Sep 12 2012

Islamisterna tackar för hjälpen – USA-ambassadör dödad i attack

Av Pettersson

Islaisterna i arabvärlden tackar för hjälpen med att göra sig av med diktatorerna i Egypten och Libyen genom att förstöra egondom och döda människor. USA:s Libyenambassadör och tre andra amerikaner dödades i en raketattack mot konsulatet i Benghazi i natt, uppger libyska myndigheter.

Den amerikanska ambassadören Chris Stevens har avlidit av rökförgiftning efter att det amerikanska konsulatet i staden Benghazi attackerats, skriver al Jazeera. Ytterligare tre anställda har enligt libyska myndigheter dött i attacken, och ett flertal ska ha skadats. Redan i natt bekräftade USA:s utrikesminister Hillary Clinton att en amerikan, anställd på konsulatet, skjutits ihjäl i angreppet. En beväpnad grupp satte eld på byggnaden som en protest mot en uppmärksammad amerikanskproducerad amatörfilm, som anses stötande mot islams profet Mohammed. Tidigare har människor protesterat i Egypten mot samma film. Och i natt stormades den amerikanska ambassaden i Kairo och den amerikanska flaggan ersattes med en islamisk. Den kritiserade filmen sprids av en antimuslimsk kristen egyptier i USA.

-Pettersson tror inte en sekund på att attackerna i Kairo och Benghazi berodde på någon film som legat ute på nätet länge, ilskna demonstranter har knappast raketer med sig, jag är övertygad om att detta var planerat och islamister använder outbildade muslimer för att försöka sätta världen i brand. Igår var det 11 september om någon minns vad det datumet betyder…

YouTube Preview Image

Aljazeera


Sep 4 2012

Fred med Israel gav araber cancer

Av Olli Rein

ISLAMIOTI:  Det är ingen hejd på vad denna medlem  av det muslimska brödraskapet (MB) anser att Egypten har fått för katastrofer genom fredsfördraget med Israel. Men han måste väl på något sätt motivera MB: s avrättning av dåvarande presidenten Anwar Sadat 1981.

Jag har vistats flera månader av min FN- tjänst i Sinaiöknen och så långt man kunde se var det bara sand, sand och åter sand, endast avbrutet av någon mindre saltökenplätt, där inte ens ökengräs växer. Det lär ska finnas några oaser nära Medelhavet, där har jag dock aldrig varit. Men att tro att dessa små jordbrukssamhällen skulle ha lidit någon skada för att området varit en demilitariserad zon har jag svårt att tänka mig. Bönder brukar vilja ha fred, då det de sysslar med är en långvarig process, från frö till mogna råvaror. Då är det fred och regn man önskar sig, och frånvaro av skadedjur inklusive politiker.


Sep 2 2012

Inga lokaler till judarna

Av Stefan K

Nyligen tvingades man stänga den sista synagogan i Egypten.

Fr.o.m. nu kan inga judiska högtider firas i egyptiska synagogor. Alldeles nyligen tvingades man av säkerhetsskäl stänga den sista synagogan i landet.  Därmed saknar landets judiska befolkning en lokal att vistas i för första gången på över 2 000 år. Ni som följt utvecklingen i Egypten efter Det muslimska brödraskapets maktövertagande, känner till hur den nya regeringen förföljer både kristna, judar och andra minoriteter. Det blir väl bara en tidsfråga innan också den sista kyrkan tvingas stänga.

I Europa och i synnerhet Sverige, kryper vi för muslimerna och tillåter att allt fler moskéer byggs och finansieras av tveksamma finansiärer. Sveriges muslimer klagar dessutom ständigt på att de saknar lokal, att de man har är för små och att man hotar med upplopp i förorterna om man inte får som man vill.

Har ni förresten läst om detta i svensk media? Hittar ni någon artikel tar vi gärna emot den.

Källa: Frontpage magazine


Aug 22 2012

Muhammed Mursi: Jihad är vår väg!

Av Olli Rein

Inga mer förklaringar behövs. Det här är i slutfasen för presidentvalet. Den här mannen är inget annat än en skurk, och talet är det muslimska brödraskapets vilja. Talet finns att se och lyssna till  HÄR. En avskrift av talet finns HÄR

Egyptens president Mohammed Morsi

Olli har ju hört att John Fredrik Reinfeldt (32:an)var väldigt stolt över att han blåst Sveriges skattebetalare på 110 miljoner till, för att ge bort till islamisterna i Syrien. Bara så att dessa kan köpa mer vapen, än det som nu väller in över gränserna, betalade av Gulfstaterna och Saudiarabien. Senaste tillskottet är 20 stycken moderna tanks av den ryska modellen T 62  som Libyen har levererat enligt Debkafile. Betalningen stod visst Qatar för den här gången, men Kuwait, Bahrein, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien skickar också vapen, eller pengar till vapen. Saudiarabien har också skickat trupper till Syrien, liksom andra arabländer. Dessutom är jihadkrigarna där från Al – Qaidarörelsen, runt omkring i hela Världen

Hallå Reinfeldt! Varför ska vi skicka pengar till vapen? Vi får ju själva inte börja att handla med vapen, där väpnad konflikt råder.  Detta ska du ställas till svars för. Om inte nu så blir det väl efter din avgång. Skattemedel ska brukas med förstånd, Reinfeldt. Det kan visst inte du!

