Aug 4 2012

Censur i England mot svensk media påstår Expressen

Av Pettersson

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ondgör sig över ett juridiskt hot mot Expressen och andra media i Storbritannien.

Bakgrunden är att en engelsk domstol redan 2008 fattade beslut om att förbjuda alla medier som får kännedom om föreläggandet, att publicera vissa uppgifter.

I klarspråk fungerar det så här: den som i England har råd med advokater – som idrottsstjärnor, nöjesprofiler, politiker, förmögna – kan vända sig till en domare och ibland få domaren att utfärda ett förbud mot spridande av vissa uppgifter det går tydligen till och med i teorin att förandscensurera media påstår Mattsson

-Pettersson tyckar att Thomas Mattsson skriver skit, har någon domstol eller någon annan någonsin hindrat media i Storbritannien från att rota i kända människor liv?

Betydligt värre är den censur som Thomas Mattsson, Expressen och andra media bedriver i Sverige när de sanningsenligt vägrar beskriva vad som händer i vårt land, när de vinklar nyheter, när de bedriver hatpropaganda mot ett lagligt parti i vårt land osv.

Givetvis är Mattsson blogg stängd för kommentarer men ni kan använda länken till höger i vår blogglista eller mejla thomas.mattsson@expressen.se och fråga om den svenska censuren och bristen på åsikts- och yttrandefrihet i vårt land.


Jul 12 2012

17 – 1 till bortalaget

 Av Pettersson

Tack Expressen och chefredaktör Thomas Mattson för denna utmärkta sammanställningen över den grova brottslighet i dagens Sverige.

17 – 1 till bortalaget är en utklassningsseger. Tack Thomas, jag trodde inte du var så hjälpsam och visar hur ”svenskarna” du skriver om ser ut.

Länk till tidningen i listan till höger.


Jun 12 2012

Så här kan ju vapenhandlarna se ut idag!

Av Olli Rein

Thomas Mattsson chefredaktör och ansvarig utgivare för ett Ljugmedia

Den här mannen har nyligen köpt illegala vapen på Malmös gator av Malmös undre värld. För det brottet slapp han billigt undan med lite dagsböter. Men han har redan överklagat den fällande domen och hävdar att han är oskyldig.

Där följer han ju utan tvekan ett gammalt mönster bland de kriminellas skara, som går ut på att inte säga något  även om man blivit helt överbevisad flera gånger, utan man ska dömas mot sitt nekande.

Thomas Mattsson blev ju så att säga  tagen på bar gärning, med ett fungerande skjutvapen i sina silkesvantsbeklädda nävar. Det borde ju vara svårt att kunna bortförklara för vem som helst, men för en journalist som fått lära sig ljuga redan på kommunisthögskolan, är det ingen konst.

Vi får väl se hur det går i Hovrättsförhandlingarna, mycket beror ju numera på vilka kontakter man har och hur stort ens kontaktnät på Internet är. Även hur många vänner man har på Facebook räknas ju numera, så mitt heta tips är att Thomas sitter ohotad tjll nästa omgång.

Med lite tur där så kan han nå finalen och då vet ingen hur det går. Jag säger som jag alltid brukar i de här sammanhangen.  Kör lite slag under bältet! Vinkla kraftigt! Ljug så ni tror er själva! Då måste bäste man vinna.


Sep 23 2011

Dawit Isaak

Pettersson

Idag är det 10 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Tidningarna och övriga media bedriver en kampanj för att få ”hem” honom och det gnälls på regering och kungen att de gör för litet.

Dawit Isaak är född i den del av Etiopien som efter ett långt och blodigt krig kom att bli Eritrea. Han kom till Sverige som flykting 1987 och blev svensk medborgare 1992, han sade dock aldrig upp sitt eritreanska medborgarskap och är medborgare i båda länderna.

Han återvände till Eritrea 1996, gifte sig skaffade barn och startade den regimkritiska tidningen Setit. 1998-2000 blev det åter krig mellan Eritrea och Etiopen och David Isaak flyttade till Göteborg med familjen. Efter ett år flyttade Dawit utan familj tillbaka till Eritrea där han fortsatte att kritisera regeringen och kräva demokratiska reformer.

Det är inget fel med det.

─ Men Pettersson undrar om karl inte har ett litet eget ansvar själv för att han sitter där han sitter om han överhuvudtaget lever. Uppenbart är han eritrean i själ och hjärta och diktaturregeringen där betraktar honom och hans ärende som en inre angelägenhet som Sverige inte ska lägga sig i. Enligt den eritreanska regeringen sitter han häktad för brott mot rikets säkerhet.

Det är för jävligt att en person får sitta inlåst i 10 år utan rättegång och det kan vara hur synd om Isaak och hans familj som helst men hemma är inte Sverige som Expressens chefredaktör påstår.


Aug 29 2011

Expressen stänger nätkommentarer

Av Pettersson

Expressen stänger möjligheten att kommentera artiklar i realtid i diskussionsforum på nätet. I stället ska inläggen förhandsmodereras och inte som i dagsläget tas bort i efterhand.

Tidningen vill få bättre kontroll över vad som skrivs och hoppas slippa rasistiska kommentarer och personangrepp, skriver chefredaktören Thomas Mattsson på sin blogg. Mattsson och biträdande chefredaktören Per-Anders Broberg blir ansvariga utgivare för inläggen.

Expressens nya policy innebär att det under en tid blir färre artiklar som läsarna har möjlighet att kommentera. Även Dagens Nyheter väljer nu att tillfälligt stänga av möjligheten att kommentera artiklar på nätet. I oktober inför DN ett nytt inloggningssystem som innebär krav på registrering och e-postadress och tills dess ligger alla diskussionsforum nere.

− Pettersson säger inte mer än att Expressen är nog inte rätt tidning för att kritisera andra för påhopp och personangrepp.

Stockholm TT

Om ni orkar kommentera censurbeslutet kan ni göra det HÄR 


Apr 17 2011

”Fruktansvärt” säger Expressens ägare om Expressen

Av Pettersson

I tisdags hängde tidningen Expressen ut ”Tv-programledaren Ola Lindholm tagen för knark”

Nu går Ulrika Saxon, vd för Bonnier Tidskrifter, till hårt angrepp mot den egna tidningen efter beslutet om att publicera namn och bild

Jag tycker att det är fruktansvärt att hänga ut en människa, som bara har fastnat i en rutinkontroll, på det här viset och berättar att Ola Lindholm förstås är förkrossad”.

Om detta kommer att få några konsekvenser för Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är dock tveksamt.

DagensPS   Petterssons