Apr 24 2012

Somalier kräver Liljeroths avgång

Av Stefan K

I skuggan av det uppmärksammade tårtkalaset, kräver nu en somalisk förening i Eskilstuna kulturministerns avgång.

Föreningen i fråga heter Somalidoon och finns alltså i Eskilstuna. Föreningen menar att civiliserade människor inte ska stå och skratta åt andras lidande. Snälla somalier, ni har valt att bosätta er i Sverige. I detta vackra och förut så trygga land har vi en helt annan syn på kulturfrihet, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, tryckfrihet och jämlikhet än den ni är vana vid. Passar inte dessa demokratiska värdegrunder så lyfter det plan till Somalia varje vecka. Sätt er på dessa, samspråka med de landsmän som åker på semester till det farliga land de än gång flytt från och stanna sedan kvar och lev de liv ni är uppväxta med. Dessutom borde ni sopa framför egen dörr, för inte fan är tvättäkta könsstympning, tvångsgifte och tvånget för era kvinnor och småflickor att bära heltäckande året om, särskilt civiliserat?

Ps. Vad säger Abdirizak Waberi, partikamrat med Liljeroth?

Källa: P4 Sörmland (Det går att kommentera)


Apr 20 2012

Stereotyp

Av Stefan K

”Stereotypen av en svart människa”, sade Rashid Musa i gårdagens Debatt och syftar på den tårta, föreställandes en svart kvinna, som orsakat sådant rabalder.

Om någon vet hur ”stereotypen av en vit människa” framställs i Afrika ber vi tacksamt om tips så att vi kan publicera bilden på Petterssons.

Se Debatt om ni missade avsnittet.