Aug 6 2012

Kommer polisen att pudla igen?

Av Stefan K

Vi har i flera artiklar belyst uppmärksamheten efter att polisen beskrivit gärningsmän på ett sätt som media och vänstern ogillar.

Igår begicks ett rån i Uppsala och polisen gick åter ut med ett beskrivande signalement. Nu väntar vi på att vänstern, Expo och media går ut och protesterar mot denna etniska beskrivning.

Ps. Förlåt mig, Expo är ju vänster.


Aug 4 2012

Polisen pudlar igen

Av Stefan K

Polisen har ännu en gång återgivit ett signalement på misstänkta förövare.

För någon vecka sedan gick Södermalmspolisen ut på twitter med signalementet ”romskt utseende” om en misstänkt väskryckare. Vänstern fick genast tupp-juck och media gjorde stora rubriker av detta. Igår hittade media ännu en oacceptabel beskrivning när Södertörnspolisen använde sig av ordet ”pakistanier” i samband med ett rånförsök.

Nu är det väl så att brottsling nummer 1 var rom och brottsling nummer 2 en pakistanier. Det är tur att vi har journalister som tillbringar dagarna med att finna trivialiteter, men jag undrar ändå över de faktum att media nu för tiden gärna använder ordet ”svenskt utseende”.

Källa: SvD


Jul 25 2012

Polis pudel del 2

Av Stefan K

Även i Södermanland har polisen fått gått ut och korrigerat uppgifter på sin hemsida.

Polisen i Katrineholm skrev ut nationaliteten på en man som anhållits, misstänkt för misshandel. Inom några timmar hade uppgiften om nationalitet plockats bort, med ursäkten att nationaliteten hos en misstänkt gärningsman inte tillför något av allmänintresse.

Polisens grundtanke är att både misstänkta gärningsmän och brottsoffer ska vara så pass avidentifierade att de inte kan bli igenkända, säger Peter Bergqvist på Sörmlandspolisens kommunikationscentral.

Källa: Katrineholms-Kuriren

Undertecknad håller med om att misstänkta gärningsmän som begår relativt lindriga brott inte ska behöva ståta med namn eller bild, så länge de bara är misstänkta, men vid mord, våldtäkter, grova bidragsbrott och andra grövre handlingar finns det ingen ursäkt. Ut med både namn och bild och detta oavsett om det rör sig om stackars utsatta grupper med andra nationaliteter.


Apr 18 2012

Medias osmakliga poäng på Breivik och Utøya

Av Stefan K

Ingen har väl undgått medias ganska osmakliga kopplingar mellan Breivik och SD. De har givetvis sin agenda, men…

…vad sägs om de här grodorna?

Söndagsmys på Utøya?

Frågelek i Aftonbladet