Jun 19 2012

Ungdomsgäng ”sparkade sönder” utvecklingsstörde Tore, 64 – lämnade honom att dö

Av Olli Rein

Tore 64 lämnades här att dö. Hittades svårt medtagen: Den 64-årige mannen upptäcktes av en slump i ett buskage vid Bangårdsvägen nära Kållereds köpstad. Då hade han legat fastbunden i kylan i två dygn utan mat eller vatten.

För tre månader sedan misshandlades 61-årige Carl-Eric Cedvander brutalt av ett gäng unga araber i Kortedala. Nu har det hänt igen: På Bangårdsvägen, nära Kållereds köpstad, har en 64-årig utvecklingsstörd man blivit nedslagen och bakbunden av ett okänt gäng. Men signalementet på förövarna är hemligstämplat av polisen – som mörkade händelsen in i det sista.

Det var vid halvtvåtiden förra onsdagen som 64-årige Tore, lokalt känd som ”Burk-Tore”, överfölls och rånades av tre män på bland annat en klocka. Dådet ägde rum på Bangårdsvägen nära Elgiganten i Kållereds köpstad. Efter rånet band gänget fast sitt offer med tejp och lämnade honom att dö i ett buskage.

– Först på fredagsmorgonen klockan 08.45 hittas han av en kvinna som är ute och går med en väninna och en hund. Kvinnan blir nyfiken när hon ser lite påsar och grejer och bestämmer sig för att titta noggrannare. Då ser hon åldringen ligga där, säger Ann-Christin Skoglund, förundersökningsledare vid kriminaljouren, till GT.

Tore ska har varit svårt medtagen efter att ha legat i buskaget i två dygn. Enligt polisen vårdas han för köldskador på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

64-åringen ska själv ha kunnat lämna en del uppgifter om utseendet på förövarna. Men polisen tänker inte berätta vad han sagt – av påstått utredningstekniska skäl.

- Nej, jag kan bara säga att det rör sig om tre killar. Vi lämnar ogärna ut signalement för då låser man sig vid det och det är ju inte säkert att signalementet stämmer, säger förundersökningsledaren Ann-Christin Skoglund till GT.

Av en tråd på webbforumet Flashback framgår dock att polisen försökt mörka betydligt mer än så. Precis som vid misshandeln av Carl-Eric Cedvander i Kortedala har inte nyheten nått ut till media via polisens officiella kanaler, utan via tips från allmänheten. I den officiella polisrapporten har händelsen kraftigt tonats ned, och polisen berättar inte ens att mannen blivit fastbunden av gänget.

LÄS HELA HÄR PÅ FRIA TIDER

Olli kan tyvärr inte beskriva detta pack, då det säkert skulle bli åtalsbart, och med högre straff än detta drägg någonsin kommer att få för liknande händelser. Det tänker jag inte utsätta mig för. Men vad rör sig under mössorna hos Kling och Klang.  Är de förvånade? Troligen inte. Tycker dom att det är för djävligt att de inte satt dessa typer bakom lås och bom tidigare? Troligen. Vad hindrar dom då? Idioterna på Rosenbad och resten av sjukklövern. Dom är rasister av största mått, och jag hoppas att väljarna helt sviker dessa svikare i september 2014. Det finns sedan länge bara ett parti i riksdagen som är värt att rösta på, ta reda på mer fakta om det partiet, om ni inte vill bo i helvetets förgård.

.


Dec 2 2011

Nya grepp i asylpolitiken

Av Stefan K

Sätten att skaffa sig asyl i Sverige är både många och uppfinningsrika.

Till de mer uppseendeväckande hör den 24-åriga kvinna som i veckan hittades dumpad och bakbunden utanför Uppsala. Polisen misstänkte människorov och satte in stora resurser för att finna kidnapparna.

Inga spår fanns dock att hitta och under förhör med kvinnan stod det snart klart att inget brott låg bakom. Det visade sig nämligen att kvinnan är asylsökande från Mongoliet och hon trodde detta skulle beveka myndigheterna och därmed öka möjligheterna för att få stanna. Vilka/vem som hjälpte henne är inte klart.

Nu kan det sluta med att kvinnan misstänks för brott, då det hon gjorde är helt oacceptabelt, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

Källa: Arbetarbladet