Sep 3 2012

Forserumsbo polisanmäler journalister: ”De har förtalat oss”

Av Pettersson

En man i Forserum polisanmäler nu den samlade mediekåren för förtal. Enligt Forserumsbon har journalisterna felaktigt utpekat honom själv och alla Forserumsbor som rasister i samband med bevakningen av de påstådda förföljelserna mot de etniska somalierna i Forserum.

Mannen som är i övre medelåldern berättar, enligt uppgifter till Höglandsnytt, för polisen att han och andra Forserumsbor känner sig utpekade efter allt som skrivits och sagts”.

Polisanmälan riktas till television, radio och tidningar. Enligt polisen pekas inget medium ut specifikt, det är därför oklart om också Höglandsnytt omfattas av polisanmälan.
Mannen menar att medias bevakning inneburit att Forserumsborna pekats ut som rasister.

Enligt preliminära uppgifter från polisen till Höglandsnytt kan det dock bli svårt att gå vidare med förtalsanmälan eftersom anmälan är allmänt hållen ingen kanal eller tidning pekas ut med namn. Brotten ska enligt Forserumsbon ha begåtts mellan den 10e och 31a augusti.

-Det är rätta takter säger Pettersson väl medveten om problemen, skulle vi stämma alla journalister som ljuge roch undanhåller sanningen blev det en heltidssysselsättning med mycket övertid…

Höglandsnytt


Maj 24 2012

Jimmie Åkesson polisanmäler mordhot

Av Stefan K

Jimmie Åkesson polisanmäler den kriminelle rapparen Sebbe för detta hot…

Hela bakgrunden kan du läsa på Avpixlat samt det lama försvarstalet som kom från Fryshuset. Det är fan i mig på tiden att både Sverigedemokrater och andra politiker börjar polisanmäla de ligister som väljer hot och våld som politiska slagträn istället för seriösa och hederliga debatter. Dock lär vi få läsa hur vänsterleden rapar fram sin vanliga rappakalja om ”martyrskap” och ”gnälliga Sverigedemokrater”. Vänstern har mäkta svårt att ta till sig demokratiska metoder.

Källa: SvD


Apr 30 2011

Lika inför lagen?

Av Eva-Marie

Att vara anställd och arbeta i andra människors hem kan vara svårt. Som anställd måste man vara lyhörd och försiktig när man är i någon annans hem. Man träffar på så olika människor med så olika behov och önskemål. Önskemål som inte alltid går att uppfylla så att vårdtagaren blir helt nöjd. Det är inte alltid som ett professionellt tillvägagångssätt är till belåtenhet. Att använda sitt sunda förnuft kommer man långt med men inte heller det räcker till om vårdtagaren är mentalt labil eller rätt och slätt elak. 

Även de gamla och sjuka i behov av hemtjänst råkar på diverse sorters personer som inte alltid håller måttet. Vi har kunnat läsa om den muslimske hemtjänstpersonalen som slängde sig på golvet hos sin vårdtagare i Umeå får att under tre minuter be till Allah. Han fick inte fortsatt förtroende och detta är nu uppe som ett ärende hos DO (var annars). Han är kränkt.

Idag kan man läsa i Sydsvenskan om den kvinnliga hemtjänstpersonalen som blev kallad för  ”jävla utlänningajävel” och hotad till livet av en 75- årig vårdtagare. Han nekar men är dömd att betala dagsböter om totalt 6000 kronor och ska även betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan. Detta är mycket tråkigt att läsa men det är så det kan vara att arbeta inom hemtjänsen , jag är inte förvånad. Jag blir inte heller förvånad att Sydsvenskan skriver om det för kvinnan blev ju faktiskt kallad för ” utlänning” och det är ett STORT NO NO.

Jag vet att man kan bli både slagen, bespottad och hotad som anställd. Vid två tillfällen har jag på uppmaning av chefen på det ställe som jag vikarierade på polisanmält en vårdtagare för grova övertramp. Mina utländska kollegor trodde först att det endast var dom som blev illa behandlade men så var det inte. En elak person gör ingen nationell skillnad. Vad jag däremot känner nu är att rättsväsende och tidningar gör nationell skillnad, är du svensk får du tåla det mesta, men har du rötter i främmande land då är det synd om dig och det supportas. Var skall detta sluta??


Apr 22 2011

Facket torsk i Tallin

Av Pettersson

Denna historia hittade jag i tidningen Sörmlandsbygden, tyvärr finns den inte på nätet. Det är LO medlemmen Målareförbundets avdelning 8 i Sörmland/Östergötland som varit på turné.

I oktober förra året åkte styrelsen på ”planeringsresa” till Tallin, med på resan var också förbundets studieorganisatör, ordförandena för de olika sektionerna samt en av förbundets revisorer.

Väl i Tallin blev det som det ofta blir med facket en glad festkväll som slutade med att en av de förtroendevalda träffade en kvinna som följde med upp på rummet. Morgonen därpå var kvinnan, målareförbundets bärbara dator och den förtroendevaldas plånbok borta.

Där kunde historien vara slut men eftersom datorn värderades till 14 000 och målareförbundets självrisk var 22 000 beslöts att inte anmäla stölden till försäkringsbolaget. I stället gjorde den förtroendevalda en egen polisanmälan i Sverige i syfte att få ut pengar på sin egen försäkring. Nu har stölden ägt rum på tåget mellan Flen och Stockholm och datorns värde har stigit till 17 000 enligt kopia av polisanmälan.

Revisorerna hade begärt att få ut alla papper om detta men polisanmälan hade förbundets kassör Bo Sjödin av misstag kört i papperskvarnen sa han och polisen lämnar inte ut några handlingar ljög han vidare. Det tog 5 minuter att få ut polisanmälan som enligt förbundet var oåtkomligt.

För att inte göra historien allt för lång så hoppar vi till i lördags då avdelningen hade årsmöte i Norrköping.

På årsmötet ägnade styrelsen en hel del tid att släta över misstaget ”det kan hända vem som helst” ”träffar ni en tjej i Norrköping inte springer ni i förväg och gömmer datorn” osv.

Styrelsen beslutade sedan att köpa in en ny dator åt kassören Bo Sjödin och ge Sjödins gamla till den förtroendevalde och kvitta den dator som var värd 14-17 tusen mot 6000 kr på den förtroendevaldes arvode.

Revisorn Karli Zunko försökte få styrelsen som består av 2 kvinnor och 23 män att förstå det allvarliga i detta men talade för döva öron.

Eje Berglund,  Målarförbundets ordförande för avdelning 8 säger ─ representantskapet har sagt sitt på årsmötet. Nu lägger vi det är bakom oss.

─ Pettersson undrar vad medlemmarna tycker om detta, fyllresor till Tallin, horor på rummen, falsk polisanmälan, lögner för revisorerna och försök till försäkringsbedrägeri, ett brott som kan ge upp till två års fängelse.

LO-facken susar vidare för medlemmarnas pengar och skyller på regering för att det tappar medlemmar. Men var i helvete är Expressen och Aftonbladet? Det här är en skandal helt i deras smak.

Kolla gärna Målareförbundets hemsida med nyheter HÄR, konstigt att de har någon medlem allas kvar.