Sep 9 2012

Ämne: Medierna agerar överdomstolar i enskilda asylärenden

Pettersson har fått en kopia på ett brev som Inger-Siv Mattsson sänt till nedanstående

Nacka den 8 september 2012. UD v g diarieför och meddela dnr nr tack  

 • Migrationsminister Tobias Billström
 • Migrationsverket , G D Anders Danielsson
 • Rättschef Mikael Ribbenvik, handläggare Fredrik Bengtsson
 • Justitiedepartementet, integrationsminister Erik Ullenhag
 • Svenska Amnesty, Madeleine Seidlitz f k
 • EU-kommissionen, Cecilia Malmström f k
 • Sveriges Radio, Ekots redaktion f k

Ämne: Medierna agerar överdomstolar i enskilda asylärenden      

Som finansiär av asylhanteringen och flyktingindustrin vill jag ha svar på denna fråga: Hur kommer det sig att medierna gång på gång på gång tillåts agera överdomare i ett stort antal asylärenden och desavouera i laga ordning fattade avvisningsbeslut?

Det senaste fallet rör Ekot och det s.k. ”ensamkommande flyktingbarnet ”Ali från Afghanistan, som på oklara grunder tagit sig från första asylland Italien till Sverige.  Alis ärende väcker en del frågor.

Alis gode man Annette Cromwell sade i SR P1 i veckan att ”jag sade till honom att om du inte har något att berätta för mig är risken stor att du skickas tillbaka till Italien. Och då berättade han om våldtäkten och om att han blivit slagen av italiensk polis.”

Uppenbarligen hade Ali inte tidigare sagt ett enda ord om det han nu påstår sig ha varit utsatt för.  Dessa ”traumatiska övergrepp” kom alltså fram först när han av sin gode man uppmanats att” hitta på” ömmande skäl för att få stanna.  Föga förvånande har de naiva svenska myndigheterna gått på denna i efterhand påhittade historia och beslutat att Ali skall få stanna i Sverige, trots den vägledning i att luras han fått av sin gode man.

Vilka kontroller har gjorts av Alis historia? Skulle han de facto ha utsatts för de påstådda övergreppen skall detta givetvis utredas av de italienska rättsvårdande myndigheterna. Då skall Ali skickas tillbaka till Italien för att medverka i en eventuell rättegång mot de av honom utpekade gränspoliserna. De skall givetvis inte komma undan straff för vad de påstås ha utsatt Ali för!

Som så många andra asylmissbrukare skyr den förslagne 15-åringen inga medel för att få sin vilja igenom. Han har enligt den gode mannen ”varit helt okontrollerbar,” och ” försökt (!)  begå flera självmord – bl. a.  har han försökt (!)  kasta sig från andra våningen, avvikit från boendet samt sytt ihop munnen.”  Den gode mannens långsökta förklaring till den hopsydda munnen var att ”han berättat” om de övergrepp han skulle ha utsatts för i Italien.

Varför lyckas aldrig något enda av dessa ”upprepade självmordsförsök” som de asylsökande påstås göra?

Det är bara strutsar och enögda politiker, myndigheter och journalister som inte märker att hela historien stinker.

Sverige sätter Dublinförordningen ur spel.

Varför finns det en EU-förordning som föranstaltar att första asylland skall gälla när denna förordning inte efterlevs?  Hur kommer det sig att Sverige årligen tvingas hantera drygt 40 000 asylsökande som tagit sig hit via andra EU-länder? Det är givetvis bara att avhysa dem direkt till det EU-land de säger sig ha kommit ifrån. Om dessa länder inte sköter sin asylmottagning på ett för- Madeleine Seidlitz, Cecilia Malmström m fl. sentimentalister godtagbart sätt skall detta givetvis inte drabba de svenska  skattebetalarna.

Den brittiske filosofen och författaren Roger Scruton skrev i The American Spectator den 20 november 2009 om ”den totalitära sentimentalismen” som i högsta grad kännetecknar den politiska klassen och en självutnämnd kulturell och medial elit i Sverige. ” Vi har sett detta överallt i Europa, där situationen förvärras av trycket från statsunderstödd invandring. Medborgarna som med sina skatter betalar floden av nya ’offer’ kan inte protestera, eftersom sentimentalisterna genomdrivit lagar om ’hets mot folkgrupp’ och hot om ’förtal’ och uppfunnit brott som ’islamofobi’ som gör att  deras /sentimentalisternas/ handlingar inte får diskuteras.” 

Italien är som bekant (?) en demokrati och rättsstat med fullvärdigt medlemskap i EU och skall därför betraktas som ett säkert asylland. Att de s.k. flyktingarna inte får samma generösa mottagningsförmåner som i det blåögda Sverige – världens största socialkontor – skall självklart inte påverka bedömningen av deras möjligheter att få asyl/PUT i Sverige.

Trots att den gode mannen enligt egen utsago saknar juridisk utbildning vet hon att ”det italienska rättssystemet inte fungerar.”

Det är en skymf mot EU-landet Italien att på detta sätt ifrågasätta  landets flykting- och invandringspolitik. Italien m fl andra EU-länder har i motsats till Sverige en ansvarsfull, föredömlig och realistiskt flykting- och invandringspolitik som Sverige givetvis borde ta efter.

I stället skryter svenska politiker med att ”ha valt en annan väg ”  - en väg som utarmar våra välfärds- och trygghetssystem på de svenska skattebetalarnas bekostnad genom att  de med öppna armar välkomnar ett illiterat trasproletariat från Tredje världen, som aldrig någonsin kommer att kunna försörja sig själva.

Som finansiär av Alis framtid i Sverige kräver jag att statsrådet Ullenhag omedelbart förser mig med en korrekt och detaljerad redovisning av hur många miljoner kr Ali kommer att kosta skattebetalarna

På förekommen anledning ber jag samtliga adressater notera att mina frågor icke är retoriska utan kräver konkreta svar, tack.

Inger-Siv Mattson, Nacka.


Aug 13 2012

Bråk om ensamkommande

Av Stefan K

Lilla Gnesta har skrivit ett avtal med länsstyrelsen om att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn och placera dem i familjehem, men bara tre har kommit.

I vintras rapporterades det om svårigheterna att hitta familjehem åt de fem ensamkommande barnen och när avtalet gick ut i mars hade bara tre platser tagits i anspråk. Nu träter Gnesta kommun och Migrationsverket om vem som bär ansvaret för detta misslyckande.

