Jul 18 2012

Nya bråk på hem för ”ensamkommande”

Av Pettersson

Efter nya incidenter på Arwen, HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Brunnslöv, i helgen flyttas två av ungdomarna till en stängd institution istället.

Polisen larmades vid fyratiden på lördagsnatten till hemmet, sedan grannar sett hur två av ungdomarna brutit sig in i en hästhage, och hur en av dem klev upp och red på en 27 år gammal ponny.

Tre polispatruller larmades dit, och en av de båda ungdomarna misstänktes vara drogpåverkad. Efter ingripandet slog de båda unga sönder de flesta fönsterrutorna i bottenplanet på en av HVB-hemmets byggnader, och tog även sönder en del inredning. Tidningen berättade i förra veckan om liknande incidenter, och nu har det beslutats att de båda ungdomarna, en av dem var aktiv även förra gången, ska flyttas till ett låst boende i SIS regi istället.

Besluten har tagits av socialförvaltningarna som placerat ungdomarna på Arwen.

– Vi hoppas innerligt att det ska lugna ner sig nu och att det ska fungera för oss och grannarna, säger Dzenana Voloder, som är föreståndare på HVB-hemmet.

De ensamkommande flyktingbarnen är placerade på Arwen enligt socialtjänstlagen, och är där frivilligt.

-Pettersson undrar varför inte de ”ensamkommande flyktingbarnen” flyttas betydligt längre bort. Förslagsvis dit de kom ifrån…

Skånskan


Jun 14 2012

Aftonbladet avslöjar – ensamkommande flyktingbarn stal från prinsessa

Av Pettersson som tackar för tipset

Kungliga smycken för 855 000 kronor har stulits från prinsessan Christina och hennes makes lägenhet vid Kungliga Slottet.

En 19-årig vän till paret erkänner att han sålt ­Gustaf VI Adolfs manschettknappar till kriminella och kastat prinsessan Sibyllas diadem i Stockholms ström. Nu åtalas han för grov stöld.

Utöver makarna själva och deras son var det bara städpersonal och en 19-årig vän till Tord Magnuson som hade haft tillgång till lägenheten. När makarna konfronterade 19-åringen erkände han att han hittat nycklarna till kassaskåpet och då inte hade kunde ­hejda sig.

– Det kom en plan i ­hjärnan, säger han i förhör.

19-åringen anlände till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2010 och Tord Magnuson funge­rade då som hans mentor. I polisförhör berättar Tord att de blivit mycket nära vänner och Christina säger att 19-åringen är att betrakta ”som barn i huset”. I ­perioder bodde han också i deras lägenhet vid Kungliga Slottet.

I förhör berättar 19-åringen hur han då bestämde sig för att stjäla smyckena ur skåpet och sedan skylla på städerskan som ofta vistades ensam i lägenheten.

-Pettersson undra vad det tagit åt skittidningen, skriva att stölden begåtts av ett ensamkommande flyktingbarn är inte direkt deras stil. Undrar om det beror på att det är kungligheter inblandade?

Läs mer i Aftonbladet


Jun 9 2012

Grums

Av Stefan K

Ni minns säkert denna häpnadsväckande nyhet när familjer som bott i en fastighet i Grums under många år, nu kastas ut för att ge plats till ensamkommande flyktingbarn.

YouTube Preview Image

Kommunalrådet i Grums, Torbjörn Bood (S) och en av de ansvariga för omflytten, Annika Lomarker, säger att kommunen mejlbombats av upprörda människor med rasistiska antydningar och att händelsen utnyttjas av högerextrema krafter i en nationell debatt. Ynkryggar säger jag. Om Bood och Lomarker trodde att detta skulle passera obemärkt förbi, så är politiker mer naiva än t.o.m. jag trott. Jag tror att den vanliga människan på gatan upprörs mer än politiker tror och journalister vill skriva.

Källa: Värmlands Folkblad


Maj 7 2012

Bråk på behandlingshem

Av Pettersson

Full kalabalik rådde på ett behandlingshem för flyktingbarn i Kungälv sent på söndagskvällen.

Polisens länsalarmeringscentral uppgav före midnatt att flera patruller åkt till Ellesbobacken. Enligt polisen är det ett behandlingshem för ensamkommande flyktingbarn, och det var en grupp barn i 13-14-årsåldern som bråkade utan känd anledning. Främst ska en pojke ha mått dåligt och slagit omkring sig med ett järnrör, vilket fick personalen på boendet att känna sig så hotad att den låste in sig. Övriga barn på boendet ska ha sprungit till skogs, uppger polisen.

