Aug 22 2012

Mp vill ta pengar från våra pensioner och bygga bostäder

Av Stefan K

Miljöpartiet vill rasera våra pensioner än mer genom att bygga bostäder för pengarna.

Åsa Romson vill se 30 000 nya och billiga bostäder stå klara 2018 och för att  finansiera detta vill hon använda pengar från våra AP-fonder. Samtidigt säger hon att Miljöpartiet vill satsa upp mot 20 miljarder på tågtrafiken de kommande tre åren. Åsa Romsom och hennes parti tror fortfarande att Pojken med Guldbyxor finns och att det växer pengar på träd i Sverige. Ha också i åtanke att Miljöpartiet vill se en ökad satsning på flyktingmottagande och i längden införa en politik som går ut på att alla som vill ska få komma till Sverige. Jo-jo, detta parti har regeringen lierat sig med.

Mitt förslag till Åsa Romson och Miljöpartiet är att se över flyktingfrågan och fundera över kostnaden för denna och hur många bostäder man skulle kunna bygga för de miljarder som årligen pumpas i detta experiment.

Källa: SvD

Ps.
Åsa Romson vill se att små och billiga lägenheter byggs. Är inte det diskriminerande mot de familjer med 6-10 barn som anländer till Sverige i en aldrig sinande ström?


Jun 29 2012

En havererad välfärd

Av Stefan K

Igår kom nyheten att personer som befinner sig illegalt i landet ska få subventionerad och fri vård…

…idag kommer nyheten om att våra fyra största uuniversitetssjukhus måste spara 1 550 000 000 kronor och minska antalet anställda med 2 000 personer. Redan idag dras sjukhusen med överbeläggningar och ekonomichefen Håkan Cederholm tror inte man klarar detta. Tyvärr dras hela välfärden med besparingar, förutom när det gäller en grupp.

Källa: SvD

Minns ni vad Göran Hägglund sade på presskonferensen?

YouTube Preview Image

Just precis, regeringen vet inte hur mycket detta kommer att kosta, men man kommer att skjuta till nödvändiga medel. Undrar vad Håkan Cederholm och alla andra som drabbas av besparingar och nedskärningar i välfärden säger om prioriteringen?


Jun 28 2012

”Papperslösa ska få rätt till vård”

Av Pettersson

Regeringen och Miljöpartiet presenterar i dag en ramöverenskommelse om migrationspolitiken. Socialminister Göran Hägglund inledde pressträffen.

Miljöpartiets Maria Ferm tackade regeringen för samarbetet. - Barn och vuxna får en utökad rätt till vård och jag vill tacka för att vi gemensamt ser till att vi tar ett viktigt steg i mänsklig riktning. Rätten till vård är en mänsklig rättighet, säger hon.

Barn upp till 18 år ska ha rätt till fullständig vård. Vuxna ska få subventionerad vård för sådana tillstånd som inte kan anstå. Reformen ska vara på plats den 1 juli nästa år. Miljöpartiets språkrör Åsa Romson är glad att man nu kan presentera ett förslag.

- För Miljöpartiet är den migrationspolitiska överenskommelsen väldigt viktig och vi är nöjda med att man tar ett viktigt steg inom en stor fråga inom ramen för samarbetet, säger hon.

- Pettersson noterar att vi har en regering och en opposition  som hjälper brottslingar! De ”papperslösa” är människor som illegalt uppehåller sig i landet, de har fått sin sak prövad i flera instanser och ska härifrån. Snart får vi säga farväl till välfärdslandet Sverige.

Stockholm TT


Jun 7 2012

Svensk malmöbo,global gränslös mångfald berikar!?

Av Eva-Marie

Stefan K länkade till SVT debatt där Maria Ferm (mp) uppmande ung som gammal, nyanländ som infödd att komma till  Möllevångstorget klockan elva den 6 juni. ”Vi som älskar och tror på Malmös mångfald – låt oss fira den tillsammans!” Jag skrev till honom att jag skulle hålla mig därifrån men jag bröt mitt löfte. Nja jag lovade väl inte direkt men att fira med miljöpartister denna dag kände jag inte för.

