Aug 11 2012

Under burkan

Pettersson vet inte om muslimer stjäl mer än andra men fick de som de ville med islam och sharialagar så skulle de få händerna avhuggna…

YouTube Preview Image

Jun 14 2012

Olika syn?

Av Stefan K

Två skilda synvinklar från två olika världar.


Jun 10 2012

Självmordsbombare klädd i burka

Av Pettersson

Fyra franska soldater dödades och fem skadades i Afghanistan när en självmordsbombare klädd i burka tog sig nära den franska patrullen innan han sprängde sig och soldaterna i luften.

Dådet skedde på lördagen i den bergiga Kapisaprovinsen i östra Afghanistan. – En olycklig händelse. Koalitionssoldaterna patrullerade i en liten basar när de attackerades av en självmordsbombare iklädd burka, sade Sediq Sediqqi, talesman för Afghanistans inrikesminister.

- Pettersson tycker att detta är ännu ett skäl till att de vandrande tälten inte hör hemma i en modern värld.

Sveriges Radio 


Jun 4 2012

Säkerhetsrisk?

Av Stefan K

Filmen visar hur två muslimska kvinnor passerar säkerhetskontrollen utan att behöva visa sina ansikten.

De två muslimska kvinnorna kan passera säkerhetskontrollen på Torontos flygplats utan att visa sina ansikten eller ID-handlingar, trots att kontrollen på Nordamerikanska flygplatser inte skiljer sig från övriga världens.

YouTube Preview Image

Säkerheten på flygplatser är rigorös och vi som flugit till Nordamerika kan vittna om att kontrollen är långt mycket hårdare än på våra svenska flygplatser, men här passerar alltså två kvinnor genom kontrollen som om de vore osynliga. Ärligt talat. På nedanstående bild syns…ja vadå? Kan ni så här på rak arm säga om det är kvinnor eller män på bilden och vilka personerna ifråga egentligen är? Skulle ni sätta er på passagerarsätet med destination USA om fem personer i denna utstyrsel hade gått rakt genom säkerhetskontrollen på Arlanda utan att visa sina ID-handlingar?

Källa: Norcalbloggs


Maj 17 2012

Hederskultur och Islam – sluta leka strutsar

Pettersson tackar för tipset om bloggen Inuti Burkan skriven av tre muslimska kvinnor som går klädda i niqab.

Hederskultur och Islam – sluta leka strutsar

Jag har länge velat diskutera hedersfrågor, kvinnoförtryck, Islam och dess olika tolkningar. Jag har lika länge dragit mig för att ta tag i ämnet. Orsaken till detta är för att det är ett så pass känsligt ämne och kontroversiellt (för muslimer överlag). De allra flesta som tagit tag i frågan har snabbt blivit anklagade för att vara förrädare, eller på annat vis påhoppade. Problemet bland de allra flesta muslimer idag (och jag använder mig av termen ”muslimer” i dess bredaste mening, trots risken till generaliseringen) är tyvärr det faktum att man stoppar huvuden i sanden som ett gäng strutsar. ”Nej, muslimska kvinnan är inte alls förtryckt. Detta är inte Islam, detta är bara kultur och den muslimska kvinnan är hedrad!”. Men den muslimska kvinnan är förtryckt i många avseenden (och jag använder mig av termen ”muslimsk kvinna” i den allra bredaste meningen trots att det är en generalisering, men anser att den uppfyller sitt syfte). Kvinna i ”Islam” är också förtryckt, helt beroende på vilken tolkning av Islam du väljer. Det finns inte en enhetlig Islam. Det finns inte en enda tolkning eller ett set värderingar. Många muslimer, särskilt den yngre generationen, tycks idealisera sin egen religion allt för mycket. Och med detta menar jag att ”sann” Islam kan man inte alltid urskilja klart och tydligt. Vad som är sann Islam för mig, är troligtvis inte sann Islam för en imam i Bangladesh eller en bondhustru i Nigeria….fortsättning 

-Pettersson tyckar att gå gärna in på denna blogg om någon dag och titta hur de kommenterar uppdrag gransknings reportage.


Apr 8 2012

”Jag vill se fler burkor i höst”

Av Stefan K

SvD:s kultursidor önskar se fler burkor under höstens modeveckor.

