Jun 20 2011

Slöjtvång för pk-journalist

Av Stefan K

Marie Hebelius Svahn heter en journalist på GT. När hon i fredags deltog i den första fredagsbönen i Göteborgs nya moské avslöjades en del prekära fakta.

Först beskrivs hur hon med hjälp av flera slöjor tvingades skyla varje centimeter av naken hud:

”Den illa sittande slöjan envisas med att ideligen kasa ner i nacken. Jag har definitivt inte fått in den rätta snitsen och får en del roade blickar och nyfikna frågor om vem jag är. En envis glipa mellan tröjan och jeansen avslöjar dessutom en bit naken hud. En pinsamhet som avhjälps med ännu en slöja”.

Därefter får läsaren veta att kvinnorna tvingades sitta på balkongen och inte bland männen:

”En trappa upp bakom en balustrad i ek finns vi kvinnor. Från läktaren kan vi kika ner på männen genom ett rutmönstrat galler i ek”.

Svahn avslutar artikeln med en egen formulering:

Men jag förstår ändå att det inte finns någon Gud utom Allah och att den nya moskén tillhör honom och att ALLA är välkomna hit”.

Marie Hebelius Svahn tillhör uppenbart de människor i Sverige som låtit sig duperas av den muslimska världen och deras hemliga agenda. Vilken den är kan ses i den norska dokumentären Det muslimska brödraskapet som jag hänvisat till i tidigare artiklar. Se den Marie och följ upp den med de två övriga sevärda dokumentärerna Slaget om muslimerna och Undercover Mosque. Som kvinna finns det all anledning att vara skrämd över ett allt större muslimskt inflytande i Europa. Se och lär!

Källa: GT och PI

I slutet av Hebelius Svans artikel finns en e-postadress. Utnyttja gärna den.


Jun 3 2011

En GT i Södermanland

Av Pettersson

Södermanland betyder södermännens land, männen söder om mälaren. En av de männen är Pettersson som i skrivande stund sitter inklämd mellan de två sjöarna Yngaren och Hallbosjön och som så ofta förr njuter av en GT.

Med 28˚ i skuggan och årets första högsommardag smakar den extra gott.

Skål mina vänner säger Pettersson medan tornseglarna svirrar omkring som en levande orkan på den blå himlen.  


Sep 5 2010

Bjudning

Tänk dig att när du går över torget så kommer det fram en generös person som vill bjuda dig på en gin & tonic*, det är gott och en sådan brukar det inte finnas någon anledning att tacka nej till.

Den är gången vill dock den givmilde låna en tusenlapp för att bjuda dig på en grogg och den generöse är av den kalibern att det är ytterst tveksamt om du någonsin får se dina pengar igen.

Lyssna sedan på våra folkvalda som vill bjuda dig på både det ena och det andra. Tänk sedan på att de är av samma kaliber som den törstige ─ de vill bjuda för dina pengar och aldrig betala igen.

Det klokaste är nog att tacka nej i båda fallen.

*En GT blandas enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål!


Sep 8 2009

Grytornas tid

Det är sensommar, den ljuva september, hösten nalkas. Det är grytornas tid.

Fuktig, våt dimma omger dig när du ger dig ut innan dagen gryr, kronhjorten brölar, några vildsvin grymtar innan de flyr, gässen kacklar oroligt för räven som smyger omkring. 

När det ljusnar skingras dimman, luften blir hög och klar, flyttfåglarna drar förbi, där är vråkar som skruvar högt i skyn, tranor som trumpetar en sista hälsning för i år, några svalor har dröjt sig kvar och drar söderut tätt över marken. De första fjällvråkarna, sädgässen och blå kärrhökarna har kommit från fjärran norr. I skogen är det skördetid av kantareller, trattkantareller, Karl-Johan och de andra sopparna, svart och rödgul trumpetsvamp, blodriskor, kremlor det finns massor av de flesta läckerheterna.

─ När du kommer hem efter en härlig dag i markerna, ställ gjutjärnsgrytan på vedspisen, i med rikligt med smör, fräs köttet från slaktaren, tillsätt svamp, morötter, lagerblad, lök, vitlök, timjan, salt, peppar, buljong, häll på rikligt med vin, snåla inte det finns mer, låt det småputtra i några timmar medan du njuter av dofterna från grytan och smaken av en Gin & Tonic. Servera sedan framför öppna spisen med ett glas Bordeaux, njut igen. 

 Det blir kväll, bålgetingarna från Skavsta har slutat väsnas för idag och inga mänskliga aktiviteter hörs, gå ut och sätt dig på verandan och lyssna. Några rådjur skäller, en kattuggla ger hals. Det är kolmörkt och stjärnklart. Månen, Orion, Jupiter och många fler hälsar från himlen. 

─ Njut av livet i grytornas tid.