Apr 15 2012

En stilla undran….

Av Eva-Marie

……..om vi är mesiga eller toleranta eller är vi samarbetsvilliga in absurdum. En muslimsk man har i veckan som gått varit inbjuden till stadens universitetssjukhus för att med andra troende samtala och samarbeta om ett ”stilla” rum. Ett stilla rum för bön och en stunds tillbakadragande från, från många olika orsaker.

Studenter, personal, anhöriga och patienter skall kunna gå in i rummet för en stunds meditation, lugn och ro eller för bön. Den muslimske mannen var i sällskap med imam och dom representerade stadens muslimer. Han frågade mig om råd fast han vet att jag är icketroende, hur skall man inreda rummet? Min första fråga till honom var hur bekostas rummet? Delar era trossamfund procentuellt på kostnaden för vårt sjukhus har som bekant ett sparbeting på 450 miljoner kronor.

Tystnad…….nej det skall sjukhuset betala. Hm, självklart en prioriteringsfråga. Till religion och religiösa yttringar finns det tydligen resurser och rummet skall inredas med halvmjuk bönematta, stolar,bord och om katoliken får som han vill en vacker tavla som han redan sett ut. Det blir fler träffar för att spåna om rummets innehåll. Jag funderar på om det verkligen behövs ett sådant rum överhuvudtaget? Ett rum som skall stå till förfogande för diverse religiösa yttringar. Jag har en stilla undran….kan dom hålla sams?

Om jag som kvinna kommer in där när män ligger med rumpan i vädret åker jag då ut med huvudet före i all stillsamhet? Mitt råd var att gör några väggmålningar för sådana kan inte stjälas, se verkligheten. Måla något naturmotiv. Kanske livets vatten på en daggkåpa?Feb 13 2012

Jag fann den

Av Eva-Marie

Ofta går man så fort förbi det mesta men sedan jag i somras köpte en ny liten kamera och lärt mig att ladda in bilderna på min laptop tar jag foton på foton. Igår på min promenad tog jag en del bilder på skulpturer och  det var då jag fann den. Myten.

Eller rättare sagt den mytologiska striden. Allas vår integrationsminister Erik Ullenhag har förmodligen fått sina fiskar varma efter sin propaganda om alla ”myter” som vi vanliga icke ministrar går och bär på i vår vardag ute i livet. Fast när jag tänker närmare på det, det behövdes nog ingen strid utan det var säkert ett beställningsjobb. Vi skall räta in oss i ledet.

Det börjar brännas. Med den explossionen av bloggar som vi sett den sista tiden blir det svårare och svårare att mörka det vi med egna ögon ser och är med om. Vi får oss till livs inlägg som förmedlar det verkliga livet utan omskrivningar.

På Nydalatorget finns detta konstverk på en vägg till Konsum eller som man sa när jag var liten Solidar. Antingen handlade mammorna på Ica eller Solidar, jo det var mammorna som på 60-talet stod för familjens inköp vad beträffrar mat. Utvecklingen har gått framåt och vi är jämlika?

När vi tror att vi går framåt inser vi plötsligt att vi går bakåt. Det finns skéenden i samhället som vi skall fås att tro är myter men är man envis och hävdar motsatsen då skapar regeringen sidor på riksdagens hemsida för att tillrättavisa oss. Till vårt svenska samhälle har vi nu invånare som är svårintegrerade. Här rättar jag mig själv, vi lever nu i parallellsamhälle men det skall vi inte prata så högt om eller helst inte alls. Eller hemska tanke vill alla integreras? Har dom kanske en annan agenda med sitt intåg i Sverige?

Vi har nu invandrarkvinnor läs muslimer som inte får lov för sina män att förflytta sig i staden. De får endast ge sig ut i sitt eget bostadområde och då är det ”tur” att det nu går att erbjuda halalkött i de flesta butiker.

Tiderna förändras och i ”vår” välvilja att vara till lags sviker vi dom som vi skall vara goda åt. Tacka Erik Ullenhag och hans myter för det. Vi böjer oss för de med så främmande kulturer när dom, ja jag menar ett vi och dom. Dom styr likt hemma i byn när deras barn och kvinnor inte får lov att umgås med oss. Vi är inte bra, deras barn får inte lov att bli svenskar. Våra lägenheter och bidrag duger.

I skolorna inrättas bönerum, jo ni läste rätt, år 2012 i Sverige kryper vi nu raskt bakåt. Bönerum för att vara till lags men resultatet blev inte bra, i alla fall inte på den gymnasieskola i Malmö som jag fick denna rapport ifrån. Muslimerna vågade inte gå in i bönerummet för där kunde vara kristna elever!!?? Att ha låtsaskompis ett världsligt problem i Sverige.

Ibland vill man kura ihop sig likt flickan som sitter naken mitt på Nydalatorget och somna med en önskan att det endast är en ond dröm man är inne i och att man vaknar till ett Sverige som går framåt och inte bakåt. Men tyvärr har vi regeringsmyter att strida mot.


Dec 23 2011

Bönerum i Malmö finansieras av skattebetalarna

Av Stefan K

När Citytunneln i Malmö är helt utbyggd hoppas religiösa samfund att ett bönerum för de resande ska byggas vid Hyllie station.

Bönerummet som ska var en lokal där alla religiösa grupper kan samlas, förväntas bli finansierat med hjälp av skattepengar. Förhoppningen är alltså att både kristna, muslimer och judar ska samlas under samma tak för sina böner. Nåja, lycka till.

Källa: Muslimska friskolan