SvD:s skribent hävdar att islam utgör den mest explosiva religiösa laddningen under 2012 och detta borde också visa sig inom modet. När regeringar i Europa inför burkaförbud borde modevärlden protestera och visa upp klädesplagget på catwalken.

Källa: SvD

Ja vi längtar….


Apr 7 2012

Svensk/skånsk kultur och traditioner

Av Eva-Marie

Allt eftersom åren går inser man att det är viktigt med kultur och traditioner. Ens egna skånska traditioner blandas med svenska traditioner och att föra vidare till yngre generationer är viktigt. Jag har varit en sådan som intresserat mig för andra länders kulturer både i mitt eget land och vid utlandssemestrar. Latinamerikanska danser, albansk folkmusik, orientaliska mässor och falafel på längden och på tvären.


Påsken är här och showdansande påskharar och små gummor/sexobjekt i publiken på Triangelns köpcentra är inte min melodi. Därför med matsäck i bilen for vi söderut.

Nu måste jag tillstå att andras kulturer och traditioner lämpar sig bäst där de hör hemma och jag gav mig ut på den skånska landsbygden för att titta på konst under den årliga vårliga konstrundan. Att då och då dra ut från Malmös multikulti är en lisa för själen.

Eftersom vårt land är långt skiljer sig våra traditioner och på radion hörde jag att norröver hade man som tradition att till påsk elda upp sina gamla julgranar. Det hade behövts en rejäl brasa även här för sicket räligt vårväder vi har. Kanske fryser trädet eller så är det ett konstverk?

Vår matsäck fick inmundigas i bilen medan vi tittade på en friskus i havet vid Skanörs kust, brrr. Om ni inte varit på konstrunda i Skåne kan jag rekommendera er att om ni befinner er vid påsktid i dessa sydliga trakter gör ett stopp och gå in och titta i några av alla de konstiga kulturella ställen.

I Falsterbo hittade jag denna rätt fräcka skapelse och förevigade den. Denna gång köpte jag inget men att titta och vara ute och inne i skåneland får mig att inse det jag redan vet att kulturen, den svenska kulturen och konsten frodas.

Vissa har huvudet under armen men om man sätter upp en massa hästhuvud på väggen så är det konst. Eftersom jag gillar hästar så var just dessa konstverk något för mig att stå och beundra en stund.

En gammal brandspruta föll även för mitt gillande men den hängde kvarglömd i en hörna och var knappast inräknad i det konstnärliga. En påminnelse från svunna  tider.

Att det än så länge finns andningshål för en hårt prövad svensk kvinna som dagligen tvingas att konfronteras med det nya Sverige är tur och nödvändigt kanske för fler än för mig? Men hur länge finns dessa andningshål att tillgå?

I torsdags cyklade jag förbi en kvinna(?) i burka ett stenkast från mitt hem. Inget roligt alls och framför allt inte för mitt blodtryck. En kompis till mig var med på konstrundan och vi diskuterade mer än konst, vi diskuterade detta muslimska fenomen. Vi undrade båda, vad gör dom här? Att vi svenskar håller på att bytas ut har min kompis nu börjat att förstå för när det i hennes bostadsrättshus blir lägenheter till salu, då köps dessa in av invandrare. Hon ser ett mönster. När de gamla svenskarna dör då tar andra kulturer vid eller över eller hur man nu väljer att se på saken.

Varför just bosätta sig i Sverige när de så tydligt signalerar att dom inte vill leva enligt svensk kultur och tradition. Det riktigt skriker om det att dom inte vill ha med oss att göra och jag blir illa till mods för de anser mig som en …….suck, jag vill inte skriva ut det men ni förstår!? Än så länge flaggar vi svenskt , men för hur länge till?


Feb 26 2012

Sverige ska inte tillåta kvinnoförnedrande mundering i skolorna

Av Pettersson som kopierat Jan Guillous krönika i dagens Aftonbladet.