Nyfikenheten blev mig övermäktig och jag gränslade min cykel för att kolla in festen och hur pass mångfaldig den var. Jag målade upp ett scenario att kanske skulle det bjudas på somaliska danser, panflöjtsindianer, bulgariska tiggare, romer som visar upp sina önskemål och speciella behov, Ali Baba och han fyra fruar, Black Cobra eller svarta Malmö?

Väl där en halvtimme efter utsatt tid hittade jag dom vid sidan om kovakiosken, de hade problem. De hade problem med ljudanläggningen men när det var åtgärdat tågade en tapper skara till statyn Arbetets Ära för att njuta av tal. ” Vi kommer alla från olika bakgrund….vi lever i en global värld……media målar upp ett mörkt och våldsamt Malmö….” Hon älskade även Rosengård…undrar om hon bor där?

Jag stod vid min cykel tittade runt och funderade över var är alla de som miljöpartiet vill gulla med, ha i sitt knä, ligga med, ja välj själv vad som passar bäst. Hur som helst några nysvenskar såg inte jag till utan dessa enfaldiga mångfaldsvurmare var en tämligen homogen skara unga svenskar.

Tösen ni ser på bilden hon håller ett tal och jag kom att tänka på Friggebo. Det kändes så nära att hon brast ut i sången ni vet den berömda ”we shall overcome”. Talet avslutade hon med att uppmana den lilla skaran åhörare att i talkör upprepa sina paroller ”Älska Malmös Mångfald” och dom gjorde som hon sa.

Jag spanade efter vår svenska flagga, jag såg en, den bars av en grabb stolt nerstoppad i sin ryggsäck men han och flickan var på väg till en annan fest någon annan stans för de gick endast snabbt förbi.

Jag cyklade hem.

Prins Daniel var på besök,

han befann sig på Stortorget för att dela ut 280 svenska medborgarskap till nya Malmöbor och sa  ”ni är inte gäster Sverige tillhör er ……vidare …svenskheten handlar om att dela ett språk, en plats, en gemenskap och ett ansvar” men polskan som Sydnytt pratade med sa att hon kommer alltid att vara polsk… En grupp turistande britter som landsteg Helsingborg  i Sydnytts reportage fattade inte att det var en nationaldag för det var så tyst, ingen musik inga flaggor men det var rent och snyggt.

De som tror på Malmös och Sveriges mångfald måste enligt min mening sluta att vara enfaldiga. Vi har som det är i skrivandets stund ett paralellsamhälle, alla ”svenskar” vill inte vara svenskar och vissa av dom får inte av sina föräldrar bli svenskar. Inte alltid så rent och snyggt om man skrapar….


Maj 6 2012

Det lilla extrempartiet…

Av Stefan K

…är så gröna på utsidan, men ack så röda på insidan. Petterssons bloggsida presenterar Melonpartiet (Mp)


Maj 5 2012

Miljöpartiet hotar regeringen

Av Stefan K

Det lilla extrempartiet Mp ställer ultimatum till regeringen och hotar med att lämna Alliansens och Miljöpartiets lilla kärleksaffär.

Gustav Fridolin är upprörd, väldigt upprörd, över att personer utan uppehållstillstånd inte ges samma vård som oss som betalar dyrt för den. Om inte regeringen senast i höstbudgeten utlovar denna vård, tänker Mp lämna överenskommelsen.

Tobias Billström svarar Gustav Fridolin och lugnar honom med att lösningar kommer finnas innan mandatperiodens slut, år 2014. Fridolin låter sig inte nöjas med det svaret och hävdar att regeringen är splittrad i frågan och att det främst är moderaterna som bromsar.

Att inget av partierna i uppgörelsen är beredd att debattera den viktigaste frågan förvånar. Grundorsaken till uppgörelsen och dessa surmulna hot från Fridolin, bottnar som bekant i att tiotusentals människor som saknar rätt att vistas i Sverige vägrar acceptera detta. Att dessa människor nu ska ges samma rätt till vår skattefinansierade välfärd urholkar hela asylsystemet och därmed torde Migrationsverket och Migrationsdomstolarnas dagar vara räknade.

Oppositionspartiet Mp ställer alltså ultimatum som gäller en urholkning av asylpolitiken. Tänk då vad partiet kan ställa till med om de olyckligtvis röstas in i en framtida regering.