Muhammed falsk profet


Aug 8 2012

Missnöje med Egyptens nya regering

Av Pettersson

Kairo – När islamisten Mohammad Mursi valdes till Egyptens president lovade han att representera alla egyptier genom att bilda en regering bestående av kvinnor, kristna, ungdomar, konstnärer och intellektuella.

När regeringen presenterades förra veckan visade det sig vara en besvikelse för många och ett kraftigt bakslag för de ideal som drev revolutionen som förra året störtades Hosni Mubarak. Den nya regeringen består av islamister och teknokrater samt ledande byråkrater från den tidigare regeringen som utsågs av en militär råd som fortfarande har stor politisk makt. Två av islamisterna fick viktiga poster som ministrar för information och utbildning.

Egyptens ursprungsbefolkning, de kristna kopterna som utgör 10 % av landets 82 miljoner människor är representerade med en minister men det borde ha varit minst fyra. Samtidigt ökar attackerna mot de kristna i landet.

52 % av befolkningen är kvinnor, de representeras av endast två personer trots att de stod sida vid sida med männen under revolutionen.

”Processen att bilda en regeringen var falsk. Att ge kvinnor och kopterna en eller två mindre betydelsefulla poster betyder inte att du bildar en bred regering för hela folket”, säger Salma Nakash, forskare vid Nazra Feminist Studies och en kvinnorätts advokat.

Egyptens nya regering består till 97 % av muslimer och 94 % är män.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Det kommer att bli värre i Egypten, islam är inte lösningen på problemet. Mursi har redan visat att han ljuger för att ge islam total makt.

Los Angeles Times


Aug 6 2012

Egypten stänger övergång mot Gaza

Av Pettersson  

Egypten stänger gränsövergången i Rafah mot Gaza på obestämd tid. Beslutet fattades sedan beväpnade män i lördags dödade minst 15 personer i angrepp mot en polisstation i Sinai. De misstänkta gärningsmännen har hittats döda.

Uppgifterna kommer från Egyptens statliga nyhetsbyrå Mena som citerar en källa inom säkerhetstjänsten.

Israel bekräftar att fem män som tros ligga bakom angreppet har hittats döda, enligt AFP. - Israeliska armén har hittat de fem männens kroppar, säger en armétalesman utan att ange några detaljer.

Egyptiska presidenten Muhammad Mursis kansli meddelade att de skyldiga till attacken ska få ”betala med döden”. I uttalandet angavs att 16 vakter dödats i angreppet. Mursi kallade till ett krismöte med militär och säkerhetstjänst efter angreppet, säger hans talesperson Yasser Ali.

Attacken utfördes av vad arabiska medier beskriver som medlemmar i den ”globala jihadist-rörelsen” nära gränsen mellan egyptiska Sinai och Israel. Därefter stal förövarna två pansarfordon och tog sig över gränsen till Israel, ett av fordonen passerade nära gränsövergången Kerem Shalom, Karm Abu Salem på arabiska.

Israeliska försvarsmaktens talesperson Avital Leibovich säger till reportrar att ett av fordonen exploderade av sig självt. Det andra förstördes från luften av israeliskt militärflyg.

- Pettersson väntar med spänning på att den svenska vänster ska gå i taket över Egyptens omänskliga behandlingen av araberna på Gazaremsan.

Kairo TT-AFP-Reuters


Jul 31 2012

Skruva klockan tillbaka: Besök Sharialand

Av Olli Rein

Inspirerad av president Morsi lanserar nu ett antal egyptiska resebyråer shariaturism.I Hurghada, Sharm el Sheik,Taba och alla de andra populära badorterna ska man snabbt skruva klockan tillbaka 1.400 år ochinföra turism i enlighet med medeltida regler.

Hotellen håller nu på att anpassas till denna nya turism. Man kommer enbart att servera halalmat (d v s ox- och fårkött från ihjältorterade djur), inte svinkött och naturligvis heller inte öl eller sprit.

Från de nya shariaorterna kommer man att erbjuda sightseeing till garanterat islamiska mål, som  exempelvis platsen där president Sadat mördades av islamisterna 1981 eller där Muslimska
Brödraskapet grundades 1928. Femtusen års egyptisk historia kommer givetvis att förtigas

President Morsi och shariaturismens upphovsmän

Enbart gifta gäster accepteras. Judar är självklart inte välkomna. Andra västerländska turister hänvisas till några särskilda hotell av lägre standard. Kvinnor måste alltid bära ”muslimsk klädsel” (niqab, burqa el dyl), även på badstranden.

Hotellen kommer dock att ha särskilda avspärrade pooler för kvinnor. Kvinnor måste alltid åtföljas av far, bror, make eller son, för vem vet vad de hittar på annars. Shariaturismen marknadsförs hittills under namnet Shouq Travel.

För svenska turister betyder shariaturism farväl till badsemester i bikini, med en kall öl på stranden och god mat på kvällen. Men tänk på att världen är full av mycket trevligare turistmål, inte minst Europa. Göd inte Muslimska Brödraskapets medeltida Sharialand !