Sanningen kanske är enklare än många tror. Familjerna i Gnesta kanske har fått klart för sig vilka dessa barn är, vad många av dem ägnar sig åt och vilken barnfamilj vill öppna dörren och mötas av en yngre man med både skäggstubb och basröst? Lösningen borde vara ännu enklare. I Gnesta kommunfullmäktige sitter 31 ledamöter, majoriteten av dessa har skrivit på avtalet så det borde inte vara svårt att hitta de två familjehem som saknas. Jodå, det finns mejladresser att tillgå ifall ni vill fråga dem något.

Kom igen nu Gnestapolitiker, visa er tolerans och medmänsklighet. Nu har ni chansen.

Källa: SN och som ni kan se går det inte att kommentera artikeln, precis som vanligt när det handlar om dessa frågor.


Jul 28 2012

Anlagd brand i folkhögskola

Av Pettersson

Gammelgårdens folkhögskola i Övertorneå eldhärjades natten till fredagen. Enligt polisen i Norrbotten rör det sig om en anlagt mordband och den gamla kulturhistoriskt värdefulla byggnaden totalförstördes.

- Räddningstjänsten håller på att riva upp taket och vi räknar med att skolan inte kan räddas. Vi rubricerar det som misstänkt mordbrand, säger länsvakthavande befäl Erik Kummu.

- Pettersson noterar att den gamla rektorbostaden var över 100 år gammal och att det bedrivits undervisning på platsen i 150 år utan att någon anlagt bränder. Ljugmedia inkl. TT glömmer dock nämna att skolan numera är hem för ett trettiotal så kallade ensamkommande flyktingbarn!!!!

Innan totalbranden såg byggnaden ut så här…


Jun 27 2012

Ålderstest på ensamkommande

Av Stefan K

Den åldersbestämning som finns idag är från 1993 och anses vara omodern och enbart riktad till barn och inte ungdomar…

Därför gav regeringen i höstas Socialstyrelsen i uppdrag att utforma nya rekommendationer för en rättssäker ålderstest.

Utredningen är nu klar och i den framgår att något vetenskapligt sätt att fastställa någons ålder inte existerar. Socialstyrelsens framhäver dock att en läkarundersökning i kombination med en röntgen av handskelett och tänder är den bästa metoden för att säkerställa en persons ålder. För ungdomar i övre tonåren kan dock metoden ge en spridning på 1 – 4 år, både uppåt och nedåt.

Eftersom denna spridning finns, anser Socialstyrelsen att Migrationsverket hellre ska fria än fälla och att den slutgiltiga bedömningen bör göras av en myndighet som Migrationsverket slutit avtal med.

I artikeln framgår också att Migrationsverket att den uppgivna åldern på flyktingbarnen i många fall upplevs som tveksam. Nähä!

Bild från City Malmö, föreställande ett av dessa ensamkommande flyktingbarn.

Källa: Riksdag & Departement


Jun 18 2012

Han festade – med tjuven

Av Pettersson som tackar för tipset

Uppdaterat 2012-06-18: Stockholms tingsrätt dömde idag Abdulqadir Abdi Osman för grov stöld i två fall till skyddstillsyn och han är alltså en fri man. Eftersom han är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn på endast 19 år så anges den låga åldern som skäl till att han inte får fängelse. Dessutom har pojkfan permanent uppehållstillstånd så någon enkelbiljett till varmare trakter är inte aktuellt.

De stulna föremålen som tillsammans betingar ett värde på ca 855 000 kronor har fortfarande inte kommit tillrätta och Pettersson tycker nog att ett minimikrav är att pojkfan sitter inlåst tills han talar om vart juvelerna tagit vägen.

Tidigare: Igår berättade vi om att prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson utsatts för en fräck stöld av ett ensamkommande flyktingbarn de försökt hjälpa. Läs HÄR.

Den 19-åringe tjuven och prinsessan Christinas make, Tord Magnuson, 71, var bästa vänner. De festade på klubb ­tillsammans, umgicks och ­åkte ut till sommarstugan. Efter sveket och guld­kuppen vägrade prinsessan Christina godta 19-åringens ursäkt.

– Det är ofattbart att det har hänt, säger hon i förhör. Stölden hemma hos kungens yngsta syster, prinsessan Christina, och hennes make Tord Magnuson har drabbat paret hårt. I den fräcka kuppen tidigare i år stals ringar och ett diadem som tillhörde ett arv från prinsessan Sibylla och Gustaf VI Adolfs manschettknappar. Allt till ett värde av 855 000 kronor.

19-åringen som åtalats för den grova stölden flydde från Somalia när han var tolv år. Han kom till Sverige 2009 och hamnade i en lägenhet i Tensta. Det var där han träffade ­affärsmannen Tord Magnuson, som länge engagerat sig för ungdomar i Stockholmsförorten.

– Han försöker dra sitt strå till stacken när det gäller integration, säger Eva-Britt Leander, samordnare för ungdomsinsatser i Tensta.

19-åringen och Tord ­”Tosse” ­Magnuson lärde känna varandra i september 2010. I polisförhören beskriver han sig som 19-åringens bästa vän. Han fixade ett jobb åt honom på Café ­Operas bakficka och de gick ut och festade på klubb tillsammans. Han lät honom tillfälligt bo i sin och prinsessan Christinas lägenhet intill Slottet och 19-åringen fick även följa med ut till ­parets sommarhus på Ingarö i Stockholms skärgård. När stölden uppdagades hade både prinsessan Christina och Tord Magnuson svårt att tro att det var 19-åringen som låg bakom. Trots att det endast var han och en städerska som haft tillgång till ­lägenheten.

– Han har mer ­eller mindre gått som barn i huset, säger Christina i förhör. Men den 24 maj sökte 19-åringen upp Tord Magnuson och erkände. Han kastade sig runt hans ben och bad om ursäkt, mitt i Centralstationen i Stockholm. De möttes inne på ­Birger Jarlsgatan i stan sent samma kväll. När de ­hade försonats i en kram dök prinsessan Christina oväntat upp.

Hon kunde inte godta 19-åringens upprepade ­ursäkter och vägrade att gå bredvid honom.

