7-klöverns hyckleri

  • Sharebar


Av Stefan K

Dessa uppgifter är för bra för att försvinna i nyhetsflödet och de visar också upp det hyckleri som förmedlas från 7-klöverns partikanslier.

Att 7-klövern tjurigt sitter kvar i sin sandlåda efter valresultatet 2010 tar sig allt mer märkliga former. Ni har säkert egna exempel på riksdags- kommun- och landstingspolitiker som likt tjuriga småbarn behandlar vår demokrati som om den vore en fluga på en läskande sommardrink. Dessa uppgifter hämtas från riksdagen (Sverige styrande organ, ha det i minnet) och förmedlas av Thoralf Alfsson (SD).

Uppgifterna rör motioner som SD lagt i riksdagen. Just det, vårt högsta styrande svenska organ. Ha det i minnet mina vänner.

  • SD vill förbjuda import, försäljning och distribution av djurporr. 7-klövern sa nej.
  • SD vill att enskilda medborgare ska ges möjligheten att välja facklig organisation. 7-klövern sa nej.
  • SD vill förbjuda niqab och burka på allmän plats. 7-klövern sa nej.
  • SD vill att man ska kunna återkalla et medborgarskap som fåtts på falska grunder och genom lögner. 7-klövern sa nej.
  • SD vill minska på antalet ledamöter i riksdagen. 7-klövern sa nej.
  • SD vill inte att statsråd och riksdagsledamöter ska ha dubbla medborgarskap. 7-klövern sa nej.

Detta var några exempel från den sandlåda vi vant oss vid att kalla riksdag. Utöver detta vet vi att partier ute i kommunerna vid flertalet tillfällen valt att rösta mot sina egna förslag p.g.a. att SD gett dem sitt stöd.

Ett annat komiskt exempel från ankdammen Sverige är detta: I oktober 2010 lade SD fram ett förslag om betyg redan från årskurs fyra. Detta väckte starka reaktioner och regeringen avfärdade förslaget föga förvånande. Igår. den 18/4, gick Jan Björklund (Fp) ut med förlaget om att införa betyg redan från årskurs fyra. Häpp!


Kommentering avstängd.