Maj 20 2012

Vi kan inte kritisera islam för då röstar *svennenassarna på SD

Av Olli Rein   Uppdaterad 2012-05-21  kl 00:27 Det finns mer egen text och framförallt en kommentar av Elanor, som är så mitt i prick det går.

Hur mycket man än ogillar tendenser inom islam bör man som skribent undvika att kritisera religionen. För annars finns risken att ”svennenassarna” och ”vardagsrasisterna” går och röstar på SD, skriver Jenny Persson i en öppenhjärtig krönika.

Trots att hon påstår att islam är ”en enormt utbredd religion som nästan i det närmaste bygger på kvinnoförtryck och hedersstrukturer”, vill Hela Gotland-krönikören Jenny Persson inte skriva ned sin kritik av religionen i tidningen.

”Jag kan inte göra det, för gör jag det så kan jag ge mig fan på att alla ni svennenassar sitter där ute och läser, nickar jakande, tänker ‘de ska ut ur vårt land’ och sedan går och röstar på SD”, förklarar Jenny i sin krönika.

Jenny tar upp invändningen att det är ett svek mot lidande muslimska kvinnor att hon, ”som kvinna och feminist, helt håller käften och inte protesterar”, men förklarar sitt ställningstagande med att det istället vore ett svek mot icke-muslimska kvinnor att kritisera islam och att ”människor måste kunna leva tillsammans”.

”Jag avskyr er. Föraktar er. Och jag kan inte ge er det”, sammanfattar hon sin kritik mot invandringsmotståndare. ”Det är er dumhet som gör att man blir så himla rädd för att blandas ihop mer er”.

För sin journalistiska gärning har Jenny Persson belönats med en plats som sommarpratare i Sveriges Radio i år. P4 Gotland beskriver henne som ”kaxig krönikör som skapar debatt hemma vid köksborden”.

Sommarpratare i år

Krönikör på hela Gotland

Olli anser väl att man ska skriva som man tycker, annars får man ju stå för andras åsikter, och det skulle aldrig jag ställa upp på, då det kommer att märkas på intensiteten och intresset att skriva mot det man själv innerst inne tror på. Men vill man så intensivt bli uppskattad av makten, som Jenny Persson måste göra för att sälja ut sin själ, så kommer man troligtvis själv till slut i konflikt med sitt eget skrivande, och det tror jag inte är så roligt.

Det finns fler än 70 kommentarer till Jenny Perssons krönika och de flesta Gotlänningar jag känner har en mycket fin humor.  Jag hittade en som jag gärna vill dela med mig av. Den kan läsas enskilt då den inte tar upp något som skrivits i någon tidigare kommentar och har inte heller någon fråga för de kommentarer som kommer efter. Den är så himla bra, det enda felet på den är att inte jag kommit med den.

Elanor

Jag förvånas alltid vad religion kan få folk att göra och acceptera. Jag tror att de flesta normala personer instinktivt känner att det inte är okej att slå någon annan, eller tvinga någon (eller bli tvingad) till sex.
Men sedan säger en religiös ledare att det är något som är acceptabelt och i linje med (dennes tolkning av) koranen och plötsligt accepteras detta av tusentals människor.
Religionen sätter ofta stopp för kritiskt tänkande, det är det som gör den så farlig.Aug 11 2011

Jenny Persson internationellt efterlyst

Av Pettersson

Den 30-åriga Jenny Persson från Malmö som varit försvunnen sedan den 1 augusti och som befarats ha kidnappats är nu internationellt efterlyst.

Ännu på torsdagen hade polisen ingen klar teori om varför hon försvunnit. Rubriceringen är människorov – alltså en kidnappning – därför att det ger stora lagliga möjligheter att göra olika spaningsinsatser. Men några direkta indikationer på att hon har utsatts för brott finns inte.

Undersökningen av hennes lägenhet, som hon delade med sambon sedan flera år, tyder inte på att hon blivit överfallen där och sedan bortförd. ”Lägenheten är ingen brottsplats,” sa spaningsrotelns Björn Olsson efter teknikernas undersökning.

Den 30-åriga kvinnan har sagt till anhöriga att hon har jobb på sjukhuset i Malmö, men det stämmer inte. Hon har varit arbetslös sedan förra sommaren. Hennes sambo säger dock att hon har betalat parets alla gemensamma räkningar. Just nu sysslar polisen med att pussla samman hennes ekonomi för det senaste året, bland annat med ledning av rörelser på bankkontot och användandet av bankkort.

Kvinnan har tidigare rest i Europa, men har såvitt polisen hittills vet, ingen särskild koppling till en viss land eller en viss stad. Den internationella efterlysningen gör att hon kan stoppas vid en gränsövergång eller om hon skulle bli stoppad för identifiering av annat skäl utomlands.

− Pettersson säger inget men internationellt efterlyst, betalat parets alla räkningar fast hon inte haft något jobb gör att det nog ligger en gravat hund någonstans.

 Sydsvenskan