Källa: SR


Maj 2 2012

Miljöpartist försvarar den somaliska återföreningen

Av Stefan K

Ingen har väl, eller rättare sagt borde inte, missat att det anländer uppåt 120 000 somalier till Sverige de närmaste två åren?

De flesta rubriker och artiklar inom detta område har handlat om Växjö, Borlänge, Katrineholm och Norrköping som kommer att begåvas med 450 – 800 nya somalier, lagda till de hundratals som redan finns på orterna. Nu är det ytterst få svenska kommuner som inte får sin beskärda del och Nyköping är inget undantag. Ingen vet hur många anhöriga som dyker upp, men siffror i SN talade nyligen om 250 st. Det kan röra sig om färre, men det kan också röra sig om fler.

Nyköpings kommun utgör inget undantag, för också här är arbetslösheten hög, även här råder bostadsbrist och även här brottas kommun och landsting med ekonomiska bekymmer.

Bekymrar sig gör dock inte kommunens politiker som säkerligen jublar, åtminstone utåt sett, och högst av alla jublar miljöpartisten (f.d. vänsterpartisten) Marco Venegas. Venegas säger att det är glädjande när hundratalet somaliska barn ska återförenas med sina föräldrar i Nyköping och att politiker och myndigheter måste agera snabbt för att ge dem allt tillgängligt stöd och att de snabbt kommer in i skolan. Bostadsfrågan, arbetslösheten och den segregerade staden verkar inte bekymra Venegas, men givetvis ska dessa stora familjer ha någonstans att bo, självklart ska de försörja sig själva så snabbt som möjligt och självklart kommer de att hamna i det redan segregerade Brandkärr som SN:s snyftserie Den delade staden i stor utsträckning handlar om.

Marco Venegas är imponerad av drivkraften och ambitionen hos de somaliska flyktingarna. Nu råkar jag veta att Marco Venegas bor i Brandkärr och att han inte är blind. Varför har han då inte tittat ut genom fönstret och sett innergården som mer eller mindre ockuperas av somalier, främst kvinnor, under årets varma månader? Varför har han inte besökt områdets nya café där somalierna vistas från 10.00 till 22.00 måndag till söndag.

Tyvärr finns inte artikeln på SN:s webbsida, men däremot kan du chatta eller följa chatten om artikelserien Den delade staden i kväll med start 19.00, länk.


Jan 9 2012

Mp vill att vi jobbar mindre

Av Stefan K

När andra partier, statsvetare och experter säger att vi måste jobba mer för att klara framtida välfärd, går Miljöpartiet i motsatt riktning och säger att vi måste jobba mindre.

Mp vill införa en 30-timmars arbetsvecka för att fler ska få jobb och skatterna vid en arbetstidsförkortning vill man omfördela så att de med högre inkomster får betala mer. Dessutom förklarar man arbetstidsförkortningen med att vi inte behöver konsumera lika mycket som idag.

Att rösta på Miljöpartiet är trendigt idag och de som främst faller för denna trend är våra ungdomar. Här får dock de unga läsa att de inte ska köpa en ny mobil varje år, nya kläder varje månad och resa till Thailand varje vinter.
Hur tar ungdomarna detta? Kanske inte känns lika trendigt med Mp längre?

Regeringen tog Miljöpartiet i hand och gjorde upp om invandringspolitiken. Jag tror inte att Reinfeldt & Co tänker ta Fridolin & Co i hand i denna fråga. Baktanken i Mp:s förslag förstår jag dock. Om vi svenskar jobbar mindre, finns det större skäl att importera ännu fler från andra länder och varför inte ge alla illegala en rak väg in i arbetslivet, givetvis till betydligt lägre löner, men vad fan…vi ska tydligen nöja oss med hyra och mat i framtiden.

Själv vill jag sluta jobba helt, ta ut samma pension som politikerna har rätt till och ägna resten av mitt liv till sådant jag vill och inte måste. Att det inte är realistiskt begriper jag, men det är väl ändå lika orealistiskt som att gå ner på 30-timmars arbetsvecka med 40-timmars lön och tro att arbetsgivarna kommer anställa mer personal.

Källa: SvD


Dec 8 2011

Nedbrutna miljöpartister

Olli Rein

Miljöpartiet och framförallt deras sympatisörer är rätt underhållande. Mer än andra väljargrupper finns de i speciella nischer, så PSU11:s siffror för MP:s sympatisörer är klart intressanta att bryta ner och titta lite närmare på.

