Apr 20 2012

Pantrar med förstörelselusta

Av Stefan K

Föreningen Pantrarna gav sig nyligen upp på skidresa i de värmländska fjällen och återvände sedan med en vandaliserad skidanläggning bakom sig.

Pantrarna är en förening i Biskopsgården som bildats för att förebygga våld och annan kriminalitet bland invandrarungdomar i stadsdelen. Nyligen befann sig ungdomar från Pantrarna på skidresa till värmländska Hovfjället, delvis bekostad av skattebetalarna. Förutom att åka skidor roade man sig med att vandalisera fyrs stugor, göra inbrott på anläggningen i jakt efter cigaretter och alkohol, samt att bråka på och vandalisera den buss som tog dem tillbaka till Göteborg.

Just nu pågår en polisutredning och Pantrarna är också skyldig bussbolaget närmare 10 000 kronor för städning och reparation av bussen. Givetvis skylls tilltaget på den allmänna frustrationen mot samhället och det stora behovet av satsningar på förorterna. Undrar hur villiga kommuner och föreningar är att satsa när det slutar så här?

Se reportaget på SVT

Rodrigo Morales heter killen som syns i början av inslaget och ni som följer Debatt på SVT känner igen honom som ständigt inbjuden gäst när frågor som rör invandring ska debatteras. Morales har dessutom nära koppling med Rättvisepartiet Socialisterna och vad de går för har väl var och en tagit del av vid det här laget?

Här syns Morales i Debatt när våldet i förorterna debatteras…

YouTube Preview Image

Hela debatten om förortsvåldet börjar 7:40 in i programmet…

YouTube Preview Image