SvD.

De bägge vill visa en större öppenhet mot de som söker asyl och underlätta för de som söker sig till nya länder. Asylsökande som får avslag vill de också ge större möjligheter att ändå få stanna genom att söka arbetstillstånd. Miljöpartisterna vill utveckla den svenska modellen för arbetskraftsinvandring och sprida den till övriga Europa. De ger exempel på de 2 795 dataspecialister och 630 ingenjörer som kommit till Sverige tack vare regeringens och Miljöpartiets uppgörelse, men glömmer nämna de hundratals frisörer, städare, vaktmästare, bartenders, diskare, receptionister och andra lågutbildade som anlänt under samma tidsperiod.

Källa: SvD


Sep 14 2011

Vi ändrar inte invandringspolitiken i Danmark

Pettersson

I morgon är det val i Danmark. Helle Thorning-Schmidt (S) kan bli Danmarks nästa statsminister. Oppositionen hon samlat ligger bra till i opinionsundersökningarna. Hur det än går i valet är en sak klar – invandringspolitiken ändras inte.

När Helle Thorning-Schmidt talar med utländska journalister finns det inget ruttet i Danmark utom möjligen den borgerliga högerregeringen.

Men statsministerkandidaten slår fast att någon förändring av invandringspolitiken blir det inte. Hon tänker dock försöka ändra tonen mellan danskar och invandrare.

På frågan om vilka av de senaste tio årens lagar hon vill ta bort eller ändra blir beskedet. INGA, vi är för en fortsatt stram asyl- och invandrarlagstiftning och där har vi en mycket stor del av den danska befolkningen bakom oss.

─ Pettersson letar förgäves på nätet efter denna smått sensationella nyhet. De danska socialdemokraterna är eniga med den borgerliga oppositionen och det danska så kallade främlingsfientliga partiet Dansk Folkeparti som kritiseras så hårt i svenska media. Varför kallas inte socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt för rasisttroll och främlingsfientlig?

Varför kallas inte samtliga danska politiker för rasister av svenska politiker och journalister. Gör de skillnad på folk och folk?

Här borde jag naturligtvis ha haft en länk till TT eller till någon svensk tidning men hittar ingen. Bara en notis i en papperstidning. Lyssnade nyss på vår statliga svenska opartiska radio, de rapporterade om valet och säger att ekonomin är den stora frågan och påstår att invandringspolitiken är ”ute” inte ett ljud om att danskarna är eniga om att begränsa invandringen.