Warren Buffett sparkar vd efter att ha tagit personalen på lyxsemester.

  • Sharebar


Olli Rein

warren-buffett en av världens två rikaste och vd för Berkshire Hathaway

Denis Abrams har fått sparken från vd-posten på färgproducenten Benjamin Moore, ett bolag ägt av Berkshire Hathaway. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Vd:n på färgbolaget Denis Abrams hade tagit med sig bolagsledningen till att fira på rikt folks vis på Bermuda, då bolaget hade gjort sitt bästa första kvartal på flera år.

Detta gillades inte av Warren Buffet som därefter gav vd:n sparken.

Att bolaget gjort bra ifrån sig i år hjälper inte tidigare års dåliga försäljningssiffror. Bolaget har nyligen genomfört stora nedskärningar och tvingats till besparingsprogram för personalen.

Att Buffett sparkar vd:ar som nallar på bolagskassan tillhör ovanligheten. Men magnaten är inte ny i gemet när det kommer till att säga upp anställda.

2009 avskedade Warren Buffett 21 000 anställda. De som då dabbades hårdast var fattiga arbetare. Särskilt drabbade var textilarbetarna i El Salvador på klädbolaget Fruit of the Loom där 3 000 fabrikanställda fick sparken.

Av: Jonas Meltzer Affärsvärlden
Mejla reportern
Följ reportern på Twitter

Warren Buffet är förmodligen en av de bästa investerare som någonsin funnits, och han jobbar trots att ni kan se att han är mellan 75-80 år gammal. Här tycker han att VD för en färgproducent Denis Abrams gör fel, som  firar företagets bästa kvartal under senare år Q1 2012.  Warren menar att pengarna behövdes i rörelsen och tycker också att det sänder fel signaler till de som har fått gå, och dem av de anställda (huvuddelen) som inte fick följa med. Warren har känsla för sådana här saker säger Olli, så jag är säker på att han har gjort rätt. Det är lättare att byta vd, än att byta resten av personalen kanske. Kolla in på länken om Warren Buffet så ska ni se att han lever som han lär. En av de få som gör det så högt upp i hierarkin.


Kommentering avstängd.