Jul 11 2012

Öppet brev till Petter Larsson AB – Utan orm, inget paradis

Av Olli Rein

Apa vid skrivbordet

Vad yrar du om egentligen? Levde du och arbetade under 1960-talet kanske? Om inte, så tycker jag inte heller att du ska behandla detta ämne, då du inte verkar behärska det, utan endast är ute för att kasta skit på SD. Vilket är det enda partiet i Sverige som protesterar mot det ekonomiska och kulturella vansinne som massinvandringen av huvudsakligen muslimer från MENA-länderna framstår som.

Folkhemstanken var tanken på att folk skulle få råd med att framförallt äga sin egen bostad. Alternativ togs fram för att nästan alla som arbetade skulle ha råd med egen härd. Där fanns tankarna om folkhemmet i form av insatslägenheter i flerfamiljshus, och den egna villan i form av monteringsfärdiga småhus, och det byggdes som aldrig förr eller senare för den delen.

Miljonprojektet var bara en del, när bostadsbristen byggdes bort på 60-talet och tidigt 70-tal. Detta gjordes samtidigt som Sveriges vägnät bytte skepnad från smala krokiga grusvägar till breda raka asfalterade vägar, och de första motorvägarna. Vägnätet förbättrades mångfalt och Svensson på fabriken kunde köpa sin Volvo, SAAB eller Folka VW, på avbetalning eller kontant, allt efter hur ekonomin var.

Fyra ¤ veckors semester infördes, och juli blev till industrisemestermånaden. Under femtiotalet hade industrin prioriterats, och tack vare att Sverige stått utanför världskriget, så hade vi redan tidigt en fungerande industri, som spottade ur sig nya produkter i en aldrig sinande ström. Men Sverige led av brist på arbetskraft under nästan hela femtiotalet, som dock kunde lösas genom att våra grannländer, vilka hade härjats av kriget, hade stor arbetslöshet bland sin utbildade arbetskraft.

Där kom danskar, norrmän finnar, tyskar, ungrare, italienare, österrikare, greker och andra välutbildade européer. De kom i regel hit ena dagen, och började arbeta nästa dag. De fick låna pengar till sin första tid i Sverige och till sitt bohag, pengar som skulle betalas tillbaka, när de varit här en viss tid.

Det Petter Larsson var folk som arbetade lika bra, ibland bättre, ibland något sämre än svenskar, åtminstone tills de blivit mer hemmastadda. En del av dessa människor har återvänt till sina egna länder numera, många är givetvis redan döda, men många är kvar i landet och deras barn och barnbarn har tagit över, på samma vis som de infödda svenskarnas barn har gjort.

Under sjuttiotalet byggdes det vidare med främst småhus och en del insatslägenheter. Skeppsbyggandet stod nog på topp första hälften av 70-talet, för att sedan efter stora löneökningar samt kraftigt ökande lönebikostnader under några år i mitten på 1970-talet falla tillbaka.

Dessa kostnadsökningar var det de radikala krafterna inom fack - och politikerskrået som låg bakom, med Gunnar Emanuel Sträng som ledare, trots den hårda finansminister han ville visa sig vara för gemene man. Så ändades den lönsamma skeppsmarknaden för Sveriges del, då konkurrenskraften hade fått ett Alexanderhugg genom de ökade totala lönekostnaderna med ca 75 % på några få år.

Men det var inte slut på jobb för det, även om det nu började bli lite färre att söka. Redan i början på sjuttiotalet påbörjades den stora kärnkraftsutbyggnaden, för att täcka vårt växande energibehov. Nu startade också en mindre våg av invandring från länder huvudsakligen utanför Europas gränser, och har sedan dess växt, växt och till slut växt oss över huvudet.