Tre patruller ryckte ut, redan när de anlände hade bråket svalnat och poliserna kunde sedan lugna ner det hela ytterligare. Vid ett-tiden i natt jobbade man med att reda ut vad som hänt och se över möjligheten att flytta den pojke som mådde sämst till annat boende. Någon eller några av pojkarna uppges ha fått blessyrer, men ingen behövde enligt polisen uppsöka sjukhus.

 -Pettersson undrar om fulmedia tror på vad de själva skriver…13-14 årsåldern…


Maj 4 2012

”Hjälp flyktingbarnen att bli en del av det svenska samhället”

Petterson har fått ett mejl…

Hej! I dagens DN får vi svart på vitt det vi alltid vetat men som alltid förnekas: de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” skickas hit i förväg för att bereda vägen för resten av familjen. I januari berikades Sverige med en familj på sju personer från Afghanistan ! Grattis skatebetalare! 

Hälsningar Inger-Siv

Nacka den 4 maj 2012

Dagens Nyheter. Skriv i DN.

”Hjälp flyktingbarnen att bli en del av det svenska samhället”

Kerstin och Kaj Hagströms skrev den 4 maj om ”de ensamkommande flyktingbarnen”.

För 2 ½ år sedan tog de emot en  15-årig pojke från Afghanistan. Pojken var uppenbarligen utsänd som s.k. ”ankarbarn” – d.v.s. så fort han fått uppehållstillstånd kom den övriga familjen bestående av ”mamma, pappa, två systrar, 14 och 15 år och två bröder 16 och 11 år” efter.

”I januari i år, efter en lång och oviss kamp, så kom hans familj till Sverige” skriver paret Hagström.

Har herrskapet Hagström tagit  emot även dem och låtit dem ”berika vårt  liv  så här på ålderns höst” som de skriver att 15-åringen gjort?   

Dessvärre förmodar jag att familjen Hagström inte tänker stå för de sju afghanernas livslånga försörjning utan att kostnaderna för denna fembarnsfamilj som vanligt kommer att lämpas över på skattebetalarna.

Eftersom de haft ”sitt uppehälle på en liten gård” i hemlandet  är de förmodligen  analfabeter och lär bli svåra – för att inte säga omöjliga – att integrera på den svenska arbetsmarknaden.  Enligt professor Jan Ekberg tar det i snitt nio år för en utomeuropeisk invandrare att få sitt första arbete.  För kvinnor dröjer det ännu längre innan de eventuellt kommer ut på arbetsmarknaden. Så det är bara att önska ”mormor och morfar till fem barn från Afghanistan” lycka till med att hjälpa dem ”att bli en del av det svenska samhället.”

I-S Mattson, Nacka

- Pettersson tycker att när afghanerna ändå är här och eftersom de tidigare har försörjt sig på en liten gård så varför inte ge dem en chans. Vi har gott om ödegårdar i Norrlands inland – ge dem en liten gård, lite odlingsmark och ett stycke skog som de kan jobba upp, om de efter exempelvis fem år kan visa att de förörjt sig själva får de göra vad de vill, sälja gården med rejäl visst eller bo kvar där…


Apr 27 2012

Brister på flyktingbarns boenden

Av Olli Rein

Boenden för ensamkommande flyktingbarn håller lägre kvalitet än andra hem för vård och boende (HVB), enligt en ny granskning. Det är allvarligt eftersom flyktingbarn är en särskilt utsatt grupp, anser Socialstyrelsen som genomfört tillsynen.

Boendena är bland annat sämre på att dokumentera, göra barnen delaktiga och samarbeta med socialnämnderna. Exempelvis ser 69 procent av boendena alltid till att barnet får ha kontakt med en socialsekreterare – mot 82 procent i vanliga HVB.

Totalt finns 146 boenden för barn och unga som kommer ensamma till Sverige för att söka asyl.

