Jun 11 2012

75-årig dam stoppade rånare med stor kniv

Av Olli Rein

STÅLMORMOR: Ligisten mellan 15-20 år gammal, gick fram till den 75-åriga gamla kvinnan på Topasgatan i Västra Frölunda och hotade henne med en stor kniv, och krävde pengar. Bara dagen innan hade ett nästan exakt likadant rån hänt vid en gångtunnel på Smyckegatan, bara ett par hundra meter därifrån. Då var offret en 65-årig dam som inte kom undan kräkets vilja, även detta mitt på dagen.

Den 75-åriga damen som utsattes för rånförsöket på Topasgatan vid halv två-tiden på söndagen lät sig inte skrämmas av den stora kniven, utan tittade bara på ligisten och frågade:

- Vad håller du på med?

Samtidigt började några människor närma sig platsen och den förnedrade unga ligisten till rånare valde att springa från platsen. Nu söks en ung rövare i Västra Frölunda som troligtvis har begått många fler liknande rån mot äldre. En polisanmälan upprättades om försök till rån.

- Det som är intressant är att vid en gångtunnel på Smyckegatan, skedde ett likadant rån i går, men den gången lyckades rånaren. Det finns likheter mellan de här två händelserna och vi vill gärna att de som kan ha upplysningar om detta hör av sig, säger Bobby Lohse, jourhavande kommissarie vid kriminaljouren.

Något signalement ger inte GP ut i vanlig ordning. De vill hellre att dessa unga kriminella invandrarna går fria. Speciellt på dessa gator runt Frölunda Torg är det värsta slöddret ute och oroar. Redan runt millennieskiftet hade Frölunda Torg stora problem med väskryckande somalier, som åkte runt på mopeder och stal från äldre.

GP

Olli tackar Kapten Krok för ett bra upplägg med att kopiera rätt av, så jag sparar tid för andra nyheter. Det är alltid lika roligt när dessa lite äldre damerna bevarar kylan och säger något avväpnande som dessa blöjtuffingar inte förväntar sig. Den här gången tyckte han att det var bäst att sätta fart på apostlahästarna och fly, då några andra människor närmade sig platsen.  Ljugmedia har som sagt var inget signalement att lämna ut, det får den här gången misskrediteras GP.