JIHAD I MALMÖ

Jag har skrivit om det här flera gånger tidigare på Petterssons, men då var det bara förslag som förelåg, nu lär det bli som här föreslås av sharialagsförespråkarna. Olli tror dock att de kan komma att ångra sina desperata handlingar, att försöka bli en islamsk Gudsstat lik Iran. För Egypten saknar de oljeintäkter Iran har, och är mycket mindre industrialiserat än Iran. Iran är inte det minsta beroende av sin lilla turistverksamhet, medan det för Egypten troligtvis är den viktigaste basnäringen, med en stor del av arbetskraften sysselsatt inom den sektorn.Vi får väl se vem som får rätt till sist, MB eller Olli.Jul 24 2012

Vår nya sjuka värld

Av Olli Rein

Nya Egypt TV04

Så ser egyptisk TV ut idag…Den egyptiska TV-n genomgår just en stor förändring sedan islamister och salafister övertaget makten i landet.

Den populäraste TV-sändaren är salafisternas al-Ummah. De har nu startat en kvinnlig kanal med namnet Maria-TV, uppkallad efter Muhammeds koptiska slavinna Maria…

Sex timmar om dagen sänder nu en helt kvinnlig redaktion, där samtliga bär burqa, salafistiska nyheter lämpade för kvinnor. Då en av kanalens grundprinciper är den fullständiga åtskillnaden mellan könen hoppas man snart få  överta en av de befintliga sekulära TV-sändarna.

Daily Mail

JIHAD I MALMÖ

Kolla in den gradvisa försämringen på Kairo universitet

Nya TV Egypten

Vad säger ni våra läsare? Fint va, alla kvinnor jobbar i nigab eller burka numera enligt vad Olli fått veta. Men nu kommer väl inte miss Egypten att ha någon chans i  skönhetstävlandet. Säg inte det ni! Med många islamska länder, så kommer detta att backas upp stenhårt, tror Olli. Vad tror ni? Det finns fler otroliga bilder på Daily Mail att skåda.  Världens undergång har nog aldrig varit så nära som nu.


Jul 18 2012

Palestinier och apartheid

Av Olli Rein i samarbete med Every Kinda People

En av de största politiska lögnerna är att Israel driver en apartheid-politik gentemot de araber som kallar sig palestinier. Stand With Us visar vad som verkligen pågår och att det inte är Israel som utesluter de palestinska araberna. De araber som har levt i läger i Libanon, Egypten och Syrien i mer än 60 år tillåts inte bli medborgare i de länder de lever i.

Den arabiska världen vill att de ska leva i läger, som en symbol för motståndet mot staten Israel. Man håller dem i flyktingläger och kräver att de (plus deras ättlingar) måste få återvända, vilket skulle sätta stopp för Israel som en judisk stat.

Varför protesterar inte hela världen mot länder som Libanon, Egypten och Syrien för deras behandling och segregering av de araber som klassificeras som palestinierna?
Är det inte hyckleri och oärlighet att peka ut Israel och kallar det en apartheidstat?

I kriget som följde 1948, när Israel förklarats som självständig stat, åtföljdes det av strider mellan araber och judar som bodde i den nya staten. Det är sant att många araber lämnade sina hem och flydde undan striderna. Många hade uppmanats av arabiska arméerna att lämna området och blivit lovande att de skulle kunna återvända när judarna drivis ut. (vilket aldrig skedde)

Vi hör aldrig talas om att nästan en miljon judar fördrivits från sina fädernesländer i de omgivande arabländerna efter 1948 och de flesta fann sin tillflykt i Israel och smälte in i det nya landet. Det pratas aldrig om att de borde få återvända till de arabiska länderna, som de kom ifrån och återfå sina hem och ägodelar.

Det tråkiga faktum är att under krig drabbas civila – flyktingar blir ett resultat och gränser förändras. (Fråga de tyskar som tvingats fly från sina föräldrahem i länder som nu är delar av Polen, Ryssland eller Tjeckien.)
Visst, det var många araber som led under striderna 1948 och det var utan deras förskyllan. Men det hela kunde ha lösts på ett fredligt sätt då, när Israel accepterade FN-planen.

I stället förkastade Arabvärlden den och gick till krig. Och så har det hållit på.

Every Kinda People

Stand with us

Shatila.mov

I flyktinglägret Shatila är husväggarna fulla av kulhål och affischer på Yassir Arafat och Saddam Hussein.
Här lever 15 000 palestinier i det förgångna.
Få accepterar att PLO-ledarna på Västbanken för länge sen förhandlat bort deras rätt att ”återvända” till landet förfäderna fördrevs från.Jun 30 2012

Demokrati i Egypten

Av Stefan K

Kvällens Rapport visade ett inslag från Det muslimska brödraskapets Egypten som nog är ganska symptomatiskt för landets framtid.

YouTube Preview Image

Religionspolisen i bakgrunden påminner inte lite om forna tiders Öststatskommunism. Personligen tror jag det nya styret i Egypten har helt andra tankar på sin agenda, än de man visar upp idag. När fokus har lämnat nyvalet och den nya islamistiska regeringen, lär islamisterna visa vad de vill med landet. Den arabiska våren lär inte svepa över Medelhavet med  ljumma vindar.


Jun 28 2012

Europeisk journalist massvåldtagen på Tahrirtorget – igen

Pettersson har ”lånat” detta från Fria Tider

Nu har det hänt igen. En kvinnlig europeisk reporter som befann sig på Tahrirtorget blev sexöverfallen av en stor grupp män. Natasha Smith berättar nu själv om hur hon angreps av ”hundratals djur” som ”tvingade sina fingrar in i henne” och ”slet i hennes blonda hår”.