Även en blind höna kan hitta ett och annat korn ser man när man läser denna krönika för det är väl knappast ett trendbrott vi ser i media. Undrar om Jan Guillou undgår att bli kallad rasist som vi nättroll blir när man skriver självklarheter, för övrigt borde Guillou gå ett steg till och inte stanna vid skolan…

Krönikan nedan…

Det finns en minoritet i världen som tror att det är Guds vilja att unga kvinnor skall könsstympas. Föreställningen lever starkast kring Afrikas horn, i länder som Somalia, Eritrea och Etiopien.

I Sverige är könsstympning ett brott och det alldeles oavsett om det skulle kunna ses som en inskränkning i religionsfriheten. Visserligen förespråkar varken Koranen eller Bibeln denna grova form av kvinnomisshandel, lika lite som kravet att kvinnor skall klä sig i heltäckande niqab eller burka.

Men vad som står i de religiösa skrifterna är inte avgörande för vad folk tror eller ens för den världsliga lagstiftningen. Bibeln förespråkar dödsstraff för otrohet och sexualitet. Det innebär att pastor Green får predika mot såväl otrohet som homosexualitet. Det ingår i hans religions- och yttrandefrihet. Men omsätter han sin tro i praktiken döms han för mord.

Så ser principerna ut och så långt är det ganska enkelt. Men vad så med rätten för vissa religiösa minoriteter att drapera sina barn i heltäckande niqab eller burka när de skall gå till skolan?

Religiös extrem klädsel är inte lika skadligt för barn som att få sina underliv sönderskurna av kvacksalvare. Det är en påtaglig skillnad. Men är det ett argument för att tillåta oskicket, väger verkligen religionsfriheten tyngre än Sveriges och EU:s principer om jämställdhet och allmänna förbud mot kvinnoförnedring?

Skolverket tycks anse det. Myndigheten har nyligen lagt fram riktlinjer där man slagit knut på sig själva för att försöka leda i bevis att det vore olagligt att förbjuda extrem religiös klädsel i skolan.

Det intressanta är inte att Skolverket har fel i sak, utan att man anpassar sig till en allmän rädsla för att delta i någon sorts islamofobisk förföljelse. Man vill inte hamna i sällskap med Sverigedemokraterna.

Den olustkänslan är begriplig och skall inte underskattas. Jag måste medge att jag själv anfäktats av den. Men nu när Skolverket skämt ut sig börjar den småfega hållningen bli ohållbar.

För det går faktiskt inte att komma i från att burka och niqab på småflickor är ett otvetydigt uttryck för kvinnoförnedring. Därmed är det också olagligt.

Och tror man, som Skolverket åtminstone låtsas, att svensk lagstiftning är oklar i den frågan så kan man exempelvis luta sig mot FN:s konvention mot kvinnodiskriminering. Eller den resolution som Europarådet antagit där det slås fast att religionsfriheten inte kan åberopas som skäl för att tvinga skolflickor att klä sig heltäckande. Och eftersom Frankrike sedan ett antal år har totalförbud mot all religiös mundering i skolan så har Europadomstolen hunnit behandla ett flertal överklaganden i ämnet. Och där slagit fast att förbudet mot burka och niqab är helt i linje med europeiska konventioner och lagar mot kvinnodiskriminering.

Att just Sverige skulle avvika från FN:s riktlinjer, Europarådet och till och med Europadomstolens domar för att kunna bedriva kvinnofientlig skolpolitik på egen hand, förefaller minst sagt besynnerligt. Rimligare vore att vi i stället snabbt antog den franska linjen och förbjöd alla former av kvinnofientlig uniformering i våra skolor.

Den heltäckande stassen på skolflickor uttrycker inte bara deras ställning som underordnade, manliga ägodelar som inte får besudlas av klasskamraternas blickar. Den är också en förolämpning mot de manliga klasskamrater som genom denna klädesmarkering skall upplysas om att deras blickar är ”orena” eller kan värdeminska kvinnliga klasskamrater.

Tillbaka till jämförelsen med förbudet mot kvinnlig könsstympning. Inom gruppen somalier i Sverige tycks den kvasireligiösa seden att omskära unga kvinnor ha upphört. Förklaringen är enkel. I Somalia finns ett socialt tryck från omgivningen att anpassa sig till vidrigheterna. I Sverige är det tvärtom.

Den svenska lagstiftningen befriade de somaliska kvinnorna i Sverige från ett uråldrigt barbariskt kvinnoförtryck.

