Jun 6 2012

Bus på Nationaldagen

Av Pettersson

I den lilla sörmländska staden finns ett f.d. Folkets Hus. Där hyrde socialdemokraterna och närstående ABF lokaler. För en tid sedan fick huset en ny privat ägare och då sade dessa ”folkrörelser” upp lokalerna och flyttade ut trots att hyresnivån inte förändras och att de har uppsägningstid till 31/12 2012 och således får betala hyran ändå.

Om det var en protest eller inte är oklart men en moderatflagga sattes upp till 1:a maj och har hängt där sedan dess. Men i morse hände något, en skribent på denna blogg gjorde ett litet bus och bytte ut moderatflaggan mot en splitter ny, 4,5 m lång flagga av annan modell…visst blev den lilla staden betydligt vackrare?


Jun 6 2012

Vårt land förändras

Av Pettersson

En debattör påstår att VI ska fira att vårt land förändras och att det gör Sverige vackrare.

- Pettersson håller absolut inte med Martin Ezeleta och tänker inte fira invandringen. Tvärtom migrationen gör Sverige fattigare, fulare och farligare.

Vill ni läsa skiten kan ni göra det HÄR.

 


Jun 4 2012

Veckans fråga

Av Stefan K

Sveriges Nationaldag närmar sig och förhoppningsvis inramas den av en blå himmel och en strålande sol.


Jun 8 2011

Fira medborgarskapet på Nationaldagen

Av Stefan K

Så löd rubriken på en artikel som Erik Ullenhag skrev i Expressen den 6:e juni.

Jag tänker skriva av den ord för ord, utan tillägg eller censur, så att var och en av er kan bedöma innehållet och dess agenda.

”Sverige är ett av de mest öppna, rika och välmående samhällena i mänsklighetens historia. I dag på nationaldagen är det viktigt att vi påminner oss om varför vårt samhälle präglas av respekt för den enskildes fri- och rättigheter inom ramen för en liberal demokrati.

En växande andel av vår befolkning är född utomlands och har med sig vanor, traditioner och religioner som omformar Sverige. Allt fler länder i Europa väljer tyvärr att möta den utmaningen genom att motarbeta invandring och lägga större vikt vid sin egen kultur och traditioner.

Att frivilligt välja att bli medborgare i ett land är det yttersta beviset på att man vill bli delaktig. Genom att uppvärdera dess betydelse blir medborgarskapet ett redskap för integrationen. Medborgarskapet blir något att sträva efter.

Många stater betonar medborgarskapets betydelse genom en ceremoni. Det är något vi bör ta efter. I flera kommuner firar man på nationaldagen de som under året blivit svenska medborgare. Det är bra, men alla ska erbjudas sådana ceremonier. Själva stunden då man beviljas medborgarskap bör bli en högtidlig påminnelse om vad det innebär, inte bar genom ett myndighetsbrev på posten.

Medborgarskapsceremonin ska vara slutet på en vandring. I Sverige kan du betraktas som invandrare i årtionden efter att vandringen skett. vandring är inte ett evigt tillstånd. Vandringen upphör vid medborgarskapet. Den som har blivit medborgare är svensk. Gärna svensk-turk, svensk-somalier eller en annan del av identiteten som han eller hon väljer att lyfta fram, men i grund och botten är otvetydigt svensk”.

Jag skulle gärna ha ställt ett antal frågor till vår integrationsminister. Jag mejlade honom för över en månad sedan i ett annat ärende, men har ännu inte fått svar, så det känns inte som att Erik Ullenhag bryr sig om vad väljarna tycker. Här kommer de frågor jag skulle vilja ha svar på:

  • ”Sverige är ett av de mest rika och välmående samhällena i mänsklighetens historia”. Varför då denna debatt om barnfattigdomen, de äldres situation och en välfärd som går på sparlåga?
  • Är de vanor och traditioner som den allt större utländska delen av befolkningen fört med sig något som fört Sverige framåt eller bakåt i utvecklingen? Könssegregerade badtider, kulturer som är direkt kvinnofientliga och grupper som anser sig inte behöva jobba av religiösa skäl för att ta några exempel.
  • Väljer de europeiska länderna verkligen att motarbeta invandring, eller har de insett att en ström med flyktingar från Afrika och Asien medför stora och olösta problem som ingen i landet boendes medborgare har glädje av?
  • Jag har arbetskamrater från Finland, Chile och Ungern. De har bott i Sverige sedan 60 och 70-talet, men ingen av dom är svensk medborgare. Innebär det att de är mindre svenskar än de somalier som erbjudits medborgarskap efter bara några år i landet?
  • Är man svensk bara för att det står på ett papper? Är det inte var man har hjärtat som räknas? Om dessa ”nya svenskar” väljer att flytta hem igen, är de då fortfarande svenskar och vill de verkligen kalla sig för svenskar, somalier eller turkar?