Tusentals araber hade samlats på Tahrirtorget i Kairo för att fira Muslimska brödraskapets seger i presidentvalet. Bland dem fanns den 22-åriga brittiska journalisten Natasha Smith.

Smith, som var där för att spela in en dokumentärfilm om kvinnors rättigheter, beskriver på sin blogg hur en grupp om hundratals hånskrattande araber plötsligt slet tag i henne, släpade iväg henne och slet av alla hennes kläder.

”Deras omättbara lust att skada mig stegrades. Dessa män, hundratals män, hade förvandlats från människor till djur”, skriver Smith på sin blogg.

Därefter började de sexuella övergreppen.

”Hundratals män slet i mina armar och ben och slängde runt min kropp. De klöste och slet tag i mina bröst och tvingade sina fingrar in i mig på alla tänkbara sätt. Så många män. Överallt jag såg var hånfulla blickar, fler och fler ansikten som grinade och hånflinade medan jag kastades runt som färsk kött mellan svältande lejon”, skriver Smith

”De slet i mitt blonda hår – en symbol för min främmande identitet.”

Smith beskriver också hur en ambulans till slut lyckades ta sig fram till platsen – bara för att bli angripen av den arabiska mobben och tvingad till reträtt. Samtidigt gick kvinnor i burka hela tiden förbi och gav henne ”tomma blickar, för att sedan vända bort ansiktet”.

Efter 5-10 minuter lyckades en vän till Natasha Smith lokalisera henne och lyckades dra med sig henne till ett medicintält. När arabiska mobben försökte storma tältet täckte sig Smith med en burka och lyckades till slut ta sig därifrån och till ett sjukhus, där personalen krävde att få veta om hon var oskuld.

Natascha Smith tillbakavisar förklaringen att angreppet skulle ha skett eftersom rykten måste ha spridits om att hon var en utländsk spion.

”Även om det skulle ha varit orsaken så användes det i alla fall bara som en förevändning för att få ofreda och våldföra sig på en blond ung västerländsk flicka”, skriver hon.

Ett mycket snarlikt övergrepp skedde i februari förra året på den blonda, sydafrikanska stjärnreportern Lara Logan, som även hon sexöverfölls på Tahrirtorget av en grupp av hundratals araber som firade revolutionen.

-Pettersson undrar fortfarande om galna människor blir muslimer eller om islam gör människor galna?

Fria tider 


Jun 26 2012

Egyptier slog ihjäl gravid hustru för att hon ”röstade fel”

Av Olli Rein

JIHAD I MALMÖ

En rörmokare i Alexandria misshandlade sin gravida hustru till döds sedan hon berättat att hon inte röstade på Muslimska Brödraskapets kandidat Mohammed Mursi, berättade den demokratiska tidningen Al- Wafd på söndagen. Då Egypten inom kort förväntas införa sharialagstiftning kommer mördaren sannolikt inte att åtalas.

Rörmokaren visade sig vara värre skitgubbe än man hade trott. En riktig islamistisk skitgubbe av allra värsta sort . Men kvinnor behandlas ju med  respekt enligt koranen, och som tur är så är ju islam fredens religion.  Om kvinnans lott kan vi läsa i den fjärde Süran. ”Männen vare kvinnornas föreståndare på grund av det företräde, Gud givit somliga framför andra. Om I gören det rätta och frukten Gud, så är Gud förvisso överseende och barmhärtig”. Koranen ger alltså genom Gud en viss sanktion för det männen gör sina hustrur. I Guds, den barmhärtige förbarmarens namn!


Jun 24 2012

Islamisterna vann valet i Egypten

Pettersson beklagar egyptierna och främst den egyptiska ursprungsbefolkningen – de kristna kopterna och hoppas de och muslimerna slipper ett inbördeskrig.

Valet stod mellan Muhammad Mursi, som var Muslimska brödraskapets kandidat, och förre premiärministern Ahmed Shafiq.

Enligt valkommissionen fick Muhammad Morsi 51,73 procent av rösterna. Valdeltagandet i den andra omgången i presidentvalet i Egypten var omkring 51 procent, uppger kommissionen.

TT: I vilken riktning styr Egypten nu?

- Jag tror att Mursi är rätt uppbunden av det faktiska opinionsläget som faktiskt råder. Den revolution som ägde rum var mycket av en ungdomsrevolt. Men rösträtt har även de äldre och det är det som återspeglas i resultatet här.

Egypten är ett land med en mycket ung befolkning och Jan Hjärpe tror på en demokratisk utveckling av demografiska skäl. Han säger Mursi säkert inser att den yngre generationen, även inom Muslimska brödraskapet, menar allvar med krav på demokrati och mänskliga rättigheter.

- Jag ser det ungefär som om Göran Hägglund (Kristdemokraternas partiledare) hade blivit statsminister i Sverige, säger Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi.

YouTube Preview Image

Jun 2 2012

Kristna ska konvertera eller lämna landet

Av Olli Rein

Muhammad Mursi: Den s k arabiska våren har som bekant inte resulterat i mycket gott, istället ser islamisterna ut att stärka sina ställningar på många håll. I Egypten uppger Muslimska brödraskapets presidentkandidat, Muhammad Mursi, att alla kristna i landet har ett val: konvertera till islam, lämna landet eller betala “jizya”, en särskild sorts skatt för icke-muslimer.