SvD

Olli behöver hjälp med att reda ut allt som är fel på de stackars ensamkommande barnens hem för vård och boende. Kan ni vara så snälla att skriva i era kommentarer allt ni vet som behöver förbättras. De stackars barnen är en särskilt utsatt grupp enligt vår Sociala styrelse och kulturmarxisterna på våra dagstidningar. Snälla ni hjälp mig, jag kan inte leva med det här trycket på mig ovanifrån.

ahmad


Apr 27 2012

Minnesplats för mördat flyktingbarn

Av Stefan K

Det allt mer absurda Sverige tar sig ständigt nya former.

Nu vill Miljöpartiet i Eslöv skapa en minnesplats för den flyktingpojke som mördades på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i staden. Miljöpartiet i Eslöv försöker få mordet till att vara främlingsfientligt, men det hela handlade om knarkaffärer och två av de inblandade var själva invandrare. Valjon Ibrahimi, Flamur Misimi och Rasmus Tim Grönvall är namnet på de dömda.

Miljöpartisten Håkan Larsson som skrivit motionen om minnesplatsen hävdar att det redan finns minnesplatser för prominenta personer i staden som Joel Sallius och Wilhelm Penser. Den mördade afghanen Motjaba Skanderi ska alltså jämföras med kända lokala storheter.

Nu bor vi i Sverige och här förvånar ingenting längre, så om något år står säkert en minnessten över en mördad flyktingpojke vid namn Skanderi bland prominenta och kända personer i den skånska staden Eslöv. Varför inte samma krav på minnesplatser för svenskar och svenskor som mördats av nysvenskar, ställs av miljöpartister och andra får vi fortsätta att fundera över.

Källa: Skånskan


Apr 14 2012

Lex Vellinge

Pettersson och Hitler får reda på att Vellinge inte vill ta emot ensamkommande flyktingbarn, och uppfinner ”Lex Vellinge” som ska tvinga vellingeborna ner på knä.

YouTube Preview Image

Mar 20 2012

Boende för ensamkommande flyktingbarn vandaliserat

Av Olli Rein

Förra veckan vandaliserades ett blivande boende för ensamkommande flyktingbarn i Vallentuna. Någon eller några personer borrade hål i en dörr och stoppade in en vattenslang i hålet och hela huset vattenskadades. I helgen fortsatte förstörelsen, huset sprejades ned och blev utsatt för äggkastning. Kommunen har även fått ta emot mejl och telefonsamtal med hot från närboende som inte vill att boendet ska förläggas i deras område. Hör vad de boende tycker om flyktingboendet och reaktioner på det som hänt. Vi diskuterar också fenomenet nimby – not in my backyard med professorn i socialt arbete Klas Borell från Mittuniversitetet. 16-timmen.

STUDIO ETT
Vad tycker ni undrar Olli, ska inte välbeställda i fina villaområden behöva ta emot ensamkommande flyktingbarn i sina områden. Ska dessa samhällets lyckligast lottade få friskriva sig mot de stackars barnen, som tvingats iväg när deras familj förintats av de stridande i deras områden, och de stackars barnen ingenstans har att ta vägen i sitt hemland eller i närområdet. Dessa barn som har hört om en stad ovan molnen, eller ett land utan krav och besvär som kallas Absurdistan.

Ensamkommande flyktingbarn


Hastigt säljer de små barnen det de inte har och köper en biljett av en snäll flyktingsmugglare, som accepterar att få det som inte finns, och lovar de föräldrar som inte längre finns att han ska transportera deras barn till landet fyllt av mjölk och honung, det vackra och trygga landet Absurdistan eller Sverige som det hette en gång för länge sen. Hur kan man vara så obarmhärtig att man inte vill ta emot dessa barn i Vallentuna undrar alla barmhärtighetsänglar i hela Absurdistan.


Mar 16 2012

Inget disko – startade matkrig

Av Pettersson

När sju ungdomar på ett hem för ”ensamkommande flyktingbarn” i Sorsele inte fick gå på disko fick de nog. För att visa sitt missnöje kastade de mat i hela huset. Nu åtalas de för skadegörelse.

Det var när personalen gått och lagt sig för natten som de sju ungdomarna gjorde uppror genom att kasta mat i stora delar av trevåningshuset.

I polisförhör har ungdomarna berättat att de kastade maten för att visa sitt missnöje med hur de blir behandlade på hemmet. Droppen, som utlöste matupproret, var att ungdomarna inte fick gå på disko.

Det gäller inte bara disko, det gäller annat också, som att personalen säger att vi äter för mycket mat, säger en av ungdomarna i förhör.