Partiet är inte otippat starkast hos de yngre. 25 -34 år är de verkliga MP-åldrarna; där sympatiserar 15,5 procent med partiet. Lika väntat är sympatierna som lägst bland de äldre.

35 – 44 år  8,6 %

45 – 54 år  6,7 %

55 – 64 år  7,9 %

65 – 74 år 2,3 %

75+ år       3,4 %

MP är klart mer populärt bland kvinnor än bland män. Bland män 18 – 24 år sympatiserar 10,0 % med partiet. Bland kvinnorna i samma åldersgrupp är siffran 31,0 %, vilket också gör partiet till det mest sympatiserade bland de yngre kvinnorna. Värt att notera kan dock vara att MP är betydligt större bland utrikes födda män än bland inrikes: 12,2 jfr 7,5 %. Bland kvinnor märks ingen sådan skillnad.

En väldigt tydlig skiljelinje bland kvinnorna är dock giftermålet. Ogifta kvinnor sympatiserar i mycket större utsträckning än gifta kvinnor med MP, 18,4 jfr 9,1 %. Samma fenomen märks bland män men är inte lika kraftig. Någon barneffekt märks inte heller av.

Storstadsfenomen? Yes, box. Sympatierna för partiet är som följer runt om i landet.

Stormalmö 12,0 %

Övriga södra Götaland 7,4 %

Småland med öarna 8.8 %

Göteborgs kommun 17,7 %

Övriga Västsverige 8,3 %

Stockholms kommun 18,5 %

Övriga Stockholms län 12,6 %

Östra Mellansverige 11,5 % (ett distrikt där partiet i de tre tidigare mätningarna ständigt fått 8,8 % av sympatierna)

Norra Mellansverige 8,8 %

Mellersta och övre Norrland 7,0 %

Klart mer populärt i storstäderna således, dock ändå förhållandevis omhuldat i hela landet jämfört med många andra partier.

Att det skulle röra sig om livsstilsekologi i något slags trendbemärkelse är dock tveksamt. Bland männen är det den minst förmögna femtedelen som utmärker sig som miljöpartisympatisörer. Bland kvinnor är dock sympatierna mer jämnfördelade med toppar i den lägsta och näst högsta femtedelen. Sympatierna för partiet stiger också i takt med utbildningsgraden bland både män och kvinnor. För männens del verkar partiet alltså vara mest populärt bland utbildade unga män med låg inkomst. Det skulle vara kul att veta vad de har studerat.

Det är också stor skillnad beroende hur man bor för MP:s del. Bland dem är som har eget hem (villa etc.) och därmed betalar för att värma större enheter än skolådor i innerstan, är stödet markant ungefär hälften av det hos lägenhetsinnehavarna. Märkligt.

SvD Opinion

Olli tror, att det författaren Daniel Persson tycker är ”märkligt”, beror nog på att det just är dessa miljöpartister, som har gjort uppvärmningen av villor så dyrt. Det gäller i stort sett alla de vanliga sätten att värma upp sin villa. Då blir inte dessa kanske  i övrigt mycket mer miljöintresserade personer, så särskilt intresserade av lägenhetsinnehavarnas fiskala metoder att fördyra energiförbrukningen, och på det tappar nog Miljöpartiet potentiella anhängare och röster.


Nov 26 2011

Miljöpartist anklagar SD för nazism

Av Stefan K

Miljöpartisten Björn Wadström anklagar Sverigedemokrater för att vara utklädda nazister.

Det är inte ovanligt att socialister använder floskler och mer eller mindre osmakliga argument i sin kamp mot SD. Orden rasist och främlingsfientlig är mer legio, men ordet nazist har dykt upp allt oftare i debatten.

I dagens SN finns två artiklar som behandlar SD:s Landsdagar, föga förvånande i negativa ordalag och i vanlig ordning angrips partiet med floskler och lögner av läsare. I dessa fall står politiska representanter för de mer märkliga och osmakliga, denna gång representerade av miljöpartister.