Mursi ska i ett privat samtal med en journalist ha redogjort för sina planer för Egypten: en muslimsk erövring. De kristna kopterna har till stor del röstat på hans sekulära motståndare, Ahmed Shafiq. Varken Shafiq eller någon annan ska få stå i vägen för “vår andra muslimska erövring av Egypten”, säger Mursi.

På Gatestone Institute frågar man sig om Mursi verkligen kan ha uttalat sig så här, speciellt med tanke på att han samtidigt försöker vinna röster bland kopterna. Å andra sidan ska konversationen på Muslimska brödraskapets politiska partis högkvarter ha varit av privat natur och Mursi kan ha trott att han talat med en islamistvän som inte skulle föra vidare samtalet, resonerar man.

Jerry Dykstra, talesman för religionsfrihetsorganisationen Open Doors, menar att citaten är långsökta och osannolika, men samtidigt att det kanske är hans verkliga åsikter och Muslimska brödraskapets slutliga mål.

Offentligt har Mursi hittills försökt framstå som en demokrat med önskan om att alla partier ska få medverka. Vidare har han försäkrat att kvinnors rättigheter ska värnas och att kopterna ska få inflytande i regeringen. I ett tal till universitetsstudenter i Kairo på lördagen var det dock svårt att missförstå budskapet: “Koranen är vår grundlag, profeten är vår ledare, jihad vår väg och döden i Allahs namn är vårt mål.”

Världen idag

Det här har jag ju egentligen redan skrivit om, men då hade jag inte den kristna tidningen Världen idag att referera till. Ju fler media som skriver om detta desto klarare kommer det att framstå vilka hycklare man är i det muslimska brödraskapet, och vilka lögnare man är. Men ljuger man till allahs fördel så är det ju tillåtet och kallas taqqiyah. Lika opålitliga som dom framstod vid mitt hittills enda besök från 3 nov. 1973 och till 26 april 1974, är dom fortfarande 2012. Nej de är mycket värre nu, då religionens grepp om dom har blivit så mycket hårdare. Nigab och burka existerade i vart fall inte i storstäderna Kairo och Alexandria på den tiden. Då visste jag dock inte att ett av mina sämsta kort skulle bli mitt bästa tidsdokument. Det togs av en besökande skolklass flickor i 13-15- årsåldern utanför Muhammed Ali moskén i centrala Kairo, nära Tahirtorget. Inte en enda av flickorna och deras lärare hade någon slöja ens, men sedan dess i februari 1974 har utvecklingen någonstans på vägen börjat  gå bakåt, och nu är den sedan rätt länge mentalt tillbaka på 600-talet.

Bilder från Kairos universitet och fina flickor utan slöja. HÄR.

Tidigare på pettersson den här veckan.


Maj 31 2012

Muslimska Brödraskapet: Konvertera eller betala straffskatt eller…

Mohammed-Morsi

Av Olli Rein

Brödraskapets presidentkandidat i Egypten har talat ur skägget. Landets kristna måste konvertera, flytta eller betala den muslimska straffskatten jizya.

Stonegate Institute rapporterar och berättar också att han långt ifrån är den förste av sitt slag som kräver införandet av jizya

Presidentkandidaten glömmer nämna att de kristna och judarna har ett alternativ till: att dödas.

Gudmundson berättade häromdagen att en representant för samma Brödraskap valtsin i styrelsenför Stockholms Arbetarekommun. Tänker han månne berätta för dem om jizya?

JIHAD I MALMÖ

Olli undrar just hur många i Stockholms Arbetarekommun som känner till att man nyss har släppt in en katt ibland hermelinerna.  Det kanske blir ett dyrbart uppvaknande ur deras djupa sömn eller till och med koma på sina ställen.  Skattmästaren för Stockholms Arbetarekommun, kommer nu kanske inte bara att fordra in kontingenten till föreningen, utan även betala ut den skatt Muslimska Brödraskapet ska ha, för att föreningens medlemmar ska kunna fortsätta att vara medlemmar. Vilken soppa för den stackars intet ont anande föreningen.

Islamisten ifråga heter Omar Mustafa och brukar bjuda in islamistiska talare till sin Moské i Stockholm. En del av dessa islamister håller sedan en hatpredikan mot väst, Israel, USA och UK och de som han har för sig är emot islam.

"Fight ... the People of the Book until they pay jizya with willing submission, and feel themselves utterly subdued," Koran 9:29


Maj 20 2012

Egyptisk imam vill utrota judarna och göra Jerusalem till huvudstad i Arabernas Förenta stater

Av Pettersson

En representant för den arabiska våren och fredens religion, imamen Safwat Higazi gör valpropaganda för det Muslimska Brödraskapets presidentkandidat Muhammad Mursi inför tusentals fanatiska muslimer: ”Mursi ska bygga arabernas förenta stater och göra Jerusalem till dess huvudstad.

Miljoner martyrer ska se till att Jerusalem blir vår huvudstad, skriker han. Hamas hyllas medan judar ska utrotas.

-Pettersson säger arabiska halvön åt araberna – Jerusalem och de andra städerna i området var gamla redan när Muhammed ljög ihop sin ideologi – där har de inget att göra. 

YouTube Preview Image

Maj 11 2012

Tillbaks till medeltiden för kvinnorna i Egypten?