Det var den irritationen hela tiden, pikar och att de säger saker som gör oss ledsna. Personalen brydde sig inte och lyssnade inte.

När matförstörelsen uppdagades hölls ett möte med pojkarna, personalen och omsorgschefen Matz Jonsson.

Matz Jonsson berättar i polisförhör att ungdomarna var förtvivlade, arga och ledsna. De sa också att de inte förstått hur allvarligt det som de gjorde var.

Enligt omsorgschefen orsakade skadegörelsen kostnader för omkring 125 000 kronor. 23 700 kronor av dem vill kommunen ha i ersättning från ungdomarna. De sju ungdomarna åtalas nu för skadegörelse vid Lycksele tingsrätt.

-Pettersson läser skadegörelse för 125 000 och av det vill kommunen ha 23 700 kr av ungdomarna. Undrar om den fina rabatten gäller alla kommuninvånare?  

VK


Mar 10 2012

Malmökommissionen

Av Eva-Marie

Malmökommissionen tillsattes av kommunstyrelsen 2010 och är politiskt oberoende. Uppdraget är att ta fram ett vetenskapligt underlag för att främja hälsan bland Malmös invånare. Kommissionen består av 14 forskare inom områden som skola, trygghet, hälsa, uppväxtvillkor och segregation. Malmökommissionens nya rapport heter Skolan och staden.

Nu har denna kommisson fått spel och anser att man inte skall sätta flyktingbarn i en separat skola och detta för att det inte finns forskning som stödjer att flyktingbarn bör placeras i en separat skola. Nihad Bunar professor i barn- och ungdomsvetenskap säger att det finns ingen forskning som säger att det skulle vara bra att sätta dessa barn i 7-9 klass i separat skola utan de skall tryckas in i vanliga klasser.

Nihad ropar på skolinspektionen och jag tar mig för pannan. Det är inte lätt att hänga med i svängarna när professorer uttalar sig. Det kan vara så att alla berörda kring dessa ”flyktingbarn” gör sitt bästa men att det börjar bli fullt i Malmös skolor? Det kan vara så att ”flyktingbarnen”måste testas först kanske fungerar det inte längre med förberedelseklasser. Förberedelseklasser finns i ”vanliga” skolor för nyss anlända barn innan de slussas in i ”vanliga” klasser.


Jag inser att vara skolbarn i Malmö det är inte lätt och nivån på skolresultaten sjunker, man kan undra varför? Kan någon professor berätta sammanhangen? Vanlig skola, vad är det nuförtiden?

Bilden är från en bok från en helt vanlig förskola i Malmö.


Mar 8 2012

Propagandaministeriet Sveriges Radio

Av Pettersson

Den kanske grövsta lögnen någonsin om så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” har Sveriges Radio P4 i Västerbotten den tvivelaktiga äran att presentera. HitlerTysklands propagandaminister Joseph Goebbels skulle rodna av avundsjuka om han såg detta.  

Titta på bilden och tänk på vad avsikten med det reportaget kan vara när reportaget handlar om 270 ”ensamkommande som för närvarande finns i Västerbotten.

Reporten heter Shaho Aulla och har varit i Sverige i c:a 10 år. Vill ni fråga om något är e-postadressen shaho.aulla​@sr.se

Propagandaministeriets bild

Verklighetens ”barn”


Mar 2 2012

Flyktingbarn våldtog flicka på äventyrsbad i Uppsala

Av Pettersson

MOHAMMAD HASSAN, 16, kom till Sverige från Somalia för tre månader sen (20/11) som ensamkommande asylsökande. Den 5 februari har Migrationsverket tagit med Mohammad på utflykt till Äventyrsbadet Fyrishov. Här våldtar han en flicka.

Svensk media har valt att mörklägga fallet totalt.

-Pettersson är inte förvånad

MXp


Feb 23 2012

Prioriteringar och mingel runt migrationsminister

 Av Pettersson

Uppdatering 2012-02-23: I slutet av förra året stängdes det kommunala äldreboendet Solgården i Örkelljunga kommun. Nu kämpar pensionärsföreningen PRO i Skånes Fagerhult för de äldre i kommunen.

Anny Månsson, 72 år säger – Vi vill att kommunen omprövar beslutet att lägga ner äldreboendet Solgården och bereder frågan på nytt. Det kom upp på ett möte som vi hade inom PRO, där anhörigstödet från Örkelljunga deltog. HD.se

- Pettersson säger glöm det, kommunen skiter i gamlingarna och har andra prioriteringar. Läs nedan.