Artikel 1 och artikel 2

En av kommentarerna till artikel 1 skrevs av miljöpartisten Björn Wadström, men denna plockades bort av SN:s moderator. Tack o lov kan man ta skärmdumpar och detta gjordes för att ni ska kunna ta del av en miljöpartists åsikter:


Okt 7 2011

Nykterhetskämpe döms för spritsmuggling

Uppdatering 2011-10-07

Före detta nykterhetskämpen och Hultsfredspolitikern (MP) Peter Norrby, dömdes på torsdagen av Kalmar tingsrätt till skyddstillsyn för spritsmuggling och snatteri.

Kalmar tingsrätt finner att deras uppgifter starkt kan ifrågasättas och att de inte framstår som trovärdiga. De ska därför dömas för smuggling. Norrby döms dessutom för snatteri sedan han knyckt två dosor snus i en affär i Hultsfred. För Peter Norrby blir påföljden skyddstillsyn medan den 40-årige kamraten döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 75-timmar. Det är inte mycket att säga om, kommenterar Peter Norrby. Jag togs ju så att säga med handen i kakburken. Naturligtvis ångrar jag mig. Efter att duon greps i Helsingborg har Peter Norrby avgått som förgrundsfigur för Verdandi i Hultsfred och avsagt sig sina politiska uppdrag inom miljöpartiet. Jag har bara kvar mitt uppdrag inom Linköpings stift där jag sitter som andra ersättare.

Tidigare 2011-04-09 av Stefan K

Vi vet att gammelmedia gärna hänger ut politiker från ett visst parti så fort denne gjort eller sagt något som man anser går utanför ramarna. Varför man gör så vet vi också. När det gäller representanter från andra partier är man inte lika benägna att hänga ut dom och framför allt inte när det rör politiker på vänsterkanten. Kanske inte konstigt då media och inte minst journalister har sin politiska hemvist på vänsterkanten.

Nåväl, på Internet är vi inte lika politiskt korrekta, så därför hänger vi ut dom här istället.

Peter Norrby, Miljöpartist från Hultsfred.

Peter Norrby som kandiderade för Miljöpartiet i Hultsfred 2010, åtalades i veckan för att ha smugglat 1 470 liter alkohol i början av året.

  • 1 267 liter öl
  • 90 liter vin
  • 113 liter sprit

Det anmärkningsvärda är inte själva smugglingen, utan att Norrby förutom att vara politiker också är lokal ordförande i nykterhetsorganisationen Verdandi, eller rättare sagt var, då han nu har avgått. Dock står han kvar som kontaktman på hemsidan och politiken har han inte gett upp.

Toni Lappalainen, Socialdemokrat från Kalmar.

Toni Lappalainen dömdes i veckan för att ha gjort och publicerat en nidbild av Thoralf Alfsson (SD). 50 dagsböter på 50 kronor, samt ett skadestånd på 5 000 kronor blev domen. Enligt utsago har Lappalainen lämnat politiken, men nidbilden gjordes då han representerade Socialdemokraterna i politiken. På vissa s-bloggar ges Lappalainen stöd för sin nidbild.


Jul 31 2011

Miljöpartiets dilemma

Av Stefan K

SVT:s Rapport visade två nyhetsinslag ikväll som bägge borde få Åsa Romson, Gustav Fridolin och deras gäng av miljömedvetna vänstersocialister att gå i taket. Kanske inte konstigt att de nästan helt vänt miljödebatten ryggen.

Charterresorna har hittills i år ökat med 15% och just nu är rusningen stor efter sista minuten-resor till Medelhavet. Flyget är som bekant en av de största, om inte den allra största, miljöbovarna…även om det förra språkröret Maria Wetterstrand hade märkliga förklaringar varje gång hon konfronterades med frågor angående hennes täta flygresor till Finland.

I sommar kommer vi svenskar att konsumera över 10 miljoner liter glass. Majoriteten av dessa är tillverkade i länder som Spanien, Polen, Ungern och Tyskland. Transporterna av glassen till Sverige är föremål för en omfattande debatt om miljöpåverkan.

Nu har ju Miljöpartiet visat sig vara det parti som oftast vänder kappan efter vinden och ingen tror väl att Miljöpartister undanhåller sig att åka charter till varmare länder eller den svalkande glass som transporterats från Spanien?


