17-åring styr i Rosengård

  • Sharebar


Av Pettersson

Ett mindre upplopp ägde rum på Rosengård i Malmö under tisdagskvällen. Enligt polisen är det en 17-årig välkänd kriminell som trissar upp stämningen och gör området oroligt. 17-åringen och en 24-åring sitter nu anhållna misstänkta för våldsamt upplopp.

– Vi hade gärna sett att 17-åringen vistades någon annanstans än i Rosegård. Han gör området oroligt, säger Bengt Hersler, närpolischef för polisområdet Malmö östra.

Det var ett 30-tal ungdomar som befann sig på Ramels väg när poliserna kom till platsen i samband med att något tänt eld på en fyrhjuling och en motorcykel. Där möttes poliserna av stenkastning. Senare under kvällen sattes även ett sophus i brand. Tidigare oroligheter i Rosengård kunde ofta kopplas till andra enskilda ärenden, men det är fortfarande oklart vad som kan ha utlöst tisdagens upplopp. Den anhållne 17-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och är enligt polisen känd för att sälja cannabis i sitt område. 

-Pettersson läser att polisen tycker att 17-åringen ska vistas någon annanstans är Rosengård och undrar om arrestlokalerna är fulla, varför ska en känd narkotikalangare gå lös och vem ska ta hand om skiten om problemen flyttas?

Ljugmedia skriver ingenstans att det är invandrare, däremot att det pågår inte bara i Sverige, hela Europa kokar av sociala motsättningar och konflikter. Det här ligger hela tiden under ytan och rätt vad det är poppar det upp för att det hänt något. Så frågan är snarare varför det här inte inträffar oftare?

PK-receptet mot de sociala och kulturella problemen är att ta emot fler och fler invandrare…herrejävlar


En kommentar till “17-åring styr i Rosengård”

  • osborn skriver:

    Skicka fanskapet till sitt hemland enkel biljett.