- Pettersson vill inte peka ut någon så ni får själva lista ut vilken bild som kommer från Aftonbladet och vem som är Tord Magnusson respektive tjuven…


Jun 17 2012

Staten betalar…….

Av Eva-Marie

Eslöv ansöker om 564 256 kronor i statligt bidrag för att täcka kostnaderna för bevakning av boendet för ensamkommande flyktingbarn.

Efter mordet på boendet i oktober förra året anlitade kommunen Securitasväktare för att skapa en trygghet åt ungdomarna, som då kände stor rädsla.
Så småningom kunde bevakningen minskas i omfattning, men så inträffade en grov misshandel på boendet den 26 mars och då ökade stämningen och känslan av otrygghet återigen markant, enligt den ansökan som kommunen skickat till Migrationsverket.
Kostnaderna för bevakningen regleras inte i det avtal som kommunen har med Migrationsverket om flyktingmottagningen, utan betraktas som en extraordinär kostnad. För detta söker kommunen nu 564 256 kronor i ersättning. Sex fakturor från Securitas bifogas ansökan.

SD i Eslöv kräver att de ”politiker som ställt sig positiva till mottagandet av ensamkommande barn tar sitt ansvar och fungerar som familjehem för de ensamkommande barnen” och det tycker jag skulle vara det bästa och en väldigt god gärning. Det finns väl ingen som dött av lite ideellt arbete, visst kostar det en del men finns viljan där så…..
Motionen är skriven av Peter Fink och undertecknad även av hans son Florian Fink. Som ett brev från posten kommer ett ”svar” från socialdemokraten Cecilia Lind och hon är bestört men inte förvånad. ”Det är en skriande okunnighet och fientlig människosyn, där ”vi och de” är så centralt”. (??)

Jag tar mig för pannan och hoppas att människor snart vaknar och inser det falska politiska spelet. Dom som vill vill inte själv utan staten skall betala och staten det är vi men dom som brukar benämnas  som dom har aldrig varit med och bidragit utan räknar kallt med att casha in. Hur skall detta sluta?

Skånskan Skånskan Läs mer HÄR och HÄR


Jun 17 2012

90 % är äldre än de säger

Av Pettersson

I Norge är 90 % äldre än de uppger och i Sverige tror vi på myter…

YouTube Preview Image

Jun 13 2012

Sverige tar från de fattiga och ger till de rika heroinbondebarnen!

Av Olli Rein

mrutyuanjai-mishra SDMrutyuanjai Mishra, skribent på danska Jyllands-Posten och nybliven Sverigedemokrat, luftar sina tankar kring anstormningen av så kallade ensamkommande flyktingbarn till Sverige i sin senaste krönika, och konstaterar samtidigt träffsäkert att det med största sannolikhet inte finns ett mer naivt folk än svenskarna.Finns det ett mer naivt land och folk i världen? Nej, min fråga är inte överdriven. Jag frågar igen: Finns det ett mer naivt land i världen än Sverige?Svensk politik, gör att vuxna män kan agera som barn och minderåriga när de kommer från utlandet. Man gör detta eftersom det ger fördelar att söka sig till Sverige som minderårig.

Sverige tar emot mer så kallade ensamkommande barn än något annat EU-land Det finns andra länder med starkare ekonomier än Sverige, tex Tyskland, Frankrike och England. Men de tar emot få eller nästan inga så kallade ensamkommande flyktingbarn. De flesta länderna är återhållsamma med flyktingbarnen, men inte Sverige.

Vilka är då dessa “barn”? I regel unga män från Afghanistan, Somalia och andra dysfunktionella islamska länder som lärt sig att manipulera det svenska välfärdssystemet på bekostnad av de fattiga i Sverige, skriver Mishra.

Om, som en svensk förlorar sitt jobb, kan man inte förvänta hjälp från socialkontoret, sa en hårt arbetande svensk till mig. Men om du kommer som flyktingbarn, så finns det en industri av socialarbetare redo att hjälpa till, med att bygga ett hem, hitta din familj, ge dig fri utbildning. Hela den svenska  välfärden står till dessa barns  förfogande.

Det är uppenbart att svenska politikerna stjäl resurser och pengar från låginkomsttagare i Sverige. De tvingas leva grannar med ensamkommande flyktingbarn, som i själva verket tillhör en privilegierad klass av unga män från muslimska länder, som kan välja åka till Kina, Indien, Pakistan eller söder eller öst europeiska länder. Men de vill bara komma till Sverige. Gissa varför?

Jyllands-Posten
Mishras blogg

Avpixlat

Det här är alltså en person som kallas för ensamkommande flyktingbarn. Den här uppgav sig vara 16 år i början av detta år. Fotot är väl taget av gränspolisen i Sverige, för dessa kallas också för papperslösa ensamkommande flyktingbarn. När de kommer in på Migrationsverkets närmaste kontor har dom inga pengar och inget pass eller andra papper som visar varifrån de kommer eller hur gamla de är.

Den här ska alltså börja gymnasiet tillsammans med svenska flickor i samma ålder, som inte vet det minsta om vilken skillnad det är på dessa ungdomars syn på kvinnor och flickor mot den de allra flesta ungdomar har i Sverige. Dessutom om man nu är i den ålder som de ser ut, så har de naturligtvis erfarenhet av sex från hemlandet. De erfarenheterna kommer endast från horor, då de inhemska flickorna inte får gå någonstans utan sina föräldrar eller bröder.

Så att man skulle ha fått sin sexuella lusta tillfredsställd av så kallade familjeflickor är uteslutet. Därför kommer de att behandla svenska flickor som hororna hemma, samt snabbt lära sig vad det svenska ordet för prostituerade är. Det ordet använder man sedan för alla kvinnor, som inte klär sig efter muslimskt mönster. Kan någon människa som läser det här, tala om varför vi ska ställa upp på dessa bedragares agenda. För så dumma att ni inte kan se att de allra flesta ljuger om i princip allt, kan ni väl ändå inte vara, eller?Reza-Alawi 16 år från Afghanistan. Intressen: Laga mat baka, spela gitarr. Framtidsplaner: Studera och jobba.


Jun 5 2012

Etnisk rensning

Av Stefan K

Jag tänker inte skriva ett ord som förklaring. Se filmen, det räcker.

Min ända uppmaning till er som läser detta är: Vidarebefordra länken till alla era släktingar, vänner, ovänner, grannar, arbetskamrater, lokalpolitiker och lokala medier och ställ frågan: Är det så här ni vill ha det?