Det är alltså hög tid att befria de skolflickor som antingen tvingas av sina föräldrar att bära niqab eller burka i skolan, eller möjligen själva inbillar sig att det är vuxet, häftigt, exklusivt eller Guds vilja.

De franska erfarenheterna visar att skolbarnen anpassar sig snabbt. Och den franska riskgruppen för niqab och burka var ändå tjugo gånger så stor som den svenska.

Det är inte att visa respekt för invandrarkultur att låta sig toppridas av extrema minoriteters strävan att bevara kvinnoförtryck. Respekten ligger i att behandla alla människor lika.


Jan 11 2012

Skolverket tillåter heltäckande slöja

 Pettersson tackar för tipset

 Sammanfattning av Skolverkets bedömning:

Klädsel är något som normalt bestäms av individen själv. Utgångspunkten är att en skolhuvudman ska visa respekt för enskilda elevers val av klädsel och liknande, särskilt när det är fråga om religiöst betingade uttryck.

Religionsfriheten, och därmed rätten att bära religiös klädsel, är skyddad genom regeringsformen, europakonventionen och diskrimineringslagen. På skolans område infördes 2006 nya bestämmelser om diskriminering. Bestämmelserna innebär att det inte är möjligt att ha generella förbud mot heltäckande slöja. Förbud i det enskilda fallet för till exempel skolelever att i vissa angivna sammanhang bära en speciell klädsel kan godtas även om klädseln har religiös eller etnisk/kulturell bakgrund, ifall klädseln väsentligt skulle försvåra kontakten och samspelet mellan lärare och elever eller medföra särskilda risker vid laborationer eller liknande övningar. Detta framgår av förarbetena till diskrimineringslagen.

Med hänsyn till skolans uppdrag och värdegrund är utgångspunkten självfallet att alla elever är välkomna till skolan, inklusive elever som bär heltäckande slöja. Det är lärarens ansvar att, med stöd av rektorn, försöka anpassa undervisningen och att ha kompetens att lösa eventuella hinder så att eleven ifråga kan nå målen för utbildningen i varje specifikt fall. Heltäckande slöja kan försvåra kontakten och samspelet mellan lärare och elever, men Skolverket anser att dessa svårigheter i de allra flesta fall ändå bör kunna övervinnas.

 - Pettersson säger att i muslimska länder som Turkiet och Egypten är heltäckande slöja förbjudet i undervisningen men i extremisternas land Sverige ska det bli tillåtet. Vi är med svenska myndigheters hjälp på väg mot medeltiden. Skolverket fängslar kvinnor och hindrar människor att mötas och de kallar det integration. Fy fan.

Skolverkets PM 


Jan 5 2012

Burkad där hemma

Av Eva-Marie

Vänsterpartiet har toppar inom partiet som vill skärpa partiets feministiska profil och sätta kvinnors livsvillkor högst på den politiska dagordningen. Om det skrev Stefan K HÄR. Vi är helt klart många som likt Stefan undrar och ställer oss frågan, hur gör man då med de muslimska herrarna som burkar sina fruar enligt tradition och religion? Kommer vänsterpartiet att i riksdagen arbeta för att förbättra livsvillkoren för de förtryckta kvinnorna i de ”svenska” muslimska hemmen? Kommer vänsterpartiet att ta fighten direkt med mannekängmuslimerna som häckar i Sveriges riksdag ?

Det blir ett hårt och tufft arbete. Inget som klaras av på en kafferast eller ens under en  mandatperiod. En vän till mig berättade igår om en sliskig karl på hennes arbetsplats. En riktig slempropp, den muslimske mannen som har sin fru burkad där hemma. Han flirtar och sprider olust bland de kvinnliga medarbetarna, de får inte vara ifred. Gammal som ung ingen skillnad, han är på allt som rör sig.

Västerländska kvinnor kränks och sexifieras av musselmanerna medan deras kvinnor sitter i ett fängelse av tyg. Oj vad vi har mycket att jobba med och så skönt att det finns en som vaknat och går med i kvinnokampen. Tack Ulla Andersson (V).

Här har vi en ”rockvideo” där en riktig mansgris sjunger om ansiktsburk. En riktig slempropp.