 Tidigare: Ett 30-tal inbjudna trängdes i foajén när Örkelljunga och Klippan på tisdagen invigde sitt boende för ”ensamkommande flyktingbarn”. Inför tisdagens invigning reagerade Donald Almlöv, ordförande i förvaltar- och godmanföreningen i Örkelljunga, mot att de inte inbjudits. Enligt enhetschef Susanne Wikdahl hade det praktiska orsaker, bland annat brandskyddet. Låter som klassiskt skitsnack i stället för att säga som det är. – Förlåt vi glömde bjuda dem det berör, det är lika dåligt som hela migrationspolitiken. Den skulle stoppas i Sverkers röda soptunna och sedan skulle vi svetsa igen locket.

-Pettersson skiter i det men tror på Billström när han säger: ”Jag har besökt ett 50-tal boenden och sett det mesta” 

Vill ni läsa om skiten står det HÄR och tidigare HÄR.


Feb 20 2012

Personal på hem för flyktingbarn: ”Har de klarat av ta sig till Sverige kan de ta sig till Svängsta”

Av Pettersson

Nu riktas kritik mot ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Karlshamn. När ungdomarna på hemmet ville ha skjuts till sin första fotbollsträning blev svaret nej. Enligt Jeanette Andersson, god man till en av ungdomarna, var förklarigen från en i personalen att: ”Har de klarat av att ta sig till Sverige kan de ta sig till Svängsta också”.

Den gode mannen Jeanette Andersson reagerade starkt på uttalandet: – Jag blev väldigt upprörd. Det är helt oacceptabelt. Jag vill nästan tycka att det är ett rasistiskt uttalande.

Hon berättar att hon frågade personalen om de inte en gång kunde skjutsa ungdomarna till deras första fotbollsträning i Svängsta och visa dem busshållplatsen så att de själva kunde ta bussen nästa gång. – Men då berättade personalen för mig att det gjorde de inte, de kör inte pojkarna någonstans för har de tagit sig till Sverige så kan de ta sig till Svängsta på träning också.

-Det verkar helt rätt tycker Pettersson. Fotbollsplanen i Svängsta ligger inte långt bort och fråga om vägen klarar de säkert själva. Lägg märke till att personerna på bilden inte har något med artikeln att göra skriver fulmedia. Tacka fan för det. För skulle de visa en bild på de inblandade ”barnen” skulle alla se att de inte är några barn.

 

 


Feb 8 2012

”Flyktingbarn”måste få halalslaktat kött och få bo centralt

Av Pettersson

De ensamkommande flyktingbarnen i Hofors kräver att få bo mer centralt och att få färdiglagad mat med halalslaktat kött. Och nu ger Socialstyrelsen de unga männen rätt – och kräver att kommunen uppfyller ”barnens” krav.

Flyktingbarnen har tidigare satt igång skadegörelse och hotat personalen på boendet i Torsåker i protest mot att de inte bor tillräckligt centralt. Dessutom kräver de att få halalslakatad mat serverad.

Socialstyrelsen har inspekterat och lyssnat på ungdomarnas klagomål och nu kräver socialstyrelsen att kommunen bättrar sig. – Vi kan bara erbjuda falukorv med kycklingkött i stället för griskött, säger Jan Bornestig, socialchef i Hofors.

Ungdomarna kräver också att få välja var de ska bo. Och även där riktar Socialstyrelsen kritik.

– Ungdomarna vill helst bo centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men de får rätta sig efter massäck och vara glada att de får en placering. Alla kan inte bo i storstäder, säger Jan Bornestig till GD.

–  Migrationsverket ber oss på sina bara knän att ta emot flyktingbarn. Sedan jagas vi av Socialstyrelsen som säger att ungdomarna själva ska välja var de vill bo, konstaterar han. Precis som på andra håll har de boende asylsökarna börjat slå sönder stället i protest. Flera gånger har polisen fått rycka ut.

-Pettersson tycker att socialstyrelsen och de stackars ”barnen” ska påminnas om Darura, vilket innebär att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga. Alltså finns det inte halalslaktat kött får man äta annat och passar inte det så kan de bosätta sig i storstäder som Bagdad, Kabul eller Mogadishu och vänta på att bli serverade.