YouTube Preview Image

Kommunchefen i Grums, Annika Lomarker kan ni nå på denna e-postadress om ni vill fråga henne om något.

Benny Pedersén som ogillar att människor reagerar över detta kan nås på denna e-postadress om ni vill fråga honom något.


Maj 26 2012

Fem ”ensamkommande flyktingbarn” dömda för grov misshandel

Av Olli Rein

En 20-årig afghansk man blev den 11 april grovt misshandlad i förorten Rågsved i södra Storstockholm. Fem så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan slog ner mannen, och sparkade sedan på honom som en hämnd för att han reagerat på kommentarer några av dem fällde om hans fästmö.

Den 11 april i år var en 20-årig afghansk man tillsammans med sin fästmö och några andra personer på T-centralen i Stockholm. En annan grupp afghaner som passerade dem kommenterade mannens fästmö på ett sätt som gjorde 20-åringen upprörd. En ordväxling uppstod som snabbt övergick i handgripligheter.

Polis kom till platsen och kunde lugna ner situationen. De tog upp anmälningar och motanmälningar, men dessa har nu avskrivits.

När den 20-årige mannen under kvällen var på väg hem till sin lägenhet i Rågsved hörde han hur flera personer plötsligt började springa bakom honom. Fem unga afghaner kom springande i hans riktning, och en av dem sparkade honom i ansiktet så att det svartnade för ögonen.

Alla fem började sedan utdela slag mot 20-åringen som förgäves försökte fly. Till slut hamnade han på marken. De fem ställde sig då runt mannen och sparkade på honom. Han försökte skydda sitt huvud med armarna, men fick ändå sparkar i ansiktet. När en polisbil kom till platsen avbröts misshandeln och afghanerna kunde gripas.

De fem har nu dömts för grov misshandel. Samtliga är så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Tre av dem hade tidigare under dagen varit med och kommenterat 20-åringens fästmö på T-centralen i Stockholm. Enligt vad som framkommit under rättegången var misshandeln en hämnd för bråket där tidigare under dagen. De ensamkommande flyktingbarnen kände inte 20-åringen sedan tidigare.

Realisten.se

Låt oss nu koncentrera oss på de så kallade straff som de fem modiga misshandlarna har fått av en svensk tingsrätt i Stockholmsområdet.  Eftersom målet gäller något så känsligt som så kallade ”ensamkommande flyktingbarn, så finns inget att finna i de Stockholmstidningar, som annars brukar skriva om det mesta av den skit som inträffar inom deras närmaste spridningsområden. Nu är t.o.m. tabloidtidningarna gapande tomma.

Vad tror dessa marxistiska skitjournalister att de vinner på att tysta ned allt som sker inom området invandrarkriminalitet? Förr eller senare är det alltid någon som tycker att våra samhällsproblem behöver  analyseras, oavsett vilka som står för dessa, och vilka som är offer för våldet. I det här fallet är alla fem gärningsmännen Afghaner, liksom det enda offret.

Tingsrätten tycks endast ha haft de fem förövarna i sina tankar och hur man skulle kunna minimera deras straff. Det stackars offret som hade utsatts för grov misshandel från alla fem i gangsterligan, har inte fått någon upprättelse alls, enligt min mening. Jag kan inte låta bli att tänka på hur många av nämndemännen som själva är invandrare. Inte heller hur många av dem som är från MP och V, dessa eftergifternas Talibaner, som inte har mognad för att sitta med som nämndemän, då de är i det närmaste lika kriminella som dem de ska vara med och döma.

Låt mig nu guida er, bland de fem delinkventerna och se vad var och en fick för straff. Det är Realisten.se som står för fakta i den här artikeln, medan Petterssons gör skillnad står för utvärdering av problemen, och vad dessa alltför lindriga straff för med sig. Ingen ska kunna komma här och påstå något annat, än att dessa straff  är löjligt lågt satta. Det för i sin tur med sig att dessa ungdomar inte avskräcks för att begå brott på grund av straffen.

Men att  den allmänne åklagaren skulle begära prövning i Svea Hovrätt, är nog för mycket begärt, trots att man i Stockholm har haft dödsfall i misshandelsmål med just fem GM och mordförsök i andra med flera GM mot en eller två offer. Då borde det stå klart för vilken lagvrängare och brännvinsadvokat som helst, att det är dags att åtminstone utmäta de straff som man ändå får döma till, men att det mycket tidigare tas ut så mycket straff som det går. De här människorna går att skrämma till laglydnad, i början av deras brottsliga banor. Men då behövs det nya lagar och högre straff, ingen tar någon rättning av några timmar samhällstjänst

Nu till det som man kallar straff i svenska domstolar, och då särskilt när det gäller folk som har invandrat hit. Kommer de som så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, som dom felaktigt kallas, så är det mesta förlåtet bara för att de kallas barn. Skulle det skrivas som det är, så är det ungdomar oftast mellan 17-25 och ända upp till 30 år, varav många håller sig undan för militärtjänst i Afghanistan. Något som för inte alls länge sedan när vi hade värnpliktsförsvar i Sverige, straffades med flera månaders fängelse för totalvägrare, där en del av tiden fick göras som olika samhällstjänster.

16-årige Hamid Tavakol döms för grov misshandel till ungdomsvård. Han har enligt ett utlåtande ”stora svårigheter att anpassa sig till det svenska samhället”.

Ollis kommentar: Om han har stora svårigheter att anpassa sig till det svenska samhället, så har han inget här att göra. Istället för att vi ska ge honom ungdomsvård här, så ska han skickas åter till Afghanistan och ungdomsvård där på plats. Sedan kan han nog också få lov att ställa upp som militär i sitt eget land och göra rätt för sig.

17-årige Mustafa Madadi döms för grov misshandel till skyddstillsyn med 100 timmar samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i fyra må̊nader ha dömts ut.

Ollis Kommentar: Samma som Hamid, där Afghanistan får välja ungdomsvård eller fängelse, tills han är mogen för militärtjänsten.

18-årige Sebghatolla Sadeghi döms för grov misshandel till skyddstillsyn med 140 timmar samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i sex månader ha dömts ut. Sebghatolla Sadeghi dömdes den 15 mars 2011 för misshandel till ungdomsvård. Enligt kriminalvården har han en ”aggressionsproblematik”.