YouTube Preview Image

Dec 23 2011

Våldsamt på BB

Av Stefan K

Den muslimske fadern rasade när barnmorskan försökte ta av kvinnan hennes burka under förlossningen.

Detta utspelades inte i Sverige, men visar vad anställda inom vården har att vänta sig inom en framtid. Den stackars sköterskan blev först förolämpad av mannen när hon enligt honom gjorde en alltför intim undersökning av hans fru, för att sedan bli misshandlad när mannen fick se att sköterskan försökte avlägsna burkan hon bar på förlossningsbordet. Mannen avlägsnades från sjukhuset av vakter och står nu åtalad för misshandel. Sex månader i fängelse väntar honom nu och det är ju en bra start i livet för den nyfödde. Hur man bär sig åt vid en födsel i burkans hemländer, där de rätteligen borde stanna, vet i gudarna, men nog verkar det besvärligt att förlösa ett barn när man inte får se den havande kvinnans hud?

Källa: Daily Mail

Ibland undrar jag också hur det går till när de gör sina barn, men verkar inte det också lite besvärligt? Kanske de har en liten lucka i burkan där det heliga blottläggs när de ska till? Vet förresten männen vem eller vad de har sex med?


Nov 24 2011

Svensk tjej bloggar från Dubai

Av Stefan K

”…jag måste sätta på mig en burka eller sjal för att få komma in”.

Flickan som skriver är i Dubai med sin familj, men bor annars i Järfälla. I Sverige lever hon precis som tonåringar gör, vilket man kan utläsa av de texter och bilder som visas i bloggen.

Hon längtar hem till det fria Sverige och skriver att hennes pappa tvingar med henne till moskén, där hon måste bära burka eller sjal för att inte reta upp omgivningen. Läs texten i sin helhet.

Tänk när den religionen får allt större utrymme i Sverige? Unga flickor av idag borde rädslas över en sådan framtid.

Tack till Muslimska friskolan för tipset.


Nov 10 2011

Tvåspråkig på arabiska?

Av Eva-Marie

Ett projekt vid Malmö högskola visar att arabisktalande elever som undervisas både på svenska och arabiska får en djupare språkförståelse i båda språken. Dessutom ger undervisningen på två språk ett bättre samarbete mellan skolan och föräldrarna.

Elever som får tvåspråkig undervisning utvecklar sitt ordförråd på svenska långsammare, men får i stället får en djupare språkförståelse i båda språken jämfört med dem som enbart undervisas på svenska.       Detta går att läsa på Sydsvenskan idag.

Vem sa att vi inte är mitt uppe i en islamisering av Sverige? De burkaklädda kvinnorna som idag fick vara med som åhörare på förhandling vid Göteborgs tingsrätt skrattar nog inne i burkan. Eller så gråter dom. Jag har iallafall lätt för att hålla mig för skratt. Har du?


Sep 30 2011

Skärpta regler i Schweiz

Av Stefan K

I Sverige går vi mångkulturen till mötes, i övriga Europa skärper man kraven. Sist ut är Schweiz som väntas införa fyra nya regler i invandringspolitiken.

Under torsdagens extramöte i det schweiziska nationalrådet hade 50 motioner lämnats in angående invandringspolitiken. Fyra av dessa godtogs:

  • SVP:s förslag om burkaförbud på allmän plats.
  • SVP:s förslag om att övervaka flyktingars resvanor.
  • FDP:s förslag om indraget bistånd till länder som vägrar ta emot återförvisade asylbedragare.
  • CVP:s förslag om högre krav för medborgarskap.

SVP är Schweiz motsvarighet till SD, FDP är motsvarigheten till FP och CVP till KD. M.a.o. så är man i andra länder eniga över partigränserna när det gäller synen på invandrings- och flyktingpolitiken. I få länder beter sig vuxna politiker som trotsiga förskolebarn när denna fråga ska debatteras, som man gör i Sverige.

Källa: Fria Tider


Sep 14 2011

Neeeeeeeej

Av Eva-Marie

Jag vill inte jag vill inte jag vill inte att mitt land skall förvandlas till ett islamistiskt land. Jag har inte vant mig och kommer ALDRIG att gör det heller. När jag ser kvinnor med burka då svallar mitt annars lugna skånska blod. Pulsen stiger och jag vill skrika NEEEEEEEEEEJ. Inte här, inte i mitt land, inte i min stad. Idag på väg hem från jobb cyklade jag förbi en burkad kvinna med en skock barn i följe. Vill vi ha det så?

