Aug 12 2012

Protester mot islamistregeringen i Marocko

Av Pettersson

Hundratals människor demonstrerade i Marockos största städer på lördagen mot bland annat korruption och höga levnadskostnader. Demonstrationerna hade utlysts av rättighetsgrupper, fackföreningar och demokratiaktivister efter missnöje med att den islamistledda regeringen inte uppfyllt sina vallöften om att bekämpa korruption och fattigdom.

Premiärminister Abdelilah Benkirane utsågs till premiärminister i januari sedan hans parti PJD vann valen i november.

Rabat TT-AFP


Jun 17 2012

De stjäl mitt liv

Av Pettersson som tackar för tipset.

Kader Bencheref kommer till Sverige 24 juli 2006 och söker asyl.  20 september 2006 begår han fyra fall av försök till våldtäkt, ofredande, olaga hot, misshandel och döms till tre och ett halvt års fängelse och tio års utvisning den 13 december 2006.

Den 21 september 2008 har han avtjänat sitt straff (3,5 år går fort ibland) och tas i förvar av polisen. 

Den 9 oktober 2008 beslutar migrationsverket att Kader Bencheref ska ut­visas till Marocko. Den 23 oktober får han avslag på nådeansökan och den 29 oktober 2008 söker han asyl igen och får avslag.

Sedan blir det avslag ungefär varannan månad och han sitter fortfarande inne och har hittills kostat mer än 4 miljoner.

Ljugmedia gör en snyftartikel om att han fortfarande sitter fängslad trots att han avtjänat sitt straff.   

Kader själv gnäller – De stjäl mitt liv ifrån mig, jag sitter i fängelse utan att ha ett straff att avtjäna, – Jag har inga rättigheter. I snart fyra år har jag hållits inlåst, nästan hela tiden i isoleringscell, utan att jag har gjort något. Det enda jag vill är att bli fri, säger han.

Anledningen till att Kader Bencheref inte utvisats är, enligt polisens dokumentation, att ”Marocko ej medger återtagandet av Bencheref”.

-Pettersson tycker att svinet ska skickas tillbaks ändå, är han inte marockan så kan han ruttna på flygplatsen i Rabat. Svinet har förverkat sin rätt att vara i vårt land.


Jun 16 2012

Marocko

Av Pettersson som idag presenterar land nummer 24 i serien om hur ”fredens religion” islam behandlar kristna i olika islamska länder. Kristna valdes för att kristendomen är världens största religion och för att det är enkelt för var och en att jämföra med hur den ”intoleranta och rasistiska” kristna västvärlden behandlar muslimer som flyttat till väst med hur muslimer behandlar kristna runt om i världen.

Marocko – Kungen tvingades införa en del politiska reformer under 2011 på grund av protester inspirerade av den arabiska våren. Det moderata ’islamiska rättvise- och utvecklingspartiet (PJD)’ vann en stor seger i parlamentsvalet i slutet av 2011 och ska nu få tillsätta statsministerposten, enligt konstitutionen. Förföljelse kommer främst på grund av muslimska fundamentalisters inflytande på myndigheterna och samhället. Utländska kristna har viss frihet att utöva sin tro, men muslimer som konverterar till kristendom behandlas som brottslingar och kan bli utstötta ur familj och gemenskapskrets.

Dagens marockanska kungadöme har rötter från slutet av 600-talet då araberna invaderade landet och införde islam. Ursprungsbefolkningen berberna konverterade eller tvingades konvertera till islam. Den nuvarande ätten, alaouiterna, tog makten i mitten av 1600-talet. Från och med 1700-talet föll Marocko efter i den ekonomiska och teknologiska utvecklingen. Sultanen förlorade gradvis både sitt territorium och sin självständighet till de europeiska kolonialmakterna. 1912 utropades det starkt försvagade Marocko till ett franskt protektorat.

Det självständiga Marocko är starkt präglat av kung Hassan II:s långa regeringstid, 1961-1999. Han styrde med hård hand, men spelade också skickligt på marockanernas nationalistiska känslor, bland annat genom invasionen av Västsahara 1975. Under 1990-talet inleddes ett begränsat reformprogram. Förändringstakten ökade efter kung Mohammed VI:s maktövertagande 1999, men kungen behöll sitt starka grepp om landet och placerade vänner och allierade på alla centrala maktpositioner. Under 2000-talet blev kampen mot fattigdom och den växande islamistiska oppositionen allt angelägnare problem.

En mer än 30 år lång ockupation av Västsahara har gjort kungariket Marocko politiskt isolerat i Afrika. Desto starkare har banden varit till USA och en rad länder i Europa. Sedan kung Mohammed VI tillträdde 1999 har en viss demokratisering skett, men någon verklig opposition tillåts inte. Efter terrorattentat i Casablanca 2003 har polisen fört en intensiv jakt på misstänkta islamister.

De flesta marockaner är fattiga, men landet präglas av stora klassklyftor. Även om det skett förbättringar på senare år förblir landsbygden i Marocko starkt underutvecklad också med regionala mått mätt.