Fakta: Halalslakt är en muslimsk slaktmetod som innebär att djuret avlivas genom att halspulsådern skärs av med kniv. Genom de avskurna stora blodkärlen förblöder djuret. I Sverige är halalslakt förbjudet eftersom den sker utan att djuret bedövats.

GD.se 


Dec 22 2011

Anställd hade sex med flykting

Av Olli Rein

En kvinna vid ett av Malmös transitboende för flyktingbarn hade en sexuell relation med ett av barnen.
Det rör sig om en snart sjuttonårig pojke. Kvinnan är tiotalet år äldre och har fått sluta på Malmö kom
mun.

— Om den här relationen kommit upp under vanliga förhållanden hade det inte funnits något att säga om saken, men omständigheterna är speciella, säger Sema Soer, chef för Malmös transitboenden. Han är placerad på ett HVB-hem och därmed är han i beroendeställning till vår anställde.

Därför har Sema Soer polisanmält saken. Brott som kan komma i fråga är exempelvis sexuellt utnyttjande.

Relationen, som pågått i flera månader, avslöjades av andra anställda för några veckor sedan, vilket ledde till att kvinnan stängdes av. Efter en intern utredning fick hon avsluta sin anställning.

— Även barnets situation har utretts och vi har säkrat att han får allt stöd och hjälp han kan behöva, säger Sema Soer.

SYDSVENSKAN

Jaha det är alltså sånt som ingår i arbetstiden också, eller så har man väl för hög bemanning. Vilkendera det ändå är, så är det med våra skattepengar man knullar runt med dom stackars barnen. 25 -35 åringa män gillar ju inte riktigt samma saker, som dom 6-8 -åringar man brukar låna in till de tillfällen när man visar upp verksamheten för representanterna för vår press.

Men det är klart att om det knullas på varje rum, så kan man ju inte ta dit pressen just då. De kan ju få en felaktig bild av verksamheten, och tro att man hamnat på en bordell, istället för ett barnhem. Men männen som gillar olika, tror nog att dem är bra nära den muslimska drömmen om de sjuttiotvå jungfrur man får som martyr.

Vad tycker ni? Är det fullt acceptabelt att våra skattepengar går till praktisk sexualundervisning, när samma barn vägrar vara med på den obligatoriska teoretiska sexualundervisningen i skolan.


Nov 15 2011

Ryssen kommer *uppdaterad

Av Stefan K

Sorsele söker EU-bidrag för att locka ryssar att bosätta sig i kommunen.

Greppet att använda EU-bidrag för att locka ryssar, bottnar i att Sorsele under många år kämpat med vikande befolkningssiffror. Nu väntar de i rikspolitiken så välkända pensionsavgångarna och dessa måste ersättas för att bibehålla kvalitén i välfärden. Därför hoppas man att ryssarna ska söka jobb inom kommunen, just det, hoppas. Över 900 familjer har hittills anmält sitt intresse. 900 familjer innebär att 1 800 vuxna ska ha ett jobb och detta i en kommun med cirka 2 500 invånare. Lycka till säger jag och hoppas att Sorseles skattebetalare inte blir de stora förlorarna i politikernas strävan att öka befolkningsantalet.

Källa: TT

Uppdaterad 2011-11-15

Thomas Johansson, arbetsförmedlare i Sorsele, säger att kommunen behöver flyktingar för att klara vården i framtiden. Varför flyktingar och inte arbetslösa svenskar förtäljer inte artikeln? Nu är problemet att det inte finns någon arbetsmarknad i Sorsele, vare sig i form av arbeten eller praktik. Arbetslösheten ligger för stunden på 7,2%
Thomas Johansson säger också att det är stört när omöjligt att ge flyktingarna praktik när de inte kan språket och därför söker man nu efter lärare med annat modersmål än svenska.

Källa: Västerbottens-Kuriren

Läs också: Sorsele tar emot flest flyktingar av alla kommuner
Flyktingbarn vantrivs i Sorsele (läs denna noga)


Okt 16 2011

Man gripen för mordförsök mot pojke

Av Pettersson

Skånepolisen har gripit en 21-årig man, misstänkt för mordförsök på den 16-årige pojke i Eslöv som blev skjuten i ansiktet i Karlsro i Eslöv i går kväll. Mannen greps strax före klockan fyra natten till i dag.

 Pojken skadades svårt och fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund.