Väl hemma och efter en inventering i kylskåpet cyklade jag till Willys på Söderkullatorget, Malmö. Där inne fanns en kund, en man som liknade Irans premiärminister och hans svarta tältklädda fru. Återigen, min puls steg. och det började klia på hela kroppen av obehag. Detta kan antagligen bli vårt nästa folkhälsoproblem. Vill vi ha det så?


Aug 12 2011

Tillåt burka

Av Stefan K

I Gislaved är det numera beslutat att burka och niqab ska tillåtas på kommunala inrättningar.

Sverigedemokraten Jörgen Hansen lämnade in en motion till Gislaveds kommun om att förbjuda heltäckande kläder på kommunala inrättningar så som exempelvis skola och vårdhem. Kommunstyrelsen beslutade att avslå motionen.

Vet ej om Gislaveds kommunstyrelse känner sig mognare som politiker än franska, belgiska och italienska regeringar som beslutat att förbjuda plaggen på allmänna platser eller om motionen avslogs för att det var en Sverigedemokrat som lämnade in den?

Källa: SR


Aug 7 2011

Klädmode

Av Stefan K

Allt fler europeiska länder väljer nu att förbjuda ansiktstäckande klädesplagg.

Frankrike har gjort det, Belgien likaså och Italien är nu på väg. Källa: Dagen

I Norrköping röstades en lokal motion för ett förbjud av burka och niqab ned. Källa: Folkbladet

I övriga Europa stramas nu invandringspolitiken åt, samtidigt som Sverige tar ett stort kliv åt andra hållet. Det blir väl samma sak i detta fall, nämligen att Sverige sticker ut och utmärker.

YouTube Preview Image

Aug 7 2011

Vad har du under blusen Rut?

Av Stefan K

Så här på sista dagen av semestern och dagen innan det tråkiga arbetet tar över vardagen, behövs ett gott skratt. Förr undrade vi vad Rut egentligen hade under blusen. Idag undrar vi vad fru Muhammed egentligen döljer under burkan.

YouTube Preview Image

Jul 11 2011

Burka, skämt och allvar

Av Stefan K

Kvinnor i burka och niqab skapar debatt, den saken är säker.

Från den humoristiska sidan kan vi ana oss problem när id-foton ska tas…

…och när valsedlar ska stoppas ned i valurnorna.

Från den allvarliga sidan kan vi visa denna debatt i Falköpings kommunfullmäktige mellan Hanna Wigh (Sd) och Ingvor Bergman (S).

YouTube Preview Image

Jun 6 2011

Hijab – hur en muslimsk kvinna bör klä sig

Av Pettersson

I Allahs, den nåderikes och den barmärtiges namn vill jag redovisa de krav islam ställer på kvinnors kläder enligt länken nedan. Det finns inga krav på burka, niqab eller täckt ansikte, ej heller några krav att muslimska kvinnor måste se ut som vandrande tält.

Den muslimska kvinnans klädsel består av Hijab, vilket innebär:

  • Att den skall täcka hela kroppen utom ansikte och händer.
  • Den får inte sitta så tätt intill kroppen.
  • Den får ej vara genomskinlig.
  • Den får inte dra uppmärksamhet till sig.

Detta sätt att klä sig är varje muslimsk kvinnas rättighet och ingen kan tvinga henne att klä sig annorlunda. Mest påminnande om Hijab kan man väl säga att nunnornas klädsel är. När vi respekterar deras sätt att klä sig, varför bemöts då muslimska kvinnor som bär Hejab av en viss elakhet i det svenska samhället.

─ Pettersson undrar över punkt fyra ovan. ”Inte dra uppmärksamhet till sig” det är väl just det hucklekärringarna gör. Bättre för dem att klä sig så normalt som möjligt för det land de bor i och det är inga problem utan att bryta mot de tre första reglerna.

Läs mer HÄR


Apr 29 2011

Svaret kom?