Jul 4 2011

Åsa Romsons skeppsbrott

Av Pettersson

Åsa Romson, Miljöpartiets nya språkrör gjord igår debut som talare i Almedalen. Där gick hon och Fridolin till attack mot Alliansen. Mer komvux och mer pengar till studenter var två av löftena, miljöpolitiken var det tyst om. Kanske lika bra det men Romson borde ha talat om hur svårt det är att leva som man lär.

Åsa Romson kräver som politiker att all olja och kol för uppvärmning förbjuds från 2015. Privat däremot verkar hon gilla olja. Hon och sambon Fredrik Karlsson bor i ett hyreshus som värms med olja, de äger även ett stort segelfartyget, Jens Kiil med hemmahamn Skeppsholmen i Stockholm. På vinterhalvåret värms fartyget upp med en oljepanna.

I vintras skrev Åsa Romson i en blogg: – Vintern 2010-2011 började med bister kyla. Jens Kiil låg ett tag infrusen i isen och pannan gick varm.

− Pettersson tycker Åsa ska sätta solceller på fartyget till vintern och kräva detsamma av hyresvärden så paret kan värma sig miljövänligt alla mörka och kalla vinternätter.

Jens Kiil


Maj 19 2011

Miljöpartiets kongress 20-22 maj

Av Pettersson

I helgen har Miljöpartiet kongress där man bland annat väljer nya språkrör. Eriksson och Wetterstrand har gjort sina år och får inte sitta kvar längre enligt stadgarna. Favoriter till att bli nästa språkrör är Gustav Fridolin och Mikaela Valtersson, men det är inte klart om de blir valda. Framförallt Valtersson kan räkna med strid om posten som det kvinnliga språkröret med Åsa Romson.

− Hur det än går undrar Pettersson om inte regeringen Reinfeldt kommer att göra en framstöt mot de nya språkrören för att se om det inte går att få till ett samarbete med MP för att minska SD:s vågmästarroll.

Minns ni förresten motionen nedan från MP:s kongress i maj 2008.

Motion nr: 13.7
MINSKAD BEFOLKNING SOM MÅL!
Bernt Eklund

Mp bör aktivt arbeta för att befolkningen ska minska i Sverige. I världen finns ett globalt problem med överbefolkning. Den stora befolkningen i världen orsakar en för stor resursförbrukning och stora miljöproblem.

Att minska befolkningen är en förbisedd åtgärd. Vi bör vara ett föredöme i Sverige och se till att minska vår egen befolkning. I Sverige och i västvärlden har vi en hög resursförbrukning per capita och därför ger en befolkningsminskning i västvärlden en stor förbättring för hela världen.

Motionen avslogs men kan inte några miljöpartister föregå med gott exempel?


Maj 1 2011

Toppolitiker knivskars svårt vid rån

Av Pettersson

Anders Wallner, toppolitiker inom Miljöpartiet, knivskars i natt svårt vid ett rån.
Han blev knivhuggen flera gånger och rånades på mobil och pengar.
- Han har opererats, säger Per Ängquist, kanslichef i MP.

Anders Wallner, 27, är föreslagen som ny partisekreterare för Miljöpartiet. Strax före klockan han ett i natt knivskars han svårt vid ett rån i tunnelbanan i Alby.
Wallner blev överfallen av två gärningsmän. Gärningsmännen tog hans mobil och pengar, och knivhögg Wallner flera gånger.
– Det är mer än ett hugg, men knivhuggen var inte dödliga, säger Stefan Persson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Maria Wetterstrand – Jag känner inte att jag har så stor lust att prata om det. Det känns väldigt jobbigt. Det räcker som kommentar från mig, säger hon

− Pettersson har inte en aning om vem som rånat och knivhuggit Anders Wallner, det kan vara en tillfällighet men risken är stor att det är en bild av det nya Sverige som Miljöpartiet är med och skapar. 

 Expressen


Dec 9 2010

Ett vägval.

Av Stefan K

Om Miljöpartiet och Vänsterpartiet någonsin får ett stort inflytande i svensk rikspolitik återstår att se. Inflytande har man dock fått i en rad svenska kommuner, däribland Nyköping. Två punkter där dessa bägge partier är helt överens rör flyktingpolitiken. Både Mp och V höjer rösterna för en större flyktingmottagning än den vi ser idag, samt att man vill se avsevärda förbättringar inom integrationspolitiken. Den första punkten ser jag svårigheter i att lösa, då vi redan idag har svårt att hjälpa alla till bostäder och jobb, oavsett om vi då pratar om svenskar, invandrare eller flyktingar. Punkt nummer två ser jag som en enklare fråga. Integrationspolitiken är idag ett misslyckande och detta är nog de allra flesta eniga om. Den flyktingpolitik som har bedrivits av olika politiska konstellationer på både riks- och kommunal nivå har byggts och bygger fortfarande på att placera flyktingar i samma område, varpå den omdiskuterade segregationen uppstår.

