Mar 8 2012

Gemensamt flyktingprogram

Av Stefan K

EU inför ett gemensamt program för mottagande av kvotflyktingar.

Idag fattade EU:s ministerråd beslut om ett gemensamt program för mottagandet av kvotflyktingar inom EU-området. Medlemsländerna ska kunna söka ekonomiska medel för att kunna ta emot fler kvotflyktingar i framtiden. Vi får väl gissa att Sverige ställer sig först i kön för att ta emot fler än man gör idag. Enligt Tobias Billström ska det nya programmet medföra att alla stater ska visa solidaritet med de länder som bär det största ansvaret på sina axlar, dvs. Sverige.

Källa: TT


Jan 2 2012

Billström krävs på pengar

Av Stefan K

Veckan före jul skrev företrädare för sex Skånekommuner ett gemensamt brev till Tobias Billström och klagade på den ersättning man får för vårdnaden av de ensamma flyktingbarnen.

Malmö tar emot cirka 1000 barn/ungdomar varje år, men dessa placeras sedan i de elva transitboenden som finns runt Malmö stad. Detta har försatt kommunerna i en märklig och kostsam situation, menar företrädare för Trelleborg, Lomma, Svalöv, Vellinge, Svedala och Ystad.

Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, säger att ”Vi har haft en bra dialog med Billström men vi är inte nöjda. Vi har inte plats till fler barn och vi vill få ersättning för våra extra kostnader”.

Oron från de sex kommunerna tillbakavisas dock av kommunalrådet Carina Nilsson (S) i Malmö som säger att ”Man faktiskt måste visa ett visst mått av humanistisk respekt. Det är staten de ska rikta sig till när det gäller pengarna. Vi sitter ju alla i samma båt när det gäller att inte få alla kostnader täckta”.

Källa: Sydsvenskan

I slutet av 2011 bjöds Tobias Billström till Katrineholm av kommunalrådet Göran Dahlström och landshövding Bo Könberg, för att diskutera mer statligt stöd till kommunen när 400 somalier anländer till sommaren.

Källa: Katrineholms-Kuriren

Visst är det lustigt när kommunpolitiker ständigt hävdar de ekonomiska vinsterna för de stora flyktingströmmarna och sedan går ut och kräver mer pengar för att de inte har råd? Synd att så få väljare inser att det är deras välfärdspengar som ryker all världens väg.


Dec 26 2011

Agenda special

Av Stefan K

En något sen, men klockren julhälsning från Affe.

Agenda julspecial


Nov 21 2011

Billström har stoppat vård till papperslösa

Av Pettersson

Snart har det gått ett halvår sedan den offentliga utredningen om papperslösas rätt till vård blev klar. Ändå har inte utredningen gått på remiss. Den har fastnat hos migrationsministern Tobias Billström.

SOU 2011:48 ”Vård efter behov och på lika villkor – en mänsklig rättighet” är en utredning tillsatt av socialdepartementet. En utredning där socialminister Göran Hägglund är ansvarig. Det är en utredning som handlar om vård, inte migration.

Ändå kräver Billström att utredningen görs om därför att han saknar kostnadsberäkningar. Men faktum är att det inte är kostnaden som är relevant i det här fallet. Det är snarare människors rätt till vård och de internationella konventioner som Sverige har ratificerat som är relevanta. Det vill säga helt enkelt ren och skär medmänsklighet som Sverige är skyldigt att tillhandahålla.

Det är dags nu. Det är dags att ge människor den vård de har rätt till. Något annat är inte värdigt skriver ABIR AL-SAHLANI (C) och STINA BENGTSSON (C)

- Pettersson är av samma uppfattning. Människor ska ha den vård de har rätt till men anser inte att människor som tagit sig hit och uppehåller sig illegalt i landet har den rätten. Bra Billström.

 Läs mer på SvD


Sep 19 2011

Satellit i huvudet på en skåning?

Av Eva-Marie

Som om inte Billströms självgoda leende i rutan igår skulle vara nog. Nu kanske vi får en satellit i huvudet också. Det finns ingen hejd på elendet nuförtiden. Jag har fått nock!!!!!