Av Eva-Marie

I förrgår skrev jag ett inlägg med anledning av det fina vårvädret och att en vän sett en kvinna med burka på en lekplats i Rosengård. Som den samhällsintresserade person jag är, så undrade jag om denna burkakvinna var en kommunal dagbarnvårdare? Sagt och gjort, jag slängde iväg ett mejl till stadsdel Rosengård. Igår kom svar från t.f. administrativ chef barn- och ungdomsavdelningen Rosengård SDF.

Det blev tillsist en liten mejlkonversation av det hela, som löd: Meddelande:
Jag undrar om den dagbarnvårdare som   sågs på Rosengård med burka, är hon anställd av kommunen eller är det en privat dagmamma?

Svar: Hej!
Du har ställt en fråga på Malmö stads hemsida. Eftersom jag inte vet vad du syftar på så kan jag inte svara på din specifika fråga om den här personen. Dock är det så att vi i Rosengård inte har några kommunala dagbarnvårdare.

Hej 
Tack för ditt svar. Det var en vän till mig som träffade på en kvinna med burka på en lekplats , hon förmodade att det var en dagbarnvårdare.
Nu slog det mig att hon kanske var anställd på en förskola, vet du något om det? 
Jag ställer dessa frågor till dig då jag är samhällsintresserad.

Svar:Hej igen!
Om det var en ensam kvinna med några barn på en lekplats kan jag inte tänka mig att det var från en förskola, där är man ju alltid fler än en personal.
 

Hej igen! 
Det låter troligt men jag anar att du med detta svar inte vet om ni har anställd personal med burka? Kan det vara så?
Vänligen Eva-Marie

Svar: Hej igen!
Du har helt rätt, vi har inga uppgifter om personalens klädstil. Eftersom det inte finns något hinder för att bära burka så finns det ju en möjlighet att det kan avar så. 
Med vänlig hälsning

Det finns en möjlighet skriver han, hm nu tror jag inte det för då hade man nog hört talas om  det? Fortfarande tillhör det inte till vanligheterna med denna ”klädstil”. Man hade kunnat fortsätta mejlfrågandet och undrat om han trodde att han hade varit informerad om all personal på en förskola hade anammat denna ”klädstil”, alltså både män och kvinnor. Modernt!? Undrar vilken stil han själv kör med?


Apr 27 2011

Där solen aldrig lyser

Av Eva-Marie

Nu blommar Malmö och jag har tagit kort på härligheten. Det är en fullkomlig klorofyllexplosion och pollenmolnen letar sig ner i luftstrupen, host host. Vad tycks om körsbärsträdet? Fåglarna tar bären men de skall ju också ha mat. Gräset växer och det är mjukt under nakna fötter. Alla lättar på klädslen och låter solen färga vårt vinterbleka skinn i lite mörkare nyans. D-vitaminer alldeles gratis från solen. Oj vad jag spånar och brer på. Verkligheten ser annorlunda ut än denna  för en del ”nysvenskar” i vårt land, tyvärr. Jag tänker på de kvinnor som är fängslade under tyg, burka. Hur varmt kan det vara därunder? Hur bra förebild är man för kommande generationer när hela ens väsen utstrålar min kropp skall gömmas, jag är ett objekt, jag är någon annans, jag upprätthåller familjens sexuella heder(?), jag är inte värd att bada i havet på sommaren osv osv.

En vän till mig såg i förra veckan en burka på en lekplats i Rosengård. Hon var dagbarnvårdare och var ute med barnen i det vackra vädret. ” I den värmen under det svarta tyget, phu” sa min vän! Jag har gått och funderat på det och undrar om hon, burkan är anställd av kommunen? Datorer är bra, så iväg med ett mejl om saken till Malmö stad. Fortsättning följer kanske, om jag får svar.

Nu har vi en härlig tid framför oss, vi som gillar våren och sommaren. Jag hade önskat att alla svenskar kunde få uppleva befrielsen i att slänga av sig de tjocka kläderna och låta solen smeka huden. ”Och jag är brun om bena precis som det ska va och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra och jag har nya fräknar o prickigt sommarskinn…………….”  Detta känner ni väl igen, Pippi Långstrump, svensk kultur. Om ni känner för det så klicka här och lyssna.