Men det är något som Petter Larsson inte kan få in under pannbenet, för där är så fullt av socialistiska idéer av allra värsta slag, att inget annat får plats. Därför har inte Petter Larsson, eller för den delen några andra av de vanligaste journalisterna, den minsta aning om hur saker och ting med massinvandringen eller den uteblivna integrationen ska lösas. Det är väl därför Petter måste skriva om ormen i paradiset, för att sanningen är alltför tydlig, för att inte slå tillbaka mot journalister och politiker i nämnd ordning.


Nov 29 2011

MENA: U-landsromantik på avstånd i fortsättningen

Av Pettersson som kopierat artikeln på Fria Tider 

Ytterligare en kvinnlig journalist har nu blivit antastad i Egypten. Mediernas kvinnliga medarbetare skall i fortsättningen beundra den arabiska våren och den muslimska kulturen på avstånd för säkerhets skull.

Monika Eltaway, utsänd av brittiska Guardian, fick stifta bekantskap med Kairos poliskår. ”Fem-sex poliser omringade mig. De grep på mina bröst och mellan mina ben. Efter ett tag slutade jag räkna hur många händer som trängde ner i mina byxor. Samtidigt slog de mig hela tiden. Något sådant hade jag inte kunnat föreställa mig”. Både höger och vänster handled bröts då hon värjde sig för slagen.

Eltaway verkar ha klarat sig relativt bra jämfört med den utdragna tortyr som amerikanskan med sydafrikanskt ursprung Lara Logan utsattes för tidigare under året. En 15-minuters intervju med henne finns här.

Den senaste i raden är Caroline Sinz, fransk journalist. Hon blev utsatt för en grupp egyptiska unga mäns uppmärksamhet, inför rullande kamera så sent som denna vecka. ”De rev av mina kläder och plågade mig. Det var en våldtäkt.”

Nu har organisationen Reportrar utan gränser uppmanat mediaföretagen att inte längre skicka några kvinnliga medarbetare till Egypten.

- Pettersson tycker nog att Mediaföretagen och reportrar utan gränser när de nu uppmanar att inte skicka några kvinnliga medarbetare till Egypten borde uppmana att inte skicka några Mena-slödder till väst där det går kvinnor på gatorna utan att bära tält.


Sep 2 2011

Vi är inte hatiska, vi är rädda för verkligheten som ni inte vill se

Pettersson fick tips om detta inlägg i tidningen Kommunalarbetaren bland kommentarerna

 Jag är själv invandrare och jag är uppväxt på rosengård. Jag röstar på SD, inte för att jag har låg utbildning och är okunnig, inskränkt och hatisk, inte heller för att jag missat att läsa SD’s partiprogram, inte heller för att jag är rasist eller nazist, utan för att jag numera är rädd för det samhälle som vi tvingas leva i. Jag är oerhört rädd att något skall hända mig eller min familj. Detta är självklart något som är mycket främmande för sånna som dig Lisa, det gäller också ni andra s.k. journalister som bor i de bättre välbärgade områdena. För ni vet inte själva vilket samhälle ni har varit med att skapa för oss andra som tvingas leva i verkligheten med misshandel, våldtäkter, rån, bråk, dåliga skolor, sämre lägenheter, sämre bostadsområden, otrygga områden och miljöer med pistolskjutningar, bomber som smäller, människor som blir dödade och skadade osv. Detta är numera VÅR VARDAG som ni tvingat oss att leva i, och ännu värre, vi tvingas av er att älska den. Allt medans ni enbart läser om den.


Vi hade många invandrare redan på 70-80-talet, men vi hade INTE dessa problem som vi nu ser varje dag. Och inte ens ni med skygglappar kan missa att samhället har blivit råare och farligare. Och hade ni intresserat er för det, så hade ni också sett vad problemet är. Ni hade också lätt kunnat ringa in vilken eller vilka grupper som bär det största ansvaret till varför det är så otryggt. Men av någon anledning skall dessa grupper inte ringas in och belysas, istället skall de skyddas av er och skulden läggs istället på hela samhället. Och det kan ju en dum räkna ut, att så löser vi inga problem!
Ni kan säga precis vad ni vill, men sanningen är att något har hänt de senaste 20 åren med Sverige, och de flesta av oss vet vad, men de flesta vågar inte säga det, eller kritisera det offentligt, pga. rädslan att då de per automatik bli stämplade som rasister .