Ollis kommentar: Samma som Mustafa, med tillägget att de ska göra honom fri från sin ”aggressionsproblematik”. I det militära får han annars lära sig behärskning.

19-årige Rahmatulla Babashahi döms för grov misshandel till skyddstillsyn. Han förekommer sedan tidigare under två avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senaste den 13 februari 2012 för stöld och narkotikabrott. Enligt ett yttrande från kriminalvården har han stora missbruksproblem vad gäller så väl alkohol som narkotika. 

Ollis kommentar: Samma som Sebghatolla, men Afghanistan får sätta honom på avvänjningsklinik för missbrukare av alkohol och narkotika. Det är svårt att komma åt missbruk och långt hemifrån blir det ännu värre.  Men det var nog så att missbruket fanns redan när han anlitade flyktingsmugglare att ta honom till Sverige. Han kanske återfinner livet i militärtjänsten, men hur som helst så är han endast botbar i sin normala stränga omgivning. I Sverige kommer endast hans brottsregister att växa, vi har inga verktyg för att få muslimer att sluta knarka.

20-årige Mirasil Abdullah döms för grov misshandel. Han kom till Sverige för tre år sedan som ”ensamkommande flyktingbarn” och med hänsyn till hans ålder och att han under sina tre år i Sverige tidigare lyckats hålla sig från att dömas för brott menar domstolen att straffvärdet uppgår till åtta månaders fängelse. Eftersom Mirasil Abdullah vill satsa på sina studier väljer dock tingsrätten att i stället döma honom till villkorlig dom med 200 timmar samhällstjänst.

Ollis Kommentar: Han är äldst i hela gänget och det faktumet väger tyngre än att han hittills inte blivit ertappad som brottsling.  Vill han studera så finns det väl möjligheter i Afghanistan med. Kostnaderna för detta kan nog tas av familjens knarkpengar, som i de flesta fall i Afghanistan är de pengar som man betalar till flyktingsmugglarna. Afghanistan väljer om han ska sitta i fängelse först och sedan göra sin militärtjänst. Därefter kan han nog studera om hågen finns kvar.

Olli finner att det bästa för dessa fem Afghaner är att återvända till sitt hemland, och inte fly undan sina skyldigheter. Det senare gör ju att andra länder får ta det ansvar som ligger på varje fri nation att själva sköta. De straff den svenska tingsrätten kommit fram till är löjeväckande låga, och ska givetvis överklagas till Svea Hovrätt av ansvarig åklagare, och samtliga fem ska utvisas från Sverige, då vi inte har någon bot för vad dessa ungdomar har gjort sig skyldiga till och de defekter de lider av.


Maj 5 2012

SN förnekar sig inte

Av Stefan K

SN:s medarbetare Charlotte Boström angrep riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) för hans debattartikel om de ensamkommande flyktingbarnen och ansåg att han trampade på bruna jaktmarker.

T.o.m. Avpixlat uppmärksammande hennes påhopp och visst, minns vad vår statsminister sa: ”Har man obekväma åsikter får man finna sig i konsekvenserna”. I dagens SN skriver hon ett försvarstal där hon fortsätter att ta Europas mest extrema flyktingpolitik i försvar och där vi som inte håller med återigen får epitet ”bruna”.

Nu fungerar försvarstalet så där, för i det återfinns rena lögner, inget ifrågasättande och inga lösningar på de problem som Sverige redan dras med. Problem som drabbar allt fler och som självaste SN tar upp i sin artikelserie Den delade staden. Lösningen på de problemen är inte att fortsätta bedriva Europas mest extrema flyktingpolitik och sätta likhetstecken mellan de som kritiserar och nazism.

SN:s medarbetare upphör aldrig att förvåna och frågan ställer sig: När kommer vi att få del av granskande, ifrågasättande och grävande artiklar om invandrings- och flyktingpolitikens baksidor?

Ta del av Charlotte Boströms försvarstal i dagens SN

Naturligtvis vore inte SN sig lik om man inte också raderade kommentarer. Så skedde med en av mina och därför sjunger jag ”Skärmdumpens lovsång”. Så här såg det ut, minuterna innan en av kommentarerna plockades bort.

Jag undrar vad i kommentaren som bryter mot SN:s regler och policy? Det kanske även ni gör?


Apr 27 2012

En centerpartist med bruna tankar

Av Stefan K

Efter Staffan Danielssons debattartikel i DN den 26/4 har larmet gått på partikanslier, tidningsredaktioner och vänsterbloggar.

Att Staffan Danielsson har rätt är ovidkommande, för vi har nu fått lära oss att intet ont får nämnas om invandrare och flyktingar. De som ändå dristar sig till att kritisera, ifrågasätta och protestera ska nu jagas och gärna hängas ut med diverse tillmälen.

Så skedde i dagens SN där ledarskribenten Charlotte Boström anser att Danielsson är ”ute och tassar på bruna jaktmarker”. Jo ni läste rätt. De som faller utanför den gängse normen kallas inte längre för bara rasister och främlingsfientliga, ja inte ens för högerextrema, utan nu tilldelas man epitetet nazist. Charlotte Boström mår dåligt av att en person utanför den Sverigedemokratiska sfären vågar säga ett sanningens ord och att det på bloggar skrivs ”Äntligen!”

Vi som läst SN under en längre tid vet att tidningen inte gjort sig känd för sin grävande journalistik i ämnet invandring och flyktingmottagning. Efter den pågående artikelserien ”Den delade staden” förstår vi att fr.o.m. nu kommer vi läsare inte att få se en enda kritisk och grävande artikel om invandringens baksidor. Locket är på, vilket jag också skrev i en insändare som publicerades den 26/4.