Apr 29 2011

Illegala invandrare kostar 110 miljoner/mån enligt migrationsminister Billström

Av Pettersson  

Den 22 december sändes ett sensationellt inslag i TV4. Tyvärr verkar det som de flesta media missat det. Det är en intervju med migrationsminister Tobias Billström (M), där han bekymrat konstaterar att invandrare som vistas illegalt i landet har rätt till en ekonomisk ersättning på 340 kr/dag. Det rör sig i dagsläget om 11 000 personer, vilket ger kostnader på runt 110 miljoner kr/månad, enligt migrationsministern.

”Gränspolisen har släppt 17 efterlysta de senaste 2 veckorna för att migrationsverkets förvar är fullt”.

− Pettersson undrar varför migrationsverkets förvar är fullt, de ska ju skicka hem illegala invandrare så det borde vara tomt och kan inte låta bli att påpeka att 340 kronor om dagen i 30 dagar är 10 200 kr i månaden. En svensk med enbart garantipension får 7 597 kr/månad minus skatt.

YouTube Preview Image

Mar 30 2011

En märklig debatt.

Av Stefan K

Mycket kan sägas om dagens riksdagsdebatt i ämnet integration, men nog förundras man över vissa av debattörernas tillvaro i riksdagen. Maria Ferm har bevisat relevansen i denna fråga förut och kommunistdonnan Christina Höj Larsen som stod och svamlade gav mig kalla kårar. Sitter det verkligen såna människor och bestämmer över vår vardag?

En sak står oss nu helt klar. Vi har bara sett början och inget av partierna i uppgörelsen ser några av de problem som den extrema flyktingpolitiken lett fram till. Sveriges välfärd går på knäna, tal om besparingar hörs nu överallt, skolan är på väg att haverera och arbetslösheten sjunker bara marginellt. Detta är inte invandrarnas eller flyktingarnas fel, utan de politiker som satt denna politik till världen. Det är de som ska bära hundhuvudet!

Socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli sammanfattade allt på ett typiskt sätt. ”Vi tänker under inga omständigheter ge Sverigedemokraterna ett inflytande i migrationspolitiken”. Nej, det har vi märkt och det är därför Sverige nu tänker fortsätta att markera sin särställning i den europeiska invandringspolitiken.

Kanske Jimmie Åkesson borde ställt denna fråga till Sammeli: Luciabeslutet som ditt parti införde 1989. Var det ett tecken på främlingsfientlighet eller en insikt om verkligheten?

Fredrick Federley drivs av ett outslitligt hat till SD och det formade hela hans insats i denna debatt. Att börja prata om 30-talets Tyskland i en debatt som behandlar integrationspolitiken i dagens Sverige vittnar om att alla knep är tillåtna för att dölja den verkliga agendan, den att man helt enkelt inte kan försvara sig med ärliga medel.

Ulf Nilsson (Fp) visade sig vara dåligt påläst när han pratade om regeringens nya och lyckade politik med Arbetsförmedlingens etableringslotsar som ska hjälpa flyktingar ut på arbetsmarknaden. På nyheterna i morse berättade man om att färre flyktingar har kommit ut på arbetsmarknaden efter att denna politik satts i kraft.

Tobias Billström som ändå, i förhållande till de andra, höll en hedervärd profil svarade aldrig på Jimmie Åkessons fråga om den helomvändning han gjort i frågan om de illegala flyktingarna. Är det han som på några månader ändrat uppfattning eller är det den berömda moderata partipiskan som låtit höra av sig?

Sakfrågan om de illegala flyktingarnas rätt till vård besvarades på mer eller mindre märkliga sätt, men inget av partierna gavs chansen att besvara detta: ”När ni nu pratar om solidaritet med de som har de svårt, är då ditt parti berett att ge fri vård till fattigpensionärer, hemlösa, ensamstående kvinnor och andra som har det tufft?


Feb 22 2011

Snälla Billström, hjäääälp!

Av Eva-Marie

Tre tunga politiker i Malmö vädjar om hjälp! Ilmar (S) Katrin(S) och Anja(M) ber Tobias om hjälp för nu är det kokta fläsket stekt. Från den 1/3  ändrar migrationsverket reglerna för ensamkommande flyktingbarn till att de som kommer efter det datumet skall slussas ut först. Det betyder att de som redan finns som proppar i systemet måster ha permanent uppehållstillstånd i  i sina ankomstkommuner. Det betyder att eftersom Malmö tar emot flest barn och ungdomar blir det Malmö som med detta även får flest med permanent uppehållstillstånd.