När jag själv växte upp på Rosengård så bodde svenskar och vi invandrare, främst från Europeiska, asiatiska och Sydamerikanska länder där tillsammans. Vi alla umgicks, gick i skola tillsammans, lekte tillsammans, och vi levde tillsammans där vi delade vår vardag med varandra. Allt var minst sagt ganska bra trots allt. Men på mitten av 90-talet kom det massor av människor från MENA som ändrade ALLT, inte bara för oss på Rosengård , utan för alla i Malmö. Utan att behöva gå in på detaljer av respekt för den lilla grupp av dem som ändå var skötsamma, så väljer jag att bara säga att det gick inte att bo kvar där tillsammans med alla nyinflyttade från MENA. ALLA som bodde där fram tills dess, flyttade där ifrån, både svenskar och svenskar med invandrarbakgrund. ALLA! För ingen klarade av att leva tillsammans med de nyinflyttade där över 90% var muslimer. Det måste ju ändå säga en del om att något om invandringspolitiken som fram till dess fungera bra, men som inte längre ens kunde accepteras av dem som kommit hit en tid tidigare. Var det fel på oss andra som flyttade där ifrån, eller flydde kanske är mer ett korrekt ord. Eller var det kanske fel på den nya gruppen som flyttade in och började hussera? Enligt ert tänk, så var det säkert fel på oss andra som inte tillräckligt sträckte ut en hand, eller försökte tillräckligt mycket med att stå ut med alla nya problem och bekymmer? Vi var inte tillräckligt ödmjuka och välkomnande …eller?

Jag har sett de mest hemska saker hända på rosengård, jag har sett mycket kriminalitet, misshandel och rån, jag har tom. sett vänner blivit dödade, och jag känner till många unga tjejer som blivit våldtagna, rånade och misshandlade …gamla som unga. Den bilden delar jag med väldigt många andra här i Malmö. Självklart delar vi inte den bilden med er, precis som vi av samma anledning inte heller delar synen på SD, för ni lever inte i den världen som ni så gärna hyllar och kämpar för. Ni lever långt borta från den världen, och ändå har sånna som ni mage att peka finger åt oss, och påstå att det är fel på oss och vår verklighetsbild! -Kalla oss för rasister, nazister, högerextrema, ja till och med går ni så långt och direkt eller indirekt ge oss en delskuld i att en sjuk människa har mördat barn i ett annat land. Allt bara för att vi här är rädda, otrygga och inte längre accepterar samhället som vi och våra barn tvingas leva i. För oss är SD vårt enda hopp just nu! Där är inget annat, tyvärr! Vi ser dem inte som rasister som ni, utan vi ser dem som dem ENDA som uppmärksammat oss, vår rädsla, vår otrygghet, vår framtid som vi går till mötes om inget ändras. De är de enda som ens vill se problemen och göra något åt det. Hur kan det vara fel. Alla människor och grupper är inte rätt för vårt samhälle, hur gärna ni än vill det. Ni måste komma ihåg att ALLA kan inte spela i samma lag! Det går inte. Vissa måste för den stora gruppen förmån, väljas bort. Och det är ganska enkelt att se vilka som vill vara en del av Sverige, vem som accepterar vårt samhälles grundstenar, vem som vill ändra på det, vem som lyckas ändra på det, vem som helt enkelt går emotströms.