I Nyköping står Brandkärr som placeringsområde för nykomna flyktingar, vilket inte minst kungjordes efter Bo Jacobssons (SD) utspel i kommunfullmäktige och efterföljande debatt. Oavsett hur formuleringen utformades så är detta de facto sant. Nu representeras Nyköping av en trio partier där V och Mp har makten att bestämma över det som sker i kommunen under de fyra närmsta åren. Nu är det nog många som vill veta om kommunen tänker fortsätta att bedriva flyktingmottagningen på den inslagna och segregationsinriktade stigen eller om man tänker bryta mönstret och integrera de nyanlända i andra områden än Brandkärr? Kent Gustavsson (C) uttryckte sig så här; ”Invandrare gärna får bo i Runtuna, men vi har inga hyreshus”. Här luktar det fördomar, för vad säger att alla invandrare vill bo i hyreshus? Johannes Krunegård (Mp) hävdade detta i samma artikel; ”Det är inte självklart att alla invandrare måste bo Brandkärr”. Okunskap eller ej, men sanningen är den att alla invandrare i Nyköping bor inte i Brandkärr. Däremot placeras nästan samtliga flyktingar där.

Det finns bevisligen fler bostadsområden med hyresbostäder i centralorten och vad är det som säger att flyktingarna måste placeras i just hyresfastigheter? Den ekonomiska aspekten i flyktingpolitiken har visat sig vara helt problemfri, till skillnad mot bostads- och arbetssituationen som är mer problematisk. Har man nu en ärlig vilja att förbättra integrationen inom kommunen, så vore det väl ingen större kostnad att upphandla ett antal fastigheter i villa och radhusområden? Jag är övertygad om att de boende i områden som Bryngelstorp, Krikonbacken, Malmbrygdshage och varför inte nya Örstig skulle välkomna att få ett antal flyktingfamiljer som närmaste grannar. Det hävdas ju ständigt att de boende i Brandkärr har berikats av de nya kulturerna.

Nu har Miljöpartiet och Vänsterpartiet fått makten. Har de också viljan?


Okt 11 2010

Flumpartiet MP gillar olika.

Från Olli Rein

Vad har den här Jabar Amin MP från Umeå att tillföra Riksdagen? En far som inte har kunnat uppfostra sina två äldsta söner till något annat än knarkhandlare och fullständigt empatilösa våldsverkare, med som för den äldsta Arian ett digert brottsregister hos Umeåpolisen. Just nu sitter han där han ska vara på kåken, efter att han dömdes i Hovrätten till fängelse i 1 år och 4 månader för grov misshandel, detta efter ett brutalt överfall som ägde rum på Språkgränd i Umeå den 19 september förra året. Strax innan hovrättsdomen dömdes Arian Amin även för övergrepp i rättssak och narkotikabrott till fängelse i 2 månader.

Arian Amin född 1990 har ett långt register hos Umeå tingsrätt och han dömdes sommaren 2008 vid Umeå tingsrätt. Där ansåg man att det egentliga straffvärdet för de brott som Arian Amin gjort sig skyldig till var nära sex års fängelse. Men på grund av hans ålder valde man i stället att döma honom till ett års sluten ungdomsvård. Han dömdes då för att med pistol ha hotat en man och sedan huggit ned honom med en glasflaska. Offret sparkades även mot huvud och kropp ett 20-tal gånger. Han dömdes även samtidigt för rån, olaga hot, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Så sent som den 9 april i år begärdes MP-kandidaten Jabar Amins son Ario Amin [född 1993-05-20] häktad på sannolika skäl för rånförsök och grovt olaga hot. Ario Amin är tidigare känd för brott som exempelvis våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning, övergrepp i rättssak, ofredande och ringa narkotikabrott.