Av Pettersson

I det egyptiska parlamentet diskuterar man just nu ett lagförslag om att sänka giftasåldern för flickor till 14 år eller 16 år. Flera kvinnliga parlamentsledamöter från det muslimska brödraskapet har också sagt sig beredda att upphäva lagen som förbjuder kvinnlig könsstympning.

De arabiska revolterna har inte förbättrat kvinnans situation utan kan tvärtom förvärra den. Islamisterna gör framsteg överallt i Mellanöstern och i vårt land.

Sveriges Radio


Maj 4 2012

Oron bland beduinerna i Sinai hotar freden!

Olli Rein

I mitten av april kom beväpnade män till en postering nära staden Al-Arish på Sinaihalvön. De öppnade eld och dödade två egyptiska poliser innan de försvann i öknen.

En vecka tidigare sprängdes den ledning som förser Israel och Jordanien med egyptisk gas. Maskerade män hade enligt TT grävt ett hål vid ledningen, placerat sprängämnen där och utlöst dem med fjärrkontroll. Man kan anta att reparatörerna gick till verket med viss trötthet och rutin. Det var fjortonde gången sedan den egyptiska revolutionen som ledningen sprängdes.

De två dåden är typiska för situationen i Sinai. Den stora halvön, spelplats för flera krig, präglades länge av ett visst lugn. Den senaste tiden har dock allt fler oroligheter uppstått, relativt små incidenter som riskerar att eskalera och göra Sinai till ett eldfängt, allvarligt konfliktområde med potentiell påverkan för hela regionen. Och därmed hela världen.

Halvön kan efter den arabiska våren också ses som en symbol för relationen mellan Egypten, det folkrikaste landet i arabvärlden, och Israel. En relation som präglas av ovisshet, instabilitet och ömsesidig misstro.

Sinai hör till Egypten och dess befolkning består till största del av beduiner. Dessa har av regimen behandlats som en sorts egyptiska romer – i bästa fall med ointresse, i värsta med direkt repression. En av halvöns viktigaste ekonomiska tillgångar är turismen, här ligger bland annat badorten Sharm el-Sheikh. Men inkomsterna har inte kommit beduinerna till del, inte heller jobben som framför allt går till ”fastlandsegyptier”.

I den arabiska vårens egyptiska maktvakuum har beduinerna kunnat flytta fram sina positioner. En del talar om en kraftig islamistisk radikalisering, med ökad närvaro av al-Qaida, Hamas och iranska infiltratörer. Andra menar att varningarna om jihadism är överdrivna och att det framför allt handlar om ett socialt uppror och ett försök av beduinerna, som historiskt sett på Kairo med stor misstänksamhet, att få större inflytande och ekonomiskt välstånd.

Oavsett vilken tolkning man väljer att tro på är beduinernas våldsupptrappning i Sinai en realitet, och en realitet som också kan utnyttjas av andra krafter. Raketer skjuts från halvön mot israeliska städer. Egyptiska posteringar angrips. Vapen smugglas till Gaza. Människor, bland annat turister, kidnappas.Och gasledningen sprängs i luften, gång på gång, så ofta att avtalet om gasen nu sagts upp, vilket DN rapporterat om i veckan. Sinai är helt enkelt en av de största utmaningarna för Egyptens nya parlament och landets tillträdande president.

Om Mubarakadministrationen och det styrande militärrådet Scaf behandlat beduinerna med vänsterhanden finns i det nya offentliga Egypten ändå en medvetenhet om att Sinaifrågan måste lösas. Dessutom talas det brett om att detta måste ske framför allt med sociala verktyg, inte militära.

beduintält traditionellt

Samtidigt anser de flesta att problemet i grunden handlar om Israel/Palestinakonflikten. Det egyptiska samhället präglas av stor skepsis, gränsande till hat, mot Israel. Inte många vill riva upp ländernas rådande fredsavtal, som också reglerar Sinai. Men att vapen, motståndsmän och flyktingar kommer in i Israel från halvön ser vanliga egyptier knappast som ett avgörande problem.

I augusti i fjol tog sig militanta palestinier, iklädda egyptiska uniformer, över gränsen och dödade åtta israeler. Israels motattack ledde till att landets ambassad i Kairo stormades av en uppretad folkmassa. Just reaktionerna från ”gatan” anses komma att spela en allt större roll för Egyptens utrikespolitik, inte minst gentemot Israel.

Israel bygger nu en stor mur mot Sinai och hoppas på att den ska strypa flödena över gränsen. Men i övrigt präglas de israeliska reaktionerna, liksom på den arabiska våren i stort, av att vänta och se. ”Vi vet inte vilket Egypten vi kommer att tala med i framtiden”, som en diplomat uttrycker saken.

Den 25 april var det 30 år sedan de sista israeliska militärerna lämnade Sinai. Det högtidlighölls genom att den egyptiska militärledningen presenterade ett socialt åtgärdspaket riktat mot beduinerna. Egypten ska bland annat bygga nya bostäder och hantverksbyar samt utveckla hamnen i Al-Arish för att skapa lokala jobb.

Beduinbostad Petra

Insatserna är ett steg i rätt riktning och något för Sverige och EU att följa med stort intresse. Krisen i Sinai hänger ihop med ett betydligt större politiskt drama än beduinfrågan, men den kan inte lösas om inte beduinernas situation förbättras avsevärt. Det är bättre att använda pengar till sociala åtgärder i dag än fredsbevarande militära aktioner i morgon.

