Maj 5 2012

SN förnekar sig inte

Av Stefan K

SN:s medarbetare Charlotte Boström angrep riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) för hans debattartikel om de ensamkommande flyktingbarnen och ansåg att han trampade på bruna jaktmarker.

T.o.m. Avpixlat uppmärksammande hennes påhopp och visst, minns vad vår statsminister sa: ”Har man obekväma åsikter får man finna sig i konsekvenserna”. I dagens SN skriver hon ett försvarstal där hon fortsätter att ta Europas mest extrema flyktingpolitik i försvar och där vi som inte håller med återigen får epitet ”bruna”.

Nu fungerar försvarstalet så där, för i det återfinns rena lögner, inget ifrågasättande och inga lösningar på de problem som Sverige redan dras med. Problem som drabbar allt fler och som självaste SN tar upp i sin artikelserie Den delade staden. Lösningen på de problemen är inte att fortsätta bedriva Europas mest extrema flyktingpolitik och sätta likhetstecken mellan de som kritiserar och nazism.

SN:s medarbetare upphör aldrig att förvåna och frågan ställer sig: När kommer vi att få del av granskande, ifrågasättande och grävande artiklar om invandrings- och flyktingpolitikens baksidor?

Ta del av Charlotte Boströms försvarstal i dagens SN

Naturligtvis vore inte SN sig lik om man inte också raderade kommentarer. Så skedde med en av mina och därför sjunger jag ”Skärmdumpens lovsång”. Så här såg det ut, minuterna innan en av kommentarerna plockades bort.

Jag undrar vad i kommentaren som bryter mot SN:s regler och policy? Det kanske även ni gör?


Apr 27 2012

En centerpartist med bruna tankar

Av Stefan K

Efter Staffan Danielssons debattartikel i DN den 26/4 har larmet gått på partikanslier, tidningsredaktioner och vänsterbloggar.

Att Staffan Danielsson har rätt är ovidkommande, för vi har nu fått lära oss att intet ont får nämnas om invandrare och flyktingar. De som ändå dristar sig till att kritisera, ifrågasätta och protestera ska nu jagas och gärna hängas ut med diverse tillmälen.

Så skedde i dagens SN där ledarskribenten Charlotte Boström anser att Danielsson är ”ute och tassar på bruna jaktmarker”. Jo ni läste rätt. De som faller utanför den gängse normen kallas inte längre för bara rasister och främlingsfientliga, ja inte ens för högerextrema, utan nu tilldelas man epitetet nazist. Charlotte Boström mår dåligt av att en person utanför den Sverigedemokratiska sfären vågar säga ett sanningens ord och att det på bloggar skrivs ”Äntligen!”

Vi som läst SN under en längre tid vet att tidningen inte gjort sig känd för sin grävande journalistik i ämnet invandring och flyktingmottagning. Efter den pågående artikelserien ”Den delade staden” förstår vi att fr.o.m. nu kommer vi läsare inte att få se en enda kritisk och grävande artikel om invandringens baksidor. Locket är på, vilket jag också skrev i en insändare som publicerades den 26/4.

Hade Charlotte Boström förtjänat sin titel som ledarskribent hade hon tagit upp hela bilden av ”de ensamkommande unga männen”. Varför skrev hon inte att flera av dessa unga män hungerstrejkat och vandaliserat sina boenden när de inte fått som de velat eller när för stora krav ställts på dem? Varför skrev hon inte om de trakasserier och sextrakasserier de anställda fått utstå? Varför skrev hon inte att flera av dessa unga män varit inblandade i brott av olika dignitet, allt från stölder till våldtäkter, men framför allt. Varför skrev hon inte om de hem som tvingats stänga p.g.a. de stökiga barnen? Varför skrev hon inte om de absurda situationer som kan uppstå när dessa unga män ljuger om sina åldrar? Dessa unga män placeras i skolor där de ska umgås med ”jämnåriga” och lek med tanken att 25-åringar placeras i en skolklass med 16-åringar. Personligen skulle jag skämmas. Det finns också den omvända situationen. Är du 25 år är du mogen för arbetsmarknaden och dit ska också dessa unga män så småningom, för inte ens de kan tro att skattebetalarna tänker finansiera deras tillvaro under resten av sin tid i Sverige, men om de påstår att de är 16 så står de inte till arbetsmarknadens förfogande och de kan inte heller ta körkort och annat som vuxna har rätt till.