När skall ni förstå att vår negativa inställning till invandring från MENA, samt att deras ideologi som de för med sig, i grunden inte handlar om rasism och främlingsfientlighet, utan istället om kunskap och erfarenheter? Människor som är emot islam eller invandring från MENA är det av en anledning – den kommer inte bara av sig själv – de har inte heller blivit ilurade att tro något felaktigt och grundlöst från ett visst parti, eller är ”rädda för det okända”, är trots invandring till Sverige i 60 år ändå ”främlingsfientliga”. Tänk efter, varför skulle vi som bott på rosengård och haft vänner både bland svenskar och tusentals andra invandrare från större delen av världen, helt plötsligt inte gilla en grupp som kom från några andra länder? Från början så var de i våra ögon precis som vi, bara ytterligare några invandrare. Men efter en tid, så märkte vi att så inte var fallet med väldigt många av dem – och det vi såg då, var bara början på det samma som man idag ser i våra storstäder. Det vi ser dem göra idag, är det vi tvingades leva i samma trapp med. Så med andra ord, vi har vår uppfattning p.g.a, egna negativa personliga erfarenheter, och sen är där dem som tillhör skaran människor som faktiskt har läst på och där genom fått kunskap om vad ideologin Islam till en del faktiskt står för och förkunnar. Och tillhör man en av dessa två grupperna så inser man tex. att Islam faktiskt går emot våra egna grundläggande värderingar som vårt västsamhälle bygger på. Dvs. Frihet och demokrati. Där är också tyvärr mycket annat hat i koranen riktat mot oss icketroende, men det är alldeles för mycket att gå in på nu. Men denna bit är också något ni i media lyckas kringå och bortförklara som ren nonsens är lögn, och det trots att ni då faktiskt inte har läst i Koranen eller haditherna.

Frågor som många av oss ställer sig är. Varför är ni så snabba med att kalla oss för rasister, istället för att lyssna på våra upplevelser, erfarenheter och vad vi dagligen tvingas leva i och acceptera? Varför är ni så fega att ni inte vågar undersöka sanningen, utan istället hoppar över till mobbarens försvar för att det är PK i detta land? Bara för att tanken och teorin om mångkultur till en del kan ses som bra, så måste det inte betyda att den fungerar i praktiken, och när skall även ni inse detta? Hur lyckas ni tro det, samtidigt som vi dagligen har människor som blir slagna, dödade och misshandlade? Varför får inte vi komma till tals? Varför är inte vår vardag och vår verklighet bra nog att berättas? Är det enbart för att den inte stämmer med er utopi?
Det är idag många med invandrarbakgrund som sympatiserar med SD, och fler får varje dag upp ögonen, både för verkligheten om samhället, vår regering, ni i media och SD. Ni har lyckats ett bra tag nu med att hålla sanningen borta från det svenska folket. Men ju större invandringen blir nu, desto svårare blir det för er att få människor att faktiskt inte vilja tro det dem ser och upplever.

Sanningen, oavsätt hur den ser ut, skall aldrig få lov att tystas ner med PK! Och den kommer att så småningom både komma ut, och den kommer även att en dag komma till alla er och ”knacka på”, och då blir det svårt för er att bortförklara eller snedvrida den, vitpixla, dölja, mörklägga, sopa under mattan, se mellan fingrarna, hymla, svamla och ljuga om den så som ni gjort. Den dagen kommer även för er. Vi som lever i den idag, är bara några år före er. Men verkligheten bromsar inte för någon, inte ens för dem som skapat den.

Postad av Austin Powerwich 10:36 den 2 September 2011


Jul 19 2011

Ny överfallsvåldtäkt i Norge

Av Pettersson

Polisen efterlyser vittnen efter att en kvinna i 20-årsåldern har blivit överfallen och våldtagen i Gamla Stavanger i helgen.

Under tisdagsmorgonen hade Stavangerpolisen inte fått någon ny information i ärendet. Inga vittnen har förhörts efter att polisen på måndagseftermiddagen gick ut med ett uttalande om att kvinnan i början av 20-åriga har lämnat in en våldtäkt som påstods ha ägt rum tidigt söndag klockan Haugvaldstads gatan i Gamla Stan.