Hade Charlotte Boström förtjänat sin titel som ledarskribent hade hon tagit upp hela bilden av ”de ensamkommande unga männen”. Varför skrev hon inte att flera av dessa unga män hungerstrejkat och vandaliserat sina boenden när de inte fått som de velat eller när för stora krav ställts på dem? Varför skrev hon inte om de trakasserier och sextrakasserier de anställda fått utstå? Varför skrev hon inte att flera av dessa unga män varit inblandade i brott av olika dignitet, allt från stölder till våldtäkter, men framför allt. Varför skrev hon inte om de hem som tvingats stänga p.g.a. de stökiga barnen? Varför skrev hon inte om de absurda situationer som kan uppstå när dessa unga män ljuger om sina åldrar? Dessa unga män placeras i skolor där de ska umgås med ”jämnåriga” och lek med tanken att 25-åringar placeras i en skolklass med 16-åringar. Personligen skulle jag skämmas. Det finns också den omvända situationen. Är du 25 år är du mogen för arbetsmarknaden och dit ska också dessa unga män så småningom, för inte ens de kan tro att skattebetalarna tänker finansiera deras tillvaro under resten av sin tid i Sverige, men om de påstår att de är 16 så står de inte till arbetsmarknadens förfogande och de kan inte heller ta körkort och annat som vuxna har rätt till.

Charlotte Boström skriver i sista stycket att Sverige borde ta hand om fler av dessa barn, men jag misstänker att hon själv inte tillhör de intressenter som eftersöks som värdar för de ensamkommande unga männen.

Ps. I sin ledare hånar Boström Staffan Danielsson för hans påstående om att Sverige tar emot en fjärdedel av de asylsökande barnen som kommer till Europa. Varför håna någon som har rätt Charlotte? Åren 2010-2011 tog Sverige emot mer än dubbelt så många ”barn” som 2:an (England) och 3:an (Belgien) gjorde tillsammans, allt enligt ICG:s statistik.

Det här är ett av de barn vars historia och ålder Charlotte Boström inte vill ifrågasätta. Du som ändå gör det får finna dig att trampa på bruna jaktmarker, allt enligt Charlotte Boström, ledarskribent på den lilla lokaltidningen SN.

Bilden från ett reportage i tidningen City Malmö och pratbubblan gjord av Affe.

Läs artikeln på SN och lägg märke till att kommentarsfunktionen är borttagen, men du som vill kontakta Charlotte har både e-postadress och telefonnummer att tillgå.


Mar 8 2012

Flygblad

Av Stefan K

Med anledning av petterssons artikel om SR:s förljugna bild av ensamkommande flyktingbarn, finns här ett flygblad att skriva ut och sprida.

Förmodligen är dina arbetskamrater, grannar, vänner och släktingar omedvetna om den gigantiska bluff som de är med och finansierar. Låt dem inte förbli okunniga!

Här finns dokumentet att skriva ut.


Mar 7 2012

Journalister som vågar ifrågasätta

Av Stefan K

Frågan om de ensamkommande flyktingbarnen tas upp i Gotlands Allehanda.

De växer inte på träd, journalisterna som vågar ifrågasätta den bluff som kallas flyktingpolitik. Ta därför tillfället i akt och läs Mathias Breds ledare i gårdagens nummer av Gotlands Allehanda.

Det har i dagarna basunerats ut att de ensamkommande flyktingbarnen fortsätter anlända i allt större skara. I år beräknas över 3 000 komma (nytt svenskt och europeisk rekord…igen) och nu uppmanar Migrationsverket kommunerna att förbereda sig inför detta. Det har också i dagarna kommit uppgifter om att de ensamma flyktingbarnen inte kostar 1 900 kronor per barn och dygn, utan närmare 16 000. Detta borde föranleda fler journalister och inte minst politiker som dagligen tvingas ta beslut om nedskärningar i välfärden, att reagera. Hittills är de få, men vi får se. Undrens tid kanske inte är över ändå?

Mathias Breds ledare i Gotlands Allehanda (läsvärd)

Sigtuna kommuns redogörelse över kostnaden för de ensamkommande barnen (också den läsvärd)


Feb 13 2012

Humanism?

Av Stefan K

Anklagas fel parti för att vara inhumana?

Alla som mer noggrant följer den politiska världen vet att SD ständigt anklagas för att vara inhumana, men stämmer den bilden? Visst är det så att SD idag, likt Socialdemokraterna 1989, vill minska drastiskt på flyktingströmmarna till Sverige. Varför vet vi och varför borde alla känna till. Vi kan inte hjälpa alla som kommer och ännu mindre alla de som vill komma. Ett fungerande samhälle bygger på att alla ska medverka till välfärdens finansiering, inte att stora grupper bara får utan att ge.

Siffrorna som följer är inte nya, men precis lika aktuella som idag. Affe tog 2009 upp en jämförelse på sin underbara sida, som borde få både politiker, journalister och proffstyckare att tänka om. Läkare utan gränser skrev då på sin webbsida vad biståndspengar kan räcka till:

 • 1000 kronor kan finansiera 4 kirurgiska utrustningar för behandling av splitterskador.
 • 500 kronor kan behandla 100 personer för hjärnhinneinflammation.
 • 250 kronor kan rädda livet på ett svårt undernärt barn.
 • 150 kronor kan rädda 15 personer från att dö i kolera.
 • 70 kronor kan ge 47 barn vaccin mot mässling.

Detta är alltså inte Affes ord, utan Läkare mot gränsers. 2009 tog Sverige emot 2 400 ensamkommande barn/ungdomar/yngre män till en kostnad av 1 664 400 000 kronor. Årskostnaden för ett av dessa barn/ungdomar/yngre män (693 500 kronor) skulle räcka till bl.a. följande:

 • Rädda 69 350 barn från att dö i kolera.
 • Vaccinera 465 365 barn mot mässling.

Tar vi istället den sammanlagda kostnaden för de 2 400 barn/ungdomar/yngre män som kom 2009 skulle denna räcka till:

 • Att rädda 166 440 000 barn från att dö i kolera.
 • Att vaccinera 1 117  524 000 barn mot mässling.
 • Att behandla 332 880 000 barn för hjärnhinneinflammation.
 • Att rädda 6 657 600 mycket svårt undernärda barn.

Med dessa siffror i åtanke ska ni veta att antalet ensamkommande barn/ungdomar/yngre män tenderar att öka för vart år. Hur många vuxna flyktingar som anländer till Sverige är svårt att få grepp om, men det rörde sig om cirka 30 000 år 2009. Vad kostnaden för dessa var och hur många barn denna hade räddat vill nog inte politiker, journalister och proffstyckare veta. De vill hellre ropa på främlingsfientlighet när SD vill begränsa flyktingmottagandet och ge mer bistånd i närområdena.

Källa: Affes


Dec 8 2011

Ensamma flyktingbarn, en bluff?

