Jul 13 2011

Expressen ogillar

Av Stefan K

Ett stolpskott vid namn Jesper Fundberg har tillåtits att skriva en artikel i Expressen där han tycker damlandslaget i fotboll är för blont och blåögt.

Jo, ni läste rätt. Så här skriver han bl.a. angående den nu pågående VM-turneringen i Tyskland och ett pågående fotbollsläger för landets bästa 15-åringar:

”För den som följt båda evenemangen blir en sak snabbt tydlig: Det verkar mest vara blonda och blåögda tjejer på plan”.

En mardröm för mångkulturivrarna i Expressen var att den Kosovoättade Kosovare Asllani petades ur VM-truppen strax innan turneringen. Detta faktum måste rivit upp djupa sår i själen hos Expressens medarbetare. Jag har själv spelat fotboll och vet att de bästa spelarna ska spela och om Sveriges bästa fotbollsdamer är blonda och blåögda så är de.

Jag vet inte hur pinsam denna tidning tillåts vara, men det känns som att gränsen nu är passerad. Om nu Expressens medarbetare mår illa av att de bästa svenska fotbollsdamerna ser ut som de gör, så bör de leta djupare i anledningarna. De nya kelgrisarna, de muslimska kvinnorna, tillåts inte visa naken hud och har därmed svårt att deltaga i olika idrottsaktiviteter. Jag tror de skulle få svårt att spela fotboll i heltäckande dräkt, men vad vet jag?

En mardröm för Expressen. Idel svenska tjejer i det svenska damlandslaget.

Läs artikeln i Expressen och kommentera gärna.