Apr 19 2011

Känsliga tanter!?

Av Eva-Marie

Låt tanter bestämma själv, TACK. Jag satt och bläddrade i en tidning och mina ögon föll på en notis. Läkarmissionen stoppade en annons i sin tidning Svenska Journalen ,med motiveringen att deras målgrupp var äldre kvinnor och de kan uppfatta annonsen som stötande. Läkarmissionens ansvarige utgivare Johan Lilja har i och med det nedgraderat svenska äldre kvinnor som känsliga våp.

Om man frågar mina barn så faller jag själv under kategorin ”äldre kvinna”, om man frågar mig så, nja…  Vad skall jag då skyddas ifrån enligt ”Svenska Journalen”? Jo enligt dem tål jag inte att se en kvinna i burka och/eller skall inte frestas att köpa en tidsskrift som ifrågasätter religion. Artiklarna i denna tidning vars annons blev censurerad,  ifrågasätter religion och undrar om Gud är för kvinnor. Man tar helt klart ställning för kvinnor. Alla kvinnor även de som är fängslade i tyg, burka.

Jo jag upplever bilden som stötande men inte tidningen och DET är stor skillnad. Bilden av en kvinna som i den muslimska världen inte är mer värd en ett kreatur. Bilden av den totala underkastelsen. Bilden av en kvinna med burka som även går att skåda på Sveriges gator. Detta kan man se på Malmös gator och DET är stötande i allra högsta grad. Vilken bubbla lever du i Johan Lilja!??

  Nu förtiden blir vi ständigt påminda om att det är väldigt lågt till tak när det gäller att kritisera religion och då i synnerhet islam. Det tigs, det censureras, det stämplas rasist, det utesluts och det slätas över. DET TYCKER JAG ÄR STÖTANDE. Johan Lilja låt oss kvinnor själva avgöra när vi känner avsky och det gör vi nu. Befria våra systrar från burka, befria våra systrar från mästrande män. Du, Johan Lilja är en av dessa talibaner.

Äldre kvinnor som läser Petterssons, vilket är värst? Kvinnor i burka, tidning som tar upp könsapartheid eller män som Johan Lilja? För rättvisans skull vad tycker ni män?


Apr 10 2011

Fransoser visar vägen

Av Eva-Marie

I morgon förbjuder Frankrike kvinnor att bära heltäckande slöja på allmän plats i Frankrike. I går försökte radikala muslimer demonstrera mot förbudet i centrala Paris. Ett massivt polispådrag kväste protesterna med det samma. I ett annat kvarter arresteras ett tjugotal kvinnor med heltäckande slöja omgivna av ett hundratal män. Vid den brittiska gränsen och på motorvägen från Belgien  arresteras ytterligare två grupper med demonstranter, civilklädd polis bevakar. →läs mer här←

Tack Frankrike, ni visar vägen. Dessa demonstrerande burkkvinnor kan tänka sig att flytta till ett friare land men vet inte ännu till vilket.” Dock inte till Sudan för där är det förbjudet för kvinnor att använda byxor och det är inte i enlighet med Koranen utan endast en lag som män har hittat på.”   Ja ni läste rätt, tänk de har förstått att det är män som hittat på lagen. Sedan blir det tyvärr kortslutning i burkens hjärnkontor. Hur många slag i huvudet med Koranen har de fått?

Om jag haft Trikoloren då skulle jag hissat den imorgon. För att hedra alla jordens kvinnor hissar jag den Svenska flaggan imorgon, en dag att uppmärksamma.


Apr 6 2011

Moderiktig slavboja!?

Av Eva-Marie

Har du sett en svart man eller svart kvinna som frivilligt bär slavboja!? Jag är säker på att alla svarar NEJ på den frågan. Detta var en liknelse som jag läste i en tidning angående debatten om slöja, niqab eller burka var frivilligt för kvinnor att bära eller ej. Det finns  dom som hävdar att det är frivilligt. Det finns de som hävdar att det är mode i att bära slöja!! Varför är då de muslimska männen så omoderna? Skulle det gå mode i att bära slavboja? Knappast. De muslimska männen kämpar för sin överhöghet över kvinnan. Muslimska kvinnor förena er, slå er fria! Bojor är omodernt.