DN

Beduinkort i mängder


Maj 4 2012

Den arabiska våren rullar vidare på sin väg mot stenåldern…

Av Pettersson

Ett 20-tal egyptier har och mer än 160 har skadats de senaste dagarna rapporterar Russia Today och andra media.  

-Pettersson säger inget mer än att snart kanske stora skaror egyptier kan läggas till de mängder av somalier, afghaner, irakier och andra som kommer till vårt land efter att fredsbyggande muslimer byggt sin demokrati… 

YouTube Preview Image


Apr 29 2012

Saudisk protest mot Egypten

Av Olli Rein

Saudiarabien har kallat hem sin ambassadör från Kairo för att markera sitt missnöje med att Egypten tillåtit människor protestera utanför ambassaden. Den saudiska regimen hotar också att stänga ambassaden och sina konsulat i landet.

Demonstrationerna riktade sig mot att Saudiarabien har gripit en egyptisk jurist och människorättsaktivist som anklagas för att ha skymfat kung Abdullah. Enligt saudiska myndigheterna greps mannen för narkotikainnehav.

Den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA uppgav att anledningen till markeringarna var ”de orättfärdiga protesterna” som utgör ”hot mot ambassadanställdas säkerhet”.

Ledaren för Egyptens styrande militärråd kontaktade skyndsamt den saudiska regeringen på lördagen med anledning av det överraskande beskedet. Fältmarskalk Mohamed Hussein Tantawi arbetade för att överbrygga sprickan som uppstått, uppgav nyhetsbyrån Mena.

Fulmedia

Alla måste krypa för Saudiarabiens kungligheter annars blir det repressalier från högsta instans kung Abdullah. Vilka fantastiska länder det finns bland de 57 rövhålsstaterna med muslimskt styre i Världen. Undrar vad jag hade fått för straff för den meningen, om jag bott i ett muslimskt land, funderar Olli och har nog en aning om att det nog inte skulle ha blivit så bra om det nu hade varit så. Fotot går att förstora med några klick.


Kung Abdullah Saudi


Apr 11 2012

Etthundratiotusen kronor för ett svenskt jobb – som inte fanns

Av Pettersson

Människosmugglarnas nya inkomstkälla: Falska anställningserbjudanden är den nya formen av människosmuggling. Människor som kommer hit från länder utanför EU har ofta betalat stora summor för att få komma till Sverige och arbeta, men när de kommer hit finns inte det utlovade jobbet.

-Jag träffade en man som sade: Du kan söka arbete i Sverige, du kan leva bättre där. Så jag sålde allt jag ägde och lånade en del pengar. Anställningserbjudandet som gav mig ett arbetstillstånd i Sverige kostade motsvarande 110 000 kronor.

Faedi är kristen och tillhör den koptiska minoriteten i det muslimska Egypten. Han kommer från en mindre stad i norra delen av landet där han arbetade som målare. Under den arabiska våren har det, enligt Faedi, blivit allt vanligare att kristna trakasseras och diskrimineras.

Så när han fick höra att det var möjligt att arbeta i Sverige beslöt han sig för att lämna hemlandet och att försöka bygga en ny framtid. Han lämnade fru och fyra barn i Egypten. Tanken var att de skulle följa efter senare.

Men när han kom till Sverige och Södertälje för ett halvår sedan och fick kontakt med den arbetsgivare som hade skrivit under anställningserbjudandet insåg han att han blivit lurad. Något arbete fanns inte och pengarna var borta. Han söker nu desperat efter ett annat jobb.

-Jag är beredd att jobba för 5.000 kronor i månaden, bara jag får ett arbete så att jag kan försörja mig, säger han.

Faedi vågar inte polisanmäla och inte heller berätta för Migrationsverket att han inte fått det utlovade jobbet. Migrationsverket har rätt att, om han inte hittar något annat arbete inom tre månder, återkalla arbetstillståndet och då har han inte längre rätt att vistas i Sverige.

Han kan utvisas till Egypten men att återvända anser han är omöjligt. Han har hittills klarat sig genom att låna pengar av bekanta och den koptisk-ortodoxa församlingen i Södertälje hjälper honom tillfälligt.

- Pettersson undrar om inte migrationsverket innan de skriver ut ett arbetstillstånd kontaktar den som lovat jobbet och låter dem garantera inkomst och uppehälle om det nu är så att de inte kan hitta någon av Sveriges 400 000 arbetslösa som kan göra jobbet?

Faedi säger att han är villig att arbeta för 5 000 i månaden men varför ska han göra det? Han kommer snart att inse att han tjänar mycket mer på att inte jobba. Det enda rätta är att skicka tillbaks honom så ryktet sprider sig att det inte finns några jobb i Sverige i stället för att göda den grova brottsligheten. 

SVT rapport


Mar 3 2012

De bygger broar

Av Stefan K

De dyra byggprojekten avlöser varandra i arabvärlden.

I arabländerna tävlas det i att bygga de högsta skyskraporna, de lyxigaste hotellen och de mest fantasifulla byggnadsverken.