Charlotte Boström skriver i sista stycket att Sverige borde ta hand om fler av dessa barn, men jag misstänker att hon själv inte tillhör de intressenter som eftersöks som värdar för de ensamkommande unga männen.

Ps. I sin ledare hånar Boström Staffan Danielsson för hans påstående om att Sverige tar emot en fjärdedel av de asylsökande barnen som kommer till Europa. Varför håna någon som har rätt Charlotte? Åren 2010-2011 tog Sverige emot mer än dubbelt så många ”barn” som 2:an (England) och 3:an (Belgien) gjorde tillsammans, allt enligt ICG:s statistik.

Det här är ett av de barn vars historia och ålder Charlotte Boström inte vill ifrågasätta. Du som ändå gör det får finna dig att trampa på bruna jaktmarker, allt enligt Charlotte Boström, ledarskribent på den lilla lokaltidningen SN.

Bilden från ett reportage i tidningen City Malmö och pratbubblan gjord av Affe.

Läs artikeln på SN och lägg märke till att kommentarsfunktionen är borttagen, men du som vill kontakta Charlotte har både e-postadress och telefonnummer att tillgå.


Dec 14 2011

Prata om det som skrämmer

Av Pettersson

Idag har Södermanlands Nyheters politiske redaktör Charlotte Boström en liten krönika enligt rubriken ovan. Ta gärna debatten nu när det erbjuds så får vi se om SN och deras inhyrda censorer kan hålla knapparna borta från raderknappen.

Länken HÄR  och kommentera som ni brukar, artigt och sakligt. Skärmdumpar är inte fel när det gäller SN. 


Dec 8 2011

Det kom ett brev från Frankrike…

Pettersson fick ett brev sänt till SN med ord och inga visor…

Det började med att Charlotte Boström, ledarskribent på Södermanlands Nyheter skrev en ledare med rubriken SD gömmer sig bakom etiketten och handlade enligt Boström om ”Sverigedemokraternas intellektuella snedsprång illustrerar den okunskap som finns inom partiet”

Denna ledare föranledde nedanstående brev till Boström som vi återger här…

Hej Charlotte,

Jag förstår att Du är intresserad av både historia och politik och har studerat ämnet. Du tycks ha synpunkter och en säkerhet som är omvänt proportionella till Din ålder. Det är en fysisk lag som alla vet.

”But nothing matches life experience though”

Själv heter jag heter Göran Elfverson. Född i Marocko där jag bodde, till och från, i 14 år fram till 20 års ålder. Så böneutrop kan jag…

Jag har fortfarande vänner där som håller mig underrättad.

Mitt första språk var Arabiska, följt av Svenska, Spanska, Franska, innan jag fick lära Engelska och Tyska. Sedan bodde jag i Belgien i 3 år, en tid i USA och Spanien, och nu i Paris sedan 40 år…

Här driver jag ett företag med vad man skulle kunna kalla för en multikulturell personal. Dvs. att jag eventuellt har en viss livserfarenhet som kanske Du saknar.

Nu är min fråga varför är Svenskarna världens (by far) mest naiva folk när det gäller invandrare? Strutsfarmen som någon uttryckte det… men vi är dock duktiga på att tycka. Och ju mera avlägset och svårförståeligt, desto mer tycker vi.

T.ex. det är nog många (Expressen och Aftonbladet utbildade) som på allvar tycker att Danmark är ett förfärligt land, mycket värre än t.ex. Pakistan som kanske har sin “spännande charm”.