Jun 6 2011

Inga gränser, inga nationer

Av Stefan K

Är precis hemkommen från dagens Nationaldagsfirande under en strålande sol och omgiven av idel glada och leende människor…ja, nästan.

En klarblå himmel, en strålande gul sol, glada människor, en fika i hamnen, ett besök i Kungstornet på Nyköpings Hus, flera evenemang i hamnen, folk som hade picknick i gröngräset vid Vallarna, andra evenemang kring slottet, en marsch med musikkår och människor i olika folkdräkter, svenska flaggor som vajade i vinden och ännu fler glada och leende människor. Ett svenskt Nationaldagsfirande i all sin prakt.

Nåja, nu tyckte inte alla det.

På väg hem passerade vi en samling kommunistungdomar som stod utanför Slottet i trasiga och skitiga kläder, samt märkliga frisyrer. De hade vecklat ut en banderoll framför sig med texten ”No Borders, No Nations”. Tyvärr hann jag inte få fram kameran för att föreviga tillställningen då polisen var snabbt på plats och avlägsnade sällskapet. Nu verkade inte deras lilla demonstration rönt något större intresse hos omgivningen, tvärtom av folkets ointresserade reaktioner att döma. Vi gick förbi ett yngre sällskap som stod och pratade i negativa termer om den lilla gruppen trashankar. Någon i gruppen hade uppfattat att ungkommunisterna ville avskaffa alla nationer, riva alla gränser och bränna alla flaggor.

En av damerna i sällskapet uttryckte saken ganska bra. ”Låt dom åka till USA eller arabländerna och bränn upp deras flaggor så får de se”.

Tydligen skulle den lilla gruppen hobbyrevolutionärer ses i Danmark i sommar, så något är på gång i vårt södra grannland. Förmodligen är det väl pappa advokaten och mamma läkaren som finansierar dessa yrkesdemonstranters resor runt om i Sverige och Norden. Jobba ihop sina egna pengar lär de väl inte göra, de små liven.

En annan sak slog mig på vägen hem. Inte en enda slöjbärare under hela dagen, inte en enda och då ska ni veta att det vimlar av dom annars. Varför? Var höll de hus? Gillar de inte att fira sitt nya lands Nationaldag? Känner de sig inte bekväma när de är omgivna av unga lättklädda flickor, kvinnor i svenska folkdräkter, vajande svenska fanor och glada lintottar som sjunger med i Sveriges nationalsång?

Sedan slog det mig att de kanske åkt med inhyrda bussar till Stockholms Stadsmuseum där man idag arrangerar ett Nationaldagsfirande med somaliskt tema.

Tyvärr inte min bild, men texten såg likadan ut förutom nedre raden.


Jun 6 2011

Bojkotta skiten!

Av Stefan K

Inte ens på vår svenska Nationaldag kan Aftonbladet låta bli att nedvärdera Sverige och allt som vi förknippar med vårt land.

Jag tänker visa denna bild som publiceras tillsammans med en artikel som riktigt luktar Sverige-hat och ni förstår säkert vad den då handlar om.

Vill ni förstöra denna underbara dag kan ni läsa Aftonbladets artikel här. Vill ni njuta av dagen så väntar ni tills i kväll.

Artikeln stinker av lågvattenmärke och frågan är om moskéer, radikala muslimer och kvinnor i burka Aftonbladet vill ska symbolisera Sverige? Är somaliska folksånger, burundisk folkdans och palestinska flaggor något som Aftonbladet vill ska möta utländska turister som besöker vårt land?

Artikelförfattaren verkar att helt gå på Islams linje som innebär att man ska erövra hela Europa och övriga västvärlden. Han, Anders Lindberg (anders.lindberg@aftonbladet.se), vill uppenbart att Sverige ska införlivas i någon muslimsk enklav där sharia-lagar ska råda och kvinnor i slöja ska stanna hemma och sköta hemmet när männen jobbar och roar sig. Anders Lindberg och Jan Helin borde läsa denna artikel av den i Iran födde Nima Dervish, så att de kanske förstår att de gör mer skada för integrationen än nytta.

Själv tänker jag njuta av och hylla dagen tillsammans med mina vänner och detta är bl.a. något jag längtar efter att få se.

Jag har inte läst Aftonbladet under de tre senaste åren och nu förstår jag varför. Min uppmaning till er andra är att göra som jag. Bojkotta skiten!

Anders Lindberg och Jan Helin. Njut av vår Nationaldag i närmsta moské eller tillsammans med skönsjungande kvinnor i burka. Vi vill inte se er bland kvinnor och män som älskar och hyllar vårt land. Detta är vad ni är värda!

Avslutar min ilska med denna vackra sång om ett vackert land.

YouTube Preview Image