Burj Khalia är till dags dato världens högsta skyskrapa (825 meter hög) och den finns i Dubai, där förövrigt majoriteten av de högsta och dyraste byggnaderna numera finns. Detta kan inte accepteras av grannlandet Saudiarabien som tänker bygga The Mile-High Tower i hamnstaden Jeddah. Den är planerad att bli 1,6 kilometer hög. Källa SvD

Nu planerar också Saudiarabien att bygga en bro över Röda Havet som ska förbinda Saudiarabien med Egypten. Bron ska bli 32 kilometer lång och beräknas att kosta över 33 miljarder kronor. Syftet är att underlätta för muslimer i Afrika att ta sig på den årliga pilgrimsfärden till Mekka. Källa: SvD

Om det nu finns så fantastiskt mycket pengar i arabvärlden undrar undertecknad varför inte arabländerna spenderar dessa på muslimer som flyr från muslimska länder, så att de slipper fly ända till det kalla Sverige?


Feb 2 2012

73 döda i arabisk fotbollsmatch

Av Pettersson

Överförd av

عن أبي هريرة ، قال : قال النبي صلى الله عليه وسلم : ” والذي نفسي بيده ليأتين على الناس زمان لا يدري القاتل في أي شيء قتل , ولا يدري المقتول على أي شيء قُتل ….صدقت يا رسول الله

ندعو الي ردع هؤلاء الرعاع ..اقسم بالله لو تم قطع يد سارق واحد لتأدبت ملايين الايدي ..من قتل يقتل ..هذا هو الحل لما يجري في مصر الاآآآآآآآآآآآآآآآآآآآن….. اخبار اكثر من 13 قتيل في بورسعيد

نزول جماهير المصري والاعتداء علي لاعبي الاهلي بعد نهاية المباراه قتلي وجرحي في مبارة الاهلي والمصري في بورسعيد شغب في بورسعيد التراس

73 personer dog och över 1000 skadades när en fotbollsmatch i Egyptiska Port Said urartade, skriver flera medier.

En säkerhetsvakt och en sjukvårdare säger till AP att supportrar till hemmalaget Al-Masry stormade planen.

Fansen ska sedan ha jagat rivaliserande Alhy-spelare och personal vid sidan, skriver TT. Ahly-spelare låste i panik in sig i omklädningsrummet och ringde själva polis. Fler av de omkomna ska ha varit vakter. Efter slagsmålet brände man ned arenan där matchen hölls.

YouTube Preview Image

Dec 16 2011

Slutet för Egyptens badorter?

Av Pettersson

Islamistiska partier kräver förbud  för västerlänningar att dricka alkohol, klä sig i bikini och könsblandade bad på egyptiska stränder

 1,4 miljoner britter reser på semester till Egypten varje år,  70% av dem till Röda havets badorter.

Det muslimska brödraskapet vill införa en strikt islamisk lagstiftning i Egypten, dubbelrum på hotellen för ogifta par kan också förbjudas

Fyndsemester för västerlänningar som vill få lite sol, bad och en drink vid poolen på vintern kan snart vara ett minne blott på Egyptens Röda havets kust.

Det muslimska brödraskapet, som vann framgång i den första omgången i parlamentsvalet förra månaden, är inställt på att göra om Egypten till ett ”syndfritt” semesterlans. .

-Pettersson säger inget, det är egyptiernas ekonomi och det finns många andra som vill ta hand om turisternas pengar…jävla medeltid.

Förbud mot mixade stränder betyder tomma stränder

 Daily Mail


Nov 29 2011

Egyptens val kan man inte lita på

Av Olli Rein

”Folket och armén är en hand”, ramsan från Egyptens 25 januarirevolution på tröskeln till president Hosni Mubaraks avgång, har belönats med giftiga gaser, gummikulor och skarpa skott mitt i ansiktet från säkerhetsstyrkorna, som består av armén och polisen, så att armén och polisen nu är en smutsig hand.

Det förtroende och tacksamhet det egyptiska folket en gång kände för militären, och för deras solidaritet med att utestänga Mubarak är som bortblåst, varteftersom  brutalitet från  armén och polisen har orsakat höga dödstal och tusentals skadade.

Inte bara tårgas och gummikulor, men också giftiga gaser – som orsakar kramper och enligt uppgift lett till flera dödsfall genom kvävning – och att skarp ammunition har använts mot demonstranterna. Tweets från hela Egypten avslöjar chocken vid detta kriminella beteende. En sade: ”Jag saknar ord. Egyptiska armén mördar egyptiska civila. Det är vår värsta mardröm”.

November revolutionen skiljer sig från de 18 dagar som ledde till Mubaraks avgång inte bara genom  det eskalerande våldet, utan även genom de nya koalitioner som har dykt upp, liksom de gamla allianser som har brutits upp.

Muslimska brödraskapet, det islamistiska oppositionspartiet, har fraktionerats: Ungdomsmedlemmar har anslutit sig till de protesterande, medan ledningen har stöttat Högsta rådet ställning för de väpnade styrkorna (SCAF) som att parlamentsvalet, som inleddes i dag, måste fortskrida. För att satsa på en bra utveckling i valet, stannade Muslimska brödraskapets ledarskap borta från Tahirtorget under den första veckan av den här månadens protester.

De islamistiska ungdomarna upptäckte deras ledarskaps dubbelspel, den första dagen av demonstrationerna, den 18 November, som kallades för en dag av protester från islamister. Planen att ha en innehållsrik demonstration misslyckades och ledde till det nuvarande rikstäckande upproret.

LÄS MER PÅ CNN

Fri översättning från engelska av Olli Rein

egypt-election-cairo-story-top