Av Stefan K

Det finns två sidor som speglar de ensamma flyktingbarnen, medias och verklighetens.

Först lite fakta om de ensamma flyktingbarnen, som allt oftare kallas de ensamma ungdomarna (börjar media få svårt att dölja fakta?):

 • Migrationsverket (skattebetalarna) betalar 1 600 kronor per barn och dygn plus ytterligare 300 kronor om kommunerna fyller sina platser.
 • Riksdagen beslutade i november att höja anslagen till mottagningen av de ensamma flyktingbarnen med 530 miljoner i år och läggs till de 4,5 miljarder som redan finns anslagna.
 • 2004 sökte 388 ensamma barn asyl i Sverige, 2005 (398), 2006 (816), 2007 (1 264), 2008 (1 510), 2009 (2 250), 2010 (2 393) och i mitten av oktober 2011 hade 2 083 sökt asyl men prognosen pekar på 3 000.
 • En övervägande majoritet av de asylsökande barnen är pojkar och de flesta från Somalia, Irak, Afghanistan och Eritrea.
 • Snittåldern ligger på 17 år och baseras på barnens egna uppgifter.
 • Andra länder har genom tester bevisat att en övervägande majoritet ljuger om sin ålder, vilket också bekräftas av personal och boende på Migrationsverkets anläggningar.
 • Lite om personaltätheten på några av anläggningarna: Tranås (8 barn, 10 anställda), Gullspång (15 barn, 14 anställda), Hofors (30 barn, 27 anställda), Västerås (15 barn, 15 anställda), Ludvika (12 barn, 11 anställda), Örebro (14 barn, 16 anställda), Säter (12 barn, 9 anställda).

  Media målar gärna upp en bild av de ensamma flyktingbarnen med hjälp av fotografier på barnen i vackra och trygga miljöer, förmedlar de mest häpnadsväckande historier om flyktvägar som skulle få Indiana Jones att blekna av avund, visar gärna upp de yngsta barnen och beskriver också barnen som just barn vilka har förlorat allt och alla. Dock finns det två sidor av ett mynt och så också av de ensamma flyktingbarn som inte alltid är så ensamma, utsatta, oskyldiga och inte ens barn.

  Här följer en rapportering av händelser med dessa ensamma barn i huvudrollen:

  • 17-åring från Afghanistan var så missnöjd med att endast få 3 700 kronor att utnyttja i månaden, att han hotade personalen på boendet och polis tillkallades, länk.
  • ”Ringaren från Somalia” som uppgav sig vara ensam, ringde släkt och vänner för 93 000 kronor under ett halvår, bl.a. till sin fru, länk.
  • Fem afghanska pojkar hungerstrejkar i Övertorneå och kräver mer hjälp, fler aktiviteter i sin vardag och är missnöjda med att endast få 2 000 kronor i månaden, länk.
  • Hälften av de asylsökande barnen i Dorotea hungerstrejkar då de anser reglerna vara för hårda, länk.
  • Fem afghanska pojkar ljuger öppet om sin flykt till Sverige, vilket är mer regel än undantag enligt expert, länk.
  • Ensamkommande flyktingbarn misshandlar 17-årig flicka, länk.
  • Personalen på Gullspångs boende för flyktingbarn utsätts för våld, hot och sexuella trakasserier, länk.
  • 20 ensamkommande flyktingbarn utsätter 11-årig flicka för sexövergrepp på ett badhus i Husby, länk.
  • Personalen på Gällös boende för flyktingbarn tillkallade polis efter att ha hotats av barn som var missnöjda med matlagningen, länk.
  • Ensamkommande i bråk på bro i Sollefteå, länk.
  • 17-årigt ensamkommande flyktingbarn våldtar ung kvinna, länk.
  • Ensamkommande barn i Trelleborg sextrakasserar kvinnor på regionbussar, länk.
  • 17-årig algerier på ett boende för flyktingbarn i Mörbylånga kallar personalen för rasister, är missnöjd med internetuppkopplingen och mordhotar, länk.
  • Ensamkommande barn i Skellefteå är missnöjda med handläggningstiderna och hotar med hungerstrejk, länk.
  • 16-årigt barn skjuts i huvudet efter knarkbråk i Eslöv, länk.
  • Ensamkommande i Nordmaling vill inte jobba och gnäller över den ekonomiska ersättningen, länk.

  Sajten Mediekompass som ägs av Sveriges dagstidningar och vänder sig till skolorna, har skapat en manual om hur lärarna ska hantera frågan om de ensamma flyktingbarnen med sina elever, länk.

  Migrationsverkets webbsida om de ensamma flyktingbarnen, länk.

  Wikipedia om de ensamma flyktingbarnen, länk.

  Till sist går det inte att undvika lite bilder på barnen:


  Nov 16 2011

  Flyktingprofit

  Av Stefan K

  Regeringen vill se över ersättningsreglerna för bolag som driver hem för ensamkommande flyktingbarn.

  Höll nästan på att sätta kvällskaffet i fel strupe när jag läste detta.

  Anledningen är att bolaget VoB, som ägs av flera skånska kommuner ökat sin vinst från fyra till femton miljoner på ett år.

  (Texten är tagen från SVT Text den 16/11 klockan 17:16)


  Nov 16 2011

  ”Ensamkommande flykting barn” konkurrerar ut svenska pensionärer

  Av Pettersson

  För en tid sedan rapporterade Karlskoga-Kuriren om att sparkrav på miljoner hotar kommunens dagvård för pensionärer, där de haft gemensamma gymnastikpass och spelat Bingo, många av dem kan inte gå ut.

  I artikeln kan man läsa om 14 glada pensionärer som så gärna vill ha dagvården kvar. Förlorar vi den har vi ingenting säger pensionären Marie Dahl.  Äldrevården måste spar 5-6 miljoner år 2012.

  Nu rapporterar Karlskoga-Kuriren från invigningen av ett nyrenoverat boende för ensamkommande flyktingbarn ”Vida Världen”

  – Det känns bra att Degerfors solidariskt tar sin del och tar emot ensamkommande flyktingbarn, säger socialnämndens ordförande Anita Bohlin Neumann. Här ska 14 pojkar bo och leva i vår egen Vida Värld.

  Renoveringen av flyktingboendet har kostat 2,3 miljoner och varje ”barn” kostar runt 1 900 kr/dygn och det blir runt 10 miljoner om året, alltså ungeför dubbla besparingen som krävs på äldreboendet.