 - Det rubriceras som mordförsök, säger Helena Ralmark vid Skånepolisen.

Hans tillstånd var allvarligt men stabilt, uppgav Skånepolisen på natten till söndagen.

En 19-årig man greps inledningsvis i närheten som misstänkt för medhjälp till mordförsök, sedan vittnen pekat ut honom.

Den nu gripne 21-åringen och den gripne 19-åringen är kända sedan tidigare för inblandning i narkotikabrott. 19-åringen var narkotikapåverkad när han greps, enligt polisen.

Bakgrunden till skottlossning är oklar. Vittnen på plats förhörs om händelsen.

- Pettersson som tror att pojken är äldre än vad som uppges, vill bara tillägga att TT glömmer nämna att 16-åringen var ett litet gulligt ”ensamkommande flyktingbarn” som gjorde narkotika affärer. Se även föregående inlägg av Stefan K.  

Eslöv TT


Jul 29 2011

”Flyktingbarn” i Nordmaling utan pengar

Av Pettersson

Många av de ensamkommande ”flyktingbarnen” i Nordmaling står utan pengar i sommar. – Vi har inte ens pengar till mat, säger en av dem.

Den ekonomiska situationen för flyktingungdomarna inom HVB-hemmet Atlas verksamhet är allt annat än ljus under årets sommarmånader. Nya riktlinjer har införts som gör att många står nästan helt utan pengar från slutet av juni till slutet av september.

- I juni fick vi 1 500 kronor som vi ska klara oss på. Jag har inga pengar och bara mat för två dagar, säger en av ungdomarna. De flyktingungdomar som bor i utslussnings- och träningslägenheter är särskilt drabbade, eftersom de förväntas betala sina egna matkostnader.

Inför sommaren erbjöd Atlas flyktingungdomarna skogsplanteringsjobb i sammanlagt tre plus tre veckor. Men i stort sett alla tackade nej.

- De är hemskt ovana vid den typen av tungt arbete. Året innan hjälpte de till att röja vandringsleder. Det var ett helt annat sommarjobb, säger en av ungdomarnas gode män.

Flyktingungdomarna upplever också att några ur Atlas personalstyrka vill göra livet surt för dem. – De hotar oss med våld och svär åt oss, säger en av dem.

HVB Atlas verksamhetschef Lars Andersson svarar bland annat att barnen som står utan pengar ersätts upp till försörjningsstödsnorm för mat, men inte för övriga kostnader.
- De här ungdomarna har valt att tacka nej till jobb av bekvämlighetsskäl. Då får de stå för konsekvenserna, säger Lars Andersson.

─ Pettersson som jobbade med skogsplantering på ackord som 14-åring under ett sommarlov och var mycket glad för jobbet och lönen säger tack till Lars Andersson, hoppas inte någon politiker veknar och river upp beslutet. De unga männen borde fan i mig inte ens ha matpengar eftersom de är unga och friska och jobb finns. Skicka hem fanstygen.

Västerbottens-Kuriren


Jul 11 2011

Importen växer så det knakar

Av Pettersson

Det går bra för Sverige, jobben kommer för dem med utbildning, exporten ökar också och en del importföretag växer så det knakar trots svajig dollar och euro.

Här är ett exempel från Smålands-Tidningen på en av våra mest framgångsrika importvaror, ensamkommande ”barn”. Varje resande betalar själva mellan 100 000 och 200 000 tusen med hjälp av pengar som den släkt som inte finns har lånat ihop mot löfte att få komma efter.

Resan är All Inclusive, det bästa alternativet. De resande behöver inte ägna en tanke åt att välja restaurang (frukost, lunch och middag ingår) eller vilka aktiviteter som ska prioriteras. Givetvis ingår även städning och all annan service.

− Pettersson tycker det är synd att inte alla små söta barn får göra en sådan resa.

Mina damer och herrar vad tycker ni om de söta små liven som poserar på bilden från Smålands-Tidningen.  

Inte undra på att det kommer fler och fler, de måste asgarva åt de dumma svenskarna.


Jul 6 2011

DN reporter ljuger med ”flyktingbarn”

Av Pettersson

I snabb takt får allt fler ensamkommande ”flyktingbarn” uppehållstillstånd. Samtidigt vill få kommuner ta emot barnen skriver Mikael Bondesson i DN. Trots att de källor han hänvisar till aldrig skriver ”flyktingbarn” – Nu är läget akut, säger Migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson.