Kvinnan blev kontaktad av en okänd man utanför Burger King på torget i Stavanger. Hon gick sedan ensam från torget vid ungefär 1:30 i riktning mot Gamla Stan. När hon kom till Haugvaldstads gatan, satte hon sig på en bänk. Den man som hon träffade strax före utanför Burger King, dök som upp och våldtog henne på bänken, enligt granskningen. Hon har också undersökts av våldtäktsmottagning, vilket gör det möjligt att teknisk bevisning är säkrad.

Kvinnan har inför polisen beskrivit våldtäktsmannen som ca 20-25 år, mellan 170 och 175 centimeter lång, normal kroppsbyggnad, mörkt kort lockigt hår, mörk hud, förmodligen av afrikanskt ursprung. Han var också klädd i mörka kläder.

− Pettersson säger att allt verkar vara som vanligt i Norge. MENA folket våldtar där men är snälla här. Konstigt.

Aftenbladet


Aug 17 2010

Småbrott & felparkering

Att våra vänner från MEllanöstern och NordafrikA är duktiga på våldtäkt, rån, misshandel, mord och andra grova brott visste vi sedan gammalt. Men hur är det med vardagsbrott som felparkering, det är inte lätt att tyda alla skyltar och bestämmelser och de allra flesta av oss har väl fått en parkeringsbot som vi under lite knorrande om onödiga pengar betalad.

Döm om min förvåning när det visar sig att pojkarna från MENA-kulturen är lika duktiga på felparkering som på rån och våldtäkt. 

Åtta nysvenskar boende i södra Sverige hade förra året 27 miljoner i skulder för parkeringsböter hos kronofogden.

Mest p-skulder av alla har Majid Mohammed med 6,6 miljoner i skulder, följd av Toufie Baltaj med 4,9 miljoner i p-skulder. En tredje, Mohammad Wandi, har på mycket kort tid dragit på sig 900 p-böter.

– Vi står helt maktlösa och jag vet inte vad som är möjligt att göra, säger Christer Davidsson, teamledare hos Kronofogden i Malmö.”

57 000 000 kronor (57 miljoner) är Malmöbornas samlade skuld för obetalda parkeringsböter till staten. Av dessa står fem värstingar för 13,3 miljoner kronor. För Skåne som helhet var beloppet i går 132 miljoner kronor.

Nedanstående lista är från 2007 och av antalet bilar en del av pojkarna ”äger” kan vi utan allt för stor osäkerhet anta att de agerar målvakter åt den verklige ägaren och att den ägaren också är en kulturberikare är väl inte helt osannolikt. Om vi spinner vidare och antar att målvakterna är utblottade, annars skulle fogden driva in pengarna, och troligen då lever på bidrag av något slag och att ägarna till bilarna betalar målvakterna en slant varje månad för att kunna parkera som de vill så blir bedrägeriet långt mycket större.    

Dessa personer och framförallt bilägarna måste skapa en fruktansvärd irritation när de ställer sig i vägen, på handikapplatser, i gatan, på trottoarer och de flesta av oss svär säkert och säger ”jävla svarting” eller något liknande som naturligtvis drabbar de av invandrarna som är skötsamma. Det var tjafs om en parkeringsplats för handikappade som gjorde att Ahmad Akileh, misshandlade Inger 78 år till döds i Landskrona.

− Lös problemet med en ändrad lag, beslagta bilarna efter den 10:e obetalda p-boten och parkera sedan målvakterna och ägarna långt, långt ut i den arabiska öknen utan bilar.

Namn Skuld i kr Antal böter Antal fordon
Ousamma Alaiyan 5 030 978 4317 108
Majid Mohammad 2 892 454 2517 45
Yssar Mahdi 2 381 691 2010 23
Ragnar Demetri 2 009 975 1827 22
Nabiel Gad El Haq 993 650 947 38
Jalal Toufie Baltaj 830 841 702 236
Dragan Jovanovic 496 850 404 1
Harutyun Rushanyan 403 233 333 1
Marcelo Fabian Fagnani 318 100 287 2
Attila Sztojka 295 200 252 1