Det är naturligtvis en fantastisk och beundransvärd tro på människans och individens godhet precis som om inte grupper med olika beteenden existerade. Se bara på Hitlers förmåga att få folkmassorna fungera som en man. Och det i en kultur som står oss närmre än vissa andra. Grupper är dock såvitt jag vet en samling individer, eller?

Så kanske det inte bara är Adolf som hade förmågan att få människor att agera enligt vissa mönster som vi kanske inte alltid förstår… Och både krig och landskamper sker väl mellan grupper såvitt jag vet.

På Franska finns ett uttryck som lyder:

« Le chemin de l’enfer est pavé  de bonnes intentions » Jag tror Du förstår.

”Vägen till helvetet är stensatt med goda avsikter” Petterssons översättning.

( Att förstå Franska är ett viktigt led i att förstå och ha synpunkter på vad som händer i Nordafrika t.ex. )

Rent allmänt och som jag ser det är ett av problemen i Sverige just nu är att ingen (i varje fall bland de svenskar jag frågat) ens har bjudit en invandrare på kaffe.

(Det gör jag däremot). Hur kan man då tro att de människorna någonsin kommer att assimileras?

Att då ta in fler är kanske inte den mest effektiva lösningen för att öka kaffe konsumtionen.

Både Churchill och De Gaulle hade synpunkter redan då, på detta, som Du kanske vet som är påläst.  Och de var väl inga fascister?

Och att samtidigt be om ursäkt för att vi existerar och att säga att våra gamla värderingar och vår nedärvda identitet bara är skräp …

Då börjar man kanske undra. Eller mer än så.

Vore trevligt att höra din, förhoppningsvis inte enbart romantiska och idealistiska utan även någorlunda realistiska, syn på saker och ting, vart allt detta kommer att leda till och hur kommer Sverige att se ut om tjugo år ? Och är Du i egenskap av åsiktyttrare och påverkare, medveten om din roll och ditt ansvar i denna utveckling? Titta då gärna på statistik av olika slag, while you’re at it …

Med vänlig hälsning, Göran Elfverson, Frankrike som inte röstade på SD om du undrar…

-Pettersson tackar för detta fina brev och väntar med spänning på att det publiceras på SN:s ledarsida med kommentarer från Boström och möjlighet för oss andra att kommentera utan censur…

Ledaren SD gömmer sig bakom etiketten fick även ett svar med en rejäl debatt som Boström valde att hålla sig undan från. Läs HÄR.


Dec 5 2011

SN briljerar

Av Stefan K

SN:s nya politiska redaktör anser att kritiker till den stora invandringen från muslimska länder inte är normalbegåvade.

Vi har förut haft det uppe här på petterssons, lokaltidningen SN:s briljanta och professionella journalistik. I dagens tidning svarar den politiska redaktören Charlotte Boström på en insändare av Bertil Malmberg (SD), med orden att han och andra kritiker till islam inte är normalbegåvade.

Tyvärr visar Boström att hon saknar kunskap, för det finns människor i Sverige, precis som i andra västerländska länder, som faktiskt vill införa sharia-lagar. Boström skjuter sig också i foten när hon skriver att det är uppenbart för alla normalbegåvade att ingen inom landets gränser vill införa dessa sharia-lagar. Hon räknar sig alltså inte själv till skaran normalbegåvade, eller är hon bara okunnig och vilseledd?

Källa: SN

Som läsare till SN undrar jag också om det är brukligt att anställda på företag nedvärderar sina kunder? Om SN:s medarbetare verkligen gjorde skäl för namnet och utövade sitt yrke som det förväntas, skulle tidningen finna oerhört många uppslag till intressant och grävande journalistik.
Charlotte Boströms ledare som Bertil Malmberg svarar på är denna.

Till Charlotta Boströms och SN:s kännedom, så är denna film från ett möte med salafister i Göteborg tidigare i år. Salafister tillhör en av de muslimska grupper som vill införa sharia-lagar.

YouTube Preview Image