  - Pettersson säger att nu har det gått så långt så svenska pensionärer offras till förmån för ”ensamkommande flyktingbarn” som i verkligheten är unga starka ljugande män som borde bidra till att försörja de gamla i Afghanistan eller Somalia istället för att ta resurser i Sverige och det tycker socialsekreteraren Anita Bohlin Neumann känns bra.  

   


  Okt 25 2011

  Flyktingmottagning i Katrineholm eller ej?

  Av Stefan K

  Göran Dahlström (S) sade 2009 att Katrineholms kommun inte klarade av att ta emot de 100 flyktingar per år som avtalet mellan kommunen och Migrationsverket innebar. Nu väntas 350 somaliska barn till staden.

  I ett brev till länsstyrelsen 2009 berättade Göran Dahlström att kommunen inte klarade av det åtagande man gjorde upp med länsstyrelsen och Migrationsverket om ett årligt mottagande av 100 flyktingar.
  Lyssna: ”Är man inte solidarisk måste någon annan bestämma ”

  Efter Tobias Billström uttalande om att kommunerna ska tvingas ta emot ensamkommande flyktingbarn är plötsligt Göran Dahlström positiv. Trots att Katrineholms kommun inte längre har något avtal med Migrationsverket, så ser Dahlström att man ändå kan ta emot ett antal barn och åberopar solidaritet med andra kommuner. Dahlström stödjer Billströms förslag, vilket dock inte oppositionen i form av Ewa Callhammar (Fp) gör. Hon anser att kommunerna själva ska få avgöra om man vill ta emot ensamkommande flyktingbarn.
  Lyssna: Socialdemokraterna i Katrineholm allt hårdare i sin attityd mot flyktingar

  Callhammar hänvisar också till det faktum att Katrineholm nästa år, kommer att begåvas med 350 somaliska barn som ska återförenas med sina föräldrar. Pettersson skrev om detta i mars.


  Okt 14 2011

  Nu ska kommunerna tvingas ta emot flyktingbarn

  Av Stefan K

  Utredaren Göran Ewerlöf har lagt fram en utredning till Tobias Billström som säger att Migrationsverket ska kunna tvinga kommuner att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

  204 av Sveriges 290 kommuner har skrivit avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Detta räcker inte, då fler barn dyker upp än vad det finns platser. Från år 2013 kan en lag tillkomma som säger att de kommuner som valt att inte skriva avtal, kan bli tvingade att ta emot dessa stackars barn.

  Eftersom samtliga invandrare och flyktingar lär vara en ren vinst för Sverige, så borde de kommuner som inte skrivit avtal ha mycket starka skäl för att inte göra det. Vilka skälen är får vi kanske aldrig veta, men vi vet att kommuninvånarna i de 86 kommuner som valt att stå utanför snart har små gulliga och jollrande barn som hänger i gathörnen och visslar efter blonda svenskor.

  Om du läser detta Tobias Bilström har jag ett bra förslag;
  Istället för att tvinga kommuner till något de inte vill och förmodligen inte har råd med, så är mitt förslag att ni i regeringen minskar ned på mottagningen av dessa barn, så att antalet ensamkommande barn anpassas till de förutsättningar som råder och utan att det inkräktar på vår redan kantstötta välfärd.

  Källa: SVT


  Okt 11 2011

  Ensamkommande Flyktingbarn – The Movie

  Pettersson

  YouTube Preview Image

  Okt 4 2011

  Enade regler för flyktingbarn

  Av Stefan K

  Jag såg aldrig på SVT:s nya serie om de ensamkommande flyktingbarnen, men är det så att vår regering äntligen börjar vakna och se bluffen?

  Tobias Billström vill se enade regler för flyktingbarn i Norden och kartlägger nu hur reglerna ser ut i våra grannländer.

  I Sverige fortsätter de ensamkommande flyktingbarnen att öka i antal, samtidigt som de i övriga Norden minskar. En av anledningarna sägs vara de tuffare kraven på åldersbestämning som finns i de övriga nordiska länderna. Sverige, som enda land, saknar riktiga regler för hur man fastställer ålder.

  Tobias Billström väntar nu på svar från Norge, Danmark och Finland som efter att ha sammanställts kan leda fram till eventuella förändringar i de svenska reglerna.

  Danmark använder sig av handledsröntgen och tandstatus för att bedöma åldern. Undersökningar som gjordes 2009 visade att 73% av barnen var 18 år eller äldre och alltså för gamla att ingå i kategorin barn.

  I Finland används en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa åldern. 2010 års undersökning visade att 50% av barnen var 18 år eller äldre.

  Norge var först ut med att åldersbestämma barnen och detta görs med tandkontroll. Förra året var 48% av de undersökta barnen äldre än 18 år.

  Källa: Riksdag och Departement


  Sep 27 2011

  Ny TV-serie

  Av Stefan K

  Nu kommer den, TV-serien vi alla längtat efter…

  …Ensamkommande flyktingbarn. SVT visar den på måndagar kl. 22:00

  Ni som tror att serien kommer vara objektiv och berätta hela sanningen, kan räcka upp en hand eller valfritt långfinger om ni så vill.


  Sep 18 2011

  Migrationsverket tänker locka med mer pengar

  Av Stefan K

  För att råda bot på de saknade platserna för ensamkommande flyktingbarn, tänker nu Migrationsverket locka kommunerna med mer pengar om de skaffar fram fler platser.

  För närvarande saknas 500 platser till de cirka 2 400 ”barn” som väntas till Sverige i år. I ett remissvar på regeringens utredning om ett utjämningssystem till de kommuner som tar emot ensamkommande flyktingbarn, föreslår nu Migrationsverket att man lägger till en kompletterande ersättning till de kommuner som tar ansvar för migranter.

  Källa: SvD


  Sep 11 2011

  Hej matematik

  Pettersson

  Expressen försöker göra sig lustiga över Sverigedemokraternas i Klippans matematikkunskaper söndagen 4 september.

  − Pettersson undrar vem som Expressen anser att det är som betalar de ”ensamkommande flyktingbarnen” om inte Klippans skattebetalare är med och gör det?

  Expressens matematikkunskaper påminner mig om kommunalrådet i Oxelösund som en gång sa att vår flyktingmottagning kostar ingenting, staten betalar!