Var skall de bo? Vilka skolor skall de gå på? Hur mycket sjukvård behöver de? Hur mycket tandvård behöver de? När kommer deras föräldrar hit? Vem skall betala för dem? Vilka jobb kommer de att ta? HUR GAMLA ÄR DOM? VEM ÄR DOM? INGEN SOM VET!! Det vi vet är att vi betalar på olika sätt. ”Våra” politiker kallar detta för ohållbart, men varför gör de på detta viset?

Källa: sydsvenskan ,skånskan

( bild: ett av barnen)

 


Jan 21 2011

Sanningen gör ont.

Av Stefan K

Efter att Bildts och Billströms eventuella uttalanden läckt ut från Wikileaks, så inser man än mer att politiker sedan fyrtio år tillbaks, bedrivit en politik som de egentligen insett vara ett misslyckande och ett svek mot svenska skattebetalare. Har man läst Julia Caesars utmärkta beskrivning av detta svek i boken ”Världsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt”, så är det för mig en gåta hur svenska medborgare kan försvara denna lögn och acceptera de kostnader som detta inneburit.

Jag lägger ingen skuld på de som anlänt till vårt land. De som bör och ska bära hundhuvudet, är de politiker som regerat Sverige sedan 70-talet och de journalister som ivrigt försökt att dölja den sanning som satt vår välfärd på spel. Vi sitter idag med facit i hand och ser hur vår gemensamma välfärd urholkas, hur parallellsamhällen och utanförskapsområden växer upp, Hur våldet blossar upp i förorterna p.g.a. av missnöjet som råder, hur vi svenskar tvingas att anpassa oss till andra kulturers levnadssätt, hur våra pensionärer åsidosätts till förmån för nykomna flyktingbarn som egentligen är yngre män som skickats hit som ankarbarn och att vi svenskar inte ens får erkänna vår existens och vårt kulturarv för att detta kan uppfattas som främlingsfientligt.

För mig personligen är det en gåta att svenska medborgare fortfarande går till vallokalerna och lägger en röst på de partier som envist vägrar att se det absurda och som till varje pris vill gömma verkligheten bakom lögner och floskler. Vad är det dessa medborgare missat? Är de så lättlurade att de går på varje ord som sägs från partikanslierna och gammelmedias redaktioner, eller är det bara den svenska fegheten som visar sitt rätta ansikte? Jag är glad över att jag inför valet 2006 bröt mig ur det politiskt korrekta och övergav det parti som jag röstat på i många val. Därför kan jag med stolthet säga att jag i alla fall försökt rädda Sverige från det mångkulturella fiaskot.

Man får säga och tycka vad man vill om Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna och det vet jag att man gör, men jag kan inte se någon annan partiledare och något annat parti som vill ställa sig upp i plenisalen och säga ”Förlåt, vi har begått ett misstag. Experimentet har misslyckats och vi erkänner det nu”.

Det som känns tråkigt är att ingen politiker och inget parti är villiga att rätta till misstaget, även om de innerst inne vet att svensk integrationspolitik är ett misslyckande. Nej, ingen vill erkänna att SD har rätt i mycket av sin kritik, för ingen vill/vågar ta den skammen. Istället lär vi också fortsättningsvis se nya rekord i antalet flyktingar och anhörighetsinvandrare, vars tillvaro i Sverige även i framtiden kommer att finansieras av skattemedel som i sin tur tas från andra samhällsfunktioner som vård, skola och omsorg. Jag tänker inte raljera över vuxna medborgares partival, men sitt inte och beklaga er över våra höga skatter och försämrade välfärd.

YouTube Preview Image

Dec 22 2010

Ett steg närmare…

Av Stefan K

…sanningen om kostnaderna för flyktingpolitiken?

Igår stod Tobias ”Robert” Billström i TV4:s nyhetssändning och berättade att han vill skynda på asylprocessen och avvisa asylsökande som fått avslag i snabbare takt. Orsaken är att de som ska avvisas kostar skattebetalarna 110 miljoner kronor i månaden, alltså 1 320 000 000:- per år.

På tal om kostnader, så väntar man att 3 000 ensamma flyktingbarn ska komma till Sverige i år. Detta till en kostnad på 2 080 500 000:-

Nu väntar vi med spänning på vad alla utgifter för detta misslyckade och dyra experiment kostar skattebetalarna.

Boxer-Robert och Tobias Billström, eller…hur är det nu?