Jag anser att denne Jabar Amin är en säkerhetsrisk, med kanaler till den grova brottsligheten och att han istället för att sitta i Riksdagen, borde vara närmare sina brottsbenägna söner, för att om möjligt leda dem tillbaka till den smala vägen.

Att sitta som förste ersättare för Peter Eriksson i Konstitutionsutskottet anser jag högst olämpligt, på grund av vad jag tidigare har omnämnt.

Det verkar som om Miljöpartiet fortsätter sin bana som Flumpartiet nummer ett, då det finns ytterligare personer med tvivelaktigt förflutet, som t.ex. f.d. kokainisten nuvarande Grön ungdoms språkrör Maria Ferm från Vellinge i Skåne.

Olli Rein


Okt 5 2010

Maria Wetterstrand lämnar Sverige?

Enligt en fullständigt opålitlig källa − Aftonbladet − tänker Maria Wetterstrand lämna landet när hennes tid som språkrör går ut i maj nästa år. Hennes make räknar med att hon flyttar till Finland. Maria själv säger inget men AB drar egna slutsatser.

Planen var att språkrören Wetterstrand och Eriksson skulle bli ministrar under en rödgrön regering ledd av Sahlin. Nu när det spruckit och Fredrik och Maria inte verkar vara intresserade av varandra så kanske det vore ett klokt beslut om paret Wetterstrand/Niinistö bosatte sig i ett land. Ständiga flygresor mellan två länder kan väl inte vara bra för deras två barn eller för miljön men den kanske inte jetsetekologen Maria Wetterstrand och hennes man Ville Niinistö som är gruppledare för de gröna i finska riksdagen bryr sig om.

Några påstår att risken är stor − andra hoppas att chansen är stor att Maria försvinner från politik.

Det får vara hur de vill med den saken men nedan visas en bild som togs från rymden en stjärnklar natt för lite sedan. Där ligger ett föregångsland som redan genomfört Miljöpartiets politik.


Aug 7 2010

Vem blir efterträdare?

Jag frågade Miljöpartiet vem som ska efterträda språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson när de avgår nästa år och tyckte att det skulle vara intressant att få reda på innan valet.

Så här blev svaret

Hej, och tack för ditt mejl.
Det är en princip inom Miljöpartiet att vara språkrör en viss period,
precis som alla politiska uppdrag inom partiet, och 2011 är det tid att
byta språkrör i samband med kongressen våren 2011. Det är bestämt och
klart. Vilka som efterträder väljer Miljöpartiet i samband med
kongressen våren 2011 och det finns många bra kandidater till dessa
poster. Maria och Peter hoppas och tror vi kommer att sitta i regeringen
efter valet. Det finns alltid viktiga uppdrag för dessa duktiga politiker.

Vänligen,
Ingrid
Miljöpartiet de Gröna


Aug 6 2010

Maria Wetterstrand avgår!

Vid Miljöpartiets kongress i maj 2011 avgår Maria Wetterstrand och Peter Eriksson som miljöpartiets språkrör. De har då suttit i 9 år vilket är maximalt enligt mp:s stadgar.

Vilka som blir deras efterträdare får vi alltså inte reda på förrän 9 månader efter valet.

Så ett tänk scenario kan bli att om du röstar på den här….

 

 ….så får du den här.

 

 På den nedre bilden ses Yvonne Ruwaida. Det är samma Ruwaida som det i mars framkom uppgifter på att hon ringt mobilsamtal för 44 575 kr under ett och ett halvt år på skattebetalarnas bekostnad, det är för dubbelt så mycket som tvåan i ligan.

I januari 2008 nominerades Ruwaida av ”Situation Stockholm” till ”årets bängkäpp”. Detta sedan hon vid tillträdet som borgarråd 2006 utlovade att halva månadslönen (ca 80 000kr) skulle doneras till sociala ändamål. Pengarna hade inte betalats ut efter 1,5 år på grund av ”tidsbrist” trots löfte men kanske är det gjort nu.

Tidigare har avslöjats att Ruwaida åk runt med taxi under 1 år för cirka 70 000 kronor på vår bekostnad och talat om att vi andra ska åka buss för miljöns skull. Ruwaida har även handlat för 275 000 kronor på riksdagens betalkort utan att redovisa detta på över två år. Det berodde enligt madam på hög arbetsbelastning ─ men handla hann damen med ─