  • Statsöverhuvud: Kung Mohammed VI
  • Folkmängd: 32,3 miljoner
  • Kristna: 22 000
  • Huvudreligion: Islam
  • Statsskick: Konstitutionell monarki

Tidigare länder i serien: Afghanistan, Saudiarabien, Somalia Iran Maldiverna Uzbekistan Jemen Irak Pakistan Nigeria Mauretanien Egypten Sudan Turkmenistan Tjetjenien Qatar Algeriet Komorerna Azerbajdzjan Palestina Libyen Oman Brunei


Maj 18 2012

18 kupper gav 1,3 miljoner kronor

Av Pettersson

Två bröder från Göteborg åtalades på onsdagen i Varberg för en lång rad stölder i Västsverige. Männen, 29 och 31 år, åtalas för 18 kupper med ett totalt byte på drygt 1,3 miljoner kronor.

I flera fall har åklagaren ett alternativyrkande, häleri, men grunduppfattningen är att de båda åtalade har stulit varorna. Oftast handlar det om smycken och liknande från privatbostäder. Båda nekar till brotten.

-Pettersson vill bara i all vänlighet upplysa om att ljugmedias Göteborgsbröder heter Redouan El Kraoud född 1981 och Yassine El Kraoud född 1983 och att de båda göteborgarna är medborgare i arablandet Marocko.  

 -Pettersson tackar åklagaren som yrkar på utvisning ur landet trots att pojkarna enligt ljugmedia är från Göteborg.


Mar 17 2012

Tvingades till giftermål med våldtäktsman

Av Stefan K

En 16-årig marockansk flicka begick självmord efter att ha tvingats till giftermål med en man som våldtagit henne.

Den 16-åriga Amina al-Filali våldtogs som femtonåring av en för henne okänd man. Ett år senare tvingades hon att gifta sig med honom, allt enligt den marockanska lag som säger att en våldtäktsman som gifter sig med sitt offer slipper åtal och räddar därmed hedern för offrets familj. En vecka efter giftermålet begick Amina al-Filali självmord genom att ta råttgift.

Hundratalet marockanska kvinnor demonstrerade idag för en ändring i den marockanska lagstiftningen och på otaliga Facebook- och Twittersidor var aktiviteten hög till stöd för den unga flickan och mot de lagar som ger mannen större skydd än kvinnan.

Visst är det en härlig lagstiftning de har i de muslimska länderna?

Källa: SvD och al-Jazeera

Hamida al-Filali håller upp en bild av sin döda syster under dagens protest.


Feb 4 2012

Kungen av Marocko – det går inte att integrera araber

Pettersson tackar för materialet från Frankrike…

Först en intervju med kungen av Marocko, Hassan II – högste religiöse instansen och ättling i rakt nedstigande led till den store profeten… 

Kungen påstår att marockaner aldrig kommer integreras i Europa – de kulturella skillnader är för stora!

”marockaner har ingenting i Europa att göra” 

YouTube Preview Image

Nedan om Eric Zemmour journalist som i Tv vågade säga att det är helt normalt att polisen går på araber och svarta i första hand. Det är ju bara att gå till närmaste fängelse och se vem som sitter där.

Det blev givetvis ett ramaskri och rättegång. Han blev frikänd pà den punkten:  ”för det är sant!!!”

YouTube Preview Image

Nov 26 2011

Islamistparti hävdar valseger i Marocko

Av Olli Rein

I Marocko har islamisterna utropat sig som segrare i gårdagens val med åtminstone 25 procent av rösterna. Människorättsaktivister tror att det blir ett steg bakåt för Marocko och för rättssäkerheten i landet.

Sveriges Radio

I land efter land i Nordafrika och Mellanöstern öppnas nu Pandoras ask, och islamisternas alla vidrigheter kommer att läcka ut. I de länder där man har haft en viss del av de mänskliga rättigheterna, kommer nu utvecklingen att gå bakåt. Om det bär ända tillbaka till Medeltiden får vi snart se indikatorer på.  Allt vad vi kan göra nu är att vänta ut dessa primitiva människors agenda. Inte lär det komma något bra ur detta, utan det blir mer av islamisering vart vi än vänder oss. Politikerna i väst har inte lång tid på sig att handla, innan det outsägliga blir sant.Sep 3 2011

FN-soldater tvingade sig till sex mot nödhjälp

 Av Pettersson

Åtta av tio småflickor i ett av de fattigaste områdena i Elfenbenskusten måste ha sex med FN-soldater för att få mat.

FN-trupper i Elfenbenskusten tvingade minderåriga flickor att ha sex med dem mot den mat och annan nödhjälp, enligt dokument som läckt ut genom Wikileaks. Dokumentet, daterad januari 2010 handlar om fredsbevarande styrkor från Benin stationerade i staden Toulepleu i västra delen av landet , skriver nyhetsbyrån AP . Staden har präglats av den 10-åriga konflikten i Elfenbenskusten.

Det är inte första gången FN-soldater har visat att de har missbrukat sin ställning genom sexuella övergrepp. Förutom att det har hänt i Kongo, Kambodja och Haiti, tidigare var det fredsbevarande styrkor från Marocko. År 2007 blev en bataljon på 730 soldater från Marocko avstängda i den nordliga staden Bouaké efter anklagelser om sexuella övergrepp mot lokala flickor.

─ Pettersson säger inget mer än att soldaterna som beskrivs ovan kommer från Benin och Marocko i Afrika, resten fattar ni…

Dagbladet.no