De flesta ensamkommande ”flyktingbarnen” får stanna i Sverige. Det innebär att trycket kommer att öka kraftigt på de kommuner där barnen placeras vid ankomsten till Sverige. Vi räknar med att det behövs cirka 500 nya platser redan i år, säger Eliasson.

− Artikelförfattaren Mikael Bondesson ljuger öppet bland annat med detta ”I går skrev SKL:s utredare Sören Häggroth på DN Debatt att staten bör ta ett större ansvar för de ensamkommande flyktingbarnen”

Sören Häggroth skriver inte en enda gång om ”flyktingbarn” han säger asylsökande barn och unga.

Bondesson lyckas få in ordet ”flyktingbarn” fem gånger i sin artikel fast ingen av de två han hänvisar till använder det ordet. Både Migrationsverket och Häggroth använder asylsökande barn, ensamkommande, barn och unga men aldrig ”flyktingbarn”

− Pettersson tycker att Mikael Bondesson passar bättre som romanförfattare än journalist och tycker att de unga männen som Bondesson kallar ”flyktingbarn” från Afghanistan och Somalia ska skickas tillbaks till sina föräldrar och hjälpa till att bygga upp sina hemländer i stället för att agera ankarbarn åt släkten.  

Undrar föresten varför flickor i dessa länder aldrig blir ”ensamkommande flyktingbarn”, kan du inte göra ett reportage om detta Mikael Bondesson.

DN DN Migartionsverket 


Maj 13 2011

Det kalla Sverige

Av Stefan K

En 17-årig asylsökande i Arjeplog har fått rätt av kammarrätten som ger honom rätt till ett extra bidrag för att köpa nya vinterkläder. Migrationsverket ansåg att killen inte hade rätt till ett extra bidrag, utan tyckte att han kunde sparat av sin dagersättning.

Nu går väl dagersättningen åt till cigaretter och dyra mobiltelefonsamtal, men det är fan vad det fjäskas. I dagens Sverige där ”barnfattigdom” blivit ett begrepp så finns det många barn som gärna skulle vilja ha nya och fina vinterkläder.

Sverige och inte minst Norrland är förbannat kallt under halva året och det borde de kreativa och högutbildade flyktingarna lärt sig.


Maj 12 2011

Ensamkommande ”barn” spräcker budgeten

Av Pettersson

I Hofors spräcks kommunens budget av ensamkommande unga män som ljugit sig hit. Till exempel har mottagandet av ensamkommande ”flyktingbarn” blivit betydligt dyrare än budgeterat och externa konsulter som granskat verksamheten kritiserar nu kommunen för att ha gjort en alldeles för optimistisk kalkyl. Socialnämnden hade räknat med ett överskott från verksamheten på 4 miljoner kronor. Utfallet ser ut att bli ett nollresultat.

Statliga bidragen har sänkts med över 100 000 kronor per flykting. Kommunen får ingen ersättning för extraordinära utgifter och start kostnader för personal och utrustning på 2 miljoner kronor täcks inte av bidrag. Dessutom har Hoforshus hyreskostnader för ett av boendena ökat med 100 procent sedan budgeten för de ensamkommande flyktingarna gjordes. Därutöver har det även visat sig att det finns extrakostnader för exempelvis gymnasieskolan som inte täcks av stadsbidrag.

− Pettersson påstår att ett arsle kan räkna ut att dessa unga ”ljugande män” som inte är några barn kostar pengar. Varför inte tjänstemännen på Hofors kommun och i andra kommuner begriper det är obegripligt.

Om vi nu ska ta emot dessa ensamkommande unga män, vilket jag tycker är tveksamt, så borde vi inte dalta med dem. De har tagit sig över halva jorden och bevisat att de är driftiga och eftersom de är relativt unga är de anpassningsbara och har alla möjligheter att försörja sig själva. När vi rånar svenska skattebetalare och placerar dem i institutioner skapade för människor som inte klara sig själva gör vi både dem och oss en björntjänst.

Föresten varför kommer det aldrig några ensamkommande flickor, blir de aldrig av med sina familjer?

Arbetarbladet 


Mar 13 2011

Flyktingbarn!?

Av Stefan K

Filmen om 40-talets riktiga flyktingbarn kontra dagens flyktingb…eller vad de är?

YouTube Preview Image